Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

MAI USOR CU SCUZELE, MADAM – Curtea de Apel Ploiesti a suspendat executarea postului Antena 3, prin care Kovesi voia ca echipa lui Mihai Gadea sa isi ceara scuze trei zile in sir pentru ca a deranjat-o auditiv. Avocatul Marius Arizan si Razvan Savaliuc au invederat instantei ca hotararea prin care Kovesi a primit satisfactie este prezumtiv casabila, in baza Hotararii CSM, care a statuat ca s-a pus presiune pe judecatoarele Valentina Gheorghe si Marilena Panait (Documente)

Marţi, 6 noiembrie 2018 14:21 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Victorie extrem de importanta in procesul dintre Laura Codruta Kovesi, Antena 3 si jurnalistii Mihai Gadea, Radu Tudor, Bianca Nae, Mugur Ciuvica si Razvan Savaliuc. Dupa ce a castigat 300.000 lei de la Antena 3, ca urmare a unei decizii a Curtii de Apel Ploiesti, pronuntata de judecatoarele Valentina Gheorghe si Marilena Panait, sub presiunea procurorilor DNA, aceeasi Curte a suspendat executarea partii din decizie care obliga Antena 3 si pe Mihai Gadea sa isi ceara scuze trei zile in sir, la fiecare buletin de stiri, fata de fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi. Jurnalistii au cerut Curtii de Apel Ploiesti sa suspende executarea acestei sanctiuni suplimentare pe motiv ca este iminenta o casare a hotararii pronuntate de judecatoarele Valentina Gheorghe si Marilena Panait, intrucat prin Hotararea Plenului CSM nr. 435/2018 s-a stabilit ca instanta nu a fost independenta, intrucat procurorii DNA au facut presiuni asupra ei printr-o adresa otravita. Este vorba despre adresa atasata la dosar de procurorii DNA Marius Bulancea si Mihaela Beldie-Canela prin care solicitau o copie a dosarului Kovesi-Antena3, pe motiv ca s-a deschis un dosar penal impotriva judecatorilor care au solutionat speta dintre jurnalisti si sefa DNA.


Iata Adresa prin care Laura Codruta Kovesi a notificat in urma cu 2 saptamani Antena 3 sa isi prezinte scuze publice:


Antena 3, Mihai Gadea, Bianca Nae si Mugur Ciuvica, prin avocatul Marius Arizan din Baroul Bucuresti, au formulat cerere de suspendare a executarii cerute de Kovesi, aratand ca daca postul va fi obligat sa isi ceara scuze, iar executarea va fi ulterior intoarsa, s-ar crea un prejudiciu ce nu ar mai putea fi niciodata recuperat, intrucat, daca Kovesi va putea fi obligata sa dea cei 300.000 lei inapoi, in cazul unei eventuale prezentari de scuze, o reparatie echitabila nu ar mai putea fi efectuata.

Prezenti la termenul din 6 noiembrie 2018 in fata completului format din judecatoarele Elena Staicu si Andra Botez de la Sectia I civila a Curtii de Apel Ploiesti, avocatul Marius Arizan, pentru jurnalistii Antena 3, si Razvan Savaliuc, parte in dosarul pe care el l-a castigat, au solicitat instantei sa admita suspendarea executarii, pentru considerentele mai sus aratate.

Exista autoritate de lucru judecat - Hotararea Plenului CSM

Razvan Savaliuc a invederat instantei ca se impune admiterea suspendarii executarii pana la solutionarea contestatiei in anulare, intrucat este previzibila admiterea contestatiei in anulare formulata de toate partile adverse lui Kovesi din dosar, deoarece Plenul CSM a stabilit in mod irevocabil ca instanta de apel nu a fost independenta si impartiala: "Potrivit art. 133 pct. 7 din Constitutie, hotararile CSM sunt definitive si irevocabile, cu exceptia celor in materie disciplinara, ceea ce nu este cazul in speta de fata. Ne aflam deci in fata unei autoritati de lucru judecat si este iminent ca va fi admisa contestatia in anulare, la fel ca si alte cai extraordinare de atac ce au fost initiate (...) Potrivit art. 6 din CEDO, orice persoana are dreptul la judecarea cauzei sale de catre o instanta independenta si impartiala si este evident, fata de hotararea Plenului CSM, ca instanta de apel nu a fost independenta si decizia acesteia va urma sa fie casata. Va spun, doamna presedinta, ca in viata mea nu am vazut judecatori atat de speriati cum au fost colegii dvs din apel, fiind evident ca s-au aflat sub o mare presiune a procurorilor DNA care era parte in dosar. Acum, doamna presedinta, aveti o situatie mult mai usoara, intrucat legiuitorul a luat DNA instrumentul de presiune si santaj pe judecatori si s-a infiintat noua Sectie pentru investigarea infractiunilor din Justitie, astfel incat DNA nu mai poate face dosare magistratilor. Consider ca se impune admiterea suspendarii executarii si fata de ideea de dreptate, care ar trebui sa existe in legatura cu acest litigiu in care 4 ani am fost hartuit de sefa DNA fara sa ii fi facut ceva".

Dupa o ora de deliberari, Completul de judecata format din.. au anuntat in sedinta publica: "Admite contestatia la executare... suspenda executarea pana la solutionarea contestatiei in anulare".

*Cititi aici Hotararea CSM nr. 435/2018 prin care Plenul Consiliului a decis ca instanta nu a fost independenta in procesul Kovesi-Antena 3

Accesari:12471

Comentarii

# livia date 6 noiembrie 2018 14:28 +17

Sa nu primeasca nici banii ca nu-i merita....

# DODI date 6 noiembrie 2018 15:36 +1

Încet, încet se face oțetul. Încet, încet dispare teama din inima judecătorilor. La fel de greu vor fi făcute uitate și presiunele slujirii și ale pupincuriștilor ei. Să nu uităm că slugoii slujirii stau în aret și așteaptă liniștiți fundul pe care să îl lingă sau să îl muște. După caz. Sau după cum se întorc vremurile.

# DOREL date 6 noiembrie 2018 19:56 +4

Acum, nadejdea e numai la ei, la judecatori ! Si, b): dar si noi toti trebuie sa-i ajutam sa fie ceea ce trebuie pentru Romania !

# Canarul date 6 noiembrie 2018 14:57 +9

Penibilele alea doua care s-au presat ...sa plece la cules capsuni sau orice altceva dar nu sa judece destine. Din cauza unor astfel de specimene a ajuns pretoriul un bazar. PS o dedicatie sau indemb ....de la un prieten...MARS AFARA

# un mizantrop date 6 noiembrie 2018 15:00 +9

Eu tot nu inteleg chestiile astea unilaterale: constatam presiunea asupra judecatorilor, dar nu incepem, din oficiu, cercetarea penala a presorilor, santajistilor, sau ce-or fi fi fiind ei, la fel ca si beneficiarii acestor malversatiuni, Kovesi, gen... La ora asta, ar trebui, numai pe baza deciziei CSM, sa avem doua dosare penale, unul pentru presiuni si viciere a actului de justitie, in rem si unul impotriva lui Kovesi, care a profitat de asta, "neluaindu-se in calcul buna sa credinta"....Casarea hotararii de "represiune" a jurnalistilor si datul banilor inapoi de la bufnita hoata sunt inevitabile...Nu stiu de ce, dar, asta cu "banii inapoi" cred ca doare cel mai tare, Basescu style... Si totusi, cum adica scuze trei zile in sir?! Nu, mai bine scriau de o suta de ori pe tabla ca tzarina e virgina 96%, sau stateau pe coji de nuca, in vreme ce se rugau la Sfantul plagiatorilor sa o canonizeze si pentru cele 4% si sa-i dea gradul de comisar sovietic PG?!

# Dorina date 6 noiembrie 2018 16:49 0

Wrexham UK

# In primul rand sa fie exclusa din magistratura, plagiatoarea date 6 noiembrie 2018 17:15 +6

Asta incaltata , nu are ce sa mai caute in justitie , ca si putregaiul de Stanciu. Doua tortionare , a treia ar fi Macovei. :-x Mai exista si magistrati care nu vor sa le plece copii sclavi in strainataturi , din tara asta devanita imputita. Mai exista o speranta!

# Gilu date 6 noiembrie 2018 18:47 +2

Incet , incet , incepi sa incasezi ! Si e abia inceputul ... Stai sa vezi ce urmeaza de acum inainte ! Atatea copite de n - o sa - ti intre- n c* r , de dese !

# N+ date 6 noiembrie 2018 20:55 +8

Luju sa ajute juridic pe nevinovatii distrusi de Kovesi si sa-i ceara, acestei vipere SRI, fiecare cetatean abuzat, câte un milion de euro pentru suferinte, arestare si cercetare abuziva. NU O IERTATI, FARA SA O FACETI SA PLATEASCA PENTRU TOATE ABUZURILE, ATÂT PECUNIAR CÂT SI PROFESIONAL, NU VA LASATI !

# Dora date 7 noiembrie 2018 00:56 +1

Este cumva cucuveaua mov?

# imun/teanu date 7 noiembrie 2018 09:42 +2

Cetermeni ar mai putea-o caracterixa. In orice postura infama este un MONUMENT. Ca si atatea alte excremente umane care ne-au invadat. Vrea bani de la voi! La CEDO (dar mai are incredere cineva!) cerei-i despagubiri voi, zeci de milioane, ca macar unul sa-i dispuna. [ La CEDO feriti-va de notariatul roman, doar cuib de SECU, care falsifica dosare - a se vedea un/o oarecare V.(anonim) Nicolescu. ] Nu iertati baragladina!

# Klaus_Klaus date 7 noiembrie 2018 21:02 0

:D .. ca era si zicerea aceea...REA :P : DUPĂ CE CA NU E DEȘTEAPTĂ, MAI E SI PROASTA DE RUPE... => " GHINION" ! - cum ar zice sasul.... JA-JA!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.01.2019 – Luluta s-a imbolnavit de Sindromul Carmen Iohannis

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER