Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

OPERATIUNEA SPECIALA INDONEZIA. CINE MINTE? – Politia Romana si PICCJ au obligatia sa spuna cum l-au adus in tara pe Nicolae Popa, dupa ce Sebastian Ghita a prezentat Raportul ANAF, care demonstreaza ca plata avionului particular al Tiriac Air in care se afla ex-directorul Gelsor a fost facuta de Asesoft, printr-o firma de constructii. ANAF a depistat factura nr. 25/11.04.2011 pentru "servicii externe de aviatie" in contabilitatea firmei de constructii si a considerat plata evaziune

Luni, 10 decembrie 2018 15:48 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Aducerea in tara a lui Nicolae Popa (foto) miroase a operatiune speciala in spatele careia s-au aflat serviciile secrete, aidoma cazului jurnalistilor rapiti si adusi din Irak. Informatiile si documentele dezvaluite duminica seara, 9 decembrie 2018, in exclusivitate la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3, creeaza si mai mare valva in jurul repatrierii fostului director Gelsor, Nicolae Popa. Prezentarea Raportului de Inspectie Fiscala intocmit de ANAF – potrivit caruia a fost o societate comerciala a achitat catre SC Ion Tiriac Air SRL suma de 268.689 lei, in baza facturii nr. 25/11.04.2011 emisa de SC Ion Tiriac Air pentru "servicii externe de aviatie" – dar si declaratiile fostului deputat Sebastian Ghita – potrivit carora banii respectivi proveneau de la Asesoft si au fost achitati prin intermediul unei societati de constructii vin sa arate ca aducerea in tara a lui Nicolae Popa are in spate o alta realitate decat cea prezentata public de institutiile statului.


Politia Romana si Parchetul General sa vina cu explicatii

Din acest motiv, consideram ca Politia Romana si Parchetul General au obligatia sa clarifice modalitatea in care a fost adus in tara Nicolae Popa si sa spuna cine a platit avionul particular care a efectuat cursa Romania-Indonezia-Romania. Si, mai ales, Politia Romana trebuie sa explice concret de ce a sustinut, in ianuarie 2017, ca a existat un "operator economic castigator" care sa asigure transportul lui Nicolae Popa din Indonezia in Romania, operator ale carui servicii au fost achitate integral, conform precizarilor IGPR pe care le prezentam mai jos, din fondurile Politiei Romane.

La randul sau, Parchetul General trebuie sa lamureasca opinia publica asupra precizarilor facute tot in ianuarie 2017, cand a sustinut ca "aducerea in tara a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuata de catre Politia Romana, iar costurile aferenta transportului au fost achitate integral de catre aceasta institutie".

Raportul ANAF Contrazice Politia si Parchetul

Fara a face procese de intentie celor doua institutii publice, subliniem ca o alta institutie a Statului roman, in speta Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), a constatat in urma unui control la o societate de constructii ca a fost achitata catre SC Ion Tirian Air SRL suma de 268.689 lei prin factura emisa de compania aeriana nr. 25/11.04.2011, pentru serviciile externe de aviatie.

Prezentrea Raportului de inspectie fiscala al ANAF, coroborat cu marturiile publice ale lui Sebastian Ghita – care a precizat ca a fost cel care a dat banii societatii de constructii pentru achitarea serviciilor de transport aerian pentru aducerea in tara a lui Nicolae Popa, dupa ce fosta sefa DNA Laura Kovesi i-ar fi solicitat acest lucru – afirmatiile fiind  confirmate de deputata Andreea Cosma, dar si de Nicoale Popa, schimba complet situatia in cazul aducerii in tara a lui Nicolae Popa.

Mai exact, intervenind in direct la Antena 3, Nicolae Popa a povestit ca decizia de extradare in cazul sau a fost luata in cateva minute, timp in care avionul particular era deja in Indonezia, motivarea solutiei de 40-50 de pagini fiind deja redactata.

Dupa acest moment, Nicolae Popa a fost extradat la data de 21 aprilie 2011, coincidenta, cu avionul particular de la compania Tiriac Air, iar dupa cum veti vedea din Raportul ANAF, data de repatriere a acestuia coincide cu factura emisa de SC Ion Tiriac Air SRL. Fata de aceasta situatie, Nicolae Popa a semnalat faptul ca "factura emisa de MAI era in septembrie 2011, iar eu am fost extradat in aprilie 2011”.

Iata ce se precizeaza in Raportul de Inspectie Fiscala al ANAF:Iata ce a declarat Sebastian Ghita in interventie telefonica pe care a avut-o la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3:

"Am dat bani pentru ca mi-a cerut doamna Kovesi. Am platit cateva zeci de mii de euro. La acel moment nu am perceput-o ca fiind o chestiune asa cum este, ca fiind mita. Era procurorul general al Romaniei, stiti cum au fost vremurile. Kovesi, mai in gluma, mai in serios, spunea si ce avantaje ai daca te ai bine cu ea si ce rele poti sa patesti. Kovesi a cerut suma personal, a avut discutia personal cu mine, si viza interesul ei personal. Kovesi are un stil de-a face lucrurile, asa, nazist, extrem de agresiv si dur.

Statul roman are niste mecanisme, acum le si cunosc. Doamna Kovesi nu avea ce sa caute in aceasta poveste si tocmai de aceea a facut lucrurile pe ascuns si a apelat la mine

Principalul beneficiu pe care l-am vazut cautat de Kovesi era un beneficiu de crestere in cariera. La acel moment aveam o relatie destul de apropiata si consideram ca doamna Kovesi stie ce face. Nu puteai sa o chestionezi pe Kovesi. Despre aceasta relatie doamna Kovesi a mintit si minte. Sunt convins ca procurorii au suficiente dovezi sa stabileasca daca doamna Kovesi a mintit milioane de oameni. Incet-incet, din ce in ce mai multi oameni au curaj sa spuna ce s-a intamplat.

Saptamana trecuta am aflat faptul ca exista un raport al Antifraudei de care n-am stiut. La momentul acela nu am avut factura, ci doar am mentionat-o. Acea firma a fost obligata sa scoata acea factura de la cheltuieli si acel control de la Antifrauda a facut un raport in care a ramas mentionat numarul facturii, data, suma si beneficiarul. Si atunci dintr-o data am avut dovada”.

Iata ce a declarat Nicolae Popa la Antena 3:

"„Eu am fost extradat din Indonezia. E adevarat ca procesul de extradare a inceput dupa vizita doamnei Kovesi din martie 2011. Eu pana atunci, din data de 1 decembrie 2009 pana dupa 18 martie 2011, am stat in arest, fara sa fiu judecat sau propus pentru judecare. Mi se reinoia mandatul de arestare din 30 in 30 de zile, fara sa pot sa fac apel la el, fara sa vad vreun judecator.

In momentul in care completul de judecatori s-a retras pentru a delibera, am avut timp sa trag trei fumuri dintr-o tigara si a revenit cu o decizie de extradare, care cred ca avea 40-50 de pagini, cel putin. Era deja redactata, deja semnata. Ulterior, a doua sau a treia zi, presedintele Indoneziei a semnat si ordinul de extradare, iar eu am fost extradat pe 21 aprilie 2011 cu avionul particular de la compania domnului Tiriac. Am facut escala in India si in Doha. Ministerul de Interne spune ca a platit aceasta deplasare. O sa remarcati ca factura emisa de MAI era in septembrie 2011, iar eu am fost extradat in aprilie 2011”.

Iata ce a declarat Andreea Cosma la Antena 3:

"In denuntul lui Sebastian Ghita am calitatea de martor, am dat deja declaratie. Saptamana care a trecut, la momentul la care eram condamnata de judecatorul Selaru, in acel moment eu dadeam declaratii impotriva doamnei Kovesi. E cunoscut din spatiul public si il rog pe Sebastian Ghita sa-mi spuna daca stie sau daca l-a vazut pe domnul Selaru in prezenta doamnei Kovesi”.

Iata ce preciza Politia Romana prin Comunicatul din 9 Ianuarie 2017 – Sursa: IGPR:

"In conformitate cu prevederile art. 10, alin.1, lit. a din Legea 302 din 28 iunie 2004, republicata, privind cooperarea judiciara internationala in materie penala, ”Competenta indeplinirii atributiilor specifice de autoritate centrala romana in domeniul cooperarii judiciare in materie penala apartine si se exercita de catre Ministerul Justitiei, prin directia de specialitate, daca cererile au ca obiect extradarea, mandatul european de arestare, transferarea persoanelor condamnate.”

De asemenea, capitolul II din legea mai sus-mentionata descrie procedura in cazul extradarii active.

Mentionam ca, dupa aprobarea cererii de extradare de catre statul solicitat, preluarea efectiva a persoanei extradabile se realizeaza de catre Politia Romana prin ofiteri de politie specializati in activitatea de escortare.

Referitor la achizitionarea de servicii in domeniul transportului aerian pentru aducerea in tara a inculpatului Nicolae Popa, va informam ca procedura a fost derulata de catre structurile specializate ale Ministerului Afacerilor Interne, conform O.U.G.34/2006, privind achizitiile publice. In cadrul acestor activitati, negocierile au fost purtate cu trei operatori economici de profil, castigand oferta cea mai mica.

Semnarea contractului si decontarea acestuia au intrat in sarcina Politiei Romane. Costurile au fost achitate integral de catre institutie, operatorului economic castigator, suma fiind asigurata din bugetul Ministerul Afacerilor Interne.

Precizam ca toate documentele mai sus mentionate au fost puse la dispozitia Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care desfasoara activitati in cadrul unui dosar penal".


Precizari cauza infractiuni de abuz in serviciu - SUPC – PiCCJ – 9 ianuarie 2017 – COMUNICAT:

"Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie au dispus prin ordonanta inceperea urmaririi penale cu privire la fapta, respectiv infractiunea de abuz in serviciu, in cauza avand ca obiect informatiile facute publice prin intermediul unor inregistrari difuzate in mass-media cu privire la o serie de afirmatii facute de fostul deputat Sebastian Ghita. Cercetarile in acest dosar vizeaza toate aspectele prezentate opiniei publice de catre persoana anterior mentionata prin intermediul inregistrarilor difuzate.

In acest context, precizam ca, in urma verificarilor efectuate, a rezultat ca aducerea in tara a inculpatului Nicolae Popa a fost efectuata de catre Politia Romana, iar costurile aferente transportului au fost achitate integral de catre aceasta institutie.

Cercetarile se vor efectua in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor de fapt si de drept."


Accesari:2749

Comentarii

# Adina date 10 decembrie 2018 21:25 -3

Asa arata deci roba unui judecător din Indonezia... Ma întreb cum arata roba unui judecător din Malaiezia... Vasazica factura de transport a fost găsită de ANAF la un control pe evaziune fiscala pe Asesoft. Invocata acum. Si privea un urmărit penal International. Si el stia cum a fost transportat, cu cine, de ce ajunsese la el avionul privat al omului de afaceri Ion Tiriac la Ghita. Daca n-o găsea ANAF, ascundea urmărit penal prin Interpol in Sabah Hotel, unde era actionar. Vrea sa fie pus in fata faptului împlinit, cum zicea? Mda, condamnarea sa invocata la extrădare in Serbia e definitiva. Welcome Ghitun S. to Romania, in Penitenciary Regime. Te invatam sa respecti magistrati si memoria bunicii din Asau, Bacău, al cărui teren l-ai mostenit in Bacău, "la tigani", ca in Eliade, de unde si irakienii din Mosul ar fugi. Un sărut dulce, de la suceveni, ca fuseseram vecini.

# DOREL date 10 decembrie 2018 22:35 +2

Aha, deci extradarea e acoperita cu hotarare judecatoreasca, buna-rea, aste e, Tr. Basescu a avut grija sa nu intre singur in capcana, dar restul ramane cusut cu ata alba, par examplle, cui si ce a platit MAI in septembrie 2011 ! Si b), sa mai avem putintica rabdare si o sa vedem ce cu gandu' nu gandim ! Parerea mea ..

# un mizantrop date 11 decembrie 2018 01:16 +2

Aici par sa se contureze lucruri mult mai grave decat cele "reclamate", cum ar fi mituirea autoritatilor indoneziene de catre oficiali ai statului roman si rapirea unui cetatean roman...Basescu e implicat adanc, Kovesi a avut netezit drumul de matroz, apoi se cam tace in legatura cu implicarea SRI, factotum ilegal, ca si in cealalta rapire, a ziaristilor....Chiar credeti ca o sa cerceteze cineva?!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.01.2019 – Luluta s-a imbolnavit de Sindromul Carmen Iohannis

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER