TANTALAII DE LA CARACAL – Demascarea marilor anchetatori din cazul Alexandra, prostiti ca la carte de Gheorghe Dinca! Fostul procuror Max Balasescu: "Tot ce se spune la TV vede si Dinca... De aia Dinca a recunoscut ce au vrut astia... El vede ce se discuta de cand este bagat in arest... Procurorii adevarati ii lasa pe smecherii astia de procurori #rezist sa isi demonstreze competenta. Care dracu inteligenta, competenta si profesionalism cand ei nu stiu cum ii cheama cu buletinul in mana"

Vineri, 2 august 2019 16:21 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Tragedia tinerei Alexandra Macesanu, rapita si violata de Gheorghe Dinca (foto 1) in urma cu o saptamana a fost prilejul, nefericit am spune, ca procurorii din Romania (cel putin cei care au intrat in acest dosar) sa isi demonstreze incompetenta, lipsa de profesionalism si posibil complicitatea ticaloasa. Spunem aceasta intrucat, astfel cum s-a vazut, intr-o saptamana in care ar fi trebuit sa doarma pe presul casei lui Dinca si sa aiba deja niste concluzii preliminare pe tot ceea ce inseamna amprentare, aparatura tehnica folosita de Dinca (telefoane si alte mijloace de comunicare), traseele pe care a mers Dinca, expertize pe camerele video care l-au suprins pe presupusul ucigas, procurorii de la Parchetul Judecatoriei Caracal, impreuna cu procurorii DIICOT, nu au facut decat sa alerge dupa ponturi date de vrajitoare, sa sparga porti si sa sara gardul (desi usa era deschisa), sa il plimbe in sejur la Bucuresti pe posibilul criminal Dinca (dupa ce acesta a reclamat ca s-a julit), dar si sa se vaite ca este o situatie complicata si ca presa face treaba mai buna decat ei.


Tragi-comicul pus in scena de procurorii DIICOT a continuat vineri, 2 august 2019, la fix o saptamana de la declansarea cautarilor Alexandrei Macesanu, cand marii anchetatori au catadicsit sa trimita omuletii in alb in casa in care tanara de 15 ani ar fi fost abuzata de Gheorghe Dinca. Tot vineri, dupa o saptamana in care zeci de oameni au intrat in curte, dupa ce probele au fost deja compromise, dupa ce a plouat si s-a pus praful, procurorii DIICOT s-au apucat sa numeroteze posibilele dovezi. Va dati seama?

In fata acestui circ de tot rasul care ii are in arena fix pe procurorii DIICOT, specialisti nevoie mare in criminalitate organizata, posibilul ucigas Gheorghe Dinca isi arata rasul ticalos in coltul gurii si, probabil (nu suntem siguri) se amuza copios de "profesionalismul" celor care pana acum trebuiau sa le gaseasca pe cele doua tinere Alexandra Macesanu si Luiza Melencu, sau macar sa dea cu titlu de garantie daca mai sunt macar in viata.

Motivul pentru care Gheorghe Dinca isi permite sa faca bambilici cu procurorii DIICOT si sa ii plimbe pe la Dunare si Olt, dandu-le piste false (credem noi) doar ca sa traga de timp, este fix libertatea de care presupusul ucigas inca se bucura din partea anchetatorilor. Ca e vid legislativ sau ca este nepasare, cert este ca Gheorghe Dinca are acces in continuare la toate informatiile pe care, in mod firesc, nu ar mai trebui sa le cunoasca, dar de care ia la cunostinta lejer, in fiecare noapte, in timp ce se uita la televizor din inchisoare.

Fostul procuror Max Balasescu: "Dupa ce am fost arestat si bagat in celula... ce credeti ma uitam la TV la mine"

Situatia a fost semnalata chiar de unul dintre cei mai buni procurori din Bucuresti, specializat nu doar pe criminalitate organizata, ci si pe destructurarea clanurilor mafiote din Capitala. Este vorba despre fostul procuror Maximilian Balasescu (foto 2) de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, eliminat din magistratura pe un dosar fabricat de Directia Nationala Anticoruptie peste noapte.

Intr-o postare senzationala pe pagina sa de Facebook, Max Balasescu asa cum este cunoscut in magistratura, a dezvaluit ca in 2012, cand a fost arestat in dosarul DNA, a fost bagat in celula, unde a putut sa se uite la televizor si sa afle rapid si motivele pentru care a fost incarcerat, dar si ce se vorbea despre cazul sau in mass-media.

Acelasi lucru, ne dezvaluie Max Balasescu, s-a intamplat si in cazul presupusului ucigas Gheorghe Dinca, despre care aflam ca i s-a permis sa vada tot "ce se discuta despre el din momentul in care este bagat in arest". De aceea, continua Max Balasescu, si-a permis Dinca "sa recunoasca ce au vrut astia".

Cumplit este ca, astfel cum s-au derulat evenimentele, Dinca nu doar ca a spus, la un moment dat, ceea ce au vrut procurorii sa auda, dar a inceput apoi sa ofere si piste false, luandu-i practic in batjocura pe cei in fata carora trebuia sa recunoasca doar adevarul.

De aceea, credem ca accesul la informatii al unei persoane cercetate, aflate provizoriu in inchisoare, pana la lamurirea unui caz, ar trebui atent analizat si reglementat, pentru a se evita pe viitor astfel de situatii, in care activitatea procurorilor este ingreunata tocmai de cel supus anchetei. Intr-o astfel de situatie devine, credem noi, evident pentru oricine ca nu mai poate fi vorba despre violarea vreunui drept al celui cercetat, in conditiile in care vorbim despre integritate si viata altor persoane, posibil aflate in pericol.

In finalul postarii sale, Max Balasescu scoate in evidenta un alt element interesant: anume ca in cazul "Alexandra" au fost trimisi procurori #rezist pentru a-si demonstra "competenta, inteligenta si profesionalismul". "Care dracu inteligenta, competenta si profesionalism cind ei nu stiu cum ii cheama cu buletinul in mina", se intreaba legitim Max Balasescu.

Publicam in continuare postarea fostului procuror Max Balasescu:

"Dupa ce am fost arestat si bagat in celula (la 30 de minute dupa citare telefonica?)...., ce credeti ma uitam la TV la mine... toti din camera de arest comentau citi bani am luat si cum organizam activitatea... de la TV am aflat situatia mea juridica si de fapt ptr ce am fost arestat... daca demontam tot ce se spunea la TV... eram achitat... eu am fost prost (am crezut ca judecatorii si procurorii stiu carte si respecta spiritul si litera legii) am incercat sa spun doar ca sunt nevinovat... am vrut sa evidentiez doar ca... TOT CE SE SPUNE LA TV VEDE SI DINCA... de aia Dinca a recunoscut ce au vrut astia... ptr ca el vede la TV ce se discuta despre el din momentul in care este bagat in arest... de ce ?... ptr ca legea prevede ca o persoana arestata are dreptul la informatii publice... deci el sta la TV ca si voi.

Si mai spun ceva procurorii adevarati ii lasa pe smecherii astia de procurori #rezist care stau numai pe scarile tribunalelor cu tot felul de hirtiute in mana sa isi demonstreze competenta, inteligenta si profesionalismul (... care draqu inteligenta, competenta si profesionalism cind ei nu stiu cum ii cheama cu buletinul in mina....????)".


Accesari:4793