INTERVENTII SUBTERANE – Sistemul incearca sa obtina la Inalta Curte anularea excluderii din magistratura a executantei Camelia Bogdan si sa ii inlocuiasca sanctiunea cu una mai blanda, astfel incat judecatoarea sa poata fi folosita mai departe in instante. Cerem SRI sa monitorizeze operatiunea pentru a preveni un atentat la siguranta nationala. Speram ca informatia sa fie falsa

Vineri, 8 septembrie 2017 15:53 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Vestita judecatoare Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucuresti (foto), data afara din magistratura de CSM, este asteptata, luni 11 septembrie 2017, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. La instanta suprema va avea loc un termen in recursul pe care Bogdan l-a declarat fata de hotararea CSM de excludere din magistratura. Lumeajustitiei.ro a intrat insa in posesia unor informatii extrem de grave in legatura cu ceea ce ar urma sa se intampla la Inalta Curte.


Surse judiciare avizate care au dorit sa isi mentina anonimatul ne-au dezvaluit ca Sistemul care in aceste zile incearca sa isi pastreze puterea pregateste o lovitura prin care sa arate ca inca mai are multe de spus. Potrivit surselor mentionate, Sistemul incarca sa obtina la Inalta Curte anularea excluderii din magistratura a executantei Camelia Bogdan. Este data ca certa inlocuirea acestei sanctiuni cu una mai blanda, astfel incat Camelia Bogdan sa fie folosita in continuare in instante. Tocmai de aceea, avand in vedere aceste informatii, cerem SRI sa monitorizeze intreaga operatiune astfel incat sa previna orice fel de interventie si un atentat la siguranta nationala. In acelasi timp, speram ca informatiile sa fie false, iar sanctiunea dispusa de CSM in cazul Cameliei Bogdan, una corecta in opinia noastra, sa fie mentinuta si de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Bani de la un SRL contractat de o parte din proces

Dupa cum se stie, judecatoarea Camelia Bogdan a fost exclusa din magistratura in 8 februarie 2017, de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM, pentru incalcarea prevederilor de la art. 99 lit. b) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Mai exact, este vorba despre abaterea disciplinara referitoare la “incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii”.

Excluderea din magistratura a fost dispusa dupa ce Bogdan a fost depistata ca a primit bani de la un SRL contractat de Ministerul Agriculturii, in timp ce judeca “Dosarul Telepatia”, unde parte vatamata era chiar Ministerul Agriculturii. Concret, Camelia Bogdan a primit de la respectivul SRL 10.000 de lei pentru participarea la un seminar organizat in Poiana Brasov. Prin acceptarea acestor avantaje (bani, cazare, mancare), judecatoarea Camelia Bogdan nu doar ca a incalcat regimul incompatibilitatilor si interdictiilor impuse magistratilor, dar avea obligatia sa se abtina intrucat avea contract de prestari servicii incheiat prin interpus cu o parte din dosar.

Iata comunicatul CSM privind excluderea din magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan:

In sedinta de azi, 8 februarie 2017, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Camelia Bogdan, judecator in cadrul Curtii de Apel Bucuresti.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand in'excluderea din magistratura' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. b) din acelasi act normativ - 'incalcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilitati si interdictii privind judecatorii si procurorii'.

Hotararea sectiei va cuprinde, alaturi de alte elemente prevazute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sanctiunea disciplinara mentionata, urmand a fi redactata si publicata pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro in termen de 20 de zile de la pronuntare.

Aceasta poate fi atacata cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Plangerea care zace la DNA

In paralel, impotriva judecatoarei Camelia Bogdan a fost formulata si o plangere penala, tocmai pe acest motiv, ca a primit bani de la un SRL contractat de Ministerul Agriculturii in timp ce judeca “Dosarul Telepatia” in care parte vatamata era chiar Ministerul Agriculturii. Plangerea a fost depusa de Grupul de Investigatii Politice, inca din mai 2016, dar de atunci si pana acum nimic nu s-a intamplat, desi cazul este extrem de simplu. Plangerea a fost inregistrata la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, de unde a fost trimisa la DNA. Si acolo a ramas. Caci, intr-o postare de pe Facebook, din 7 septembrie 2017, GIP a acuzat ca sefa DNA Laura Kovesi ar refuza sa o ancheteze pe “prietena ei” Camelia Bogdan:

Kovesi refuza sa o ancheteze pe prietena ei, Camelia Bogdan. De mai bine de un an, plangerea noastra referitoare la ilegalitațile judecatoarei Bogdan este ascunsa prin sertarele DNA. Cauza este una foarte simpla si ar fi putut fi rezolvata si de un procuror debutant: in timp ce judeca Dosarul ICA, judecatoarea Bogdan a primit bani de la Ministerul Agriculturii, parte in proces. La doua zile de la primirea banilor, Camelia Bogdan a dat o sentința definitiva in favoarea Ministerului Agriculturii.

In 27 mai 2016, am sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in legatura cu faptele judecatoarei Bogdan. Parchetul de pe langa CAB s-a spalat pe maini si a redirecționat plangerea catre DNA dupa numai cateva zile, pe 9 iunie 2016.

Au trecut un an si trei luni, timp in care Camelia Bogdan a si fost exclusa din magistratura de CSM pentru 'fapte de o gravitatea deosebita'. DNA ascunde in continuare acest dosar”.

Accesari:6617