IOHANNIS, ACUZAT DE TRAFIC DE INFLUENTA - PSD il nimiceste pe presedintele Romaniei: „Complicitate penala cu Augustin Lazar... Trafic de influenta asupra celui care conduce PICCJ, unde se afla un dosar penal privind dobandirea prin fals si uz de fals a unor proprietati de catre familia prezidentiala. Aceasta protectie nu poate fi privita in afara contextului in care sotia presedintelui a refuzat in mod repetat sa se prezinte la audieri la PICCJ – situandu-se deasupra legii”

Vineri, 4 ianuarie 2019 19:08 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Exploziva luare de pozitie din partea PSD fata de indarjirea cu care presedintele Klaus Iohannis (foto stanga) continua sa refuze revocarea lui Augustin Lazar (foto dreapta) din functia de Procuror General. Intr-un comunicat emis vineri, 4 ianuarie 2019, Partidul Social Democrat sustine ca prin acest refuz prelungit, Werner comite de fapt un act de trafic de influenta asupra lui taica Lazar, tinand cont de faptul ca la Parchetul General zace de peste 7 luni dosarul casei din Sibiu obtinute cu acte false, deschis ca urmare a plangerii penale depuse de Lumea Justitiei impotriva sotilor Klaus si Carmen Iohannis.


De asemenea, PSD face legatura intre incapatanarea lui Klaus Iohannis si indaratnicia manifestata de catre sotia acestuia de a se prezenta la audieri in dosarul casei luate cu acte false.

Totodata, formatiunea politica aminteste ca revocarea lui Augustin Lazar a fost solicitata de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader „pentru abateri disciplinare deosebit de grave si pentru incalcarea grava a legilor si drepturilor fundamentale ale omului”.

In alta ordine de idei, PSD il desfiinteaza pe Iohannis pentru alte doua refuzuri: cel de a emite decretele privind numirea lui Mircea Draghici si a Olgutei Vasilescu in functiile de ministri ai Transporturilor, respectiv Dezvoltarii Regionale, precum si cel de a motiva respingerea Olgutei Vasilescu si a lui Ilan Laufer pentru portofoliile Transporturilor, respectiv Dezvoltarii Regionale. Astfel, Werner se face vinovat de incalcarea Constitutiei si a doua decizii CCR: 875/2018 si 98/2008, argumenteaza formatiunea politica.

Redam comunicatul complet al PSD:

Partidul Social Democrat condamna public actiunile repetate ale presedintelui Iohannis prin care incearca blocarea activitatii Guvernului, cu scopul vadit de a impiedica PSD sa duca la bun sfarsit angajamentele electorale asumate in programul de guvernare.

Al doilea refuz al presedintelui Iohannis de a emite decretele de numire in functia de ministru pentru persoanele propuse la Ministerul Transporturilor si la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice reprezinta o tentativa iresponsabila de blocare a investitiilor guvernamentale in cele mai importante domenii pentru imbunatatirea nivelului de trai al cetatenilor Romaniei: infrastructura de transport si dezvoltarea locala.

In aceasta chestiune presedintele Iohannis a incalcat in mod deliberat, in mai multe randuri, Constitutia Romaniei si deciziile Curtii Constitutionale.

- Pe de o parte, Klaus Iohannis a incalcat Decizia CCR nr. 875/2018, refuzand sa raspunda, DE INDATA, in scris si motivat, la primele propuneri inaintate de prim-ministrul, respectiv cu privire la refuzul numirii doamnei Lia Olguta Vasilescu in functia de ministru al Transporturilor si a domnului Ilan Laufer in functia de ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

- Pe de alta parte, Klaus Iohannis a incalcat si Decizia CCR nr. 98/2008 care interzice presedintelui Romaniei sa refuze a doua propunere pentru functia de ministru, in cazul unei remanieri guvernamentale.

In acelasi timp, sfidand Constitutia si statul de drept, presedintele a intrat intr-o complicitate de natura penala cu procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, propus deja spre revocare pentru abateri disciplinare deosebit de grave si pentru incalcarea grava a legilor si drepturilor fundamentale ale omului. Prin refuzul de a emite decretul de revocare a acestuia, presedintele comite un act de trafic de influenta asupra celui care conduce Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se afla in cercetare un dosar penal privind dobandirea prin fals si uz de fals a unor proprietati de catre familia prezidentiala. Aceasta protectie neconstitutionala pe care Klaus Iohannis si seful PICCJ si-o acorda reciproc, nu poate fi privita in afara contextului in care sotia presedintelui a refuzat in mod repetat sa se prezinte la audieri la PICCJ intr-un dosar penal – situandu-se deasupra legii si in dispretul obligatiilor legale pe care le are orice alt cetatean al Romaniei.

Partidul Social Democrat va face uz de toate mijloacele legale si constitutionale pe care le are la dispozitie pentru apararea ordinii constitutionale si a statului de drept, asigurand totodata minima stabilitate politica necesara in perioada in care Romania va detine presedintia Consiliului Uniunii Europene”.

Accesari:8319