luju luju luju
 • „GROPARUL DOSARELOR REVOLUTIEI” A MAI TURNAT O LOPATA – Procurorul militar Ion Vasilache a confirmat ordonanta de clasare dispusa de „colonei” in dosarul Revolutiei. In solutia de respingere a plangerii Asociatiei „21 Decembrie 1989”, Ion Vasilache a preluat sintagma folosita obsesiv de Ion Iliescu: „Actiune comuna impotriva unor elemente contrarevolutionare... Avand convingerea ca actioneaza impotriva unor elemente teroriste” (Ordonanta)

  Vineri, 27 noiembrie 2015 17:07 | Scris de Alex PUIU | pdf | print | email

  Suntem curiosi care va fi numele acelui procuror care va solutiona plangerea noastra. Speram ca nu tot Vasilache”. Asta declara liderul Asociatiei „21 Decembrie 1989”, Teodor Maries, in cadrul unei conferinte de presa organizate miercuri, 25 noiembrie 2015, pentru informarea opiniei publice cu privire la ultimele noutati in actiunea de musamalizare a atrocitatilor savarsite in timpul si imediat dupa rasturnarea fostului regim comunist. O conferinta prezentata pe larg de Lumeajustitiei.ro in articolul Crime cu autori nepedepsiti, in care presedintele si vicepresedintele Asociatiei, alaturi de avocatii Antonie Popescu si Ionut Matei, au explicat, printre altele, caracterul imprescriptibil (in acceptiunea CEDO) al faptelor comise in timpul evenimentelor din decembrie 1989 si situatia de vadita incompatibilitate a procurorilor militari de a mai intreprinde acte in acest dosar in care si-au demonstrat, vreme de 25 de ani, incompetenta in a-i identifica pe cei responsabili de moartea a peste 1.200 de oameni si ranirea altor peste 4.000.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 8645

 • CRIME CU AUTORI NEPEDEPSITI – Asociatia „21 Decembrie 1989” forteaza redeschiderea dosarului Revolutiei. Ordonanta de clasare dispusa de Sectia Parchetelor Militare condusa de Ion Vasilache poate fi infirmata, dupa recenta condamnare a Romaniei la CEDO. Presedintele Asociatiei, Teodor Maries: „Ion Vasilache inca crede ca Romania e mosia lu' ta-su'... Nu e posibil sa ai trei grade de general si sa inchizi ochii la asemenea atrocitati”

  Miercuri, 25 noiembrie 2015 17:47 | Scris de Alex PUIU | pdf | print | email

  Asociatia „21 Decembrie 1989” a anuntat demararea demersurilor pentru redeschiderea dosarului Revolutiei, inchis prin ordonanta nr. 11/P/2014 data in 14 octombrie 2015 de Sectia Parchetelor Militare a PICCJ, condusa de controversatul procuror militar Ion Vasilache, supranumit „groparul dosarelor Revolutiei”. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa organizate miercuri, 25 noiembrie 2015, la sediul Asociatiei, sub impulsul recentei hotarari CEDO in care statul roman a fost condamnat, din nou, pentru musamalizarea atrocitatilor savarsite de „teroristii” din decembrie 1989 si de minerii adusi la Bucuresti, in iunie 1990, ca sa apere noul guvern provizoriu de „elementele de-a dreptul fasciste” ostile regimului Iliescu.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 10093

 • AU CLASAT 1.000 DE ASASINATE – Procurorii care au musamalizat crimele din decembrie 1989 trebuie sa intre in puscarie! Dupa ce nu a facut nimic timp de 25 de ani pentru a deconspira criminalii din '89, PICCJ si-a anuntat „isprava”: dosarul „Revolutiei” a fost clasat pe motiv de prescriptie. Cum mai pot sta in functii Procurorii Generali care au manageriat acest dosar in ultimii 10 ani: Laura Codruta Kovesi si Tiberiu Nitu? (Ordonanta de clasare)

  Vineri, 23 octombrie 2015 15:34 | Scris de Razvan SAVALIUC - George TARATA | pdf | print | email

  Iata dovada ca procurorii instalati sub regimul Basescu in fruntea marilor parchete nu au facut nimic pentru a-i trage la raspundere pe asasinii din decembrie 1989, vinovati de uciderea a peste 1.000 de persoane, ranirea a peste 5.000 si producerea de imense pagube materiale: dosarul „Revolutiei” a fost clasat!

  Ordonanta de clasare a cauzei are 1.075 de pagini si poate fi citita aici.

  Circul necontenit al fostului presedinte Traian Basescu, care ba se ratoia la Codruta Kovesi, cand aceasta era Procuror General, ba la Tiberiu Nitu, caruia i-a dat un termen de gratie de un an sa rezolve „dosarele Revolutiei” s-a dovedit o farsa simnistra pentru poporul roman. Surprinde faptul ca Laura Codruta Kovesi, care a fost timp de 6 ani Procuror General al Romaniei, iar apoi aproape 3 ani sefa la DNA, a fost superdecorata de Traian Basescu si ambasade ale unor puteri straine, desi, in acest caz, nu s-a remarcat prin altceva decat prin infirmarea in 2009 a solutiei de incepere a urmaririi penale dispuse de procurorii militari in dosarul „Revolutiei”. Asa cum a facut si in dosarul „Mineriadei”.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 11396

 • INSELATORIE NATIONALA – Au trecut 15 luni de cand Traian Basescu i-a cerut Procurorului General Tiberiu Nitu sa afle intr-un an cine a ucis 1000 de romani la Revolutie, dar nu s-a intamplat nimic. Marii procurori Kovesi, Vasilache si Nitu au manifestat dezinteres nu doar pentru depistarea asasinilor, ci inclusiv fata de deciziile CEDO de la Strasbourg, care a condamnat statul roman pentru tergiversarea dosarelor Revolutiei. Cat va mai plati Romania asemenea procurori?

  Duminică, 24 august 2014 14:33 | Scris de L.J. | pdf | print | email

  Va mai amintiti de circul din data de 15 mai 2013, cand presedintele Traian Basescu, in urma unor negocieri de culise cu premierul Victor Ponta, l-a numit in functia de Procuror General al Romaniei pe Tiberiu Nitu? Cu acel prilej, aratandu-se preocupat fata de cei peste 1000 de martiri din decembrie 1989, Basescu i-a trasat un termen limita de un an lui Tiberiu Nitu, ca sa rezolve dosarele Revolutiei:E un raspuns pe care Nitu trebuie sa mi-l dea pana anul viitor”. Anul 2014 a venit demult... a trecut mai bine de un an si trei luni si nu s-a intamplat nimic, dosarele Revolutiei fiind mutate intre timp de la Sectia de urmarire penala a ICCJ, inapoi la Sectia Parchetelor Militare condusa de unul dintre groparii acestor dosare – generalul Ion Vasilache, avansat de Basescu de doua ori in grad, de la gradul de colonel, la cel de general cu doua stele pentru “meritele” sale profesionale.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 13623

 • A TRAS LA ORDIN IN 1989 SI E REVOLUTIONAR – Cititi declaratia olografa a Procurorului General al Romaniei, Tiberiu Nitu, care a recunoscut ca in decembrie 1989, in timp ce era militar in termen la o unitate de Securitate, a mitraliat casele din jurul Televiziunii si un elicopter. Pentru marea isprava, procurorul Nitu a fost recompensat cu 8000 mp de teren, in timp ce era seful Parchetului Judecatoriei Ploiesti (Declaratia)

  Marţi, 16 iulie 2013 15:19 | Scris de Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

   

  Actualul Procuror General al Romaniei Tiberiu Nitu (foto) este posesor al certificatului seria FD nr. 04201 din 16.11.1996 de Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 – Remarcat prin Merite Deosebite, desi in decembrie 1898, in timp ce era militar in termen la UM 0596 Bucuresti – la ordin – a tras in casele din jurul Televiziunii Romane, precum si asupra unui elicopter care survola zona, in zilele de panica si diversiune de atunci. Fara a face o legatura cu Tiberiu Nitu, amintim ca multi oameni nevinovati au fost ucisi in respectiva zona, in casele lor, de gloante trase la intamplare... Cum se impaca ideea de revolutionar remarcat prin merite deosebite (care presupune o actiune voluntara de ati risca viata pentru daramarea regimului comunist), cu faptul ca in realitate Tiberiu Nitu s-a „remarcat” la revolutie tragand la ordin, in calitate de militar in termen, asupra unor cladiri apartinand unor civili, precum si asupra unor elicoptere – ramane ca opinia publica sa cantareasca. Cert e ca desi in Romania au existat revolutionari cu miile intial, iar apoi cu zecile de mii, Tiberiu Nitu a reusit performanta de a primi 8000 m.p. de teren in baza certificatului de revolutionar dobandit, lucru reusit de putini revolutionari autentici. Mai mult, Tiberiu Nitu a primit terenul dupa anul 2000, perioada in care devenise prim procuror al Parchetului Judecatoriei Ploiesti.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 16422

 • MASCARADA JUDICIARA DE LA TARGOVISTE – Cititi stenograma completa a procesului sotilor Ceausescu din 25.12.1989 care reprezinta una din marile rusini ale Justitiei romane. In 23 de ani, niciun procuror general nu a indraznit sa revizuiasca acest proces politic! Judecatorii si avocatii apararii au devenit acuzatori! La iesirea din sala, desi nici macar nu se declarase recurs, Ceausestii au fost mitraliati!

  Vineri, 21 decembrie 2012 17:54 | Scris de Adina A. STANCU - Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

  Dupa zilele de groaza traite de o Romanie aflata in pragul prabusirii monstruosului sistem comunist, dictatorul Nicolae Ceausescu, capturat impreuna cu sotia sa, Elena Ceausescu si-au gasit sfarsitul in fata plutonului de executie de la unitatea militara din Targoviste. Sentinta a fost data de catre un Tribunal Militar Exceptional intrunit ad-hoc, condus de judecatorul Giga Popa. Procesul a fost de fapt un simulacru care, constituit in conditii exceptionale, cu starea de asediu instituita, a incalcat drepturile omului, in locul recursului avand loc direct executia. Capetele de acuzare pentru Nicolae si Elena Ceausescu au fost: Genocid — peste 60.000 de victime; Subminarea puterii de stat prin organizare de actiuni armate impotriva poporului si a puterii de stat; Infractiunea de distrugere a bunurilor obstesti prin distrugerea si avarierea unor cladiri, explozii in oras etc; Subminarea economiei nationale; Incercarea de a fugi din tara pe baza unor fonduri de peste un miliard de dolari, depuse in banci straine. Inculpatii Nicolae Ceausescu si Elena Ceausescu au fost condamnati la moarte si confiscarea averii. Sentinta a ramas definitiva si a fost executata.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 20139

 • RECHIZITORIUL DICTATORILOR CEAUSESCU – Rechizitoriul procurorului militar Dan Voinea, prin care au fost trimisi in judecata Nicolae si Elena Ceausescu pentru genocid si subminarea puterii de stat, are doua pagini si a fost scris pe genunchi in elicopter, in drum spre garnizoana Targoviste (Rechizitoriul)

  Joi, 20 decembrie 2012 17:45 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

  Dictatorii Nicolae si Elena Ceausescu, condamnati la moarte si executati in urma cu 23 de ani, in 25 decembrie 1989, au fost trimisi in judecata printr-un rechizitoriu de doar doua pagini. Rechizitoriul a fost scris de mana de procurorul militar Dan Voinea (foto), la acea vreme maior de justitiei, pe genunchi, in elicopterul care il ducea la unitatea militara din Targoviste, in 24 decembrie 1989, deci cu o zi inainte de judecarea, condamnarea si executarea sotilor Ceausescu, acuzati de genocid, subminarea puterii de stat, acte de diversiune si subminarea economiei nationale.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 18685

 • EXCLUSIV – Sentinta de condamnare la moarte a lui Nicolae si Elena Ceausescu data de colonelul de justitie Gica Popa, care si-a tras un glont in cap dupa ce si-a dat seama ca a savarsit o crima (Sentinta)

  Joi, 20 decembrie 2012 17:23 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

  Se implinesc, peste cateva zile, 23 de ani de la moartea sotilor Nicolae si Elena Ceausescu. La 25 decembrie 1989, in sfanta zi de Craciun, dictatorii Ceausescu au fost executati in Unitatea Militara 01378 din Targoviste, in urma unei mascarade judiciare. Nicolae Ceausescu si Elena Ceausescu au fost gasiti vinovati de genocid, subminarea puterii de stat, acte de diversiune si subminarea economiei nationale, in urma unui simulacru de proces, in care atat avocatii din oficiu ai dictatorilor, cat si presedintele completului de judecata, colonelul de justitiei Gica Popa (foto mijloc), s-au transformat in acuzatori. De altfel, acesta din urma s-a si sinucis la cateva luni, dupa ce si-a dat seama ca a fost partas la o crima. La 1 martie 1990, Gica Popa s-a impuscat, intr-o unitate militara.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 23083

 • VERDICT ISTORIC AL CEDO – Crimele din decembrie 1989 nu se prescriu! Ministerul Public a favorizat infractorii! Legea sigurantei nationale este desueta si trebuia abrogata! (Sentinta)

  Miercuri, 25 mai 2011 17:04 | Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print | email

  Presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989 Bucuresti, Teodor Maries (foto) a organizat marti impreuna cu avocatul Antonie Popescu din Baroul Bucuresti (foto) o conferinta de presa in care a prezentat traducerea deciziei CEDO de la Strasbourg de marti, in care Romania a fost condamnata pentru tergiversarea dosarelor privind asasinatele din decembrie 1989, dar si pentru incalcarea dreptului la viata privata, prin urmarirea persoanelor pe baza legii sigurantei nationale, care nu ofera nici o garantie privind respectarea Drepturilor Omului. Teodor Maries a multumit reprezentantilor Curtii Europene a Drepturilor Omului pentru celeritatea judecatorii cauzei sale si a Asociatiei 21 Decembrie 1989 si a conchis ca Procurorul General Laura Kovesi si seful Sectiei Parchetelor Militare, gen. Ion Vasilache „au facut posibila aceasta condamnare!” Maries a acuzat faptul ca Ion Iliescu si o serie de lideri liberali din timpul guvernarii lui Tariceanu „au sugrumat dosarele crimelor din decembrie 1989” si l-au eliminat pe procurorul militar Dan Voinea din aceste dosare. Maries a subliniat faptul ca CEDO a atentionat statul roman asupra faptului ca infractiunile din decembrie 1989 prin care au fost ucise peste 1000 de persoane au facut obiectul unor „dosare politice”: „Fac apel la cele peste 8500 de victime sa faca plangeri la CEDO pentru ca au calea deschisa, iar prin presiunea acestor demersuri se va reusi determinarea autoritatilor sa trimita vinovatii in fata Justitiei!”

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 14197

 • S-A PUS FOC DOSARELOR REVOLUTIEI! Institutul de Criminalistica a stabilit ca in biroul Asociatiei ”21 Decembrie” s-a turnat produs petrolier care a declansat incendiul

  Luni, 9 mai 2011 17:39 | Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print | email

  A fost finalizat raportul de constatare tehnico-stiintifica realizat pentru a se stabili daca focul care a provocat incendiul din ziua de 28 decembrie 2010, izbucnit in sediul Asociatiei 21 decembrie 1989, a fost unul provocat sau nu. Specialistii au stabilit ca la baza incendiului, au stat anumiti ”compusi aromatici si alifatici care se regasesc in compozitia produselor petroliere. Nu se poate stabili tipul produsului petrolier”. La data la care a avut loc incendiul, pompierii au ajuns dupa ce focul fusese stins de catre portar si de Teodor Maries, presedintele Asociatiei „21 Decembrie”.In procesul de constatare, pompierii au scris la repezeala ca sursa incendiului ar fi fost priza. Maries a contestat raportul pompierilor si a declarat ca incendiul a izbucnit la o distanta de circa doi metri de priza, in dreptul unor grinzi arse. Pe 30 decembrie, Maries a insistat pentru trimiterea unei echipe de experti, care s-a deplasat la sediul asociatiei abia in data de 4 ianuarie 2011. Surse din cadrul ISU au sustinut in acea perioada ca ar fi fost vorba de incendiere intentionata, iar priza „nu a fost cauza, ci un efect al incendiului”. Pentru a se musamaliza constatarea eronata din ziua incendiului, in raportul de constatare de la fata locului s-au inscris trei ipoteze si anume: incendiu provocat de priza; un muc de tigara care a ars mocnit toata noaptea si incendierea intentionata. Prima ipoteza a fost apoi inlaturata, iar cea de-a doua era puerila si a picat si ea.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 11877

 • STATUL CALAU - Romania condamnata de CEDO pentru crimele de la Cluj din decembrie '89! Afara cu generalul Ion Vasilache din Parchetul General!

  Marţi, 8 martie 2011 18:09 | Scris de Adina A.STANCU - R.SAVALIUC | pdf | print | email

   

  Statul roman a fost condamnat marti 8 Martie 2011, in cauza „Lapusan si altii vs. Romania” pentru incalcarea dreptului la viata al cetatenilor sai, in dosarul crimelor din decembrie 1989 de la Cluj. Statul roman a fost de asemenea obligat la plata a 90.000 euro daune morale catre noua reclamanti – victime ale masacrului de la Cluj. Sentinta de la CEDO ar trebui sa duca la deschiderea de dosare penale impotriva procurorilor militari care au tergiversat anchetele in aceste dosare. Judecatorii europeni au constatat, negru pe alb, tergiversarea deliberata a dosarelor Revolutiei, procurorii militari putand fi prin nurmare – daca acest lucru se vrea cu adevarat in Romania – inculpati pentru favorizarea infractorilor. In prezent, Parchetul General si Parchetele Militare sunt responsabile de musamalizarea crimelor de la Revolutie, in fruntea acestor structuri aflandu-se indivizi care nu dau doi bani pe viata eroilor-martiri si ale rudelor acestora. In pofida numeroaselor proteste publice ale asociatiilor de revolutionari, indivizi precum generalul Ion Vasilache, seful Parchetelor Militare (foto) - avansat de la gradul de colonel, la cel de general cu doua stele de Traian Basescu, pentru ca nu a facut nimic in dosarele Revolutiei – continua sa stea in functie bine mersi, desi Romania se va izbi curand de un nou val de condamnari la CEDO in aceste dosare. Desi stie de aceasta situatie, Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, nu misca in frontul Sectiei Parchetelor Militare. Prezentam in continuare sentinta de la CEDO prin care Romania a fost condamnata pentru tergiversare deliberata.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 14251

 • Laura Kovesi a infirmat rezolutia de incepere a urmaririi penale a lui Ion Iiescu, facand parada de Drepturile Omului, dupa care n-a mai facut nimic (Rezolutia)

  Luni, 20 decembrie 2010 08:41 | Scris de | pdf | print | email

  La 21 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989, Romania nu are niciun vinovat in dosarul 97/P/1990, privind uciderea, prin impuscare, a 942 de persoane, in perioada 22 – 27 decembrie 1989. In acest dosar, in anul 2004, fostul sef al Sectiei Parchetelor Militare, generalul Dan Voinea (in prezent pensionar) a inceput urmarirea penala impotriva lui Ion Iliescu si a altor zeci de persoane (Virgil Magureanu, Gelu Voican Voiculescu si altii) pentru savarsirea unor infractiunilor contra pacii si omenirii, printre care: genocidul, propaganda pentru razboi, tratamente neomenoase, distrugerea unor obiective, omor calificat si omor deosebit de grav. Rezolutia din 2004 a fost data in dosarul nr. 97/P/1990, in perioada in care Dan Voinea nu era seful SPM si doar procuror inspector. Chiar daca aceasta rezolutie de incepere a urmaririi penale a fost data sumar, fara o motivare detailata, actul a devenit o tinta a criticilor conducerii Ministerului Public, care i-a facut adevarate procese de intentie generalului Dan Voinea, pentru ca, in final, la 9 aprilie 2009, printr-o Rezolutie semnata de Procurorul General al Romaniei, Laura Kovesi, sa se infirme prima rezolutie. De la anularea calitatii de invinuit pentru Ion Iliescu si camarila sa, pe motive care mai de care mai bombastice (dintre care cel mai ciudat apare ca fiind depasirea termenului rezonabil in care o persoana poate fi cercetata penal) in mod surprinzator nu s-a mai facut nimic impotriva „emanatilor”, care au fost redati societatii „curati si uscati”. Nu mai mira pe nimeni, in aceste conditii, ca Ion Iliescu si-a permis in aceste zile, mai mult decat in oricare alt decembrie al altui an, sa iasa pe televiziuni si sa dea lectii de moralitate despre cine a facut Revolutia.  

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 19340

 • REMEMBER – Procurorul Liviu Sutiman l-a anchetat pe Ion Iliescu la misto, chemandu-l cu declaratia scrisa de acasa! (Document)

  Marţi, 14 decembrie 2010 10:27 | Scris de | pdf | print | email

  Parchetul General, condus de Laura Kovesi, actioneaza fatis pentru absolvirea criminalilor din decembrie 1989 de orice vina. Toate dosarele privind pe Ion Iliescu si camarila acestuia care i-a asasinat pe Ceausesti pentru a prelua Puterea sunt inchise unul dupa altul, la comanda, fara sa se administreze aproape nicio proba, afara de simple declaratii si acestea luate pentru salvarea aparentelor. Va prezentam in continuare modul in care Ion Iliescu a fost "cercetat", in februarie 2009 - in calitate de invinuit - intr-o parte a dosarului 97/P/1990 privind mortii Revolutiei. Este singura declaratie pe care a dat-o Ion iliescu, in 21 de ani, in dosarele Revolutiei. Amintim ca in acest dosar, procurorul militar Dan Voinea incepuse urmarirea penala, in 2004, impotriva lui Iliescu si a altor 100 de persoane. Dupa ce Dan Voinea a fost eliminat din dosarele Revolutiei, Laura Kovesi a infirmat ordonanta de incepere a urmarii penale a generalului, dupa o ancheta efectuala la misto de catre procurorul de caz Liviu Sutiman, dupa cum veti vedea in continuare. Procurorul Liviu Sutiman i-a permis practic lui Ion Iliescu sa dea o simpla declaratie – care se vede de la o posta ca a fost scrisa acasa - in care acesta sustine ca a fost un "cetatean inocent" care in 22 decembrie a dat si el ca tot omul pe la CC si pe la Televiziune, iar lumea l-a impins de la spate sa preia puterea pentru ca l-a privit "cu simpatie". Acest dosar a fost in final musamalizat la cel mai inalt nivel, chiar de catre procurorul general Laura Kovesi. Surprinde insa ca dosarul musamalizat, desi are ca obiect uciderea a 942 de persoane, si zeci de faptuitori si invinuiti in frunte cu Ion Iliescu, nu e mai gros decat dictionarul explicativ al limbii romane, dovada ca nu s-a facut nimic in el. Precum si faptul ca imediat dupa ce i s-a luat declaratia lui Iliescu, dosarul a fost trimis Laurei Kovesi, pentru ca aceasta sa-l scape pe acuzat de calitatea de invinuit (vezi facsimil).

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 16669

 • Adjunctul lui Kovesi, Tiberiu Nitu a primit 8.000 m.p. intravilan ca revolutionar, desi a tras cu arma in casele de la Televiziune, ca militar in termen!

  Luni, 13 decembrie 2010 15:42 | Scris de | pdf | print | email

  Decembrie este luna in care se celebreaza Revolutia din 1989. Dupa cum se stie, dupa decembrie 1989, Romania a fost impanzita cu certificate de revolutionar. Unele au fost date celor ce chiar meritau, care fusesera raniti, care aveau decedati in familie si au primit certificate de urmasi ai eroilor-martir, altii s-au invartit dupa viciile Legii 42/1990 si au ajuns posesori de certificat de revolutionar si, automat, posesori ai drepturile ce au decurs multa vreme din aceasta lege. Printre persoanele care au certificat de revolutionar si care au beneficiat de avantajele ce decurgeau din aceasta lege si din modificarile ei ulterioare se numara si actualul adjunct al Procurorului General al Romaniei, Tiberiu Mihail Nitu (foto) care a ajuns in aceasta functie venind de la Parchetul Tribunalului Prahova. Din declaratia de avere a lui Tiberiu Nitu reiese ca acesta a beneficiat, ca mare revolutionar, de 8.000 de metri patrati de intravilan in Prahova, conform Legii 42/1990. Ce a facut Nitu la Revolutie? A fost militar in termen. Unde s-a aflat el si ce ordine a executat? La Televiziune. Unde a primit ordin sa traga spre niste case din Dorobanti unde li se spusese, lui si camarazilor de arme ai acestuia, ca acolo s-ar afla teroristi. Dupa cum se stie, in timpul evenimentelor din decembrie, in acea zona au fost ucisi si raniti civili nevinovati prin impuscare.

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 15409

 • REMEMBER - Lista procurorilor militari care au ingropat in perioada 1990 – 1993 dosarele criminalilor din decembrie 1989, care au ucis 942 de persoane

  Vineri, 10 decembrie 2010 11:26 | Scris de | pdf | print | email

  Documente de importanta deosebita releva identitatea principalilor procurori militari gropari, din cauza carora au fost facuti scapati vinovatii de uciderea la Revolutie a 942 de eroi-martiri, dar si cum gandeau acestia in anii 1990 – 1993, cand pretindeau ca fac treaba in aceste dosare. Inca de atunci, procurorii stiau ca nu au existat teroristi, si ca elemente ale Armatei au fost implicate in marile crime din decembrie 1989. Toate acestea reies dintr-o serie de procese-verbale ale sedintelor de lucru din perioada 1990 – 1993 tinute de procurorii Directiei Procuraturilor Militare (DPM - actuala Sectie a Parchetelor Militare) din Parchetul General. Din procesele verbale intocmite in marea lor majoritate de fostul procurorul militar Silvestru Boeru, care indeplinea un fel de misiune de secretar de sedinta, reiese ca din colectivul de lucru pe dosarele Revolutiei faceau parte urmatorii:

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 19930

 • DOCUMENT SENZATIONAL – In ziua asasinarii, Ion Iliescu a emis un decret de comutare a pedepsei cu moartea, in detentie pe viata pentru Elena si Nicolae Ceausescu! A jucat dublu?

  Joi, 9 decembrie 2010 13:56 | Scris de | pdf | print | email

  Un document senzational ajuns in posesia Lumeajustitiei.ro, in urma unei investigatii ample realizata impreuna cu Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti, condusa de Teodor Maries, demonstreaza ca in Sfanta Zi a Craciunului, cand Ion Iliescu, generalul Victor Stanculescu si complicii lor, i-au asasinat pe sotii Nicolae si Elena Ceausescu, prin mascarada de proces desfasurata intr-o unitate militara din Targoviste – acelasi Ion Iliescu isi pregatise portite de scapare. Astfel, tot in data de 25 decembrie 1989, Ion Iliescu a emis un decret prin care a comutat pedeapsa capitala aplicata Ceausestilor, prin simulacrul de proces, in detentie pe viata. Textul documentului a fost citit in premiera joi de catre presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, Teodor Maries, intr-o conferinta de presa, iar actul propriu-zis il puteti vedea integral la finalul articolului. Iata continutul integral al documentului (vezi facsimil):

  ComenteazaComenteaza
  CONTINUARE...

  Accesari: 23550

EDITORIAL

  • VERDICTUL ZILEI - In cazul crimelor de la Caracal avem de-a face cu:

  • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.08.2019 – Girbovan ii baga-n fibrilatii pe magistratii #rezistenti

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER