CULMEA OBRAZNICIEI – Generalul Ion Vasilache si cei 4 colonei care au semnat ultima clasare a dosarului Revolutiei s-au plans ca niste virgine ca sunt hartuiti de presa. CSM: „Articolele in care s-au folosit expresiile 'Vasilache groparul dosarului revolutiei', 'Ion Vasilache a musamalizat crimele produse la Revolutia din 1989' nu sunt de natura sa afecteze reputatia profesionala a domnilor Ion Vasilache, Claudiu Culea, Iulian Dinu, Codrut Mihalache si Marian Tudor”

Vineri, 20 mai 2016 13:40 | Scris de Alex PUIU | pdf | print | email

Asta da tupeu! In loc sa-si vada de pensia de 4-5.000 de euro care il asteapta in cateva luni cand, slava Domnului, isi termina misiunea in fruntea Sectiei Parchetelor Militare din PICCJ - structura responsabila de musamalizarea dosarelor Revolutiei si Mineriadei si de protejarea timp de mai bine de un sfert de secol a criminalilor din 22 decembrie 1989 – 15 iunie 1990, generalul Ion Vasilache (foto) s-a dus cu jalba la CSM ca sa ceara apararea reputatiei profesionale fata de articolele din mass-media, adica din Lumeajustitiei.ro, in care a fost etichetat „Groparul dosarelor Revolutiei”. Mai mult, Vasilache a fost deranjat si de faptul ca fostul procuror general interimar din fruntea PICCJ, Bogdan Licu, si-a permis sa dea cartile pe fata, in conferinta de presa, dezvaluind opiniei publice motivele pentru care a considerat ca este corect sa infirme ordonanta de clasare nr. 11/P/2014 din 14 octombire 2015, opera a coloneilor Claudiu Culea, Iulian Dinu, Codrut Mihalache si Marian Tudor, subordonatii sai de la Sectia Parchetelor Militare.


Raportul Inspectiei Judiciare nr. 2912/IJ/666/DIP/2016 privind rezultatul verificarilor efectuate in legatura cu cererea de aparare a independentei, impartialitatii si reputatiei profesionale a procurorilor militari Ion Vasilache, Claudiu Culea, Iulian Dinu, Codrut Mihalache si Marian Tudor de la Sectia Parchetelor Militare a PICCJ a fost examinat de Plenul CSM in sedinta de marti, 17 mai 2016, membrii Consiliului Superior al Magistraturii respingand solicitarea. Pana la redactarea hotararii, iata solutia pe scurt.

Prezentam solutia Plenului CSM:

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a apreciat urmatoarele:

-prin motivele invocate de domnul procuror Dimitrie-Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in ordonanta de infirmare a ordonantei nr. 11/P/2014 din data de 14.10.2015 si prin faptul aducerii acestora la cunostinta publica, precum si prin comentariile generate in presa ca reactie la infirmarea respectivei solutii, nu a fost afectata independenta si impartialitatea domnilor Ion Vasilache, Claudiu Culea, Iulian Dinu, Codrut Mihalache si Marian Tudor, procurori militari in cadrul PICCJ – Sectia Parchetelor Militare;

-modul in care domnul procuror Dimitrie-Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general al PICCJ, a prezentat in cadrul conferintei de presa motivele care au stat la baza infirmarii ordonantei nr. 11/P/2014 din data de 14.10.2015 si publicarea unui comunicat de presa avand atasat un link prin care se poate accesa ordonanta de infirmare si, nu in ultimul rand, modalitatea in care a fost motivata ordonanta de infirmare nu sunt de natura sa afecteze reputatia profesionala a domnilor Ion Vasilache, Claudiu Culea, Iulian Dinu, Codrut Mihalache si Marian Tudor, procurori militari in cadrul PICCJ – Sectia Parchetelor Militare;

-articolele de presa in care s-au folosit expresiile 'Vasilache – groparul dosarului revolutiei', 'se impune tragerea la raspundere/ demiterea celor care au inchis dosarul', 'Ion Vasilache a musamalizat crimele produse la Revolutia din 1989', nu sunt de natura sa afecteze reputatia profesionala a domnilor Ion Vasilache, Claudiu Culea, Iulian Dinu, Codrut Mihalache si Marian Tudor, procurori militari in cadrul PICCJ – Sectia Parchetelor Militare”.


*Cititi aici solutia CSM (punctul 7 pe ordinea de zi a sedintei Plenului din 17 mai 2016)

Accesari:9698