URMEAZA ARESTAREA LUI ION ILIESCU – Sectia Parchetelor Militare a extins urmarirea penala in dosarul Revolutiei, pentru crime impotriva umanitatii. Pentru prima data procurorii militari spun adevarul: „Prin actiunile desfasurate si masurile dispuse, noua conducere politica si militara instaurata dupa 22.12.1989 a determinat uciderea, ranirea prin impuscare, vatamarea integritatii fizice si psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui numar mare de persoane”

Miercuri, 2 noiembrie 2016 16:28 | Scris de Alex PUIU | pdf | print | email

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie condus de Procurorul General Augustin Lazar a anuntat, miercuri 2 noiembrie 2016, extinderea urmaririi penale in dosarul Revolutiei, sub aspectul infractiunii contra umanitatii.

Chiar daca extinderea urmaririi penale a fost dispusa deocamdata „in rem”, solutia este o premiera de bun augur, fiind pentru prima data dupa aproape 27 de ani de la evenimentele din decembrie 1989 cand Sectia Parchetelor Militare din PICCJ spune adevarul despre crimele regimului instaurat de fostul lider FSN Ion Iliescu (foto stanga, alaturi de Petre Roman, la randul sau implicat in evenimentele din decembrie 1989).

Nu este exclus ca in viitorul apropiat procurorii militari sa extinda ancheta „in personam”, asupra persoanei liderului FSN Ion Iliescu si a acolitilor sai, caz in care am putea asista chiar si la arestari in dosarul Revolutiei.


Amintim ca pentru tergiversarea acestei cauze la Sectia Parchetelor Militare condusa pana in urma cu cateva luni de vestitul general Ion Vasilache, supranumit „groparul dosarelor Revolutiei”, statul roman a incasat condamnari pe banda rulanta la CEDO, sumele platite (inclusiv din buzunarele urmasilor celor peste 1.200 de eroi martiri) depasind 2,5 milioane euro (detalii aici).

Nu o data, procurorii militari subordonati lui Ion Vasilache au invocat in succesiunea de ordonante de clasare asa-zisa prescriere a faptelor regimului FSN-Iliescu, in ciuda hotararilor Curtii de la Strasbourg care subliniau tocmai contrariul. Iata insa ca, dupa ani de zile, aceeasi Sectie a Parchetelor Militare din PICCJ admite sintagma „infractiuni contra umanitatii”, recunoscand caracterul imprescriptibil al atrocitatilor savarsite de regimul FSN-Iliescu in scopul consolidarii puterii. Atrocitati savarsite in special in zilele de 22-25 decembrie 1989, cu scopul crearii haosului necesar pentru a justifica asasinarea dictatorului Nicoale Ceausescu in Sfanta zi de Craciun.

Interesant este ca insusi Parchetul General subliniaza in comunicat decesele de dupa 22 decembrie 1989 (ziua in care Ceausescu a fugit, decoland cu elicopterul de pe cladirea Comitetului Central al PCR), decese denumite generic de istorici „mortii lui Iliescu”.

Iata comunicatul prin care PICCJ a anuntat extinderea urmaririi penale in dosarul Revolutiei, sub aspectul infractiunii contra umanitatii:

Procurori militari ai Sectiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus, prin ordonanta din 1 noiembrie 2016, in cauza cunoscuta generic sub denumirea 'Dosarul Revolutiei', extinderea urmaririi penale, in rem, sub aspectul infractiunii contra umanitatii, prevazuta de art. 439 alin. (1) lit. a), g), i) si k) Codul penal cu aplic. art. 5 Cod penal.

Din actele dosarului rezulta ca pentru pastrarea puterii, prin actiunile desfasurate si masurile dispuse, noua conducere politica si militara instaurata dupa data de 22.12.1989 a determinat uciderea, ranirea prin impuscare, vatamarea integritatii fizice si psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui numar mare de persoane, fapte care se circumscriu conditiilor de tipicitate ale infractiunii contra umanitatii prev. de art. 439 alin. (1) lit. a), g), i) si k) Cod penal cu aplic. art. 5 Cod penal.

Situatia premisa a infractiunii contra umanitatii referitoare la existenta unui ATAC GENERALIZAT rezulta din numarul mare de localitati in care au avut loc incidente armate cu consecintele mentionate anterior. Din modul in care s-a produs acest atac reiese existenta unui PLAN dupa care s-a actionat, PLAN care a urmarit crearea unei stari de confuzie in randul fortelor armate, prin divizarea conducerii Ministerului Apararii Nationale si difuzarea unor ordine, rapoarte si informatii false, scoaterea in strada si inarmarea populatiei, respectiv crearea aparentei unui 'razboi civil' in care sa se confrunte unitati inarmate apartinand Ministerului Apararii Nationale si Ministerului de Interne sau aceluiasi minister, in scopul preluarii puterii si legitimarii noilor lideri. In realizarea acestui PLAN s-a apelat la Televiziunea Romana care a transmis comunicate alarmiste si uneori false, la taierea legaturilor telefonice si aducerea la conducerea ministerelor de forta a unor foste cadre militare loiale noii conduceri politico-militare, cu consecinta generarii unui 'razboi' psihologic si mediatic care a condus la producerea a numeroase victime.

Cercetarile urmeaza a fi reluate cu privire la toate faptele care au facut obiectul dosarului nr. 11/P/2014, inclusiv cu privire la faptele comise dupa data de 22.12.1989 pe intreg teritoriul tarii, conform dispozitiilor retinute in incheierea de confirmare a redeschiderii urmaririi penale in cauza”.

Accesari:14860