ACUZATIE EXPLOZIVA: CAPII SRI SI SIE AU TRADAT ROMANIA – Primarul din Baia Mare Catalin Chereches detoneaza nucleara: „Cei care conduc Jandarmeria, Politia, SRI, Armata, SIE si alte entitati care trebuie sa apere aceasta tara poarta uniforma altor state, nu a statului roman... Aceasta este o tara de slugi... Isi iau salariile si gradele din alta parte: ori din Vest, ori si mai din Vest... Bocancul altor state este pus pe gatul romanilor” (Video)

Joi, 11 iulie 2019 13:59 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Sefii institutiilor de forta, in frunte cu SRI si SIE, au tradat Romania, punandu-se in slujba strainilor. Devastatoarea acuzatie a fost formulata de catre primarul municipiului Baia Mare, Catalin Chereches (foto), care i-a acuzat pe sefii institutiilor de forta ca servesc interesele Occidentului, iar nu ale tarii noastre.


De altfel, Chereches a facut aluzie la numele neromanesti pe care le poarta presedintele Klaus Iohannis, directorul SRI Eduard Hellvig si chiar si noul Avocat al Poporului, Renate Weber.

In discursul sustinut pe 1 iulie 2019 la aniversarea a 100 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Ardelene, Chereches a amintit situatia umilitoare a romanilor din imperiile Habsburgic si Austro-Ungar (deci dinaintea Marii Uniri de la 1918), cand conationalii nostri, desi majoritari in Transilvania, erau marginalizati si lipsiti de drepturi. Pe cale de consecinta, edilul baimarean i-a indemnat pe romani sa-si redescopere coloana vertebrala in relatia cu Occidentul, politicianul invocand figura lui Stefan cel Mare, in conditiile in care in noiembrie 2018 Jandarmeria Romana a primit o copie a sabiei domnitorului.

Iata cuvantarea primarului Catalin Chereches:


Dragi baimareni, dragi maramureseni, onorati jandarmi,

Va spun 'la multi ani' cu aceasta ocazie speciala a implinirii a 100 de ani de la infiintarea / organizarea Jandarmeriei in aceasta parte a Romaniei si, de fiecare data, ma uit la dumneavoastra, cei care sunteti in fata mea, si ma uit la cei care sunt in spatele meu. Si vad de foarte multe ori cateva diferente. Prima diferenta este ca cei din spatele meu aleg sa stea cu o jumatate de metru mai sus decat dumneavoastra. Cealalta diferenta (si cea mai importanta, pentru ca vorbim despre arme si despre uniforma) este faptul ca cei care conduc institutiile precum Jandarmerie, Politie, Serviciul Roman de Informatii, Armata, Serviciul de Informatii Externe si alte entitati care trebuie sa apere aceasta tara, daca-i dezbraci de uniforma, o sa vedeti ca poarta uniforma altor state, si nu uniforma statului roman.

Am toata increderea in dumneavoastra, cei care sunteti coloana vertebrala a Jandarmeriei, asa cum sunt si colegii dumneavoastra, pilonii principali ai institutiilor pe care le reprezinta si in cadrul carora muncesc. Aceasta tara nu mai este tara. Aceasta tara este o tara de slugi, iar slugile sunteti dumneavoastra si noi, si nu cei care conduc institutiile. Ei isi iau salariile si gradele din cu totul si cu totul alta parte: ori din Vest, ori si mai din Vest.

Pentru ca vorbim despre Stefan cel Mare, suntem datori sa tinem aceasta sabie ridicata si sub aceasta sabie sa ne asezam cei care mai credem in aceasta tara, cei care mai credem in Romania si cei care mai credem in romani. Pentru ca de fiecare data, aproape in fiecare zi, credem mai mult in ceilalti, din alte parti, decat credem in noi. De fiecare data, venim si facem festivitati in care, intr-o falsitate debordanta, povestim despre cat de buni si cat de frumosi si cat de performanti suntem, cand de fapt nu suntem nici buni, nu suntem nici frumosi, nu suntem nici harnici, nu suntem nici performanti.

Dar nu pentru ca nu vrem noi aceste lucruri, ci pentru ca bocancul altor state este pus pe gatul romanilor. Asta la 100 de ani de la infiintarea Jandarmeriei aici, in Ardeal, si mai ales (asa cum spunea doamna care coordoneaza Arhivele Statului aici, in Maramures), la inceput si romanii puteau sa se incadreze / inroleze in Jandarmerie. Si romanii puteau. Asa am ajuns si astazi: si noi, romanii, putem – aici, la noi in tara – sa mai facem cate ceva. Dar de fiecare data, si in mod regulat, si in mod obisnuit, si din ce in ce mai aproape de normalitate, din pacate pentru noi, altii pot sa faca. Si altii au voie sa faca. Noi nu. Noi trebuie sa stam in genunchi. Nu ca sa ne rugam la Dumnezeu. Trebuie sa stam in genunchi in fata celor care ne conduc de prin Vest sau si mai din Vest. Presedinte, sefi de institutii, sefi de institutii importante (de la Serviciul Roman de Informatii pana la Avocatul Poporului) au niste nume care n-au de a face nici cu Grigore Ardelean, nici cu Muresan Vasile, nici cu Popescu Viorel. Le gasiti in cartile de limba germana, le gasiti in alte carti aceste nume, dar nu in cartile care sa tina de romani si despre exemplele pe care le avem noi, aici, de la romanii nostri, de la inaintasii nostri. La multi ani Jandarmeriei ardelene! La multi ani jandarmilor din Maramures!”

Accesari:8219