4 decembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ALEXANDRA – Judecatoarea Gabriela Baltag, cea mai curajoasa femeie din Romania, taie nodul gordian: “Disparitia unui copil reprezinta o alta sansa de campanie electorala pentru unii, o dovada de neasumare, de lasitate pentru multi care ar fi trebuit sa raspunda unde au fost cand Alexandra striga: 'Va rog stati cu mine la telefon ca imi este frica'. Acest apel disperat sper sa-i urmareasca pe cei care au fost implicati in salvarea Alexandrei, dar au ramas cuprinsi de neputinta, indiferenta”

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 iulie 2019 21:12
Vizualizari: 14331

Prea tarziu pentru Alexandra”. Asa se intituleaza scrisoarea cutremuratoare pe care judecatoarea Gabriela Baltag din CSM, cea mai curajoasa femeie din Romania, a trimis-o marti seara, 30 iulie 2019, in contextul tragediei care a zguduit Romania, si dupa difuzarea inregistrarilor in care Alexandra, fata cel mai probabil ucisa la Caracal, isi striga disperarea la 112 si cauta ajutorul din partea celor care au fost prea incompetenti si prea nepasatori ca sa o salveze.


Gabriela Baltag (foto) acuza ca disparitia Alexandrei nu a reprezentat pentru anumiti politicieni decat o alta ocazie de a-si face campanie electorala, iar pentru reprezentii autoritatilor care ar fi trebuit sa o salveze pe fetita din Caracal o dovada evidenta de neasumare si de lasitate. De asemenea, judecatoarea condamna modul in care drama Alexandrei a fost folosita de unii, precizam noi magistrati activisti, pentru a-si face jocurile si pentru a plange dupa eliminarea SRI din actul de justitie, ca urmare a desfiintarii odioaselor protocoale, dar si pentru a cere desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, aspecte care nu aveau nicio legatura cu tragedia din Caracal.

Pentru toti cei care aveau obligatia sa o salveze pe Alexandra, judecatoarea Gabriela Baltag le transmite un mesaj extrem de dur. Si anume sa fie urmariti de cuvintele Alexandrei, care isi striga disperarea la 112: “Va rog stati cu mine la telefon ca imi este frica...va rog...”.

In final, Gabriela Baltag isi exprima speranta ca tot ceea ce s-a intamplat in aceste zile, in care unii au incercat sa profite de moartea Alexandrei, sa nu reprezinte decat ultimele zbateri ale hidrei care a macinat forta acestui neam. Iar pe colegii sai judecatori, Gabriela Baltag ii implora sa nu mai ingaduie niciodata rostogolirea unui neadevar care afecteaza credibilitatea, dar mai ales substanta infaptuirii actului de justitie.

Iata scrisoarea judecatoarei Gabriela Baltag:

“Prea tarziu pentru Alexandra

Imi este foarte greu sa vorbesc despre tot ce am simtit in ultimele zile, profesional si uman. Revolta a fost poate starea constanta care m-a cuprins cel mai mult dar si disperarea fata de neputinta vizibila a celor chemati sa-si indeplineasca obligatiile profesionale, simple, clare, imperative pentru alte timpuriu dar nu si pentru zilele noastre, dupa cum pare!

Ma doare sfasietor ce i s-a intamplat Alexandrei! Nu pot gasi cuvinte sa descriu ce am trait si ce simt sufleteste cand descopar faptul ca disparitia unui copil al acestei tari, copil care era posibil sa fie al oricaruia dintre noi, nu reprezinta decat o alta sansa de campanie electorala pentru unii, o dovada evidenta de neasumare, de lasitate pentru multi dintre acei care ar fi trebuit sa raspunda unde au fost dar mai ales cum au actionat atunci cand Alexandra striga: 'Va rog stati cu mine la telefon ca imi este frica...va rog...'

Acest apel disperat sper sa-i urmareasca pe toti cei care au fost implicati in salvarea Alexandrei dar au ramas cuprinsi de neputinta, indiferenta, mascand, pe alocuri, cu aroganta, in realitate, o necunoastere a cadrului normativ in vigoare, generos in mecanisme de interventie.

De cateva zile auzim stupefiati justificari ce au ajuns la limita penibilului. Multe dintre conduite imi sunt cunoscute fiindca le-am vazut consumate aproape de mine, de foarte multe ori, in ultimii doi ani si jumatate. Neasumarea constanta a greselilor a devenit felul unora de a fi. Cum sa vindecam bolile pe care refuzam sa le recunoastem? Nu va fi posibil niciodata!

Dupa unii, infiintarea sectiei de investigatie poarta intreaga responsabilitatea; potrivit altora, legile justitiei (care nu au avut si nu au nicio legatura cu politica penala a unui stat) sunt vinovate de tot ce i s-a intamplat Alexandrei. Reaua-credinta pare sa nu aiba nicio limita zilele acestea!

Cand o tara intreaga descopera inmarmurita povestea copilei de 15 ani, careia autoritatile nu i-au mai dat nicio sansa, unii plang pe la colturi sau chiar in gura mare, fara nicio retinere, faptul ca, pierderea suprema este, in realitate, lipsa de implicare a Serviciului Roman de Informatii, urmare a distrugerii protocoalelor de catre CCR!

Sper ca tot ce am vazut in ultimele zile sa reprezinte cele din urma zbateri ale unei hidre care a macinat forta acestui neam si care a subrezit temelia unei profesii minunate! Privesc spre colegii mei, judecatorii acestei tari, cu speranta legitima, de viitor, si ii implor sa nu mai ingaduie niciodata rostogolirea vreunui neadevar in masura sa afecteze credibilitatea dar mai ales substanta infaptuirii actului de justitie!

Comentarii

# Adevarul date 30 iulie 2019 21:21 +16

Favorizarea infractorului cei care nu au făcut nimic

# DODI date 31 iulie 2019 06:32 +8

Problema capitală în țara noastră este că TOȚI știu ce trebuie făcut. Respectiv ceea ce trebuie să facă ceilalți. Mai puțin propriile atribuții și obligații conform fișei postului. Și asta începând cu PROSTUL din capul statului, cel care își dă cu părerea despre toți și toate și care nu își cunoaște și nu își respectă propriile îndatoriri. Iar exemplul lui nefast este molipsitor pentru toți neaveniții care, cu ajutorul SRI, au acces în funcții pe care nu le merită, și pe care le dezonorează prin acțiunile sau inacțiunile lor.

# Edelweiss - Ivory Tower Judicial Portaitist date 30 iulie 2019 22:48 +11

Dacă doriți să revedeți hâdoșenia acestor BESTII, aicișa: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/07/anni-horribili.html

# TITULESCU date 31 iulie 2019 00:06 +17

A cerut cumva doamna magistrat să ii fie dați afară din profesie colegii ?????????? Chiar nu înțelegeți, că voi ca presă faceți UN RĂU IMENS OAMENILOR DIN ACEASTĂ ȚARĂ lăsând chiar și parte din această să îi zicem justitie. ???? Uniunea Europeana a creat aceasta justitie si o susține ... Așa că nu mai dați exemple din SUA ...Din nefericire domnul Cumpanasu a văzut ce a putut să susțină, să știți că și voi faceți aceeași greșală cand spuneți că numai unii magistrati sunt nepotriviti profesiei .... Nu , Nu e nimic de salvat în această justitie ...Doamna judecător A SPUS SĂ ÎI FIE DAȚI AFARA COLEGII DE LA CARACAL??? DACA NU A SPUS ASA CEVA ÎNSEAMNĂ CA E TOT CA EI DIN BRANȘĂ CUM SE ZICE , DACA A SPUS SA FIE DATI AFARA acești magistrați DE LA CARACAL ATUNCI INSEAMNA CA E UN MAGISTRAT CORECT ȘI DIFERIT SI MERITA RESPECT .... dar dacă NU ...PRESA????

# Florins date 31 iulie 2019 00:51 +13

" Privesc spre colegii mei, judecatorii acestei tari, cu speranta legitima, de viitor, si ii implor sa nu mai ingaduie niciodata "... As vrea sa cred ca nu va faceti 'speranta legitima' si cu procurorii nesimtiti din CSM!

# Cetateanul date 31 iulie 2019 02:10 +1

Intreb pentru un prieten: pe cine a sunat #procurorele in creierii noptii sa ceara "sfat"? PS Romi mai are oare minute pe abonament?

# SORRY date 31 iulie 2019 07:48 +2

NU TE MERITAM ALEXANDRA ! Cu stupoare dezvaluirile zilnice , oricarui om cu ,,scaun la cap" ii macina increderea in tot ce ne inconjoara.Nu cred ca tarile UE mai pot accepta,,democratia"noastra ,pentru simplul motiv ca la ei asa ceva nu se intampla . Si daca totusi ... nu vad ceva care sa ne opreasca sa abordam un model al democratiei reale transoceanice. Eu de 27 de ani lupt pentru o mostenire. 27 de ani. Dupa ce statul imi recunoaste drepturile acum vrea sa ma nationalizeze pe baza unor acte ilegale. Complicitati cu carul. Partea adversa politist( am spus totul! Am o decizie CEDO data de marea camera.Cand am deschis actiunea pt aplicarea ei , dosarul a fost retinut si judecat la JUDECATORIE.Deci un judecator de la noi = 17 judecatori europeni.SUNTEM INAINTEA EUROPEI .Institutiile considera cetateanul un infractor deoarece numai asa se pot proteja !esti urmarit din boscheti 24de ore /zi, minciuna este proba in justitie. nu mai am incredere in stat si institutiile sale! ALEXANDRA!!!!

# Dinică Oprea date 31 iulie 2019 08:21 -4

O doamnă f.cursjoasa

# Maria date 31 iulie 2019 10:48 -1

Este inadmisibil ,falsificatorul de expert judiciar recunoaste in fata organului de cercetare penala ca a falsificat si a semnat in fals planuri Topo teren in baza carora mi-a luat dreptul meu de proprietate ,procurorul motiveaza ca fapta nu se confirma iar instanta care are datoria de a stabili adevarul prin toate mijloacele de proba se multumeste sa dea o solutie de facut favoruri'NEFONDAT a actiunei ne tinind cont ca aceasta infractiune nu este singura .Acest falsificator de expert a efectuat falsuri si in numele unor institutii si expertii.Acest FASIFICATOR este sustinut de un intreg ANGRENAJ IFRACTIONAL fiind inerese ,am banuiala legitima ca si el le-a facut servicii.I

# Neanae date 31 iulie 2019 12:11 +3

Cu apreciere Doamna Baltag! O tara întreaga e răvășită. Observam ca MERGEM DIN RAVASEALA IN RAVASEALA. În mod ORIBIL, doua fete dispar, încă nu exista probe nici ca-s vii, nici ca-s moarte. Basca altele de nu ne mai capacitam. Descoperim incompetenți, proxeneți, trafic de persoane, complicități interlope cu autorități de la plutonierul de la secție, la șefi de politie si județeni, la procurori, șefi in administrație, politicieni, NIMENI NU MIROASE A USA DE BISERICA, suspiciunile sunt URIAȘE. Avem un monstru SIGUR, sunt probe pentru asta, dar un avocat uns cu toate alifiile il scoate din impus (ce stomac si ce conștiința si pe ăsta - deh, drepturile omului! Puah). Procurorii încă rezista (# ne #) pe scaune de care sunt lipiți. Cad miniștri, sefi de toate culorile, vor cade SPER si ceva magistrați (procurori si judecători care habar nu au decât sa #reziste) Realizam ca legile le stiu tâlharii si delincvenții, se descurca super bine, cumpara tăcerea multora citați mai sus. Vine întrebare

# Pintea date 31 iulie 2019 12:11 +2

Copila mai bine isi suna unchiul -pe d-nul Cumpănașu sau familia, sa se fi adunat acestia sa o caute si sa linșeze Bestia, sa ii bata pe politistii inerti, sa fi văzut atunci care erau autoritatile care si-ar fi dezlipit fundul de pe scaune dar ca sa ii impiedice pe oameni, nu ca sa ii salveze viata fetitei. Santem supra-supravegheati, super interceptati, monitorizati video si in ****** -urile publice, orice drum are camere video, in orice dugheana, benzinarie esti monitorizat, avem smart phone-uri, 3G, 5G, santem digitalizați si cu toate acestea nu prevenim/impiedicam nici o infractiune, nici un accident rutier, ni-mic! Pt ca avem politisti nepasatori care sant pe mana cu infractorii, avem magistrati care ii fac scăpați pe cei care ucid, care fură, adică o MAFIE!!Nu urmăritul si interceptatul populatiei in exces este solutia, ci schimbarea mentalitatii ploitistilor, magistratilor, care trebuie sa constientizeze ca profesia lor este in slujba cetateanului, nu impotriva lui!

# Pintea date 31 iulie 2019 12:11 +2

Copila mai bine isi suna unchiul -pe d-nul Cumpănașu sau familia, sa se fi adunat acestia sa o caute si sa linșeze Bestia, sa ii bata pe politistii inerti, sa fi văzut atunci care erau autoritatile care si-ar fi dezlipit fundul de pe scaune dar ca sa ii impiedice pe oameni, nu ca sa ii salveze viata fetitei. Santem supra-supravegheati, super interceptati, monitorizati video si in ****** -urile publice, orice drum are camere video, in orice dugheana, benzinarie esti monitorizat, avem smart phone-uri, 3G, 5G, santem digitalizați si cu toate acestea nu prevenim/impiedicam nici o infractiune, nici un accident rutier, ni-mic! Pt ca avem politisti nepasatori care sant pe mana cu infractorii, avem magistrati care ii fac scăpați pe cei care ucid, care fură, adică o MAFIE!!Nu urmăritul si interceptatul populatiei in exces este solutia, ci schimbarea mentalitatii ploitistilor, magistratilor, care trebuie sa constientizeze ca profesia lor este in slujba cetateanului, nu impotriva lui!

# Neanae date 31 iulie 2019 12:26 +2

Vine întrebare, de fapt cateva. SE DUC POLIȚIA, ARMATA, MASCAȚII, PROCURORII PESTE CLANURILE INTERLOPE CARE SE OCUPA DE TRAFIC DE PERSOANE, DAR SI DROGURI - SUPER BINE CUNOSCUTE PE TERITORII? Ori asta se face numai pentru casierii de la supermaket, ouăle de struț ale unui personaj persecutat, copii de adoptat? Autoritățile care ne apara, care ne salvează de criminali au idee ca exista criminalii si deci PREVENȚIE? Acum prevenția s-a dus dracului. Mai avem ceva tancuri (metaforice) cu care sa se intre in clanuri? Repet, SUNT CUNOSCUȚI COMPONENȚII SI ACTIVITALILE LOR SI NU SE FACE NIMIC??? Știți cum se percepe România zilele astea? Ca o mega favela braziliana sau fâșia la granița Afganistanului unde nu intra nici un car armat ... unde delincvenții ucid, trafichează, amenință. Liberi! Asta am devenit. Cu onorata colaborare a unor membri ai poliției, ai magistraturii, politicieni, complicități URIAȘE. KWI da vina pe PSD, s-a rezolvat! Mandatul e asigurat, ororile cad bine!

# faracatuse date 31 iulie 2019 13:44 +2

Se da atacul la SIIJ, declic e acolo. Noi nu mergem, prea s-a intors portofelul.. Toti si-au dat demisia, ministru MI, sef STS, alti pulitisti, ai dracu porcusori guita liberi

# Neanae date 31 iulie 2019 13:47 0

Ziceam ce se aștepta sa se între sa intre in clanuri și bande de delincventi care-și fac de cap sub nasul tututor și cu Armata dacă e necesar. Lumea tremura de frica ca se pot răzbuna. Este imposibil ca autoritățile locale de poliție sa nu cunoască aceasta realitate. Au SIGUR informații si deci INFORMATORI! Ca in America, ar fi auspicabil ca STS, SRI, Statul Roman sa pună la dispoziție o suma de excepție - 1.000.000 de euro - pentru cine va conduce la găsirea fetei, fetelor. Vii sau moarte și care “golește sacul” despre traficuri! Apoi persoana sa fie protejata, ca oricine care se teme ... Mișcați-va dinamic și cu mintea, nu numai la sărit garduri!!! Unul frustrat ca toți câștiga și el e mai pe margine se găsește ...

# justia prin babe date 31 iulie 2019 13:59 0

după esecele stiintele medicale babele si descantatoarele iau in primire pe cei fara speranta. la caracal insa se vede deja ca și justia a ajuns sa se faca prin babe față de credulitatea și profunda prostie a unor proci sau juzi.

# gruscanu date 3 august 2019 16:52 -1

Ce frumos le zice, mai ca ai crede ca a aparut apostolul dreptatii... Dar, cind e vorba de impozitarea pensiilor grotesti de nesimtite ale magistratilor, baltagul ramine fara coada, principiile sint aruncate la cos, lacomia apare...  

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.12.2021 – Werner vine la „Buze Dulci”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva