Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

ATAC LA ASOCIATIILE MAGISTRATILOR – Forumul Judecatorilor #Rezistenti condus de activistii Dragos Calin si Ionut Militaru asmute magistratii impotriva asociatiilor traditionale AMR si UNJR. Este prima tentativa de dezbinare a corpului magistratilor: "Toti cei care sunt de acord cu delimitarea de UNJR si AMR, mentionati numele, prenumele si unitatea... Proiectele au fost criticate sever de zeci de ambasade si de sute de mii de cetateni, in demonstratii stradale"

Joi, 4 ianuarie 2018 16:17 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Atac cu efecte devastatoare la adresa corpului magistratilor, unitatii intre practicienii Dreptului si credibilitatii Justitiei. Forumul Judecatorilor din Romania, care de astazi poate fi numit cu succes "Forumul Judecatorilor #Rezistenti", condus de judecatorii activisti Dragos Calin (foto centru dreapta) si Ionut Militaru (foto dreapta) ii invita pe judecatorii si procurorii din Romania sa semneze "lista" celor care sunt de acord cu "delimitarea de UNJR si AMR", conduse de judecatoarele Dana Girbovan (foto stanga), respectiv Andreea Ciuca (foto centru stanga) cu mentiunea sa precizeze "numele, prenumele si unitatea". Noi stiam ca magistratii activeaza in instante si parchete, nicidecum in unitati. Dar, cine stie unde le-a zburat gandul celor care au redactat scrisoare-indemn. Demersul de pe forumul judecatorilor administrat de judecatorul Dragos Calin a fost initiat, din informatiile noastre, la cererea unor procurori nemultumiti de modificarile aduse celor trei legi privind organizarea judiciara, statul magistratilor si CSM, lista cu semnaturi impotriva Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania si Asociatiei Magistratilor din Romania avand practic rolul de a-i asmute pe magistrati impotriva singurelor asociatii profesionale ale magistratilor cu traditie din Romania care au inteles importanta momentului si au luat parte la dezbaterile din Parlament pe Legile Justitiei.


Cu alte cuvinte, in loc sa faca pe suparatii pentru ca Parlamentul isi exercita dreptul legal de a legifera si sa isi puna mainile in cap ca se distrug "progresele" realizate in Justitie, asa cum au facut #rezistentii din FJR, AMR si UNJR au decis sa ia parte la dezbateri si sa propuna amendamente pentru ca Legile Justitiei sa raspunda real cerintelor judecatorilor si procurorilor din Romania.

Conform scrisorii publicate pe forumul lui Calin, pe care Lumeajustitiei.ro o publica in exclusivitate, in care sunt invitati la semnarea listei toti judecatorii si procurorii, cu indicarea unitatii din care fac parte, legitimarea modificarilor aduse Legilor Justitiei la propunerea Asociatiei Magistratilor din Romania si Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania este "absurda si neavenita", intrucat acestea nu au girul miilor de colegi magistrati si nici al CSM, aratandu-se in scrisoare ca "singurele forme de reprezentare reala a magistratilor romani le reprezinta adunarile generale de la instante si parchete".

Unul dintre argumentele forte aduse de #rezistentii din FJR impotriva modificarilor aduse Legilor Justitiei in Parlament, impreuna cu UNJR si AMR, este acela ca "proiectele au fost criticate sever de zeci de ambasade occidentale in Romania, de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, de numeroase organizatii nonguvernamentale din Romania si alte state, de intreaga societate civila si de sute de mii de cetateni simpli, in demonstratii stradale". Incredibil!! Adica Romania ar trebui sa isi faca legile dupa cum convine ambasadelor, ONG-urilor si #rezistentilor din strada!

Fata de situatia fara precedent creata de o mana de magistrati nemultumiti ca nu au fost luati in seama nici de ministrul Justitiei Tudorel Toader, caruia i-au transmis in zadar un memoriu semnat de "4.000" de magistrati in care cerereau sa nu fie modificate Legile Justitiei, si nici de Parlament, unde nu au asistat la dezbateri, apreciem ca se impun reactii chiar din partea Consiliului Superior al Magistraturii care ar trebui sa afle care este, de fapt, finalitatea dorita de Forumul #Rezistentilor cu asmutirea magistratilor impotriva AMR si UNJR, dar si sa isi exprime pozitia fata de demersul FJR.

Trebuie amintit, in context, ca pe langa AMR si UNJR care au asistat la dezbaterile parlamentare pe Legile Justitiei expunand vointa magistratilor, la Comisia speciala au participat si reprezentati ai Consiliului Superior al Magistraturii, "garant constitutional al independentei justitiei" si for care reprezinta adunarile generale ale instantelor si parchetelor, despre care tot face vorbire Forumul Judecatorilor #Rezistenti.

Iata cum este prezentata scrisoarea adresata de FJR magistratilor romani si ce contine aceasta:

"Deschidem lista de semnaturi. Toti cei care sunt de acord cu delimitarea de UNJR si AMR, mentionati numele, prenumele si unitatea. Avem o rugaminte. Cei care doresc sa se inscrie pe lista prin intermediul grupului de discutii Forumul Judecatorilor, sa nu a solicite inscrierea pe lista si pe grupul de pe Facebook.
SCRISOARE PUBLICA A MAGISTRATILOR ROMANI REFERITOARE LA DELIMITAREA FATA DE PARTICIPAREA UNOR ASOCIATII PROFESIONALE IN CADRUL COMISIEI SPECIALE PARLAMENTARE COMUNE PRIVIND MODIFICAREA ”LEGILOR JUSTITIEI”

Subsemnatii, judecatori si procurori de la instante si parchete, in raport de incercarea de legitimare a modificarilor aduse ”legilor justitiei” prin raportare la propunerile formulate de doua asociatii de magistrati (Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, respectiv Asociatia Magistratilor din Romania), facem cunoscute publicului larg urmatoarele:

Contrar sustinerilor initiatorilor celor trei proiecte de lege, afirmam fara nicio rezerva faptul ca dezbaterea parlamentara desfasurata cu privire la toate aceste proiecte de lege a ignorat total punctul de vedere covarsitor majoritar al magistraturii si avizele consecutive negative emise de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

Astfel, in cursul lunii octombrie 2017, aproximativ 4000 de judecatori si procurori romani, mai mult de jumatate din numarul lor total, si-au insusit Memoriul pentru retragerea proiectului de modificare a ”legilor justitiei” adresat Guvernului Romaniei.

In luna noiembrie 2017, peste 90% din adunarile generale de la instantele si parchetele din Romania s-au opus actualelor proiecte aflate in dezbatere parlamentara si adoptate in cursul lunii decembrie 2017.

Totodata, protestele tacute efectuate de mii de magistrati romani, care au cerut un minim dialog, incepand cu 18 decembrie 2017, in fata sediilor instantelor judecatoresti si ale parchetelor, sunt de notorietate, fiind preluate de presa din intreaga lume (din Statele Unite in Pakistan, din Australia in Europa Occidentala).

Prin urmare, cvasitotalitatea judecatorilor si a procurorilor romani nu a acceptat aceste proiecte de lege, vointa magistratilor nefiind luata in considerare, evitandu-se orice dialog cu acestia in cadrul unui veritabil „experiment judiciar”, in lipsa oricaror studii de impact si prognoze, care va determina consecinte foarte greu sau chiar imposibil de remediat.
Proiectele au fost criticate sever de zeci de ambasade occidentale in Romania, de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, de numeroase organizatii nonguvernamentale din Romania si alte state, de intreaga societate civila si de sute de mii de cetateni simpli, in demonstratii stradale.

Ultimul Raport al Comisiei Europene in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (2017) recomanda expres, in cazul Romaniei, ”in vederea imbunatatirii in continuare a transparentei si a predictibilitatii procesului legislativ, precum si pentru a consolida garantiile interne in materie de ireversibilitate”, ca ”Guvernul si Parlamentul (...) sa asigure transparenta totala si sa tina seama in mod corespunzator de consultarile cu autoritatile relevante si cu partile interesate in cadrul procesului decizional si in activitatea legislativa legate de Codul penal si de Codul de procedura penala, de legile anticoruptie, de legile in materie de integritate (incompatibilitati, conflicte de interese, avere ilicita), de legile justitiei (referitoare la organizarea sistemului justitiei), precum si de Codul civil si Codul de procedura civila”.

Sub acelasi aspect, Comisia Europeana a retinut ca ignorarea avizelor Consiliului Superior al Magistraturii si a pozitiei ferme a corpului magistratilor, trebuie imediat abandonate, ridicand intrebari cu privire la necesitatea reexaminarii de Comisia Europeana a tuturor progreselor inregistrate in legatura cu independenta sistemului judiciar.

Prin urmare, legitimarea modificarilor aduse ”legilor justitiei” prin raportare la propunerile formulate de doua asociatii de magistrati (Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, respectiv Asociatia Magistratilor din Romania), care nu au prezentat nici macar un minim de reprezentare din partea membrilor lor, oricati ar fi fost, este absurda si neavenita, sustinerile acestora neavand girul miilor de colegi magistrati.

Singurele forme de reprezentare reala a magistratilor romani le reprezinta adunarile generale de la instante si parchete, ale caror puncte de vedere au fost insusite intotdeauna de Consiliul Superior al Magistraturii, in calitatea sa de garant constitutional al independentei justitiei."

Accesari:6779

Comentarii

# Ultimul Charlot date 4 ianuarie 2018 16:31 +21

Disperati mai sunt. Acum in plin razboi in mod cert cele doua organizatii profesionale nu o sa isi gaseasca dispute, ba mai degraba o sa isi uneasca fortele imotriva acestor rezistenti la sistemul. Sa fie clar, modificarile la legile justitiei vor trece, si inca mai au loc sa se pensioneze si sa-si mnnce linistiti pensia speciala.

# DODI date 4 ianuarie 2018 19:14 +6

Acoperiții disperați, în graba de a nu respecta ordinul de zi pe UNITATE s-au trădat și au folosit limbajul de lemn învâțat în cei doi ani petrecuți alături de eminența cenușie (și la propriu și la figurat) repetentul coldea. După ce împreună cu CONDRUȚA s-au pus pe demolarea vârfurilor din sănătate acum, trag cu tunul și alcă în picioare cu bocancii pe autenticii magistrați care și-au permis să își mențină coloana vertebrală. Te crucești când vezi o nulitate precum ciolanis și sfertodocții tractoristul lăzăruc și inculta condruța cum se luptă pe față pentru a-și planta un om obedient și șantajabil la CSM după ce specialista în arestări de gravide a stat în poziția capră în fața lui ciolanis și a sistemului. Mai este mult până departe și poate așa se vor învăța și judecătorii că trebuie să înceapă ei înșiși să își curețe latrina în care i-a împins hăhăilă și macovei. Ar fi cazul să îi lase acolo doar pe ciolanis, condruța, tractoristul și pe această adunătură de acoperiți nesimțiți.

# Caragiale e la modă date 4 ianuarie 2018 22:39 +2

I-auzi brîul la TeFeLei: zeci de ambasade! Să le și noteze, ca să știm și noi cît de celebri suntem :P .

# klopstock date 4 ianuarie 2018 16:34 +4

Minunat !Sa intelegem ca,pe viitor,Parlamentul tarii trebuie sa legifereze potrivit opiniei celor vizati de continutul legilor respective ! Nu s-a pomenit asa ceva nici in cele mai nastrusnice opozitii!Astfel de magistrati nu au nici cele mai elementare cunostinte de drept constitutional sau nu sunt decat o masa de manevra a cuiva !Avizele oricaror asociatii,contestate sau nu au o valoare consultativa.Magistratii pot sa se razboiasca intre ei,sub blandele priviri ale vajnicului lor CSM,dar aceasta nu are nici o relevanta pentru procesul legislativ.Inca tara asta are o Constitutie sii respectarea  ei este obligatorie.Vai de capul nostru daca ajungem sa ne judece asemenea ratati ai nobilei misiuni de impartire a dreptatii! vra

# Doina date 4 ianuarie 2018 16:40 +1

Sigur, sigur..Forumul procurorilor activisti

# Magdalena Valentina Feru date 4 ianuarie 2018 16:47 +12

Cam mare zgomotelul pentru niste magistrati,probabil si-au gresit cariera,voiau sa devina politicieni.Acum se ocupa cu activitati de imagine de tip "sa ne delimitam". Magistratii si-au exprimat votul in adunarile generale, subiect inchis. Politicienii "se legitimeaza de la" si "se delimiteaza de".Ei au nevoie de aceste strategii de imagine pentru a convinge cetatenii sa ii voteze.Pe magistrati nu ii voteaza nimeni , sa respecte obligatia de rezerva. Dar daca magistratii vor sa fie votati -ca in SUA, eu sunt de acord. Sa stranga semnaturi pentru un referendum de modificare a Constitutiei.

# Matei date 5 ianuarie 2018 06:51 +1

Corect, doamna Feru! Si asa puterea judecatoreasca are un mare handicap prin faptul ca, nefiind alesi, nu pot fi expresia directa a suveranitatii nationale. Alegerea libera, prin vot universal, a sefilor din justitie ar umple acest gol si ar conferi prestigiu magistratilor. In plus am avea si noi acces la mapa profesionala a candidatilor. Si daca tot pornim, teoretic, pe acest drum, poate ca nu ar fi rau sa ne gandim un pic si la beneficiile curtilor cu jurati pe care Romania le-a avut de la Cuza pana la Carol al II-lea...

# Ei șiiiii ? date 4 ianuarie 2018 16:50 +5

O întrebare de bun simț ? Tovarăși a-i sistemului judiciar ce gîndiți în acest fel,vă întreb,cîți oameni nevinovați ați băgat la pușcărie ????.

# Maria date 4 ianuarie 2018 17:10 +7

Care " Forumul Judecătorilor" când mai mult de jumătate sunt procurori? Şi vorba actriţei Draga Olteanu Matei în Nea Mărin Miliardar: " Mă.., voi n-aveți serviciu?" Că văd că băieţii ăștia doi stau toată ziua pe internet de parcă nu au nimic de făcut! Dar nu mai există INSPECŢIA JUDICIARĂ? Dacă IJ nu ia nici o măsură, atunci este foarte clar că putem protesta oricând şi oricum, putem face greve de orice fel si gata! precedentul s-a creat!

# Camil date 4 ianuarie 2018 18:12 +6

Acesti doi asa presupusi magi-HOTI, ar trebui supusi la: Detectorul de Minciuni ai lui Kürvesi, Control al Alcoolemiei in Sange si Control Psihiatric la Spitalul Balaceanca. Un om normal, sanatos la membrele inferioare, nu poate avea incredere in acesti doi MAMELUCI care le-ar putea hotara Soarta. Atentiune mare voi Magi-Hoti sau Stratis.....veti purta o greutate eterna pe care si familiile voastre o vor purta. Destramarea Romaniei este aproape !! Sper ca sa sculam poporul asta ADORMIT si sa schimbam ce doresc sa faca unul ca Johanni-SS sau Ba-SS-e-SS-Cu. Sant oameni ce doresc destramarea Romaniei si aruncarea in neant a Natiei Romane.

# X SI Y date 4 ianuarie 2018 20:14 +1

Fac 2 propuneri : pentru magistratii corecti , cinstiti , constiinciosi sa aplice legile facute de Parlament. Pentru magistratii nemultumiti, galagiosi, care vor sa faca legi, sa dea fuga in parlament sa le incropeasca asa cum vor, sa se aseze pe scaunele de parlamentar sa le voteze repede siiiiiiii hai de graba in birou, fa anchete asa cum vrei domnule, incropeste un dosar, trimite-l la instanta sa ti-l judece asa cum vrei tu, ca de nuuuuuuuuuuuuu, vai mama lor, vor auzii zurgalaii catuselor. Pentru salariul asta asa "mic" pe care-l primesti , meriti mai mult. Fa tot ce nu este prevazut in statut , eheiiiiiiiii voi aveti doar drepturi , indatoriri oha.

# FJR/POPOR=CETATENI+ OAMENI SIMPLII date 4 ianuarie 2018 20:38 +5

Domnii din FJR afirma ca impotriva LEGILOR JUSTITIEI s-au sesizat printre altii: " intreaga societate civila si de sute de mii de cetateni simpli, in demonstratii stradale". M-am uitat in DEX si am aflat ca SOCIETATEA CIVILA reprezinta totalitatea organizațiilor și instituțiilor non-guvernamentale care exprimă interesele și voința cetățenilor. Din mesajul FJR aflam ca POPORUL ROMAN este format in totalitatea lui DIN CETATENI SI OAMENI SIMPLII. Nu se cunoaste numarul CETATENILOR dar se stie cu siguranta numarul OAMENILOR SIMPLI care au fost in numar de sute de mii. CIUDATA LOGICA LA NISTE MAGISTRATI. Eu in calitate de MEMBRU AL POPORULUI ROMAN, PROPUN UN REFERENDUM PE LEGILE JUSTITIEI.O sa aflam ca pe langa CETATENI si OAMENI SIMPLI, IN POPOR TREBUIE SA MAI EXISTE SI ALTE ENTITATI UMANE.

# ANDREI date 4 ianuarie 2018 21:15 +4

NE-stimati magisrati(majoritar procurori-INCHIZITORI)si noi,in calitate de soferi, ne dorim de decenii ca trenul sa stea la bariera si sa avem prioritate ,dar" AIASTA NU SE POATE" . LUATI AMINTE!!!!!!

# Marcic date 4 ianuarie 2018 21:41 +1

Forumul asta autointitulat la judecatorilor e foar o gasca de clovni care cred ca reprezinta magistratii, pe unii ca lazar sau luluta i-o fi reprezentant, doar sunt din aceeazi zeama dar in restul? Acest forum este la fel cu forumul casnicelor, forumul sefilor de scara, forumul betivilor, etc. Cat despre ordinul pe unitate, inca o dovada ca flacaii au epoleti pe sub roba, i-a scos securitatea ca pe vite si i-a incolonat la jug, ca doar atat ii ducea mintea, exact ca si pe vite, nici ele nu stiu de ce sunt acolo.

# Victor date 4 ianuarie 2018 23:07 +1

Dragos Călin asta are față de manelist, seamănă cu Adi copilul Minune.Asa s-ar explica poate comportamentul sau inadecvat.

# santinela date 5 ianuarie 2018 07:37 +4

Priviti doi tembeli care se cred buricul pamintului si care in mod evident sint inregimentati la caruta cuiva si precis nu este caruta justitiei ! Pai intre cele doua doamne si papagalii astia sint diferente ca intre cer si pamint,in primul rind de carte si apoi de bun simt.

# Leonora date 5 ianuarie 2018 10:02 0

Iz de putreziciune...! Miroase urat... si tare le e teama unora de detergentul care sa curete odata pentru totdeauna "Campia luminoasa, sfanta a Justitiei"

# Sunteti lipsiti de cultura date 5 ianuarie 2018 22:07 0

Ia mai ******ti pixul mai ! Si sunatindin zurgalaaaaaai !

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.01.2019 – Taica si doamna K fac instructajul catorva CSM-isti pentru blocarea Sectiei de investigare a magistatilor

* Turbare severa in Parchetul General, in DNA si in CSM din cauza Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Revoltati ca le sunt luati la bani marunti prietenii sau fostii slubasi in ...

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER