Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

ATAC LA SUVERANITATEA ROMANIEI – Deputata ALDE Steluta Cataniciu desfiinteaza Raportul GRECO: “A fost intocmit doar pe baza speculatiilor alimentate de aparatorii institutiilor de forta... Nu conteaza abuzurile comise de procurori, dosarele fabricate, incalcarea drepturilor fundamentale, nu conteaza protocoalele care au cutremurat Romania. Despre toate ilegalitatile intamplate nu am gasit un rand macar”

Joi, 12 aprilie 2018 13:34 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Pozitie dura a vicepresedintei ALDE, deputata Steluta Cataniciu (foto), dupa publicarea Raportului Grupului de State Impotriva Coruptiei din cadrul Consiliului Europei (GRECO) privind modificarile aduse de Parlamentul Romaniei la Legile Justitiei. Intr-un comunicat de presa dat publicitatii, miercuri 11 aprilie 2018, Steluta Cataniciu catalogheaza Raportul GRECO drept un document rupt de realitate, prin care se aduce o grava atingere suveranitatii Romaniei.


Deputata ALDE considera ca Raportul a fost intocmit doar pe baza speculatiilor lansate in spatiul public de aparatori ai Sistemului si ai institutiilor de forta, ignorandu-se institutii fundamanetale precum Parlamentul Romaniei, dar si Constitutia Romaniei. Cataniciu subliniaza ca pentru autorii Raportului GRECO nu conteaza nici abuzurile comise de procurori, nici dosarele fabricate, nici incalcarea drepturilor fundamentale ale omului, asa cum nu conteaza nici protocoalele secrete care nu se mai intalnesc in nicio alta tara a Europei. De altfel, Steluta Cataniciu observa ca in Raportul GRECO nu se regaseste nici macar un rand despre ilegalitatile petrecute in ultimii ani in Romania.

Iata pozitia deputatei ALDE Steluta Cataniciu:

Propaganda din politica romaneasca incearca sa isi faca un titlu de glorie din raportul pe care GRECO l-a prezentat azi (n.r. - miercuri, 11 aprilie 2018), cu privire la Romania. Asa cum ne-au obisnuit deja, aplaudacii sistemului, in frunte cu PNL si USR, se folosesc de orice ocazie pentru a apara abuzurile petrecute in Romania ultimilor ani. Desi raportul face referire la date vechi, care nu mai au legatura cu realitatea, politicieni si diverse grupuri de aparatori ai statului paralel au sarit ca arsi, atacand din nou modificarile legilor justitiei si in mod halucinant, modificari care nu au avut loc niciodata.

Un raport GRECO nu cred ca se poate face peste noapte, insa in cazul Romaniei, se pare ca da! Acesta este si motivul pentru care concluziile respectivului raport sunt rupte total, voit sau nu, de realitate.

Se vorbeste despre modificarea legilor justitiei, pierzand din vedere, cei care au redactat raportul, precum si cei care il promoveaza, ca aceste modificari au trecut de controlul Curtii Constitutionale a Romaniei, ca ele au fost puse in acord cu deciziile Curtii.

Prin intermediul acestui raport, GRECO cere Romaniei (probabil o greseala de traducere) sa renunte la infiintarea sectiei speciale pentru anchetarea magistratilor, pierzand din vedere ca tocmai judecatorii au fost cei care au solicitat infiintarea acesteia, pentru a nu mai fi vanati pentru solutiile pe care le dispun in dosare, intarindu-le astfel independenta.

In continuare, GRECO este critic fata de modificarile legislative care nici macar nu au intrat in dezbatere, fapt care nu poate avea decat o singura concluzie extrem de ingrijoratoare: raportul a fost intocmit doar pe baza speculatiilor alimentate in spatiul public de aparatorii sistemului si ai institutiilor de forta. Pentru GRECO nu conteaza Parlamentul Romaniei, nu conteaza Curtea Constitutionala a Romaniei, nu conteaza Consiliul Superior al Magistraturii din Romania, nu conteaza Constitutia Romaniei, parand ca suntem judecati dupa practici care par a fi diferite doar pentru Romania, in materie de justitie.

Pentru GRECO nu conteaza abuzurile comise de procurori, dosarele fabricate, incalcarea drepturilor fundamentale ale cetatenilor acestei tari, nu conteaza protocoalele care au cutremurat Romania si care nu se mai intalnesc in nicio alta parte a Europei. Despre toate ilegalitatile intamplate in ultimul timp nu am gasit un rand macar, in raportul care este, din pacate, nu doar rupt de realitate, insa prin modul in care e redactat aduce o grava atingere suveranitatii Romaniei.

Raportul poate fi un prilej sa tragem un semnal de alarma: politicienii sa nu mai foloseasca rapoarte precum cel al GRECO drept scuza pentru a gira statul paralel si actiunile abuzive ale institutiilor de forta impotriva drepturilor si libertatilor cetatenilor. Conflictul intern si externalizarea acestuia sunt lucruri care nu fac decat sa subrezeasca pozitia Romaniei pe plan extern”.

*Cititi aici Raportul GRECO

Accesari:3861

Comentarii

# Truth date 12 aprilie 2018 13:47 +10

Pana nu vom avea curajul sa recunoastem realitatea despre noi nu ne vom schimba cu nimic in bine.Cu f mici exceptii Noi suntem un neam de semioameni, sclavi in strainataturi, delasatori, prosti si fara pretentii. Suntem cu siguranta una dintre cele mai proaste natiuni de pe planeta. Nimeni nu ar fi acceptat ceea ce se intampla in justitia romana, o justitie care se face ILEGAL pe protocoale secrete care sunt ANTICONSTITUTIONALE, ba mai mult acceptam si ordinele externe total distructive pt tara noastra. Ca sa intelegem adevarul despre Ro sa ne folosim de un ex: in Ro este nevoie de 13 ani( si inca se TERGIVERSEAZA cu o nesimtire care depaseste orice imaginatie) pt a desecretiza niste hartii( protocoale secrete) iar Japonia a avut nevoie doar de 10 zile pt curatarea milioanelor de hectare devastate de uriasul tsunami, de aceea Ro e la o distanta de mii de ani de lumea civilizata democratica.

# Fiona date 12 aprilie 2018 14:34 +4

Buna conparatia cu Japonia care culmea este ,,tot" ,partener strategic dar cu demnitate deplină si respect recipoc. Tara Soarelui Răsare cu un popor glorios nu poate fi conparată cu România actuală transformata de mizerabilii impostori pupincuristi intr-o tavernă in care s-a atins paradoxul absurd -Legea ori e ilegala ori nu e respectata ori nu exista. Păcat de tara asta care tot ce a mai ramas e doar istoria măreața a unui popor demn, corect, paşnic, neimperialist, necolonianist. RUŞINE TOTALĂ pentru ROMÂNIA

# Lupul astenic date 12 aprilie 2018 15:56 +3

In Japonia exista monumentul aviatorului american la Hiroshima? Pare aberant, nu-i asa? In Bucuresti in schimb exista, ridicat in cinstea aviatorilor care au bombardat Bucurestiului si-au ucis 3000 de civili plus 3000 de raniti! Suntem parteneri sau o natie de carpe, lasi si milogi? Rusine!

# Tache date 12 aprilie 2018 16:18 +4

Raportul GRECO e făcut pt interese economice externe la comanda pupincuristă a sistemului maifiot. Deşi aici pe plaiul nostru a fost nevoie să moară românii în 1989 în zadar. Securitatea comunistă reinventată în SRI sprijinită intens din exterior din 2004. Şi ori de câte ori e nevoie iar să moară oameni ca STATUL PARALEL să-şi consolideze puterea reprezentat ,,cu mare cinste" de IMPOSTORUL ŞEF care îşi imaginează că trăieşte visul Germaniei de ,,şi-a luat țara înapoi"... DAR DACĂ poporul va refuza să mai plătească taxe şi impozite acestui STAT TOTAL CORUPT? sau pur şi simplu nu va mai avea cine şi cu ce să mai plătească susținerea mafiei structurilor de forță si a falsei justiții care consumă miliarde de euro pe nimic ba mai mult distruge țara şi falsifică dosarele penale care oricum sunt nule de drept... Insă totuşi NU e nevoie să moară oameni ca să ne trezim la realitate şi să cerem dreptate si democrație în stradă.

# Mihail date 12 aprilie 2018 17:31 +2

Truth: Poporul roman este in popor rabdator, in rest epitetele cu care il gratulezi nu ii sunt caracteristice intru totul. Ba chiar as spune ca strainii care ne calaresc ne cunosc foarte putin si nu se vor astepta sa ne scuturam de ei cu atata forta cand va veni momentul. Cred ca comparatia cu poporul nipon nu este potrivita. Ei reactioneaza in stil nipon, precum samuraii. Noi in stil salbatic romanesc, cand ne ajunge cutitul la os. Cred ca romanii trebuie incurajati sa isi sustina tara nu sa o priveasca cu lehamite, cand altii se lamenteaza ca nu mai e nimic de facut. Mai sunt multe de facut si romanii or sa se trezeasca, dar nu am ajuns la apogeu. Mai trebuie precizat ca ajungerea la apogeu este o lupta intrinseca, in interiorul romanului, nu tine de conjunctura, de amenintarile sistemului, binomului, brucselului, el-grecului, etc. Iar ajungerea la APOGEU NU O POATE OPRI NIMENI, CU NICI UN FEL DE MIJLOACE. Asa suntem noi, asa am fost si asa am rezistat in fata tuturor ! ! !

# Kwiatkowski date 13 aprilie 2018 09:16 +1

Noi ne meritam soarta.Nu suntem in stare de nimic.Nu mai avem in noi pic de mandrie.Cum este posibil ca unii ambasadori sa vina la noi sa ne dea lectii e etica ?Pai in tarile lor nu se vede ce se intampla ?De ce nu ii trimitem la dracu acasa de unde au venit ? Ce mama dracului face ministrul de externe ?Nici nu stiu macar pentru ce mai primeste salariu.Cum de putem fi asa de natangi d-lor ?

# Retardanis date 12 aprilie 2018 14:49 +3

Este clar ca gargara asta are ca scop amanarea cat mai mult sau chiar anularea intrarii in vigoare a legilor justitiei. Tocmai de accea trebuie sa intre in vigoare cat mai repede aceste legi.

# Taranu de la Tara date 12 aprilie 2018 15:15 +3

Cine sunt TRADATORII, nenominalizati de javra cu tupeu, bolnav PISIC? R: TOTI TICALOSII & IMBECILII CARE SE BUCURA DE RAPORTUL GRECO! PUPATI PUPATI CURURI STRAINE PANA PE NAS VA VINE!

# Marcu date 12 aprilie 2018 15:32 +1

Ca urmare "PNL" si USR se vor duce in cap ! Pai romanii , chiar daca unora nu le place de noua alianta (e optiunea lor) dar nu se poate sa votezi cu aia de arunca cu rahat in tara ta si neamul tau doar ca sa-si mentina ei pozitiile de fripturisit nesimtiti ce-a rvinde-o si pe ma-sa doar sa se bage-n fata . Vor fi facuti praf si pulbere la alegeri !

# Lupul astenic date 12 aprilie 2018 16:07 +2

Prioritatea nr. 1 a Romaniei trebuie sa fie recastigarea suveranitatii nationale, a controlului asupra Guvernului, Justitiei si Parlamentului (care nu mai este al Romaniei, vezi modul cum s-a votat achizitionarea de rachete). Prioritatea nr.2 este castigarea controlului asupra resurselor Romaniei si asupra BNR. Proritatea nr.3 - readucerea romanilor in tara prin crearea de conditii de castig echivalente cu cele din afara, lucru foarte posibil daca nu am sponsoriza toate multinationalele si daca nu am plati tribut, mult mai rau decat pe vremea imperiului Otoman

# Să vorbim discuții date 12 aprilie 2018 18:00 +1

Atît timp cît Ciolannis von Joiannis e la cîrmă - ciuciu suveranitate națională! Ce părere aveți de inițiativa tolomakului de a renunța, la începutul mandatului, de capul lui, la datoria istorică a Germaniei de 19 MILIARDE EUR?

# Edelweiss - Logician de Bukowina date 12 aprilie 2018 16:10 +1

Mei, Io* am o nedumerire de ordin logico-interpretativ. Mia, o maimuțică urlătoare de bombardament judiciar, (mânuind limba română și argumentația legală cu grația unei maimuțe turbate la care un nesăbuit i-o pus în mână un brici), mi-o scris cu plaivazul, în motivarea apelului ce m-o firitisit cu vreo 8 luni de pârnaie, precum că „prin acțiunile sale, […] inculpatul a sfidat ÎNSĂȘI (!) rolul magistratului în societate, periclitând astfel ordinea de drept și nu în ultimul rând SECURITATEA STATULUI” (nota: Securitatea, OMG!, ce sinistră ironie a lexicului!). Dară amu, după devoalarea matrapazlâcurilor, golănelilor, ticăloșiilor, mârlăniilor cu „paradeala”, „datul la temelie” și „arsul ca pe șoareci” bazat pe esoterice Protocoale ale Înțelepților Systemului, Io* stau ca nătăflețul și mă gândesc dacă-i RĂU sau dacă-i BINE ceea ce am făcut?

# Edelweiss - Logician de Bukowina date 12 aprilie 2018 16:12 0

Adicătelea, dacă Io* am sfidat poziția în societate a unor GOLANI și DERBEDEI al căror caracter infracțional organizat, a căror acțiune preponderent antisocială se dezvăluie AZI în plenitudinea hâdoșeniei ca decupată din bestiarii, poate să-mi zică vreun philosoph, vreun eclesiast, vreun sociolog, vreun deontolog, DACĂ-I BINE SAU DACĂ-I RĂU CĂ AM SFIDAT ROLUL ÎN SOCIETATE AL MAGISTRATULUI – CEL CE NI SE DEZVĂLUIE ZILELE ACESTEA? Sau, disecat la nivel logic, mia mi s-o spus în sentința de condamnare că am făcut rău, negând un argument presupus adevărat: „non A = F”, unde A este rolul magistratului în societate, iar acțiunea mea fiind acțiunea de negare. Amu, după etalarea publică a infecției cangrenoase ce a cuprins systemul judiciar, demonstrând că acesta este doar un fetid cadavru aflat în stare de putrefacție, aflu că argumentul A nu era câtuși de puțin A (adevărat), ci era F (fals), fiind negat de paraditorii din system, Ciborgii și Androizii cu mască de om, ...

# Edelweiss - Logician de Bukowina date 12 aprilie 2018 16:14 0

... comportament de Călăi și toporișca la cingătoare. Deci parametrul A – rolul magistratului în societate a fost negat ÎNAINTEA MEA de înșiși ticăloșii și poltronii magistrați: non A = F. Ș-atunci, aplicând în mod corect suita operatorilor logici, rezultă că Io* am sfidat ÎNSUȘI rolul în societate al magistratului ticălos, funcționând pe bază de sfori, protocoale, bilețele mistice, probe măsluite, dosare prefabricate, culoare etcaetera. Deci cum ar veni „non(nonA) = A” (negarea negației). Adicătelea Io* am impresia că am făcut BINE că i-am sfidat și i-am vă-müit pe ticăloșii și putorile astea din system, care au pretenția ca noi să le plătim lor colosale sume drept răsplată pentru eforul lor satrapic de a ne azvârli pe noi în temniță. Până la urmă cum îi cu Direptatea, Adevărul și Binele pe lumea asta sucită hegelian kukurul în sus?

# Edelweiss - Logician de Bukowina date 12 aprilie 2018 16:27 +2

Iar dacă tot am intrat pe toloaca logicii și argumentației, hai ș-un comment ontopiq: GRECO este doar o ALEGAȚIE în cel mai elementar sens logico-argumentativ. Adică, e totalmente eronat ca într-un raționament, pe o anumită teză, la minutul 00,15 TU ÎNSUȚI să afirmi un enunț cu valoare de adevăr incertă, iar mai apoi, la minutul 03.10, după ce plimbi teza de trei ori pe după șură, să aduci drept ARGUMENT SUPREM ÎNSĂȘI AFIRMAȚIA TA, ENUNȚATĂ LA min. 00.15. La fel este și cu GRECO. În plin tsunami mediatic și civic, a cărui notă unanimă de oripilare și indignare este determinată de dezvăluirile de pre potlogăriile, matrapazlâcurile, golăniile și mârlăniile din Rroemenica orwelliană, o anumită facțiune a societății, alcătuită din câteva zeci de plutocrați, Stăpâni ai Inelelor și Stăpâni ai Cătușelor, s-au milogit de tavarișcii lor din Uniunea Sovietică Europeană să le formuleze în locul lor, o opinie critică, pe care mai apoi s-o poată utiliza în susținerea propriilor critici.

# Edelweiss - Logician de Bukowina date 12 aprilie 2018 16:29 +2

Apoi, tavarișcii rrumâni, au început să zbiere, pe tonuri acute, [ca de mezzosoprană sodomizată cu tarașul gradului de un vasluian țâcnit (ajuns prim-procuror la Suceava! :roll: )], precum că „Briusel Tauer, ui heiv a problem!”. Iar în susținerea tezei problematice, enunțată la minutul 03.10 de tavarișcile lifte rrumânești, trădătoare de Neam și Țară, năimiți argintați ai alogenilor Stăpâni de Sclavi, să se aducă drept argument tamam Raportul Greco, nimic altceva decât enunțul tavarișcilor trădători, formulat prin gura tavarișcilor kominteriniști comunitari. Apăi ce facem acilișa? Ne kăkăm cu elan proletar pe cele mai elementare fundamente ale argumentației logice? Sau nu cumva această logică sucită este emanația minții etilice a bețivancei staliniste, la un moment la care umpluse cu aer vrei trei butâlci de Johnnie Walker, a urmat îndemnul de a merge mai departe până la coada avionului, loc în care o mai așteptau vreo 4-5 mostre de Jack Daniels din serviciul de bord al airlinerului.

# sandu date 12 aprilie 2018 17:19 +3

Ce face presedintele nostru cand vade o grozavie precum GRECO!Nu face nimic!Deoarece presedintele ROM.este a celor din sufragerie,este Presedintele instelatilor si acoperitilor,al tuturor celor care considera ca Romania e "privata"unde fiecare face ce doreste!Presedintele este a lui KOVESI,lui COLDEA si lui MAIOR,care ne sfideaza cu buna stinta,spunand ca erau la un "eveniment privat"acasa la G.Oprea in sera turului II al aleg,prezidentiale din 2009.Presedintele este a lui L.Stanciu,din cauza caruia Rom.a fost condamnata CEDO in mai multe randuri,zeci de oameni au fost condamnati nevinovati,drept rasplata Stancioaica a fost numita jude la CCR!In ce tara s-ar mai fi petrecut asfel de atrocitati?!!!!!

# o noua formatiune politica ar trebui sa se nasca date 13 aprilie 2018 11:27 +1

pe fiecare strada, numai romanii care se cunosc intre ei de zeci de ani ar trebui sa inceapa sa stranga liste de semnaturi ... familiile reprezentantilor romanilor de pe fiecare strada ar trebui sa locuiasca chiar pe acea strada... ulterior se vor intalni reprezentantii strazlor invecinate pentru a stabili reprezentarea la nivel de zona... si tot asa pana la crearea unei noi formatiuni politice.... daca romanii si-ar dori... ar fi poate cea mai mare miscare politica din Romania de dupa 1990... pornita de la baza cu legitimare si raspundere fara de fiecare roman membru...  CINE ESTE GRECO IN CONSTITUTIA ROMANIEI ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 10.12.2018 – SUA dau liber la amnistie si gratiere

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER