Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

BOBITA SI VASILICA – Cuplu de senzatie in Justitia romaneasca! Cei mai buni politicieni dintre judecatori, Bogdan Mateescu si Cristi Vasilica Danilet, s-au activat public pentru blocarea Legilor Justitiei. La unison, cei doi se inghesuie sa aplaude ingerinta Departamentului de Stat al SUA in treburile interne ale Romaniei. CSM nu trebuie sa tolereze un comportament care poate afecta grav reputatia sistemului judiciar. Inspectia Judiciara are obligatia sa ancheteze declaratiile cuplului fantastic

Marţi, 28 noiembrie 2017 14:19 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Lumeajustitiei.ro cere Consiliului Superior al Magistraturii sa sesizeze de urgenta Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari fata de afirmatiile cu tenta vadit politica facute in spatiul public de judecatorii Bogdan Mateescu si Cristi Vasilica Danilet, actual, respectiv fost membru in CSM, pe seama Legilor Justitiei si a iesiri publice a Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. Uniti parca in cuget si simtire, judecatorul Bogdan Mateescu (foto dreapta) – aka Bobita Matilet – si judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto stanga), care pana mai ieri nu isi dadeau nici 'buna ziua', dupa ce Mateescu a provocat revocarea lui Danilet din CSM, reprezinta noul "cuplu" de senzatie din Justitie, dupa ce au ajuns ca in prezent sa impartaseasca acelasi idealuri, obiective si inclinatii politice. In ultimele zile, cei doi judecatori au fost extrem de activi pe Facebook si au gasit potrivit fie sa invite oamenii in strada si sa isi alature imaginea de #rezist, fie sa critice actiunile Parlamentului pe Legile Justitiei, fie sa aplaude la unison si sa isi exprime sustinerea fata de iesirea publica a Departamentului de Stat al SUA, care a dat ordine Parlamentului Romaniei cum sa voteze pe Legile Justitiei, in asa fel incat statul de drept si lupta impotriva coruptiei sa nu fie afectate.


De departe, cea mai halucinanta iesire a fost cea a judecatorului Cristi Vasilica Danilet de luni seara, 27 noiembrie 2017, la scurt timp dupa emiterea pozitiei Departamentului de Stat al SUA. Intr-o postare pe Facebook, Danilet a inceput sa explice de ce ordinul Departamentului de Stat al SUA dat Parlamentului fata de Legile Justitiei "nu este un amestec in treburile interne ale statului". Potrivit acestuia, "independenta justitiei este o valoare europeana si internationala". Cu alte cuvinte, orice comentariu care are scopul de a proteja Justitia nu reprezinta o imixtiune in treburile interne, chiar daca vine de la alte puteri straine. Intrebam totusi: de cand poate reprezenta un atac la independenta Justitiei legiferarea in Parlamentul Romaniei a legilor de organizare si functionare a Justitiei in Romania?

Iata postarea:


La randul sau, pe acelasi subiect al interventiei Departamentului de Stat al SUA, Bogdan Mateescu a acordat agentiei de presa Mediafax o declaratiei in care sustine ca tonul dur folosit, nemaintalnit in raporturile dintre State, are de fapt scopul de a avertiza ca problema Legilor Justitiei este foarte grava, iar "autismul si aroganta institutionala trebuie inlocuite cu respectul si cooperarea reala".

Iata declaratia:


Anterior iesirii publice a Departamentului de Stat al SUA, acelasi Danilet care astazi are impartaseste acelasi idealurile cu Mateescu, a publicat pe Facebook o alta postare in care facea referire la evenimentele #rezist din Romania de duminica 26 noiembrie 2017, multumindu-le "celor care sustin in strada Justitia" si continuand cu referirile la intalnirile "la cel mai inalt nivel" pe care le-a avut in Germania zilele trecute. Postarea s-a incheiat cum nu se putea mai bine pentru un magistrat, de la care mai ca ne asteptam sa iasa in strada la urmatoarele proteste: #Respect #rezist!

Iata postarea:


Cu doua zile inainte, judecatorul Bogdan Mateescu, referindu-se la Legile Justitiei si lucrarile Comisiei speciale din Parlament pe aceste acte normative - lucrari la care a luat parte si reprezentatului societatii civile in CSM Victor Alistar - a sustinut, tot pe Facebook, ca dezbaterea din Parlament "se transforma intr-o discutie intre persoane fizice ori entitati total nereprezentative pentru autoritate judecatoreasca", concluzionand ca "factorii de decizie pun pe plan secundar cooperare interinstitutionala". Mateescu incheie cu o afirmatie care poate suna a amenintare ca se va incerca blocarea de catre CSM a dezbaterilor pe Legile Justitiei, afirmand ca "este de reflectat daca partiparea institutionala a Consiliului la lucrarile acestei comisii mai are sens", uitand probabil ca multe dintre amendamentele adoptate in Parlament au venit din partea CSM si au fost prezentate de colega sa de Consiliu, judecatoarea Andreea Uzlau.

Iata postare:

Accesari:4302

Comentarii

# Mihaela date 28 noiembrie 2017 15:10 +7

Vai de capul lor ! Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac ! Pe astia, am putea sa-i deportam ?

# Capac date 28 noiembrie 2017 15:21 +16

Când merge la supermarket, obligat de soacră, să cumpere autostrăzi și rachete, Bobiță se simte partenerul supermarketului sau o bănuiește pe soacră că face un comision pe banii lui?

# ALEXANDRU date 28 noiembrie 2017 16:12 +2

cei doi judecatori sunt 2 ...macoviste care fac parte din statul paralel

# Margareta date 28 noiembrie 2017 18:48 +3

Cei doi struto-camile oribile,imi apare acneea cand ii privesc.Sunt niste nereprezentativi. :-* >

# Matei D. date 30 noiembrie 2017 11:04 -1

Prostia iti apare, nu acneea. 

# Carcotas date 28 noiembrie 2017 16:26 +4

Sunt poate panicati ca li se dezvăluie in curând apartenenta la o structura ermetica care are monopolul patriotismului si care gospodărește dupa cuma re interes siguranța nationala. Si se bucura ca americanii ne arata degetul. Spera sa ne luam cu altele si sa nu mai vedem ce iubitori de secrete, bârfe si cotcarii via ochiu si timpanu sunt unii...

# M. B. date 28 noiembrie 2017 19:55 -1

Mie mi se par chiar simpatici. Pe unul din ei din greseala  l-a sunat telefonul meu singur... de vreo 5 ori, dar nu s-a suparat.  ;-)

# Goargăș date 28 noiembrie 2017 21:10 +3

Impotența naște monștrii!

# Jkl date 28 noiembrie 2017 21:13 +8

Am devenit un popor dezorientat, guvernat cu niște legi care nu sunt ale noastre, le-au copiat de la străini acești incompetenți, care au fost promovați în toate structurile aparatului de stat, care au crezut că dacă au fost eficiente în altă parte, vor fi și la noi. Nici pe departe... Avem nevoie de legile noastre, avem nevoie de independență și de unitate, avem nevoie să ne împăcăm unii cu alții să putem să lăsăm copiilor noștri, nu numai o infrastructură materială, ci și spirituală, a noastră. Pentru asta trebuie să ne uităm înapoi în istorie, să adunăm în inima noastră toate idealurile și valorile celor care au murit pentru noi. Le suntem datori! Să lăsăm deoparte niște așa zise valori, impuse de străini, care nu ne reprezintă, pe care nu le putem înțelege și nu le putem aplica. Cei doi judecători sunt două trompete ipocrite, care nu înțeleg rostul lor pe această lume. Se cred elitele acestui popor... Vă dați seama cât de rău am ajuns?

# santinela date 29 noiembrie 2017 08:00 +5

Tusea si cu junghiul,cele mai sinistre figuri ale justitiei romanesti(din pacate inca activi-dar nu pentru mult timp speram)au inceput sa cotcodaceasca si sa dovedeasca cit sint de slugi ordinare . Singurul sentiment care te incearca vazind aceste figuri este greata,o imensa greata !

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Sefii Completelor de 5 ale ICCJ, care nu au fost trasi la sorti, prezideaza ilegal sedintele de judecata?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.10.2018 – Kovesi ramane la PICCJ, fratele traducatoarei Pruna nu a scapat

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER