BOMBA: PROBE PLANTATE LA CARACAL – Avocatul Tonel Pop arunca in aer ancheta si acuza DIICOT: “Am aceasta suspiciune ca acele probe nu au vechimea a fi fost pozitionate acolo de cateva luni de zile, asa cum se spune. Pareau proaspat aruncate acolo... Incearca prin toate mijloacele sa stim cat mai putin”. Incredibil, procurorul DIICOT i-a interzis avocatului sa participe la cercetari: “Procurorul incearca sa-mi faca anumite capcane, pentru a ma intimida”

Miercuri, 7 august 2019 15:09 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Acuzatii explozive facute de avocatul Tonel Pop (foto), aparatorul familiei Luizei, prima fata disparuta la Caracal si despre care se presupune ca ar fi fost ucisa. Practic, avocatul Tonel Pop arunca in aer ancheta DIICOT, iar detaliile pe care acesta le dezvaluie opiniei publice nu fac altceva decat sa ridice mari semne de intrebare in legatura cu profesionalismul procurorilor si politistilor care instrumenteaza acest caz. Dar si sa puna in discutie, credem noi, o posibila complicitate bolnava a autoritatilor, suspectate deja ca incearca sa inchida cazul doar in jurul lui Gheorghe Dinca, barbatul acuzat de comiterea crimelor, fara sa investigheze ipotezele privind existenta altor victime sau a unor co-autori.


Concret, intr-o declaratie facuta in fata casei lui Gheorghe Dinca, miercuri dimineata, 7 august 2019, Tonel Pop a detonat o adevarata nucleara in legatura cu probele care au fost gasite intr-o padure din zona, constand in urme de cenusa si oase. In acest sens, avocatul a explicat ca are mari suspiciuni privind vechimea respectivelor probe, explicand ca acestea pareau sa fi fost recent puse acolo. Tonel Pop a precizat ca daca cenusa si resturile de oase ar fi fost aruncate in acel loc in urma cu mai multe luni, dupa uciderea Luizei, asa cum se sustine, atunci ele ar fi trebuit sa fie deja astupate de vegetatie si acoperite de noroi, in conditiile in care a plouat si chiar au fost indunatii. Or, spre exemplu, sacii in care s-ar fi aflat cenusa si oasele erau curati, sustine Tonel Pop:

“Am fost la fata locului, printre putinii care au au fost exact la locul respectiv, ca s-a intrat cu anumita imbracaminte sa nu contaminam zona. Erau acea cenusa si oasele respective au fost aruncate jos pe iarba. Au fost doi saci aruncati inca la vreo 6-7 metri distanta. Osemintele si cenusa erau intr-un loc, iar sacii intr-un alt loc, intr-un hatis foarte greu de penetrat, cu foarte multi tepi, cu foarte multe, deci greu...nimeni n-ar fi intrat acolo, iti rupeai hainele de pe tine. Am intrat si eu tot in combinezon, am fost imbracat cu echipamentul corespunzator, exact ca si acei criminalisti. Din punctul meu de vedere, daca acele urme de cenusa si acele resturi de oase calcinate ar fi stat acolo de cand spune criminalul, respectiv cateva luni de zile, pentru ca se sugereaza ca imediat ar fi omorat-o, in aceeasi pe Luiza (n.r. - in ziua rapirii), in mod clar acolo ar fi trebuit sa fie astupate de vegetatie, adica sa creasca iarba de sub ele, sa le acopere, de noroi, de ploi, inclusiv acei saci. Eu atat cat am vazut pareau destul de curati sacii, nu erau cu apa, cu noroi, si nici acea cenusa nu marea de mult acolo, nu parea veche. Trebuie sa studiez mai bine fotografiile, filmarile si chiar sa imi dau seama, si vor trebui poate analizate de biologi, in cat timp creste iarba peste acea cenusa. Am aceasta suspiciune ca acele probe nu au vechimea a fi fost pozitionate acolo de cateva luni de zile, asa cum se spune. Pareau proaspat aruncate acolo, in raport cu vegetatia, cu iarba, cu ploile, cu inundatiile care au fost acolo”.

Avocatul Tonel Pop, interzis pe motiv de o poza

Avocatul Tonel Pop a lansat si alte acuzatii grave, dezvaluind ca procurorul de caz i-a interzis sa ia parte la cercetarile care se efectueaza. Iar asta pe un motiv aberant, constand in acela ca, la cererea sa, seful echipei de criminalisti i-a facut o poza imbracat in combinezon, pe fundal vazandu-se insa doar o prelata, si niciun alt element din campul infractional. De fapt, poza nu a reprezentat decat un pretext pentru a fi interzis la cercetarile de la fata locului, avocatul Tonel Pop sustinand ca in realitate procurorul de caz nu incearca decat sa-i intinda capcane si sa il intimideze, astfel incat sa nu afle detalii despre modul in care se deruleaza ancheta:

Procurorul de caz, cel putin cel prezent aici de la fata locului imi interzice, si spun intr-un mod ilegal, pentru ca nu-si asuma aceasta interzicere intr-un mod legal, eu am aprobare legala de a participa la orice act de urmarire penala, gaseste pretexte, incearca sa-mi faca anumite capcane, anumite chestiuni, pentru a ma intimida si pentru a nu cunoaste nici eu, nici familiile, nici opinia publica, nici presa, ce face dansul acolo sau ce se intampla sub dispozitiile dansului. Mi-a interzis printr-un domn care este psiholog si face pe adjunctul dansului, acest domn fiind cel care in mod absolut penibil spunea, ieri, la interogatoriu, care mamei Luizei la interogatoriu sa deseneze rucsacul Luizei. Pai cum sa il deseneze daca mama il are in poze cu Luiza, daca autoritatile au surprinse imagini cu Luiza cu rucsacul in spate, clar, de aproape, la fata locului, inainte de a fi rapita?

Apel catre presa

Nu in ultimul rand, avocatul Tonel Pop a facut apel la presa pentru a urmari cu atentie modul in care procurorii si politistii lucreaza, avertizand in acelasi timp ca se poate incerca inchiderea cazului doar in jurul lui Gheorghe Dinca, fara a se cerceta alte piste, precum posibilitatea existentei altor victime sau a unor complici:

”Este ca un joc de sah. Pur si simplu el joaca pe o tabla de sah si muta pionii, sa vedem ce face cu Regele. Cred ca a vrut sa dea sah-mat prin a doua dezvaluire, sa gaseasca al doilea cadavru, si dosarul avand doua persoane disparute, nu mai avem pe cine cauta, pentru ca daca iese ADN-ul ca ar fi al Luizei si unul al Alexandrei, procurorii si poate si alti 'binevoitori' vor zice: 'ecuatia este inchisa, de ce sa sapam noi, de ce sa spargem betoane, de ce sa ne coste 100-200.000 de euro sa facem santier aici? Pe cine cuatam? Nu mai avem pe cine. Stop, s-a terminat, inchidem la revedere'.

(...) Este un mare pericol in momentul in care ADN-ul... Noi avem acum chestiuni preliminare privind ADN-ul. Nici lucrul acesta nu mi s-a parut normal, sa fie anuntata moartea Alexandrei in sensul gasirii ADN-ului ei, cand INML nu a facut un raport complet, oficial si final, iar parchetul nu are, sau nu avea pana aseara, asa ceva. Erau chestiuni preliminare. Trebuie sa vedem raportul final, trebuie sa vedem rapoartele cu privire la ADN-ul Luizei, iar eu insist si cer chiar ajutorul presei pentru a nu lasa – in momentul in care s-ar putea descoperi ca ambele ADN-uri corespund ambelor fete - ca acest caz sa fie inchis, sa mearga pe ideea nu avem dupa ce sa mai sapam aici, nu avem de ce sa ne ducem nici in paduri, nici in stanga, nici in dreapta, nici dupa alti co-autori sau cine l-a ajutat, cum l-a ajutat.

(…) Telefonul Alexandrei inca este la un laborator, nu a venit si nu este supus expertizei informatice. Inca se cauta telefonul Luiziei. Va rog sa ma credeti ca exista un joc de-a v-ati ascunselea intre mine, presa si procurori. Incearca prin toate mijloacele sa stim cat mai putin, sa nu putem aduce observatii la ceea ce fac. Sa nu stim ce fac, pentru ca daca nu stim ce fac, nici nu putem aduce observatii, nici sa criticam, nici sa facem altceva. Va cer ajutorul, cer ajutorul opiniei publice pentru a pune presiune si a scoate toate datele din acele telefoane. Avem trei telefoane ale lui, avem un laptop performant, avem un aparat foto deosebit de performant si miniaturizat pe care nu-l poate folosi decat un om care este pasionat. Sa vina parchetul, sa intre in acele medii de stocare si sa ne spuna ce este acolo, sa aflam si noi. Au copiat stocarile din aparate, dar s-a pus batista pe tambal, si in acest moment nu ne arata ce este inauntru. Eu ma astept ca parchetul sa se uite singur in acele medii, pentru ca in mod normal nu ar fi sa le copieze, si dupa aceea nu mai stim ce au facut cu ele... In momentul in care le-au copiat, ei pot sa faca ce vor cu acea clona, se uita in ea, o rasfoiesc, le convine, nu le convine, isi fac strategii, fara ceilalti participanti la proces”.

Accesari:6872