Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

CINE SI-A BATUT JOC DE AMERICANI? – Judecatoarea Adina Ghita de la Tribunalul Bucuresti condamna iesirea Departamentului de Stat al SUA pe Legile Justitiei: “Prezinta incorect situatia, iar pozitia este total nepotrivita si neconforma cu realitatea... Firesc este sa vorbim pe lucruri concrete, nu pe slogane... Este pentru prima data din 2004 cand se discuta intr-o dezbatere parlamentara pe modificari aduse legilor justitiei... Propunerea legislativa va aduce un progres real”

Marţi, 28 noiembrie 2017 12:46 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Pozitia Departamentului de Stat al SUA privind adoptarea Legilor Justitiei, de fapt o ingerinta nepermisa in treburile interne ale Romaniei, este neconforma cu realitatea si total nepotrivita. Opinia apartine judecatoarei Adina Ghita (foto) de la Tribunalul Bucuresti, membru al Uniunii Judecatorilor din Romania (UNJR). Judecatoarea, care trebuie spus a luat parte la dezbaterile din Comisia parlamentara de modificare a Legilor Justitiei, le cere oficialilor americani sa indice prevederile care ar afecta independenta Justitiei sau lupta impotriva coruptiei.


Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de marfti 28 noiembrie 2017, Adina Ghita precizeaza ca este pentru prima data din 2004 cand se discuta intr-o dezbatere parlamentara modificarile aduse Legilor Justitiei si aminteste ca actualele legi au fost adoptate, in 2005, prin asumarea guvernului. In opinia judecatoarei, propunerea legislativa va aduce un progres real in modul de organizare al sistemului judiciar si va consolida cu adevarat independenta Justitiei. In acest context, Adina Ghita considera ca firesc ar trebui sa se vorbeasca pe lucruri concrete, nu pe slogane, si atrage atentia ca Departamentul de Stat al SUA prezinta incorect situatia.

Prezentam punctul de vedere al judecatoarei Adina Ghita de la Tribunalul Bucuresti:

Proiectele legislative care sunt in Parlament si pe care le discutam sunt altele decat cele propuse de Ministerul Justitiei, asa cum gresit se sustine in spatiul public de unele persoane.

Prin toata prezenta noastra acolo, precum si prin amendamentele pe care le-am propus, ne-am concentrat tocmai pe intarirea independentei justitiei si pe consolidarea garantiilor pentru independenta judecatorilor.

Sedintele Comisiei sunt transparente, asa cum se poate vedea din toate inregistrarile, care sunt publice. Dezbaterile au fost transmise live integral.

Ideea care se incearca sa se induca, si anume ca se afecteaza independenta justitiei, nu corespunde absolut deloc starii de fapt.

La Comisie are loc o dezbatere reala, normala intr-un stat de drept.

Este prezent CSM, sunt prezente cele trei asociatii profesionale care au formulat propuneri - una de judecatori, una de procurori si una cu judecatori si procurori - sunt invitati din partea profesorilor de drept, este reprezentantul MJ si sunt toate partidele politice care fac parte din comisie.

Discutiile sunt intense, cu argumente din partea tuturor celor implicati, fiecare din perspectiva pe care o reprezinta.

Se discuta chiar indelung pe fiecare text relevant, cu referiri la Constitutie, la legislatia in vigoare cu care trebuie corelate textele, astfel incât sa fie identificata cea mai buna solutie.

Au fost propuneri care s-au adoptat in unanimitate, asa cum au fost si propuneri care s-au adoptat cu doar o parte sau alta a opozitiei alaturi de partidul de la guvernare.

Toti participantii sunt pregatiti pe texte, toti au studiat materialele.

Atmosfera este intens lucrativa.

Toate acestea se pot observa daca se privesc inregistrarile sedintelor.

Daca se va continua in acest mod, propunerea legislativa va aduce un progres real in modul de organizare al sistemului judiciar. si va consolida independenta sistemului judiciar cu adevarat.

Este de neinteles de ce se prezinta altfel situatia, si, mai ales, de ce este crezuta, de vreme ce fiecare persoana de buna credinta poate vedea in mod direct cum se desfasoara lucrarile si poate analiza personal caracterul propunerilor adoptate.

Este pentru prima data din 2004 cand se discuta intr-o dezbatere parlamentara pe modificari aduse legilor justitiei. Modificarile facute in 2005 s-au facut prin asumare de guvern, fara nici o dezbatere parlamentara.

Cred ca este de maxim interes ca Ambasada SUA sau chiar Departamentul de Stat sa indice care dintre amendamentele adoptate de Comisie pana la acest moment afecteaza independenta justitiei sau lupta anticoruptie.

Firesc este sa vorbim pe lucruri concrete, nu pe slogane.

Comunicatul in cauza prezinta incorect situatia, iar pozitia Departamentului de Stat este total nepotrivita si neconforma cu realitatea”.


Accesari:13995

Comentarii

# Zzz date 28 noiembrie 2017 13:07 +23

Cine si-a batut joc de americani?! Vezi sa nu. Lasa-ne in pace cu abureli d-astea de sloganuri. Este clar si se stie ca america nu doreste ca Romania sa fie un stat puternic , prosper, independent. America doreste sa fim un popor de slugi, sarac, corupt ca sa poata face ei ce vor. De ce nu au trimis comunicat cand s-au facut publice dezvaluiri despre ilegalitatile din justitie si servicii, despre taierile ilegale de paduri, etc. Numai cand e vorba de schimbari in bine in Romania hop si americanii, nu ca nu e bine. Stati slugoi la americani si bruxelles. Vrajeala aia a celor de la A3 cu plantatul stejarilor e asa de fatada. Se rasucesc oamenii aia care au murit la revolutie cand vad slugeala si vanzarea de tara a  romanilor  catre straini. Singura solutie sunt protestele . 

# Gina date 28 noiembrie 2017 13:38 +6

Americanii nu au absolut nici o scuza pt amestecul in activitatea parlamentara. Nu are importanta daca sunt informati corect sau nu, Romania conform constitutiei este un stat suveran. Acum se vede adevarul cat de mult bine ne doresc americanii. Acum se vad clar tradatorii de neam si tara.  Referitor la prostimea din Romania care este muuuulta riscul prostiei este sa faci pe prostul si sa ramai asa. Sigur asta au vazut americanii la noi si au profitat din plin. 

# Românii = negrișori cu pielea albă ? date 28 noiembrie 2017 13:39 +4

Poziția Departamentului de Stat este total potrivită cu ieșirile 1/4doktei LCK. Iar faptul că EUROPEAN JEWISH PRESS o demască pe Kovesi (luju.ro, 27 nov.a.c.) îi prinde pe mahării de la cel departament cu budigăii în vine :P :P :P .

# Iordache Marilena date 28 noiembrie 2017 13:43 +8

Mă uit la tv. și ascult toate declarațiile, comentariile care se fac. Eu nu cred că SUA au ca singură sursă de informare pe liderul opoziției, dl. Orban. Toate țările, chiar și cele aliate, se supraveghează reciproc. Sunt adevăruri de necontestat ( vezi disputele dintre Germania și SUA din timpul administrației Obama ). Prin urmare nu cred că americanii sunt așa"îngrijorați". Mai degrabă urmăresc anumite interese și schimbarea legilor justiției le micșorează sau chiar le elimină posibilitatea de a interveni în politica românească folosind ca paravan DNA. Doar nu degeaba au medaliat-o pe Kovesi.

# Surgent date 28 noiembrie 2017 14:49 +2

foarte adevarat... CIA lucreaza prin subversiuni, nu pe fata...

# Gica Contra date 28 noiembrie 2017 15:41 +2

Pozitia SUA, este determinata de informarile pe care le fac agentii lor in Romania, daca informatiile furnizate de acestia sunt corecte si reflecta situatia reala din tara, atunci este ok, dar daca ei din exces de zel prezinta realitatea deformata ca sa dea bine in fata ambasadei SUA, atunci informatiile ajung tunchiat si comunicatele se dau in felul cum s-a dat acesta.Daca cineva este de vina pentru acest comunicat, de vina sunt romanii care informeaza trunchiat diplomatii ambasadei.

# Viorel date 28 noiembrie 2017 16:24 +8

Departamentul de Stat al SUA (și nu numai acesta), NU ARE DREPTUL să se exprime în în acest mod față de un stat independent (oricare ar fi acesta), indiferent de sursa de informare pe care o are. Atitudinea adoptata în comunicat este IMPARDONABILĂ.

# livia date 28 noiembrie 2017 16:52 +3

Asa ar trebui; sa i se ceara purtatoarei de vorbe care a dat comuni(ca)catul sa spuna clar care articole, dauneaza independentei justitiei. Si cele pe care CCR le-a declarat neconstitutionale? Pun pariu ca respectiva este din gasca lui cacavei si a preluat prostiile acesteia fara o minima verificare.

# celeron date 28 noiembrie 2017 17:17 +2

Cred ca, dupa ce a esuat mitingul de duminica ( la care trebuiau sa participe sute de mii de pers. ), LCK a dat alarma la ambasada SUA sa-i vina in ajutor! Asa este? Prin urmare, cine-si bate joc de americani?

# Robert date 29 noiembrie 2017 10:06 0

Inspectia judiciara trebuie sa se sesizeze si sa verifice conduita acestor dudui care la paravanul unor ong-uri despre a caror reprezentativitate nu vor sa vorbeasca si impotriva vointei clar exprimate de corpul magistratilor, atat prin avizul negativ cat si prin petitia celor 4000, incalca obligatia de rezerva, exprima public opinii politice, acte de natura a aduce atingere profesiei si a afecta independenta sistemului judiciar.

# Lica date 29 noiembrie 2017 20:24 0

Intrebarea adevarata este "Ce cauta americanii in viata mea ? " Smecherii astia datornici , de fapt vor sa ne convinga sa le platim o parte din datorie caci ei nu pot convinge brunetii si hispanicii lor sa mearga la lucru (ei le apara drepturile discriminand albii, adica cei care majoritar lucreraza) ca sa poata fiecare sa plateasca peste 65000 de dolari sa-si scoata tara din datorii. (20000mrld/300mil ameriloci) :o

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Sefii Completelor de 5 ale ICCJ, care nu au fost trasi la sorti, prezideaza ilegal sedintele de judecata?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.10.2018 – Kovesi ramane la PICCJ, fratele traducatoarei Pruna nu a scapat

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER