CIUTACU INTERCEPTAT LA MONTE CARLO – Halucinant! Jurnalistul Victor Ciutacu a fost filat de DNA pe mandat de siguranta nationala, la pachet cu sotia si fiul sau. Victor Ciutacu a fost interceptat in dosarul privindu-i pe Elan Schwartzenberg si Codrut Marta. In acelasi dosar au fost interceptati oameni de afaceri, avocati, judecatoarea Realitatea TV, dar si politicieni

Vineri, 4 ianuarie 2019 15:27 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Directia Nationala Anticoruptie lucreaza international! Absolut halucinant, jurnalistul Victor Ciutacu (foto 1) a fost interceptat de DNA in Monte Carlo, in timp ce se afla intr-un restaurant, impreuna cu sotia sa si fiul sau. La aceeasi masa se afla si omul de afaceri Elan Schwartzenberg. Dezvaluirea a fost facuta joi seara, 3 ianuarie 2019, de jurnalistul Victor Ciutacu si de colega acestuia, jurnalista Laura Duta, la Romania TV. Potrivit lui Victor Ciutacu, in 2012, in timpul unei vacante in Monaco, s-a intalnit intr-o seara la restaurantul Avenue 31 din Monte Carlo, restaurant aflat la parterul blocului L'Estoril, cu Elan Schwartzenberg. Acesta a relatat ca la jumatate de ora dupa ce a ajuns in restaurant, in Romania, pe site-ul Curentul.ro, a aparut informatia potrivit careia "Ciutacu a venit de urgenta la Monaco, s-a suit intr-un taxi negru, s-a cazat si a fost preluat de Elan Schwartzenberg la restaurantul cu numele, situat pe bulevardul Grace de Monaco si se afla in acest moment in restaurant impreuna cu domnul Elan Schwartzenberg", care la acel moment nu era cautat pentru nimic.


O fi fost spionaj la Monaco?

Multe dintre aceste interceptari au fost efectuate ambiental in Monte Carlo, lucru care ridica legitim intrebarea daca montarea aparaturii pentru inregistrarea ambientala a fost aprobata de reprezentatii Principatului Monaco, iar daca da, cine sunt cei care au montat-o?

Conform dezvaluirilor facute de Victor Ciutacu, interceptarea sa a fost facuta in baza mandatului de siguranta nationala emis pe numele lui Elan Shwartzenberg, acesta marturisind ca detine nu mai putin de de 30 astfel de mandate emise de Statul roman fata de diverse persoane: "Stiti cate pagini de mandate de interceptare am eu pe numele lui Shwartzenberg? 30 de pagini de mandate am eu la aceasta ora! In posesie. Este o selectie din mandatele de interceptare emise de Statul roman, care il cauta pe Codrut Marta pe vremea cand Codrut Marta traia la Emilian Shwartzenberg la Monaco. O sa va arat si locul unde s-au petrecut o sumedenie de inregistrari cu miliardari, politicieni, ziaristi romani si asa mai departe. Vi se pare suficient de amplu mandatul asta?"

La randul sau, potrivit jurnalistei Laura Duta de la Romania TV, in anul 2012, procuroarea Carmen Damian de la DNA, pe cand se afla in PICCJ, a dispus in dosarul nr. 20635/302/2012 – in care se investiga disparitia lui si Codrut Marta, fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, dat disparut de circa sase ani, dar si dosarul Realitatea Tv – interceptarea omului de afaceri Ion Tiriac. Interceptarea acestuia a fost posibila ca urmare a faptului ca Elan Shwartzenberg si Ion Tiriac locuiau in acel moment in acelasi bloc din Monte Carlo, respectiv blocul L'Estoril (foto 2)


In acelasi dosar ar fi fost interceptate in Monte Carlo si alte persoane precum omul de afaceri Ioan Niculae, fostul lider PDL Radu Berceanu, jurnalistul Rares Bogdan, judecatoarea Mariana Moncea care se ocupa de dosarul insolventei Realitatea TV, avocatii Alexandru Chiciu si Gheorghe Piperea, fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie, omul de afaceri Remus Truica, poetul Mircea Dinescu, patronul Adevarul Cristian Burci si sotia lui Sorin Blejnar, Andreea Blejnar.

Pe langa interceptarile din Monte Carlo, in dosar s-au efectuat peste 50 de perchezitii, iar DNA a facut comisii rogatorii in opt state, printre care Israel, Monaco, Franta, Bulgaria, Ungaria. Ce este mai grav este ca dosarul se afla inca in lucru la DNA, de mai bine de 6 ani.

Toate aceste informatii se regasesc intr-o actiune a Inspectiei Judiciare, prezentate la Romania TV, din care publicam in continuare cateva pasaje:

"S-au efectuat comisii rogatorii in 8 state, in cateva cazuri repetate si in mod incrucisat, pentru a putea corobora informatiile detinute de fiecare stat in parte. Au fost audiati martori in Bulgaria, Ungaria si Principatul Monaco.

S-au solicitat perchezitii in Franta si Principatul Monaco... Au fost audiate peste 200 de persoane, au fost efectuate peste 20 de expertize si constatari criminalistice, au fost efectuate peste 50 de perchezitii."

Iata unul dintre mandatele pe siguranta nationala in baza caruia Elan Schwartzenberg a fost interceptat, astfel cum a fost prezentat de Romania TV:

Urmariti in continuare dezvaluirile facute de jurnalistul Victor Ciutacu la Romania TV in emisiunea de joi seara, 3 ianuarie 2019:


Accesari:4869