Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

CIUVICA I-A DAT STOP JOC LUI KOVESI – Avocata sefei DNA a facut iar zarva in sala de judecata la CA Ploiesti, de necaz ca nu obtine odata solutia mult ravnita de Kovesi. In lipsa unui proces echitabil cu Laura Kovesi in care, de frica, judecatorii nu au admis nicio proba pentru jurnalistii Antena 3, s-a iscat un val de cereri de interventii accesorii in sustinerea apararii jurnalistilor pe spatele carora Kovesi vrea sa se imbogateasca fara justa cauza

Marţi, 7 noiembrie 2017 17:46 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Bosumflare maxima in tabara Laurei Codruta Kovesi, care nu poate ajunge in faza mult ravnita de a se judeca in apelul din procesul pe care l-a intentat in 2014 jurnalistilor Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Radu Tudor, Bianca Nae si Razvan Savaliuc pentru a obtine daune de 1.000.000 lei, proces in care la fond, printr-o sentinta stramba (pentru care s-a formulat plangere penala impotriva judecatoarei Crina Buricea de la TMB) sefa DNA a primit daune de 60.000 euro, in mod nemotivat si nejustificat.


La termenul din apel, care a avut loc marti 7 noiembrie 2017 la Curtea de Apel Ploiesti (unde cauza a fost stramutata a doua oara ca urmare a faptului ca nu s-a admis nicio proba in favoarea jurnalistilor) avocata Daniela Frasie, care o reprezinta pe sefa DNA Laura Kovesi, si-a varsat naduful pe faptul ca nu se poate ajunge la judecata pe care si-o doreste din cauza cererilor de interventie accesorie formulate in cauza in sustinerea apararii jurnalistilor.

Instanta de apel, formata din judecatoarele Marilena Panait si Valentinta Gheorghe a pus in discutia partilor cererea de interventie formulata la termenul trecut de Grupul de Investigatii Politice, in favoarea cunoscutului Mugur Ciuvica.

Surprinzator, la dosar a aparut la termenul din 7 noiembrie si o cerere de interventie accesorie in favoarea jurnalistilor Mihai Gadea si Radu Tudor, formulata de un cetatean, de profesie avocat.

Avand cuvantul pe admiterea cererii de interventie formulata de Grupul de Investigatii Politice (GIP), avocatul Marius Arizan (pentru jurnalistii Antena 3) a staruit pentru admiterea ei, iar Razvan Savaliuc a invedereat instantei ca cererea GIP este justificata de faptul ca in toate emisiunile de televiziune la care participa Mugur Ciuvica este prezentata in calitate de “presedinte al GIP”, iar in plus o cerere de interventie accesorie se face potrivit art. 61, pct. 3 Cod procedura civila pentru a se sprijini apararea uneia dintre parti: “Or, doamna presedinta, va reamintesc faptul ca in acest apel nu s-a respectat dreptul la un proces echitabil, nu s-a garantat principiul nemijlocirii, s-au respins absolut toate probele paratilor, or in aceasta situatie este absolut normal ca alte persoane, terte in raport de aceasta cauza, sa vina sa sustina apararea drepturilor partilor acuzate de sefa DNA, tocmai pentru a va ajuta pe dvs sa aflati adevarul. Sa va lamuriti asupra adevarului din aceasta cauza prin administrarea probelor care s-au refuzat in mod inechitabil paratilor. Problema de fond in aceasta situatie este daca dvs instanta doriti sa aflati adevarul sau nu. Consider ca se impune sa admiteti cererea de interventie a GIP pentru a da posibilitatea acestuiea sa administreze probele care sa va ajute sa va lamuriti cu privire la adevarul din acest dosar”.

Avocata Daniela Frasie a rabufnit iar pentru a cere respingerea cererii de interventie accesorie, pretinzand ca in cauza “se fac duble aparari, se incearca mutilarea cadrului procesual”.

De remarcat ca pe tot timpul sedintei de judecata, in spatele avocatei Frasie s-a aflat judecatoarea Dana Titian, consiliera lui Kovesi, care iar a lipsit de la DNA, ca la fiecare termen din acest dosar, pentru a veni sa monitorizeze derularea procesului si a raporta sefei ei, pas cu pas, pe SMS-uri, ce se intampla. Ni se pare jenant acest comportament al unui judecator, care a acceptat sa lase roba pentru a servi un procuror la o atare maniera.

Instanta a respins cererea de interventie a GIP ca “inadmisibila”, pe motiv ca nu s-ar fi dovedit interesul pentru promovarea acesteia, dar fata de faptul ca GIP a trimis o cerere la dosar in care a solicitat ca in caz de respingere a cererii sale sa se ia act ca declara recurs, instanta a acordat termen pentru data de 12 decembrie 2017, pentru ca GIP sa formuleze cererea de recurs in termenul legal de 5 zile, situatie care va suspenda judecata si va trimite dosarul la ICCJ pentru solutionarea recursului.

Totodata, instanta a anuntat ca va comunica partilor, prin mail si posta, cererea de interventie accesorie formulata de cetateanul de profesie avocat pentru ca la un viitor termen partile sa poate pune concluziile pe aceasta cerere in cunostinta de cauza.

Accesari:24977

Comentarii

# MIRA date 7 noiembrie 2017 19:34 +41

Am jucat si eu in filmul pe care il povestiti dvs.Concluzia:DE URGENTA. legile justitiei.DE URGENTA infiintarea parchetului specializat in investigarea judecatorilor si procurorilor.

# Cornel date 7 noiembrie 2017 19:53 -1

Acest parchet specializat in investigarea judecatorilor si procurorilor se poate traduce mai bine prin infintarea unei CURTI cu JURATI. Sa presupunem ca Savaliuc si Antena 3 vor pierde procesul din cauza ca judecatorii nu s-au pronuntat asupra probelor. In cazul acesta, Savaliuc si Antena 3, pot sa apeleze la instanta CURTII cu JURATI. Aceasta CURTE cu JURATI are rolul de a judeca doar pe procurori si pe judecatori. Completul de jurati sa fie din oameni simpli, cu colana dreapta, medici, ingineri, studenti, soferi, cadre didactice, etc. Sa presupunem ca 9 sau 11 persoane formeaza completul de JURATI. Acesti JURATI sa asiste la procesul pe care Savaliuc si Antena 3 il cheama in instanta pe judecatorul nedrept, iar judecatorul daca se va dovedi ca a respins probele cu rea credinta, CURTEA cu JURATI poate sa dea verdictul ca judecatorul se face vinovat de abuz in serviciu. :-* Domnule Savaliuc, faceti demersurile pentru infintarea unei CURTI cu JURATI. Discutati cu parlamentarii.

# Andrei Muresan date 8 noiembrie 2017 13:32 0

Cornel, am cunoscut trei indivizi si o femeie, care au facut parte din "curtea cu jurati", aici in America. Doamne, ce panarame! Niciun fel de cultura, cunostinte minime de legislatie, lipsa totala de inteligenta, etc. Am inteles de ce America are cei mai multi puscariasi, raportat la numarul de locuitori din intreaga lume. Este cutremurator sa traiesti printre acesti primitivi care considera puscaria ca pe un job. Judecatorul american este profesionist si nu ar avea nevoie de jurati, dar legislatia se ascunde in spatele deciziilor date anapoda de catre analfabeti, turnatori, prosti si drogati. Am un vecin, american 100%, cariua i-am salvat viata, Doamne ce ticalos! A fost de mai multe ori in "Curtea cu jurati" si mi-a povestit toate procesele; "anus contra naturii". Americanii se mananca intre ei ca nebunii, dar se si omoara intr-o veselie.

# obiectiva date 7 noiembrie 2017 21:14 +2

mai am un singur dor, kovesi la coafor.... :lol:

# Gica date 7 noiembrie 2017 22:42 +3

kovesi la ...rotisor ;-)

# Danu date 7 noiembrie 2017 23:34 +1

kovesi in...balansor ;-)

# coca date 7 noiembrie 2017 22:19 +12

Dnule Cornel, era pe vremea raposatului un banc cum ca poporul a angajat cel mai bun lunetist sa-l lichideze pe tovarasul. Vine lunetistul, platit cu un cec gras, si pleaca ratand lichidarea tovarasului. Reintors in tara atotstiutorului klemm, compania la care lucra, ii face reprosuri lunetistului, ii spune ca va fi dat afara si il intreaba cum de a ratat tinta. Lunetistul, enervat, raspunde: care dintre dvs nu ar rata in conditiile in care toti din jur te trag de mana spunadu-ti "lasa-ma pe mine" Cam asta va fi batalia si pe a fi jurat la minunata CURTE cu JURATI. Caci satui suntem, mult peste gat, de atot puternicul magistrat, care vrea puteri de Dzeu si responsabilitati de sugar!

# Cornel date 8 noiembrie 2017 09:26 +1

[/quote] Cam asta va fi batalia si pe a fi jurat la minunata CURTE cu JURATI.[/quote] Stimate(a) user @coca, nu e nevoie și nici nu e necesar o ,,batalie'' pentru a fi jurat la minunata CURTE cu JURATI, pentru aceasta trebuie gasita o soluție, se poate selecta JURAȚI din intamplare ca la o tombolă, să presupunem ca rulam la loterie 9 sau 11 numere, dar numerele sa fie formate din 5 cifre (sau +/- cifre). Acum ca am zis un nr. de 5 cifre, si bila rotativa la loterie sa presupunem ca pica la nr. 1 de Jurat cifra 33445. La evidenta populatiei se poate solicita numele persoanei din judet care are pe C.I. ultimele 5 cifre cu nr. 33445. Acesta sa fie un jurat care sa fie din completul CURTII de JURATI. Lista poate continua mai departe, ideal este sa gasim solutii, pentru ca nu putem lasa ca proverbul ,,Corb la corb ochii nu isi scoate'' sa se implineasca.

# Uau date 8 noiembrie 2017 01:16 -4

Șerban Nicolae:"corupții nu sunt totuna cu hotii" _ ce tâmpenie.  Adevărul ca ăștia doar pielea lor vor s-o salveze. Numai din cauza lor oamenii de rand suferă ani grei de pușcărie și condamnări nedrepte. Acești politicieni sunt cei care le-au dat aceste puteri panaramelor din justiție.  Țineam cu PSD dar se pare ca nici unul din stimabilii politicieni nu sunt hoți indiferent de ce ar face , în rest toți românii condamnați  ( non vipuri) sunt hoți,  aia da, au condamnare pe drept , politicienii nu, numai la ei e abuziv și nedrept. Hai șterge-o.  Bre. Nicolae te credeam mai intelept: coruptia= hoție legala ca sa știi și matale Si e mult mai grav, asta a distrus tara.Cred ca pana la urma toți  cei existenți în politica ar trebui sa plece. Ăștia vor reforma...dar care să-i includă doar  pe ei, restul nu conteaza...Vrem REFORMA  și   în politica și în toate instituțiile nu ne  mai trebuie nici unul din toți. Se pare ca toți sunt dușmanii romanilor.  

# santinela date 8 noiembrie 2017 08:20 0

Daca nu este DNA-Ploiesti este CA Ploiesti pentru orice necesita "mirsavii" ! Mai dar a ajuns Ploiestiul asta haznaua justitiei romanesti,populata cu tot felul de portocali si judecatori gen astia care resping orice probe si carora le titiie dosul de frica !

# Pif date 8 noiembrie 2017 11:42 0

Dupa asemenea faze absolut mizerabile si gratuite , nu pot decat sa spun: no comment si ca va plati scump papusarul pt. decizia idioata.

# Salvamar date 8 noiembrie 2017 14:11 +2

judecatorii ar trebui sa se gandeasca de doua ori cel putin daca sa dea o sentinta favorabila Codrutei pentru ca la CEDO vor pierde in mod sigur si se face coana Justitie de ras...de dragul Codrutei...A cata oara?

# Sarcastic Toma date 8 noiembrie 2017 14:13 0

......am si IO un singur of, fără să mă mir sau întristez, de ce coafor,balansor sau rotisor ?!...pentru o distorsionare profundă a justiției nu e decent la Targşor ?! Penitenciarul de Femei Târgşor. Loc. Târgşorul Nou, jud.Prahova Tel: 0244/381..., 0244/380... Fax: 0244/380... E-mail: ptargsor@anp.gov.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.12.2018 – Filari cu autoutilitara. Adevar sau provocare pentru junele Uncheselu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER