Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

CRITICI LA CODUL PENAL - CCIR considera ca modificarile aduse Codului Penal sunt extrem de toxice pentru sanatatea mediului de afaceri national: "Abuzurile unor reprezentanti ai statului sunt nu doar certe, ci si foarte frecvente, fiind confirmate de decizii ale instantelor romanesti... CCIR solicita public anularea acestor modificari nocive care vor duce la abuzuri pe scara larga impotriva companiilor si a antreprenorilor din Romania"

Marţi, 10 iulie 2018 14:12 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) condusa de presedintele Mihai Daraban (foto) trage un semnal de alarma asupra Codului penal adoptat de Parlament. Potrivit unui comunicat de presa al CCIR, modificarile aduse Codului Penal in Parlament sunt extrem de toxice pentru sanatatea mediului de afaceri national, iar ele vor duce la abuzuri pe scara larga impotriva companiilor si a antreprenorilor.


Pentru evitarea acestor abuzuri, Camera de Comert si Industrie a Romaniei solicita Parlamentului si partilor interesate sa anuleze modificarile nocive, Romania avand nevoie de o legislatie penalacare sa respecte standardele europene si sa nu slabeasca credibilitatea tarii in fata partenerilor europeni.

Totodata, Camera de Comert si Industrie a Romaniei considera ca prin modificarea intempestiva a Codului penal s-a creat perceptia de lipsa de predictibilitate, care va afecta negativ credibilitatea Romaniei ca destinatie de investitii.

In acest sens, CCIR recomanda coalitiei majoritare sa astepte avizul Comisiei de la Venetia, pe care Romania l-a solicitat, acest lucru reprezentand un semn de seriozitate a Romaniei in fata partenerilor europeni.

Publicam in continuare comunicatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei:

"CCIR considera ca modificarile aduse Codului Penal sunt extrem de toxice pentru sanatatea mediului de afaceri national

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) considera ca modificarile aduse Codului Penal in Parlament sunt extrem de toxice pentru sanatatea mediului de afaceri national, iar ele vor duce la abuzuri pe scara larga impotriva companiilor si a antreprenorilor.

Abuzurile unor reprezentanti ai statului sunt nu doar certe, ci si foarte frecvente, fiind confirmate de decizii ale instantelor romanesti. Abuzurile functionarilor publici pun in pericol investitii generatoare de locuri de munca si afecteaza mediul concurential national.

Antreprenorii romani din toata tara s-au lovit in multe situatii, intre altele, de intarzierea nejustificata a unor avize solicitate de lege sau de fraudarea procedurilor la licitatiile publice.

Cu atat este mai surprinzatoare decizia din Parlament, cu cat oamenii de afaceri romani au cerut, in repetate randuri, de-a lungul anilor, masuri pentru reducerea arbitrariului din deciziile institutiilor publice de la nivel local si central. De aceea, o justitie eficienta, avand la depozitie un Cod Penal modern reprezinta o asteptare importanta a companiilor si a antreprenorilor romani.

In opinia sistemului cameral, Romania are nevoie de o legislatie penala care sa respecte standardele europene, iar o modificare a legilor penale in pripa nu face decat sa slabeasca credibilitatea tarii in fata partenerilor europeni. Modificarea intempestiva a Codului Penal creeaza perceptia de lipsa de predictibilitate si va afecta negativ credibilitatea Romaniei ca destinatie de investitii.

Consideram ca Romania trebuie sa dea un semnal puternic ca reuseste sa se ancoreze in principiile democratice europene, iar, pentru asta, coalitia majoritara ar trebui sa astepte avizul Comisiei de la Venetia, pe care Romania l-a solicitat. Asteptarea avizului Comisiei de la Venetia ar fi si un semn de seriozitate a Romaniei in fata partenerilor europeni.

Consideram ca aplicarea nediscriminatorie si cu fermitate a legii, inclusiv prin posibilitatea de a pedepsi abuzurile, reprezinta un element care va duce la cresterea investitiilor in crearea de locuri de munca.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei solicita public partilor interesate sa faca tot ce e posibil pentru anularea acestor modificari nocive care vor duce la abuzuri pe scara larga impotriva companiilor si a antreprenorilor din Romania."

Accesari:4026

Comentarii

# ozzy date 10 iulie 2018 17:14 +8

Și care sunt criticile ălea? Evident că întreb care sunt criticile punctuale, pe fiecare modificare - impact negativ (dacă or fi găsit ceva), nu doar așa, ca cei de la #rezist, că C.C.I.R. ar trebui să fie o organizație serioasă... SCUZE, cred că încă dorm și visez la o normalitate care poate doar în lumea viselor mai există

# DOREL date 11 iulie 2018 09:24 +2

Trebuie citit asa: recitam si noi ce ne dau aia de afara fara sa stim ce inseamna, atacul e impotriva Parlamentului care tocmai a votat legea concesiunii resurselor minerale care impiedica jefuirea Ro., simplu ca bonjour, ne legam de sanchi de coduri, lovim cu mantinela, facem si noi ce ni se spune ! Si, b): facem si noi ce-au facut inaintea noastra Basescu, Daniel Morar, Kovesi, Stanciu, asta fac si acum Iohannis, Orban, Barna, Lazar Augusitn, Horodniceanu, ICCJ. Parerea mea ...

# hara date 11 iulie 2018 01:40 0

probabil se refera la abuzul in serviciu. functionarii nu mai pot fi trasi la raspundere daca nu dovedesti prejudiciu. asa cred.

# ghita date 11 iulie 2018 13:25 0

Nu era vorba ca primarii nu se mai implica in niciun proiect de teama de a nu fi agatati cu un abuz in serviciu? Pai cum se explica ca astia erau abonati la contracte si isi fac griji doar pentru viitor?Trecutul pentru ei a fost o.k? Interesant !i

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi numita suspecta Laura Kovesi sefa Parchetului European, in pofida dosarului de mita in care este urmarita penal?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 19.02.2019 – Kovesi fuge de dosar ca dracu' de tamaie. Misterul din denuntul Elenei Udrea

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER