DANILET DEPASESTE ORICE LIMITA – Intr-un exces logoreic, judecatorul Vasilica Danilet il ataca grobian pe ministrul Justitiei: "Are cineva raportul care trebuia sa fie de aseara pe site-ul MJ inca inaccesibil dupa 12 ore? Sau il vom gasi in exclusivitate ori pe surse pe vreun site sponsorizat de infractori sau la vreo televiziune patronata de vreun condamnat penal? Nu de alta dar, spre deosebire de domnul ministru al justitiei, eu nu frecventez astfel de medii si s-ar putea sa raman neinformat"

Vineri, 23 februarie 2018 16:05 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Judecatorul Cristi Vasilica Danilet o comite din nou! Impulsionat probabil de ultimele evenimente din Justitie si, mai cu seama, de continutul Raportului in baza caruia ministrul Justitiei Tudorel Toader a cerut revocarea din functie a sefei DNA Laura Kovesi, pe care a reclamat ca nu l-a gasit pe site-ul MJ in ultimele ore, fostul membru CSM s-a revoltat pe Facebook, afimand ca se asteapta sa il gaseasca "'in exclusivitate' ori 'pe surse' pe vreun site sponsorizat de infractori sau la vreo televiziune patronata de vreun condamnat penal". In continuarea acestei fraze, Cristi Vasilica Danilet sustine ca el, ca om al legii, spre deosebire de ministrul Justitiei Tudorel Toader, nu frecventeaza astel de medii si s-ar putea sa ramana neinformat.


Cum poate vorbi un magistrat in halul asta? Apreciem ca fata de aceste atitudini ale unui magistrat Inspectia Judiciara trebuie sa se sesizeze din oficiu si sa il cerceteze pe judecatorul Cristi Vasilica Danilet. Solicitam acest lucru intrucat, in opinia noastra, judecatorul Danilet frizeaza prevederile articolului 99 lit. a) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.

Iata prevede articolul 99 lit. a) Constituie abateri disciplinare:

"a) manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu".

Mai mult, afirmatiile acestuia pot reprezenta o posibila incalcare a normelor prevazute in Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor, precum:

Articolului 9 alin. (2) privitor la impartialitatea magistratilor, care prevede urmatoarele: "Judecatorii si procurorii trebuie sa se abtina de la orice comportament, act sau manifestare de natura sa altereze increderea in impartialitatea lor".

Iata postarea lui Cristi Vasilica Danilet:

"Uite raportul! Nu e raportul?!

Are cineva raportul care trebuia sa fie de aseara pe site-ul MJ inca inaccesibil dupa 12 ore? Sau il vom gasi „in exclusivitate” ori „pe surse” pe vreun site sponsorizat de infractori sau la vreo televiziune patronata de vreun condamnat penal? Nu de alta dar, spre deosebire de domnul ministru al justitiei, eu - ca om al legii - nu frecventez astel de medii si s-ar putea sa raman neinformat.

Evident, magistratii sunt ultimii care afla despre deciziile cu privire la carierele lor decise de oamenii politici.

PS. Sugerez: trimiterea materialului prin mail catre toate unitatile de parchet, instante si mass-media; oferirea de stickuri continand materialul catre jurnalistii care asteapta la poarta; postarea lui pe un site alternativ, de exemplu al Ministerului Public sau al CSM. Pentru ca...puteti, nu?! "

Accesari:6650