DEZVALUIRE DE LA CHEFURILE SRI – Fostul vicepremier Vasile Dancu a confirmat la SIIJ prezenta Laurei Kovesi la petrecerile private de la K2 sau T14: “In situatia organizarii unor intalniri private, doamna Kovesi era singurul magistrat prezent, iar aceasta situatie se datora apropierii pe care dumneaei o avea, in special fata de domnul Florian Coldea... Am cunoscut-o pe Kovesi ca urmare a prezentei mele la diverse festivitati, mai mult sau mai putin oficiale sau private, organizate de SRI”

Luni, 10 iunie 2019 13:28 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Fosta sefa DNA Laura Kovesi (foto dreapta) era singurul magistrat prezent la chefurile private organizate de fel de fel de mahari din SRI. Iar patrunderea lui Kovesi in cele mai intime cercuri ale sefilor structurilor de securitate nationala a fost posibila gratie generalului Florian Coldea (foto stanga), cu care fosta sefa DNA avea o relatie apropiata.

Dezvaluirile au fost facute de fostul vicepremier Vasile Dancu la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), in dosarul in care Kovesi este inculpata pentru luare de mita, abuz in servciu si marturie mincinoasa, declaratia pe care acesta a dat-o in fata procurorilor fiind prezentata duminica, 9 iunie 2019, la de jurnalista Berta Popescu de la Antena 3.


Astfel, Vasile Dancu a relatat ca a cunoscut-o pe Laura Kovesi la una dintre sindrofiile SRI, ”mai mult sau mai putin oficiale sau private”. Dancu sustine ca la festivitatile oficiale ale SRI a vazut mai multi magistrati, cum ar fi fosta sefa DIICOT Alina Bica, dar si magistrati militari. Totusi, la petrecerile private niciun alt magistrat nu era invitat, cu exceptia Laurei Kovesi. Iar asta, afirma Dancu, gratie apropierii dintre fosta sefa DNA si fostul prim-adjunct al SRI, generalul Florian Coldea.

Iata declaratia lui Vasile Dancu data la SIIJ:

Am cunoscut-o pe doamna procuror Kovesi Laura Codruta ca urmare a prezentei mele la diverse festivitati, mai mult sau mai putin oficiale sau private, organizate de Serviciul Roman de Informatii. Eu am o relatie de prietenie veche cu domnul George Maior si, in virtutea acestei relatii si a functiei pe care domnia sa a ocupat-o la un moment dat, am participat la mai multe festivitati de genul celor mentionate anterior. La astfel de festivitati era prezenta si doamna procuror Kovesi Laura Codruta, cum de altfel era prezent si domnul Ghita Sebastian Aurelian. Festivitatile organizate de Serviciul Roman de Informatii erau ocazionate fie de sarbatorirea unor evenimente publice si nationale, fie de sarbatorirea unor zile de nastere sau a unor sarbatori religioase, iar cu aceste prilejuri caracterul festivitatilor nu era tocmai oficial.

La aceste festivitati participau mai multe persoane si, din cate tin minte, erau invitati si sefi de partide, sefi ai institutiilor importante din stat, respectiv Parlament, Guvern, precum si alte personalitati ale vietii publice in general. Existau astfel de intalniri organizate la vilele de protocol ale Serviciului Roman de Informatii, respectiv vilele K2 si/sau T14.

Mentionez ca in situatia organizarii unor festivitati oficiale, personal am remarcat printre invitati si alti reprezentanti ai magistraturii si ma refer aici la doamna Alina Bica, care la vremea aceea conducea DIICOT-ul, precum si alti magistrati despre care cred ca erau militari penntru ca erau imbracati in uniforma.

In situatia organizarii unor intalniri private, doamna Kovesi Laura Codruta era singurul magistrat prezent, iar aceasta situatie se datora apropierii pe care dumneaei o avea, in special fata de domnul Florian Coldea, ca reprezentat al Serviciului Roman de Informatii”.

Accesari:4949