FRICILE SASULUI – Liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu descifreaza iesirea cu iz tiranic a lui Klaus Iohannis: “S-a terminat cu mimarea democratiei... Va doare sectia de investigare a magistratilor si independenta ei... Va sperie gandul ca in alegerile prezidentiale nu se vor mai putea folosi procurorii si judecatorii, precum in 2014, ca sa va netezeasca drumul spre un nou mandat... Nu se mai pot amana procesele dvs. pana dupa ce va veti fi obtinut alegerea si imunitatea prezidentiala”

Miercuri, 10 iulie 2019 16:29 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Presedintele Senatului, liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu (foto dreapta), a reactionat dupa iesirea stupefianta de la Palatul Cotroceni a lui Klaus Iohannis (foto stanga), in care acesta a dat ordine CSM sa se implice in operatiunea de desfiintare a Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). O declaratie care, in opinia noastra, ascunde germenii unei atitudini dictatoriale (click aici pentru a citi).

La scurt timp dupa declaratiile halucinante ale lui Iohannis, presedintele a primit un raspuns din partea liderului ALDE Calin Popescu Tariceanu. De fapt, acesta din urma a descifrat ce anume se ascunde in spatele iesirii lui Iohannis. Este vorba despre teama. Teama lui Iohannis ca in alegerile prezidentiale din acest an nu vor mai putea fi folositi judecatori si procurori care sa ii asigure un nou mandat, cum s-a intamplat in 2014. Teama lui Iohannis ca procesele nu se vor mai putea amana pana dupa castigarea alegerilor si obtinerea imunitatii, cum s-a petrecut in 2014. Si alaturi de acestea, nemultumirea ca SIIJ este o structura independenta, cu procurori numiti de CSM, o situatie total diferita decat cea in perioada in care magistratii erau anchetati de DNA si santajati in numele unor interese politice. Nu trebuie sa devenim toti complicii unui presedinte al carui singur scop este sa se mai aleaga un mandat, este mesajul lui Calin Popescu Tariceanu.


Pe de alte parte, liderul ALDE il ironizeaza pe Iohannis afirmand ca dupa momentul Hiroshima din timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial unul ca actualul presedinte al Romaniei ar ar fi remarcat, probabil, doar praful produs de cladirile daramate si pericolul de a fi carat de vant peste hotare, si nu tragedia umana produsa acolo.

Prezentam reactia presedintelui Senatului Calin Popescu Tariceanu dupa ordinele date CSM de catre Klaus Iohannis:

S-a terminat, inteleg, si cu mimarea democratiei de catre presedintele 'tuturor romanilor' care face sedinte la Vila Lac cu liderii unui partid politic. Dl. Iohannis a lepadat orice precautie, orice spoiala de neutralitate, orice aparenta de respect fata de limitele functiei si a iesit sa ordone institutiilor statului trecerea la masuri pe gustul domniei sale.

Dl Klaus Werner Iohannis, la o zi dupa sedinta politica profund neconstitutionala cu un partid politic - unde a trasat sarcini de campanie si a facut un program de actiuni comune - ordona guvernului sa elaboreze un proiect de lege si nu oricum, ci in regim de urgenta. Dl. Iohannis nu se opreste aici, ci ordona CSM sa se ralieze prompt actiunii guvernului. 'Acestui demers trebuie sa i se ralieze, in mod obligatoriu, si CSM-ul'.

Dle Iohannis, am inteles mai de mult ca va doare sectia de investigare a magistratilor si independenta ei. Am inteles ca va sperie gandul ca in alegerile prezidentiale de anul acesta nu se vor mai putea folosi procurorii si judecatorii, precum in 2014, ca sa va netezeasca drumul spre un nou mandat.

Nu se mai fac asa lesne dosare magistratilor incomozi spre a putea fi santajati in numele unor interese politice inalte. Nu se mai pot amana procesele dvs. pana dupa ce va veti fi obtinut alegerea si imunitatea prezidentiala, ca in 2014.

Era bine cand acele anchetari de magistrati se faceau sub pulpana DNA si nu e bine cand se fac acum, sub controlul CSM, garant al independentei Justitiei!

Sa ma mai mir, deci, ca va straduiti sa puneti saua pe CSM?

Nu va intereseaza ce spun mii de magistrati carora li s-au facut abuziv dosare, in scop de santaj. Va intereseaza strict ce spun GRECO ori Comisia de la Venetia, ori alte organisme externe care vad doar ce le convine sa vada!

Dupa Hiroshima, unul ca dvs., dle Iohannis, ar fi remarcat, probabil, doar praful produs de cladirile daramate si pericolul de a fi carat de vant peste hotare si nu tragedia umana produsa acolo.

Declaratiile de astazi sunt de o gravitate extrema si nu trebuie sa ramana nesanctionate.

Nu trebuie sa devenim toti complicii unui presedinte al carui singur scop este sa se mai aleaga un mandat”.

Foto: Agerpres

Accesari:3392