GERMENII DICTATURII – Judecatoarea Gabriela Baltag l-a pus la punct pe presedintele Iohannis, care a ordonat CSM sa se ralieze actiunilor pentru desfiintarea SIIJ: “Domnia Sa confunda CSM cu fidelii dorintelor lui. Jos mainile de pe Justitie, domnule presedinte”. Victor Alistar: “Este in neconcordanta cu miile si sutele de mii de oameni care sunt victimele unor erori, unor abuzuri care se intampla in Justitie”. Judecatoarea Afrasinie: “Pentru dansul, legile tarii sunt la capitolul 'si altele'”

Miercuri, 10 iulie 2019 14:49 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Jos palaria, Gabriela Baltag! Judecatoarea l-a pus la punct pe presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto), dupa iesirea stupefianta pe care acesta a avut-o, in care a dat ordine CSM sa se ralieze actiunilor pentru desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. O iesire in care, din punctul nostru de vedere, s-au putut vedea cat se poate de clar germenii dictaturii.


Klaus Iohannis a sustinut miercuri, 10 iulie 2019, o declaratie de presa in care s-a folosit de maculatura GRECO pentru a ataca din nou Guvernul PSD-ALDE. In acest context, Iohannis a cerut Executivului sa faca demersurile pentru punerea in aplicare a recomandarilor facute de GRECO, printre care si desfiintarea atat de temutei SIIJ. Presedintele Romaniei a avut insa acelasi mesaj imperativ si pentru CSM, ordonandu-i sa puna umarul la aceasta actiune indreptata impotriva sectiei speciale, actiune de care in relitate vor beneficia toti magistratii care au comis abuzuri in ultimii ani si care in prezent sunt sau vor fi anchetati de SIIJ:

“Avand in vedere toate acestea, solicit Guvernului sa initieze cu celeritate un proiect de lege care sa contina masurile necesare pentru reasezarea legislatiei in concordanta cu coordonatele statului de drept, in acord cu vointa populara si cu recomandarile organismelor europene. Acestui demers trebuie sa i se ralieze, in mod obligatoriu, si CSM-ul, cu asumarea rolului sau de garant al independentei justitiei”.

Ordinul trasat CSM de catre a produs revolta in randul anumitor membrii CSM si judecatori din tara. Evident ne referim la cei aflati in tabara sanatoasa a Justitiei care doreste curatarea sistemului de infioratoarele abuzuri si abuzatori din ultimii ani.

O replica de-a dreptul senazationala a venit pentru Klaus Iohannis, la cateva minute dupa halucinanta declaratie, din partea judecatoarei Gabriela Baltag din CSM. Prin intemediul unui mesaj adresat jurnalistei Oana Stancu Zamfir, in timpul emisiunii emisiunii “Obiectiv” de la Antena 3, Gabriela Baltag i-a recomandat presedintelui Romaniei sa nu confunde CSM cu oamenii sai fideli. Si nu doar atat, caci judecatoarea Baltag a mai avut un mesaj pentru acelasi Iohannis: “Jos mainile de pe Justitie, domnule presedinte”.

Iata replica judecatoarei Gabriela Baltag din CSM pentru presedintele Klaus Iohannis:

Este inacceptabila solicitarea presedintelui Romaniei! CSM nu raspunde sugestiilor formulate de oamenii politici! Domnia Sa confunda CSM cu fidelii dorintelor lui! Jos mainile de pe Justitie, domnule presedinte!”.

Sfidarea romanilor cu destinele distruse de abuzuri

Gabriela Baltag nu este insa singurul membru CSM care a reactionat dupa iesirea cu iz dictatorial a lui Klaus Iohannis. O replica pentru presedintele Romaniei a venit si din partea reprezentantului societatii civile Victor Alistar. Intr-o interventie telefonica la emisiunea “Esential” de la Antena 3, realizata de jurnalista Ana Maria Roman, Victor Alistar a precizat ca declaratiile lui Iohannis reprezinta o neconcordanta cu miile si sutele de mii de romani care sunt victime ale unor erori judiciare sau ale unor abuzuri:

CSM nu se poate ralia demersurilor pe care le solicita oamenii politici. Este un lucru evident daca ne uitam in Constitutie, daca ne uitam la regulile constitutionale. In al doilea rand, un asemenea demers este in neconcordanta cu miile si sutele de mii de oameni care sunt victimele unor erori, unor abuzuri care se intampla in Justitie”.

Iohannis nu da doi bani pe lege

Nu in ultimul rand, o reactie dupa ordinul trasat de Iohannis a venit si din partea judecatoarei Madalina Afrasinie, sefa Sectiei a VI-a Civile de la Tribunalul Bucuresti:

CSM ul nu face politica!

Faptul ca presedintele tarii solicita CSM-ului 'sa lupte' alaturi de politic, arata ca, pentru dansul, legile tarii sunt la capitolul 'si altele'.

Cand veti lasa judecatorii in pace si nu ii mai aruncati in lupte care exced atributiilor lor?

Poate vor incheia si un protocol, zic!

Sa fie toata lumea fericita!

Accesari:5847