Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

IN LOC SA IL ANCHETEZE, L-AU RECUPERAT – Capul Binomului a ramas in SRI dupa trecerea in rezerva. Cica instruieste cadrele de la Academia Nationala de Informatii. SRI: "Domnul general locotenent Florian Coldea este cadru militar in rezerva al Serviciului Roman de Informatii. In prezent, acesta colaboreaza, in temeiul prevederilor legale, cu Academia Nationala de Informatii ”Mihai Viteazul”, in diferite programe de pregatire/instruire". Coldea, Kovesi si Maior vor fi anchetati de Parlament

Joi, 13 aprilie 2017 14:08 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Florian Coldea (foto) este angajat la SRI. O recunoaste chiar Serviciul Roman de Informatii intr-un raspuns acordat ziarului Evenimentul Zilei si publicat joi 13 aprilie 2017, in cadrul serialului de dezvaluiri facute de Dan Andronic “Noi suntem statul”. Potrivit precizarilor SRI, "domnul general locotenent Florian Coldea este cadru militar in rezerva al Serviciului Roman de Informatii. In prezent, acesta colaboreaza, in temeiul prevederilor legale, cu Academia Nationala de Informatii 'Mihai Viteazul', in diferite programe de pregatire/instruire”. Cu alte cuvinte, in loc sa fie anchetat, Coldea este pastrat in Serviciu, sub forma de angajat. Practic, fostul sef operativ al Serviciului Roman de Informatii Florian Coldea, supranumit cap al Binomului SRI-DNA, beneficiaza in prezent de pensia de general locotenent ce ii revine dupa anii de activitate din cadrul Serviciului Roman de Informatii, si din cate stim nu este deloc o pensie de trecut cu vederea, dar si de salariul ce ii revine din activitatea didactica pe care o are la Academia Nationala de Informatii “Mihai Viteazul” ca profesor.


Aceasta in contextul in care trecerea sa in rezerva s-a facut cu mare tam-tam, ca urmare a dezvaluirilor facute de fostul deputat Sebastian Ghita, care au generat si anchetarea disciplinara a lui Florian Coldea. Mai mult, dezvalurile lui Sebastian Ghita au fost urmate de dezvalurile facute de Dan Andronic in serialul “Noi suntem Statul” publicat pe Evenimentul Zilei, care relevau o posibila implicare a lui Coldea in politica si nu numai.

De altfel, in urma dezvaluirilor publicate de Evenimentul Zilei, PSD si ALDE au anuntat ca vor cere comisie parlamentara de ancheta privind organizarea si rezultatul alegerilor prezidentiale din 2009, pentru a se vedea daca a fost incalcat principiul separarii puterilor in stat, prin interventia nelegitima a unor institutii in deturnarea procesului electoral. In cadrul acestei anchete, ar urma sa fie audiati si Florian Coldea, sefa DNA Laura Kovesi si fostul sef SRI George Maior, despre care s-a sustinut ca s-ar fi aflat in locuinta lui Gabriel Oprea in noaptea turului doi al alegerilor prezidentiale din 2009. Mai multe informatii despre acest caz, cititi aici.

Prezentam in continuare raspunsul oferit de Serviciul Roman de Informatii publicatiei Evenimentul Zilei ca urmare a solicitarii facute in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatii:

"In demersurile de comunicare publica institutionala, Serviciul Roman de Informatii aplica prevederile legale privind accesul la informatiile de interes public, cuprinse in Legea nr. 544/2001.

in acest sens, SRI ofera puncte de vedere cu privire la rolul si locul sau in arhitectura de securitate a Romaniei, dar si referitor la elemente generale ce tin de politica de securitate nationala.

In legatura cu solicitarea dumneavoastra, facem urmatoarele precizari:

Ambele sedii la care faceti referire au regim de obiective cu caracter militar. Acestea se afla in proprietatea publica a statului roman si in administrarea Serviciului Roman de Informatii.

La preluarea in administrarea institutiei noastre, imobilul denumit T14 a dispus de facilitati specifice unui obiectiv cu caracter militar, care au inclus spatii destinate activitatilor profesionale, spatii necesare instruirii, spatii de cazare si spatii de pregatire fizica - terenuri sportive exterioare.

Cu privire la obiectivul K2, mentionam ca in aceasta locatie s-au desfasurat multiple activitati de reprezentare la nivel institutional si s-au asigurat conditii suport pentru derularea acestora, participantii si continutul intalnirilor nefiind informatii de interes public. Fondurile banesti alocate SRI au fost utilizate potrivit necesitatilor institutionale, cu respectarea destinatiei legal stabilite a acestora.

Promovarea si implementarea obiectivului de investitii s-a realizat cu respectarea legislatiei in materie, respectiv Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, H.G. nr. 28/2008 si a celorlalte acte normative in domeniul investitiilor.

Pentru obiectivul T14, contractarea lucrarilor de executie s-a realizat in anul 2015, contractul fiind incheiat in baza prevederilor O.U.G. nr. 34/2006, cu modificarile si completarile ulterioare, atribuirea efectuandu-se catre firma care a depus oferta cu pretul cel mai scazut, respectiv firma Aedificia Carpati S.A.

Domnul general locotenent Florian Coldea este cadru militar in rezerva al Serviciului Roman de Informatii. In prezent, acesta colaboreaza, in temeiul prevederilor legale, cu Academia Nationala de Informatii ”Mihai Viteazul”, in diferite programe de pregatire/instruire".

Accesari:14158

Comentarii

# DODI date 13 aprilie 2017 14:30 +26

Tema principală predată de acest repetent este"Cum trebuie desconsiderate voturile românilor cu ajutorul SRI și STS și cum trebuie ales un om de paie pe post de președinte". Această temă de doctorat a fost trecută cu succes de cuplul de tristă amintire coldea-luluța\, iar efectele pentru viața politică a României se vor resimți mulți ani de aici înainte.

# Edelweiss - Humanoid sapient pe Planet der Affen date 13 aprilie 2017 15:19 +15

Această stare faptică reprezintă corolarul Rroemenicii - PLANETA MAIMUȚELOR: REPETENTUL din 2005 a ajuns să fie DASCĂL la școala mâțâțăilor șpioni 0,07. Asta-i o fază de un anacronism similar situației în care l-ai pune pe norvegianul Thoema Brejvik - ministrul justiției în Norvegia, pe Abu Bakr al-Baghdadi pe scaunul pontifical, pe Cătălin Voicu – procuror General al Rromânicii, pe Remus Cernea - Patriarh al Basilicii Ortodoxe Rrumâne, pe cei 40 de hoți ai lui Ali-Baba în funcții de secretari de stat la Finanțe și Fonduri Europene sau vreun pedofil celebru la conducerea DGASPC. :eek: Zi Rromânica - Planeta maimuțelor, trage apa, stinge lumina, ia-ți passportul și cere azil intelectual în insula Vanuatu! Nu mai are NICI O ȘANSĂ Rroemenica maimuțărească! :-| AM ZÂS!

# Edelweiss date 13 aprilie 2017 15:52 +7

ERATĂ: REPETENTUL din 1995. Adicătelea tot REPETENT, dar cu vreo zece ani mai înainte. :zzz

# Au umplut imaginea SRI de rahat ! date 13 aprilie 2017 15:55 +13

Smecherul asta trebuia de mult sa zboare fara pensie ; trebuia dat afara pt. decredibilizarea SRI si implicarea in activitati mafiote precum si constituirea de grup infractional. La fel, Maior si Kiovesi trebuiau inchisi pt. complicitate, constituire in grup mafiot si inchisi pe viata !

# DODI date 13 aprilie 2017 18:58 +5

Este perfect devărat. Dar (pentru că e un dar, cel puțin) tipul știe multe despre mulți și ar putea să latre într-o direcție greșită. Așa că cei cei vizați au preferat (știindu-se cu musca pe căciulă) să îi pună zgardă javrei. Lesa scurtă este preferabilă libertinajului unor asemenea animale.

# Edelweiss - Zugrav-iconar din Bukowina date 13 aprilie 2017 16:22 +6

De fapt, asta poză a Repetentului panicat este dintr-un tablou mai amplu în care în stânga lui erea livia - JWK's button iar jenerălașul de mucava avea pe căpățână o căciulă ushanka roz și lansa semnale de alertă cod roșu: „E BAU-BAU!” :-? Poza-i cruponată și fotoșopată de Anaconda-deepthroat, ocazie cu care i-o luat ushanka de pe cap și i-o mai pus o stea pe epoleți, ca să deie bine la bilanțul general al pixelilor.

# Andrei Muresan date 14 aprilie 2017 16:11 +1

Ce fata de binomi are accesa Handi Codlea. Ce ameni are Romania!?

# Un A date 14 aprilie 2017 17:26 0

Asa DA! Faceti ca si mine si ajungeti bine! Sunt in exemplu viu pe care e bine sa il urmati, dragi studenti, viitori SRI-isti de nadejde ai tarii! Veti avea afaceri, salar magic, pensie consistenta, concedii de vis, trai pe vatrai! si nu veti nimic! Veti fi eroii adevarati ai tarii! Cei care ii vor pazi pe jefuitori sa fure in siguranta! Romania INAINTE!

# Cata nerusinare date 15 aprilie 2017 18:58 +4

Cata nesimtire . Toate putorile din romania traiesc pe salarii uriase de la buget in timp ce altii stau acasa pentru ca nu au pile sa intre in sistem.  In avocatura spaga uriasa ca sa prinzi o roba, la bugetari spaga , la patron nu ai loc ca e ocupat.  Asta ia 6 mii de euro /lunar in timp ce parintii nostri pensionari traiesc cu 900 lei pensie. Romanica asta trebuie sa dispara, romania lor cum zic unii. 

# laura kovesi date 16 aprilie 2017 22:13 +3

Stiam ca Florian este angajat al SRI dar este si profesor de coordonare a Academiei Nationale de Informatii Mihai Viteazul din Bucuresti Eu cred ca nu trebuie sa fie anchetat impreuna cu domnul profesor Maior si cu mine,aici binomul nostru trebuie sa fie echidistant curat si independent asa si justitia din Romania trebuie sa fie impartiala si dura

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va cuprinde revolta cand vedeti magistrati care ies in strada impotriva legilor justitiei si a modificarii Codurilor?

    • VOTEAZA

Vorba de fumoar – 22.05.2018 – Interventii la PICCJ pentru salvarea lui Lucica

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER