Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

INSPECTOARE DE 2 SI 3 – Dovada maxima de "incompetenta profesionala". Judecatoarea Carmen Teodora Smarandache, autoarea actiunii disciplinare impotriva judecatoarei Risantea Gagescu, nu este in stare sa promoveze examenul pentru a ramane pe post in Inspectia Judiciara. Avocatul Corneliu-Liviu Popescu: "Nota finala: 2,86, nici macar trei. La ce examen? La unul unde doua treimi din materie reprezinta legislatia aplicata zilnic in ultimii 6 ani, iar o treime o materie esentiala si inca aleasa"

Miercuri, 10 ianuarie 2018 15:14 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Inspectia Judiciara trebuie sa reconsidere modul de accedere al judecatorilor si procurorilor in functia de inspector judiciar si sa se asigure ca magistratii care ajung sa isi cerceteze colegii fac, fara echivoc, dovada cunoasterii procedurilor, a modului de organizare si functionare a Inspectiei, dar si a statutului magistratilor, organizarii instantelor si a legislatiei penale si civile. Caci fara acestea, ajung sa faca gafe si erori de genul celor comise de judecatoarea Carmen Teodora Smarandache de la Tribunalul Brasov - Sectia I civila, care s-a "ocupat" de actiunea disiciplinara impotriva judecatoarei Risantea Gagescu de la Curtea de Apel Bucuresti, pe care a cercetat-o pe motiv ca a intervenit peste Dorel Matei in judecarea contestatiei in anulare a DNA in dosarul "Rarinca".


Concluzia ne apartine si vine ca urmare a analizei minutios realizate de reputatul avocatul Corneliu-Liviu Popescu (foto), avand ca obiect cazul judecatoarei Carmen Teodora Smarandache. In materialul transmis Lumeajustitiei.ro, avocatul Corneliu-Liviu Popescu prezinta, intr-o maniera unica, asensiunea profesionala a judecatoarei Smarandache pana in zilele noastre cand a reusit, cu brio, sa pice examenul de obtinere a unui nou mandat de inspector judiciar, obtinand note de 2 si 3 la probele din concurs, dintre care una era aleasa chiar de aceasta.

Cazul judecatoarei Smarandache, expus de avocatul Corneliu-Liviu Popescu, este cu atat mai grav cu cat "doamna candidata picata cu note de 2 si 3" raspundea de formarea profesionala a judecatorilor de la Tribunalul Brasov si de la judecatoriile arondate acestuia si de instruirea evaluatorilor judecatorilor de la respectivele instante, fiind in acelasi timp si formator la Institutul National al Magistraturii, disciplina Evaluarea profesionala a magistratilor.

Fara a face alte comentarii, va invitam sa cititi analiza avocatului Corneliu-Liviu Popescu, si solicitam totodata conducerii Inspectiei Judiciare sa ia masuri pentru ca in acest organism de cercetare disciplinara a magistratilor sa nu isi mai gaseasca locul judecatori si procurori atat de slab pregatiti:

"Ex-inspectoare judiciara cu note de 2 si 3: mai bagi un leu, mai tragi o data

1. O amintire din copilarie, de pe litoral: In spatii publice erau amplasate jocuri mecanice de noroc. Aparatul avea o maneta pe care o trageai dupa ce introduceai o moneda in fanta corespunzatoare. Se roteau imaginile in cateva casete si, daca la final ele erau identice, jucatorul castiga un pumn de monede. Ma uitam in trecere, nu aveam voie sa joc. Un novice solicita instructiuni despre modul in care trebuie sa procedeze. Angajatul intreprinderii de stat ii explica unde sa introduca moneda, ca trebuie sa traga de maneta si modul in care castiga. Jucatorul se conformeaza, baga moneda, trage maneta, dar, "ghinion" (citat KWI, opere orale alese), imaginile nu sunt identice, deci nu castiga. Nedumerit, il intreaba pe angajat ce trebuie sa faca. Acesta, senin, ii raspunde: "Mai bagi un leu, mai tragi o data!" Jucatorul baga o noua moneda, trage iar de maneta, iar pierde, scena repetandu-se de multe ori. Angajatul firmei se uita la el si ii repeta din cand in cand: "Mai bagi un leu, mai tragi o data!" In final, jucatorul si-a golit punga cu bani cu care venise, fara sa castige macar o data.

2. Realitatea concretului: O Doamna Judecatoare haituita de Sistem, in vederea excluderii disciplinare din magistratura, pentru ca si-a permis judece conform legii, probelor si propriei constiinte si sa achite o biata pensionara ce isi cerea banii datorati de cineva (conform lui Nenea Iancu, nu spui cine, persoana insemnata). Ca avocat al Doamnei Judecatoare, procedez asa cum fac de fiecare data cand apar un client, adica incerc sa aflu, din date publice (Monitorul Oficial, site-urile CSM, instantelor, parchetelor, Inspectiei Judiciare, presa etc.) cine este magistratul (judecatorul, procurorul, inspectorul judiciar) care va decide, si anume informatii precum: decretul de numire in functie, hotararile CSM de promovare sau de nepromovare, de sanctionare disciplinara sau deontologica, declaratiile de avere si de interese, CV, articole publicate, articole de presa despre activitatea sa etc.

Citesc CV-ul public pe site-ul Inspectiei Judiciare. Studii de licenta: Universitatea Dragan din Lugoj. Interesant. Prima clasificare oficiala a universitatilor din Romania, facuta oficial de Ministerul Educatiei in 2011: Universitatea este in ultima categorie (cea mai proasta), iar acolo este a sasea de la coada-cozii universitatilor din Romania (nu sunt indicate alfabetic). Prima ierarhizare oficiala a programelor de studii, facuta tot in 2011 de Ministerul Educatiei: Dreptul la aceasta Universitate este in ultima categorie (cea mai proasta), iar acolo este a opta de la coada-cozii. Prin urmare, o Facultate de ultima categorie, o Universitate de ultima categorie. Ce concluzii sa trag cu privire la seriozitatea studiilor juridice universitare de licenta ale doamnei inspectoare judiciara?

Perioada studiilor de licenta: 1991-1996. Deci, 5 ani. Studiile de licenta in Drept, la zi, dureaza 4 ani. Posibilitati: a studiat la zi, dar 1 an a intrerupt medical sau a ramas repetenta; a studiat la fara frecventa. As inclina spre ultima varianta, intrucat tot din CV rezulta ca studiile juridice s-au suprapus, intre 1990 si 1993, cu studii postliceale de asistent medical, facute si in alta localitate (si acolo banuiesc ca nu se poate decat la zi, nu inveti sa faci clisme prin corespondenta).

Licenta, luata in 1997. Deci, nu imediat dupa absolvire. Poate nu s-a prezentat, fiind bolnava sau avand o urgenta ca asistenta medicala pentru un bolnav. Poate a picat prima data. Nu stim.

Un masterat in 2010. Unde? La Universitatea Spiru Haret (tot din cea mai proasta categorie de Universitati), Facultatea de Stiinte Juridice si Administrative din Brasov (Dreptul la aceasta Universitate este in cea mai proasta categorie din ierarhia studiilor universitare juridice, iar acolo este in pozitia a treia de jos in sus). Tema dizertatiei de master: "Latura civila a protectiei copilului conform implementarilor nationale si comunitare". Poftim?!?!?! Cum vine asta: "conform implementarilor nationale si comunitare"?!?!? Ce sunt acelea "implementarile nationale si comunitare"?!?!?! Sunt norme juridice???? Mister. Serios titlu, serios masterat!

Tot din CV-ul doamnei inspectoare judiciare: asistent colaborator la un master al Facultatii de Drept a Universitatii din Brasov, la disciplina "Proceduri jurisdictionale europene in fata Curtii Europene de Justitie si a Tribunalului Penal International". Poftim?!?!?! Curtea de Justitie a UE (fosta a Comunitatilor Europene) nu s-a numit oficial niciodata asa. Tribunalul Penal International nu exista (ori este Curtea Penala Internationala, ori este un Tribunal Penal International ad hoc, care trebuie individualizat). Aberatie maxima, nu exista vreo jurisdictie penala la nivel european, ci doar universal, deci imposibil sa vorbim de proceduri "europene" in cazul vreunei curti internationale in materie penala. Oare ce-o fi predat pana la urma doamna inspectoare judiciara?

Mi-au mai retinut atentia din stufosul CV publicat oficial chestiuni pe care doamna inspectoare judiciara a tinut neaparat sa le includa: "am facut parte din comisia de achizitie publica avand ca obiect achizitionarea aparatelor de climatizare pentru camera serverelor"; "am exercitat atributiile specifice in domeniul protectiei muncii, efectuand controlul si instructajul periodic"; "am coordonat, sub conducerea presedintelui instantei, activitatea jandarmilor care asigura paza instantei, negociind si semnand actele aditionale la contractele incheiate cu Inspectoratul de jandarmi". Raman mut de admiratie: iata activitati pe care un magistrat de scaun (chiar daca vremelnic functionar administrativ al Inspectiei Judiciare) tine neaparat sa le includa in CV-ul oficial.

3. Doamna Judecatoare si cu mine castigam la CSM in procesul disciplinar, dar Inspectia Judiciara face recurs, motivat de doamna inspectoare judiciara.

Cand sa-mi actualizez informatiile, aflu ca, dupa 6 ani de mandat ca inspectoare judiciara, acesta va inceta, caz in care se va intoarce ca judecatoare la Tribunalul Brasov. Sunt devastat. Nu voi mai avea ocazia sa citesc acte procedurale si sa ascult cereri orale de o profunzime juridica indescriptibila. Ce ma fac? Ca o paranteza, Doamna Judecatoare si cu mine am castigat la Casatie - Completul de 5, recursul declarat de Inspectia Judiciara si motivat de doamna respectiva fiind respins.

Norocul meu (antonim "ghinion", citat KWI, opere orale alese). Doamna candidata si inca inspectoare judiciara se inscrie la concurs pentru un nou mandat la Inspectia Judiciara. Nu este acelasi lucru a fi ditamai inspectorul judiciar cu a fi judecator la un tribunal de provincie: leafa mare (dupa buget, cum zicea Nenea Iancu, dar bugetul este altul), diurne, post in Bucuresti, anchetezi judecatori, ehei (ca-n "Revizorul")...

In ce consta concursul? Prima proba, scrisa, 3 materii reunite: Inspectia Judiciara (organizare, functionare, proceduri) - banal, cineva care a fost 6 ani inspector judiciar viseaza chestiunile acestea; Organizarea instantelor judecatoresti si statutul magistratilor - idem; Drept procesual civil sau penal (la alegerea candidatului, inteleg ca este peste puterile unui viitor inspector judiciar sa le stapaneasca pe amandoua, desi lucrarile disciplinare se repartizeaza aleatoriu - zice legea! -, deci ancheteaza de-a valma si judecatori civilisti - in sens larg -, si judecatori penalisti) - doamna candidata isi alege Dreptul procesual civil (deci, pe o treime, suntem la liber alese, nu la impuse).

Pe 30.01.2017, se publica rezultatul testarii scrise (pentru a trece mai departe, nota minima este sfantul 5). "Ghinion" (citat KWI, opere orale alese) Doamna candidata si inspectoare judiciara ia nota 2,26. In litere: doi si douazeci si sase de sutimi. Caaaaaat?!?!?! La un examen unde doua treimi inseamna legislatia pe care a aplicat-o (oare cum?!?!?!?!) in ultimii 6 ani, iar o treime o materie pe care si-a ales-o singura (si care, Dumnezeule, este totusi Dreptul procesual civil!!!!). Sper sa faca o contestatie, nedreptatea (sau eroarea) trebuie reparata (Nenea Iancu ar zice ca onoarea trebuie reperata). Vine si rezultatul contestatiei. Contestatia este admisa! Primeste in plus 0,60, adica saizeci de sutimi. Nota finala: 2,86. In litere: doi si optzeci si sase de sutimi. Ca sa fie mai usor: nici macar trei. La ce examen? La unul unde, repet, doua treimi din materie (Inspectia Judiciara si organizarea judiciara) reprezinta legislatia aplicata zilnic in ultimii 6 ani, iar o treime o materie esentiala si inca aleasa. Am uitat sa mentionez: din CV rezulta ca la disciplina Drept procesual civil doamna (la cel moment inca) inspectoare judiciara este si formatoare la Scoala Nationala de Grefieri.

Se organizeaza un al doilea concurs pentru inspectori judiciari. Doamna de data aceasta ex-inspectoare judiciara se inscrie din nou. Testul scris se da la aceleasi materii, pentru a treia isi alege din nou Dreptul procesual civil (pe care l-a aplicat zi de zi si in proportie de masa justitiabililor in calitate de judecatoare la Sectia I civila a Tribunalului Brasov).

Pe 29.12.2017, rezultatele initiale - nota 3,54. In litere: trei si cincizeci si patru de sutimi. Iar contestatie. Iar se admite! Primeste 0,20 puncte, adica douazeci de sutimi. Nota finala: 3,74, adica in litere trei si saptezeci si patru de sutimi. Pentru a fi mai usor, sub patru.

Iar am uitat cateva informatii din CV. Doamna candidata picata cu note de 2 si 3 raspundea de formarea profesionala a judecatorilor (!!!) de la Tribunalul Brasov si de la judecatoriile arondate acestuia si de instruirea evaluatorilor judecatorilor de la respectivele instante (!!!) si este formator la Institutul National al Magistraturii, disciplina Evaluarea profesionala a magistratilor (!!!). Superb!!!!!!

Cand un fost inspector judiciar, care a ocupat 6 ani aceasta functie, ia note de 2 si 3 la un examen scris din legislatia privind Inspectia Judiciara si organizarea judiciara, orice om care nu este spalat pe creier trebuie sa se intrebe: Cat de conforma cu legea a fost activitatea sa de inspector judiciar timp de 6 ani (cand a cercetat si acuzat disciplinar judecatori)? Cand un judecator de tribunal de sectie civila ia note de 2 si 3 la un examen scris din Dreptul procesual civil (materie pe care si-a ales-o), orice om care nu este spalat pe creier trebuie sa se intrebe: Cat de conforma cu legea este activitatea sa de judecator? Cand un magistrat ia in mod repetat astfel de note penibile la aceste materii, in aceste conditii, orice om care nu este spalat pe creier trebuie sa se intrebe: Cum este posibil sa fie formator la Institutul National al Magistraturii si sa raspunda in cadrul instantei de formarea profesionala a judecatorilor si a evaluatorilor judecatorilor? Oare dispozitiile legale privind indepartarea din magistratura pentru vadita incapacitate profesionala sunt suficient de adaptate realitatilor, pentru a se putea aplica unui astfel de magistrat? Oare dispozitiile legale privind absenta bunei reputatii, cu consecinta eliminarii din magistratura, nu ar trebui sa se aplice unui astfel de magistrat? Oare conducerea Inspectiei Judiciare si conducerea instantei/sectiei unde functioneaza in prezent acest magistrat au fost/sunt multumite (in sensul legii) de competenta profesionala a unui astfel de magistrat?

4. Sa nu disperam insa. Doamna ex-inspectoare judiciara cu note penibile de 2 (in litere: doi) si 3 (in litere: trei) s-a inscris pentru a treia oara la un concurs pentru ocuparea unui post de inspector judiciar. Desi ia note de 2 si 3, isi doreste cu ardoare in Bucuresti, la anchetat judecatori. Intre prima si a doua incercare a trecut aproape un an (timp in care banuiesc ca a invatat), progresia fiind de sub un punct. Empiric, daca se respecta proportia, cum sunt doar cateva saptamani intre incercarea a doua si cea de-a treia, progresia va fi de cateva sutimi/zecimi (deci, nota finala undeva in jur de 4). Daca ia magicul 5 - in litere: cinci - (Zeul incompetentilor), "ghinion" (citat KWI - opere orale ales) pentru judecatorii anchetati; daca nu ia, "ghinion" (citat KWI - opere orale alese) pentru justitiabilii din Brasov.

Pana la o obeza pensie de serviciu, la o excludere din magistratura pentru vadita (penibila) incompetenta profesionala ori la o excludere din magistratura pentru proasta (jalnica) reputatie, doamna judecatoare, formatoare INM si ex-inspectoare judiciara se poate inscrie de cate ori doreste la concursul pentru ocuparea unui post la Inspectia Judiciara.

Sa inchidem cercul. O amintire din copilarie: "Mai bagi un leu, mai tragi o data!".

P.S.: O asemenea doamna magistrata nu este anonima, toate informatiile de mai sus se gasesc pe internet: doamna judecatoare Carmen Teodora SMARANDACHE, Tribunalul Brasov - Sectia I civila. Judecatile de valoare imi apartin, au o baza factuala evidenta si sunt protejate de art. 10 din Conventia europeana a drepturilor omului. Astept o eventuala cerere a doamnei judecatoare adresata CSM de aparare a "reputatiei"...


*Cititi aici CV-ul judecatoarei Carmen Teodora Smarandache

*Cititi aici notele initiale obtinute la primul concurs

*Cititi aici notele finale obtinute la primul concurs

*Cititi aici notele initiale obtinute la cel de-al doilea concurs

*Cititi aici notele finale obtinute la cel de-al doilea concurs

*Cititi aici candidatii pentru cel de-al treilea concurs

Accesari:10044

Comentarii

# Baran Gheorghe date 10 ianuarie 2018 16:58 +12

Exista numerosi magistrati , la foarte multe judecatorii si parchete din tara , absolventi de NONAME , care au "profesat "ani de zile si nu pot deosebi continutul juridic de continutul constitutiv al infractiunii , nu deosebesc suspiciunea rezonabila de indiciul temeinic, iar dupa ani de ""dat cu ciocanul" in masa primesc note de doi si trei la anumite examene. Poate o sa se inteleaga ce doresc sa spun cind o sa se constate ca unii absolventi buni pica la examene de admitere in profesie iar altii intra fara sa stie , in momentul in care se va constata ca intrebarile la admiterea in profesie sunt mai grele decit cele de la mentinerea sau promovarea in profesie Cum vine asta oare??Pai nu zicea doamna Lancranjan ca drepturile omului :) sunt "...materie plictisitoare si anosta... ". Poate la fel ii si stiinta dreptului pentru unii care ar trebui sa fie la coada sapei .

# M. Panait date 10 ianuarie 2018 18:18 +1

Nu te supara, si nici nu vreau sa par malitios,insa sunt curios, daca nu cumva am importat o singura notiune, poate 2, rupte de ceva anume (si aceelea prost traduse si prost aplicate).Sens in care, rogu-te frumos, spune-mi si mie unde sunt definite si explicitate notiunile de :"suspiciunea rezonabila" si de "indiciul temeinic".In alta ordine de idei, nu stiu cine sunteti si nici cine este dama, insa am de dus un razboi cu IJ, in care astfel de lamuriri sunt absolut necesare!Sper sa si fie interesati...In locul dlui. avocat, ma tem ca au fost inlocuiti unii, cu altii. Sa nu fie altii agreati de sistem ... . Cu stima, M. Panait

# Baran Gheorghe date 10 ianuarie 2018 20:07 +2

M.Panait!!! daca intrebi retoric nu ma supar ,daca intrebi sincer, tot nu ma supar. 1. In dictionar se afla raspusul.2. In doctrina se afla un alt raspuns , nicidecum in jurisprudenta. Nu am vorbit despre dame , damele s la carti de joc ,  am spus un nume clar si nepocit. Ca sa purati o conversatie nu trebuie sa stiti cine sunt , decit daca va preseaza sincerittatea si duritatea sinceritatii. Sunteti doamna sau domnul Panait ?  Poate sunteti si una si alta , ca olandejii???:))) intentionat spun olandeji cu J

# M. Panait date 10 ianuarie 2018 22:03 0

Scriam de dama din articol (observa ca nu ma obosesc sa ii invat numele). OK, am inteles, in dictionar si doctrina. In rest, nu mai intereseaza nimic,. Necunoasterea aratat de mine, fata de unele persoane, indica indiferenta mea fata de unele persoane,in contrast cu interesul fata de IJ. Cu multumiri, MP

# DODI date 10 ianuarie 2018 18:23 +6

După revoluție 3 profesii au explodat la capitolul dorineț, rezultând și înființarea de facultăți în cele mai osbscure cotloane ale țării. Este vorba de economiști, juriști și psihologi. La primele categorii s-au înghesuit ”legal” (hotărâre CPUN) șomerii securiști ce au fost asimilați economiștilor și juriștilor. Pentru psihologi s-au înființat facultăți (aceleași criterii profesionale ”riguroase”) și nevestele (foste casnice) ale securiștilor și-au descoperit înclinații... psihologice. Acum după școală absolvită, după doctorate luate stil luluța și după vechimea în...profesie și cu CV gravide acești absolvenți bat cu asiduitate la funcțiile din stat. Având experiența anilor trecuți a PCR (pile, cunoștințe, relații) nu contează nota de intrare ci dorința persoanei de a fi promovată. Așa ne-am pricopsit cu luluța, coldea, etc. Să nu mai vorbim de stilul lui hăhăilă de a promova oamenii șantajabilă și incompetenți în funcții. Azi culegem ce s-a semănat.

# Carcotas date 10 ianuarie 2018 23:09 +5

Bineînțeles, aceasta doamna este o exceptie! Zic si eu, asa ca aia spălați pe creier, "sa nu generalizăm". Uite, de aceea ma ia cu sfarseala, cu dezgust cand trebuie sa ma vad cu asemenea ipochimene prin instante si unități de procuratura.

# virgil date 11 ianuarie 2018 13:01 0

Dle. Pop, o intrebare, numa' sa va pun : pe ce loc a iesit reputata, inegalabila, incomensurabila Fac de Drept Buc,la care cu onor predati, in cadrul Hexagonului in 2017? Da' in 2016? Nu va intreb si pe 2015, ca o sa va crape talpa bocancului de rusine.Macar la Civil sa fi avut un loc fruntas Lasati-o mai moale cu facultati "noname","cea mai proasta","sasea de la coada-cozii".Pot sa formulez cateva intrebari cu procentul de promovabilitate in I-a sesiune si pe intregul an?Dar procentul de absolvire si mediile de absolvire?Cum se preda azi, 10 ianuarie 2018 la Civil (niciun curs nu s-a tinut la anul ... pe 2018).Mai usor cu premiantii pe scari, ca toate facultatile din Ro fac parte din acelasi sistem, cu aceleasi elemente.PS La civilul de anul..., niciun profesor nu da voie sa se citeasca de pe cursul colegilor de la alte grupe, niciunul nefiind de acord cu celalalt. Daca ati fi "fruncea" Europei, as zice ca aveti dreptate; da asa, ... .

# Adco date 11 ianuarie 2018 22:01 0

Fără supărare, există o singură diferență între multe cum e asta si "fetili" care intra-adevăr se chinuie: de" PEȘTE".......

# Cornel date 12 ianuarie 2018 13:05 +1

Proștii puși la locuri de frunte... Numai în Românica lui portocală găsești așa ceva... Trist, domnilor, trist!

# Ion Mihaescu date 12 ianuarie 2018 18:41 +3

Cazul, sigur, nu este singular si nici doar la Inspectia Judiciara. Noroc , ca astea nu trec pe la CEDO! Proba ca nu este (cazul) singular? Procesele pierdute la CEDO de Romania si sumele uriase cu care ne este schingiuit Banul Public! Judecatorii si procurorii ( Magistratii, etete) nu sunt atinsi! Jumulesc si ei, vartos, Banul Public, prin salarii si tot felul de..."facilitati" Studiile si le fac la Facultati Private, SRL-uri, apo, ca adepti ai Societatii apitaliste, se inghesuie sa lucreze la Stat! Ca la privati, de prosti ce sunt, n-au loc! Propunere pentru remediere: FACULTATILE de DREPT si cele de MEDICINA, sa fie doar de STAT, sa se interzica prin LEGE ca acestea sa functioneze in regim privat, particlar, SRL-ist!!! Abia atunci vom avea saltul valoric asteptat!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.01.2019 – Taica si doamna K fac instructajul catorva CSM-isti pentru blocarea Sectiei de investigare a magistatilor

* Turbare severa in Parchetul General, in DNA si in CSM din cauza Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Revoltati ca le sunt luati la bani marunti prietenii sau fostii slubasi in ...

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER