Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

IOHANNIS A APROBAT PRESIUNEA – Recunoastere uluitoare a presedintelui Romaniei despre intalnirea dintre consiliera sa, Simina Tanasescu, si judecatorul CCR Petre Lazaroiu: “M-a intrebat daca ii dau voie... Stiu ca a existat o discutie... Stiu ce a discutat doamna Tanasescu”. Judecatorul CCR Petre Lazaroiu: “Ceea ce s-a intamplat nu este in regula... Daca se sesizeaza Parchetul General, voi expune lucrurile”

Marţi, 19 iunie 2018 18:31 | Scris de Bogdan GALCA | pdf | print | email

Presedintele Klaus Iohannis (foto) a recunoscut marti, 19 iunie 2018, ca el a fost cel care a mandatat-o pe consiliera prezidentiala Simina Tanasescu sa il cheme la o discutie pe judecatorul CCR Petre Lazaroiu, caruia i s-a vanturat prin fata o solicitare de la asociatia VeDemJust a lui Vasilica Danilet si i s-a dat de inteles ca poate fi revocat oricand din functie.


Iohannis a declarat ca stie ca cei doi au discutat, dar pretinde ca nu a existat vreo presiune din partea Cotroceniului asupra judecatorului Lazaroiu. Trebuie subliniat ca Simina Tanasescu este cea care a reprezentat Administratia Prezidentiala in cazul conflictului transat de CCR in legatura cu refuzul lui Iohannis de a o revoca pe Kovesi, si tot ea este cea care reprezinta Administratia Prezidentiala si in alte dosare la CCR. Asadar, ne intrebam: e normal ca Simina Tanasescu sa aiba intalniri private cu un judecator CCR care va solutiona dosare in care ea este direct implicata? E ca si cum avocatul unei parti dintr-un dosar, inculpatul sau procurorul s-ar intalni cu judecatorul care solutioneaza cauza. E normal ca presedintele Iohannis sa isi trimita reprezentantul la o intalnire cu un judecator CCR care ii solutioneaza sesizarile?

Presedintele a recunoscut si ca exista o solicitare din partea asociatiei VeDemJust, care a fost inregistrata la Cotroceni si in care, potrivit declaratiilor judecatorului Lazaroiu, se punea in discutie legalitatea mandatului acestuia. Asta in conditiile in care, judecatorul Cristi Danilet a declarat ca VeDemJust nu a trimis la Cotroceni vreo adresa si n-a cerut presedintelui sa emita decretul de revocare al judecatorului Petre Lazaroiu, ci s-a adresat presedintelui CCR, Valer Dorneanu, caruia i-a cerut sa ia masuri.

Iata declaratiile facute de Klaus Iohannis marti, 19 iunie 2018:

"Stiu ca a existat o discutie, stiu ca acea discutie s-a purtat, stiu ca s-a dat un comunicat si acel comunicat contine tot ce trebuia spus, fiindca l-am citit inainte. A fost o discutie, dar am ramas foarte suprins cum unii au interpretat aceasta discutie ca fiind o presiune din partea Cotroceniului. Nu exista nicio presiune, eu nu fac nicio presiune asupra unui judecator. Ar fi fundamental eronat. Stiu ce a discutat doamna Tanasescu. Nici vorba de vreo presiune. Doamna Tanasescu mi-a spus ca exista o sesizare din partea unui ONG, si m-a intrebat daca ii dau voie sa spuna si domnului Lazaroiu ca exista aceasta solicitare. E una publica, este inregistrata. Mi s-a parut ca este corect, daca persoana respectiva este vizata de o solicitare, macar sa stie, fara ca aceasta chestiune sa fie interpretata drept presiune. Intreaga chestiune a fost denaturata din motive pur politice, si habar nu am de ce judecatorul Lazaroiu a intrat in acest joc, dar poate-l intrebati.”

Lazaroiu: “Ceea ce s-a intamplat nu este in regula”

La scurt timp dupa declaratiile presedintelui, judecatorul Petre Lazaroiu a reactionat si a precizat ca i-a spus Siminei Tanasescu ca n-o sa stea cu bratele incrucisate, mai ales ca presedintele nu are prerogative sa revoce un judecator CCR, lasand de inteles ca acesta este motivul pentru care a facut publica discutia purtata cu consilierul prezidential: Vreau ca lumea sa inteleaga ca ceea ce s-a intamplat nu este in regula, si ca fiecare trebuie sa-si vada de competentele lui. Daca se sesizeaza Parchetul General in privinta a ceea ce s-a intamplat, voi expune lucrurile, voi raspunde solicitarilor”.
Petre Lazaroiu a acuzat insusi faptul ca presedintele Iohannis i-a dat unda verde Siminei Tanasescu sa-l cheme la respectiva intalnire: Trebuia sa spuna daca cererea e legala sau nu, de aia are consilieri, sa raspunda petitionarului ca nu se incadreaza in prevederile legale, dar nu sa trimita emisari sa-mi spuna ca este o problema cu mandatul meu, si ca presedintele nu stie ce decizie sa ia”.

Iata declaratiile facute de judecatorul Petre Lazaroiu marti, 19 iunie 2018:

Niciodata nu l-am acuzat pe domnul presedinte Iohannis ca ar fi implicat intr-un asemenea scandal. Ceea ce am spus eu este ca mi-am pus intrebari si am incercat sa ma gandesc ce se afla in spatele acestei intalniri. (...) Este prima oara cand doamna Simina Tanasescu ma suna la telefon si imi cere o intalnire. Deci, m-am dus la aceasta intalnire curios, mai ales ca mi-a zis ca are o sarcina ingrata. Ce a declarat presedintele confirma ca exista o plangere a unei asociatii, la Cotroceni, dar nu s-a gandit sa emita un decret. (...) Pai daca le punem cap la cap si ne mai amintim si declaratiile lui Danilet, care a spus ca nu i-a cerut presedintelui asa ceva, atunci ganditi dumneavoastra cam despre ce este vorba.(...)
Eu nu stiu daca i-a trasat, dar din ce a spus dansul, recunoaste ca stie si ca are o plangere la Cotroceni pe aceasta tema. Al cui joc sa-l fac?
Trebuia sa spuna ca are o cerere, ca de aia are consilieri, sa spuna daca cererea e legala sau nu, sa raspunda petitionarului ca nu se incadreaza in prevederile legale, da nu sa trimita emisari sa-mi spuna ca este o problema cu mandatul meu si ca presedintele nu stie ce decizie sa ia. I-am spus doamnei Tanasescu ca n-o sa stau cu bratele incrucisate, mai ales ca presedintele nu are prerogative sa revoce un judecator CCR, eu sunt inamovibil. Vreau ca lumea sa inteleaga ca ceea ce s-a intamplat nu este in regula, si ca fiecare trebuie sa-si vada de competentele lui. Daca se sesizeaza Parchetul General in privinta a ceea ce s-a intamplat, voi expune lucrurile”.

Accesari:12860

Comentarii

# Iulian date 19 iunie 2018 19:03 +33

Mai, omul acesta este cu toate tiglele pe case? Desigur, intrebare retorica...pentru mai multe case!

# un mizantrop date 19 iunie 2018 19:15 +7

E oficial! Presedintele e santajabil si foarte vulnerabil la presiuni...Pai, daca asta e recunoscuta, inseamna ca tot ce s-a spus in spatiul public despre el (niciodata negate!) e adevarat...numai din ce avem acum, recunoscute, cu documente (vezi presiunile ambasadelor, afacerea SH, etc...) trebuie votata acuzarea presesedintelui pentru inalta tradare (ce ar trebui sa faca mai mult, decat aruncarea ordinii de drept in aer?!), pentru ca automat el va fi suspendat...Dar, fara nicio "smecherie", sunt destui romani care vor iesi sa-l demita, desi nu mai importa, daca se probeaza corect acuzatia...Trebuie sa incepem de undeva...

# Gilu date 19 iunie 2018 19:18 +1

ONEGICA - CONTRA isi bate joc de inteligenta noastra ; ii arati omului usa , dupa care spui : nu l- am dat dom' le afara , s- a simtit si a plecat de bunavoie ! Tot la fel de abject ca si fostul...Mai si intreaba ce presiune s- a facut ...Lectura placuta si pentru saptamana viitoare ! Sper sa ramai. si tu cu ceva ...

# Admin. Prezidențială ne-a aburit date 20 iunie 2018 00:10 +1

Consilierii lui KWI îs incompetenți or puturoși: „pentru a-i inmana acestuia doua carti de specialitate pe zona dreptului financiar.” Or fi cărți publicate pe șest, din comerț se pot procura doar cărți de drept constituțional scrise de EST! https://www.ujmag.ro/cautare/?key_words=elena+simina+tanasescu

# Gilu date 19 iunie 2018 19:20 +3

In fotografie , seamana cu Stanley . Chiar si la boacane !

# gica70 date 19 iunie 2018 21:27 +1

:D Da, ii lipseste palaria; da' ala parea mai destept decat..Bran! :D

# Unul altul date 19 iunie 2018 19:49 +5

Poza e reprezentativa:))). Eu nu cred ca acest individ a putut " face rost "pe capul lui de 6 case frumoase:))).Nu cred pur si simplu.

# sanchi date 19 iunie 2018 22:33 +1

NU știți că-n spatele unui om cu succesuri e o femeie puternică? Bașca fosta soacră...

# testamentu cu bucluc date 19 iunie 2018 22:45 +3

Soacra lui KWI depune mărturie falsă: . 'La dosar există o „Scrisoare” semnată ”Unchiul”, adresată lui Ioan Baştea, în care este descris modul în care pot fi luate prin fals casele: Ioan Baştea este sfătuit să se ducă la Georgeta Lăzurca, mama lui Carmen Iohannis, să-i ofere jumătate din imobil „pentru că la ea este cheia”, adică dacă va depune mărturie că un Testament fals este adevărat. Toate indicaţiile din această Scrisoare au fost urmate şi aşa a apărut „Testamentul”, în care unchiul lasă moştenire imobilele, deşi nu exista un document care să ateste că era proprietarul bunurilor lăsate moştenire, acestea fiind naţionalizate în anii ‘60! De altfel, acest aşa-zis „Testament” a fost analizat grafoscopic şi s-a stabilit încă din anul 1998 că nu a fost scris de Ioan Baştea!' justitiarul.ro

# Ciolannis Hrăpărețu date 20 iunie 2018 00:03 +2

Hop și KLAUS CEL LAKOM: „... din 8 mai 1998 intră în scenă şi Klaus Iohannis, care primeşte procură de la Ioan Baștea pentru a-l reprezenta pe acesta în tot ceea ce urma să însemne administrarea cotei de proprietate care îi revenea din cele două imobile situate în centrul Sibiului.” NOTA BENE: „De ce apar Carmen Georgeta Iohannis și maică-sa, Georgeta Lăzurca, în testamentul olograf al lui Baștea Nicolae, ele nefiind rude și nici măcar prietene cu acesta?” justitiarul.ro

# Justiție cu dedicație date 20 iunie 2018 13:57 +3

Klaus, moștenitor impostor: „Ca să poată deschide succesiunea după Baștea Nicolae (falsul moștenitor al lui Ghenea Eliseu) trebuia ca escrocii să si aibă ce să moștenească, cele două imobile vizate fiind în proprietatea statului român. Așa că, la jaful imobiliar a pus umărul şi fostul preşedinte al Tribunalului Sibiu, judecătorul Marcel Rusu... sentinţa civilă nr. 6011 din 20 iulie 1998 pe care a pronunţat-o Marcel Rusu, în calitate de judecător, referitor la cele două imobile pe care puseseră ochii şi doreau să-şi pună şi labele soţii Iohannis, soacra lui Iohannis şi Baştea Ioan. Prin această sentinţă s-a anulat naţionalizarea şi s-au reintabulat imobilele pe numele decedaților Ghenea Maria și Eliseu, la cererea moştenitorilor impostori Iohannis, Lăzurca şi Baştea”. justitiarul.ro

# Jude cu fantezie date 20 iunie 2018 16:08 0

Soacra lui KWI fu servitoare la 2 „proletari”: „Revenind la anularea naționalizării, motivarea domnului judecător Marcel Rusu este demnă să facă parte dintr-o antologie a umorului. Cică, cei doi proprietari erau proletari de-ai noştri, din popor. Astfel Ghenea Ilisie era muncitor, iar soţia, Maria, casnică şi lucrau amândoi ca zilieri în agricultură, ca să nu moară de foame – bieţii de ei! – şi de aceea naţionalizarea a fost abuzivă, conform articolului 2 din Decretul nr. 92/1950. ... răposatul Lăzurca, socrul lui Iohannis avea o blănărie pentru care plătea lunar o chirie babană foştilor proprietari! Aşa a şi cunoscut-o pe mama viitorei „prime doamne”, Georgeta Radu, pe numele ei de domnișoară, fiind servitoarea familiei Ghenea, care ocupa şi ea un apartament în acel imobil. E bună asta, nu? Salahori care mergeau la sapă ca să-şi câştige existenţa, deşi aveau spaţii comerciale închiriate şi servitoare!” justitiarul.ro

# NOTARU CEL HARNIC date 20 iunie 2018 16:55 +1

. „Certificatul de moștenitor și Contractul de vânzare-cumpărare, ambele documente având aceiași participanți, au fost eliberate ÎN ACEEAȘI ZI, 1 iunie 1999, de către notarul corupt Bucșa Radu Gabriel... Deci Klaus Iohannis și Carmen Iohannis știau ce cumpără, din moment ce numai cu câteva minute înainte doamna Carmen Georgeta Iohannis tocmai fusese declarată moștenitoare, împreună cu maică-sa și complicele Baștea Ioan...” justitiarul.ro

# KLAUS CEL FĂRĂ DE NOROK date 20 iunie 2018 17:17 +2

GHINION LA NEȘANSĂ! „Însă, cînd a fost descoperit falsul întocmit de secretarul primăriei din Prumbacu de Jos, totul a luat-o razna pentru Iohannis şi ceilalţi, întrucît Nicolae Baștea nu a fost nepot al lui Eliseu Ghenea, ci al soţiei acestuia, Maria, care a murit în 1962, toate bunurile sale fiind moştenite de soţ, pe care l-a moştenit o soră, iar aceasta, neavînd urmaşi, a fost moştenită de statul român! Din acest motiv, adeverinţele emise de secretarul primăriei Porumbacu de Jos au fost declarate false, căci, în realitate, Nicolae Baştea nu era moştenitorul averii!” justitiarul.ro

# EPILOG date 20 iunie 2018 17:46 +2

Tribunalul Brașov a arătat chiar în motivare că domnul Klaus Iohannis NU POATE INVOCA BUNA CREDINȚĂ ÎN CUMPĂRARE, EL FIIND SOȚUL LUI CARMEN IOHANNIS, BENEFICIARĂ DIRECTĂ A UZULUI DE FALS!!!”

# Jean date 20 iunie 2018 18:18 0

Penalul ! :lol:

# un oarecare date 19 iunie 2018 20:44 +8

Cât timp îi mai trebuie acestui imbecil, și penal dovedit printr-o decizie civillă a Tribunalului Brașov, rămasă definitivă și irevocabilă, să înțeleagă că trebuie să respecte o decizie a Curții Constitutuționale?

# unul din lumea cea mare date 19 iunie 2018 21:25 +4

o poza face cit 1ooo de cuvinte.......sosia perfecta a moroiului.nimic nu s/a schimbat !!!!!!!!nici macar apucaturile de moroi

# Alain date 19 iunie 2018 21:30 +2

Ce mai cauta chiaburul asta oportunist la Cotroceni ? :eek: Demisia fraiere , urgent ! Ai sters "din pix" datoria de 19mrld.Euro a Nemtziei catre Romania si mai zici ca esti cetatean roman ! Piei drace ! Tu si comfortul tau : nu te vom uita , nu-ti fie frica !

# Neanae date 19 iunie 2018 23:07 +4

Este trist, foarte trist ca acest domn se considera Președintele tuturor romanilor! Fix ca cei care sunt prin anumite instituții abilitate si se proclama Napoleon sau Isus. Saracu’ se crede asa, ca el poate orice fiindca e mai presus de orice! E si șmeker, aș paria ca mașina privată e înmatriculata si asigurata in Bulgaria. Yes, he can! Poate dom-le, TOT! Eu mi-am luat pălărie impermeabilă ca va începe sa zboare, ca poate si asta, fără pamperși! Incredibil ce poate. Trist, foarte trist.

# santinela date 20 iunie 2018 07:49 +3

Saracul om,acum se vede (cu aceasta fotografie) de ce asta citeste un text si nu intelege nimic . Nu este vina lui !

# Valter Cojman date 20 iunie 2018 08:58 +7

Deci..., nazistul este in spatele presiunii asupra si amenintarii judecatorului CCR. Exact ce spuneam si eu. A recunoscut fara sa-si dea seama. Probabil a crezut ca-l va face pe judecator sa-si dea demisia ca sa-i faca rost de un loc caldut si bine platit lui Kovesi dupa ce o va revoca de la DNA... De fapt..., nazistul poate fi acuzat de favorizarea infractorului, adica a tortionarei Kovesi.

# mitica date 20 iunie 2018 09:48 +2

Are si o echipa "grozava", toti sorosisti! Tanasescu, prietena cu Macovei si Guseth, Pralong, sorosista pina in maduva oaselor!

# Iulia date 20 iunie 2018 11:10 +2

Sigur ca nu a existat nicio presiune, asa cum nu exista nici stat paralel...si marmota invelea ciocolata in staniol. Cred ca Iohannis, din reflex, a mizat pe faptul ca D-nul Lazaroiu se va speria si nu va spune nimanui nimic despre intalnirea cu Tanasescu. Ghinion! Oamenii care au coloana vertebrala nu se apleaca in fata nimanui, indiferent de intimidari. Se pare ca Iohannis nu stie asta, deoarece este inconjurat numai de marionete. Traieste intr-o realitate paralela, crezand ca va putea sapa la temelia CCR.

# SUSPENDAREA !!! date 20 iunie 2018 11:41 +2

inca unul care se crede stapanul absolut al tarii !

# taraganarea, silabisirea, tararea catre viitor si ghinionul. date 20 iunie 2018 12:20 +1

evident ca intr-o buna zi, cand nu vor mai exista nici accize, nici exporturi de resurse neregenerabile, cei aflati la putere vor trebui sa gaseasca bani pentru importul de gaze petrol, lemne de foc sau energie electrica... ?!? realizati ca pentru a importa trebuie faci ceva, sa produci ceva rentabil pentru a avea bani sa platesti importurile ? realizati ca industria IT este extrem de violatila ? ca specialistii in inalta tehnologie sunt persoane care isi pot lua firmele, inovatiile, produsele si drepturile de autor si pot pleca urgent dintr-o tara fara resurse? ciclurile Kondratiev nu va spun nimic... ? credeti ca dupa 1980 celor de la putere le trebuia o tara cu multi cetateni ? intelegeti acum cum e cu pielea de oaie,  lupii, vulpile si protocoalele ? roata se invarte.... deh... cand pica data de inceput a urmatorului ciclu Kondratiev ? ca-n 1990 a inceput cel curent... aproximativ. multi vor fi plecati din tara pana atunci...

# Baran Gheorghe date 20 iunie 2018 13:15 +6

macar din filme , tot romanul ar trebui sa stie ce se intimpla in state cind cineva din executiv isi permite sa contacteze un procuror sau judecator pe o tema ......Zeci de filme , iar filmele sunt inspirate si din realitatea cotidiana.

# George date 20 iunie 2018 14:35 +4

Crede cineva ca ce-a facut clovnul de la Cotroceni a facut de capul, pai asta dupa cum gandeste ii mai trebuiau vreo 3 mandate sa debiteze asa ceva, mai degreaba i-a venit in plic de la stapanii lui, securitatea si partenerul strategic, ca astia au fost beneficiarii distrugerii statului de drept si transformarea sistemului judiciar in sistem de opresiune politica si economica pentru a face partie invaziei strainilor si acapararii de catre acestea a tuturor domeniilor strategice ale statului si ale resurselor. In rest justitia a promovat in frunte doar habarnisti docili care au transformat justitia intr-o farsa.

# presiunile asupra guvernantilor vor creste in anii urmatori date 20 iunie 2018 14:54 +3

dupa epuizarea resurselor neregenerabile ale Romaniei, fara exportruri, fara accize, cei aflati la putere vor trebui sa gaseasca bani pentru importul de gaze petrol, lemne de foc sau energie electrica ? dar pentru a importa ceva…, trebuie bani sa platesti. ce produce/exporta Romania? industria IT este volatila, specialistii in inalta tehnologie sunt persoane care isi pot lua firmele, inovatiile, produsele si drepturile de autor si pot pleca urgent dintr-o tara fara resurse…. epuizarea resurselor neregenerabile, dupa 1990, nu a facut din Romania o tara cu mai multi cetateni….  ciclurile economice lungi de tip Kondratiev se scurteaza, ultimul a avut doar 40 de ani ? au trecut aproape 29 de ani din actualul ciclu Kondratiev si… vine iarna Ghita? roata economiei nu asteapta dupa politicieni sau magistrati… nu pare ca au crescut disensiunile dupa ce s-a cam risipit mare parte din ceea ce Romania avea in 1990 ?

# Pintea date 20 iunie 2018 14:55 +5

Presedintele asta care neaga tot, de unde stie ce s-a discutat, a fost de fata? Si cum a mandatat-o pe cucoana, daca ea era in concediu? Si daca a fost mandatar, nu raspunde pt mandatul pe care i l-a acordat? Iar dupa scandal, daca el era ingenuu, de ce nu a chemat-o sa o intrebe scrasnind ”ce-ai facut?” Si cu o privire ucigatoare, nu a tipat ”te dau afara”?Trebuia data afara imediat, chiar si cu un sms. Acestea sant itele incurcate ale unui scenariu incropit in carciuma de ”juristi” de seama, ca Danilet si Checeherita, pe care se vede ca presedintele care nu ar trebui sa mai fie presedinte, se bazeaza mult. Penibil, ca sa faci de ras institutia presedentiala pentru ca nu vrei sa revoci o corupta si recurgi disperat la trucuri infame, desconsiderand toate institutiile tarii! Ce ironie, ca in anul Centenarului sa avem un presedinte care provoaca numai rasete, atat este de jalnic! Nici Ceausescu, cel nedrept blamat, nu a fost vreodata atat de penibil si nu a a aruncat tara in ridicol!

# Klaus_Klaus date 20 iunie 2018 18:03 0

8) Iaca DOVEZILE ;-) - ADEVAR si MINCIUNI - SIMULTAN!: “M-a intrebat daca ii dau voie... Stiu ca a existat o discutie... Stiu ce a discutat doamna Tanasescu” ... 1- I-a DAT VOIE sau...DISPOZITIE? :P (desi insa era in CM - parca) 2 Daca STII ca A EXISTAT O DISCUTIE, de ce o mai dai pe dupa ceafa? .... Asta face de toata okara generatii intregi de sasi.. bazati, nu cu tiglele de pe casa luate de vant.. si sparte...

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi numita suspecta Laura Kovesi sefa Parchetului European, in pofida dosarului de mita in care este urmarita penal?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 19.02.2019 – Kovesi fuge de dosar ca dracu' de tamaie. Misterul din denuntul Elenei Udrea

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER