IOHANNIS, PERICOL PENTRU DEMOCRATIE – Ministrul Justitiei Tudorel Toader il distruge pe Klaus Iohannis, care calca in picioare Decizia CCR si Constitutia Romaniei doar ca sa o protejeze pe Laura Kovesi: “Ceea ce face presedintele este cel mai periculos precedent pentru statul de drept... Prima data cand un demnitar de rang inalt pune in discutie respectarea si aplicarea legii fundamentale”. Tudorel il ironizeaza pe Werner: “A devenit foarte cunoscator in ale dreptului constitutional”

Miercuri, 13 iunie 2018 13:22 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto) reprezinta un pericol pentru statul de drept din Romania, deci implicit pentru democratia din Romania. O spune cat se poate de clar ministrul Justitiei Tudorel Toader, care a comentat gestul nepermis al presedintelui Iohannis de a refuza sa puna in aplicare Decizia Curtii Constitutionale a Romaniei care il obliga sa semneze decretul de revocare a Laurei Kovesi, practic incalcand Constitutia Romaniei doar pentru a o proteja pe sefa DNA (click aici pentru a citi).


Intr-o declaratie acordata miercuri, 13 iunie 2018, inainte de a intra in sediul Ministerului Justitiei, Tudorel Toader a catalogat sfidarea presedintelui Iohannis la adresa CCR si a Constitutiei ca fiind cel mai periculos precedent petrecut vreodata in Romania. Asta intrucat este prima data cand un demnitar de un asemenea rang pune in discutie respectarea si aplicarea Constitutiei, si a unei decizii CCR.

Pe de alta parte, ministrul Justitiei Tudorel Toader l-a ironizat pe Klaus Iohannis, afirmand ca “a devenit foarte cunoscator in ale dreptului constitutional”.

Iata declaratiile ministrului Justitiei Tudorel Toader:

“Cu siguranta pot sa va spun urmatorul lucru. In lunga mea experienta in sistemul judiciar, cred ca ceea ce face presedintele astazi este cel mai periculos precedent pentru statul de drept. Este cel mai periculos precedent pentru ca este pentru prima data cand un demnitar de rang inalt, sa nu spun la cel mai inalt nivel, pune in discutie respectarea si aplicarea legii fundamentale, aplicarea si respectarea unei decizii a Curtii Constitutionale.

Mai departe, ministrul Justitiei in sens constitutional, dar de data aceasta nerespectarea Constitutiei capata dimensiunea unui diferend de rang constitutional intre puterile statului si puterile statului urmeaza sa caute solutia acestei nerespectari a deciziei”.

Accesari:5099