Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

JURNALISTII SE SOLIDARIZEAZA IMPOTRIVA ABUZULUI DNA – Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania condamna terorismul judiciar comis de DNA in procesul Kovesi–Antena 3: “UZPR solicita DNA sa dea dovada de realism si moderatie, renuntand la orice actiuni care ar putea afecta independenta si corectitudinea actului juridic... Ne exprimam deplina solidaritate profesionala si morala cu jurnalistii postului Antena 3” (Declaratia de presa)

Joi, 8 martie 2018 12:50 | Scris de G.T. | pdf | print | email

Jurnalistii din presa libera condamna terorismul judiciar comis de DNA in procesul Kovesi-Antena 3. Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania, condusa de jurnalistul Doru Dinu Glavan (foto), a dat publicitatii, miercuri 7 mai 2018, o declaratie de presa in care isi exprima ingrijorarea cu privire la actiunea de intimidare a DNA. Este vorba despre demersul prin care DNA a cerut copia dosarului civil Kovesi-Antena 3 pentru ca documentele sa fi folosite in cadrul unui dosar penal, actiune care a avut loc inainte de ultimul termen de la Curtea de Apel Ploiesti, in care judecatoarele Valentina Gheorghe si Marilena Panait au ramas in pronuntare, urmand sa anunte la 20 martie 2018 daca ii vor acorda Laurei Kovesi banii pe care aceasta vrea sa ii ia de la jurnalistii Antena 3 Mihai Gadea, Mugur Ciuvica, Bianca Nae si Radu Tudor, precum si de la senior editorul Lumeajustitiei.ro Razvan Savaliuc (click aici pentru a citi).


In declaratia de presa data publicitatii, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania solicita DNA sa dea dovada de realism si moderatie, si sa renunte la orice fel de actiuni care ar putea afecta independenta si corectitudinea procesului Kovesi-Antena 3. De asemenea, UZPR isi exprima deplina solidaritate profesionala si morala cu jurnalistii dati in judecata de Kovesi.

Iata declaratia de presa a Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania:

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania a luat cunostinta cu profunda ingrijorare de faptul ca, in procesul civil pe care procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, l-a intentat ziaristilor postului Antena 3, instantei i-au fost solicitate de catre DNA, date dintr-un dosar care o priveste, in mod direct, pe doamna procuror sef. Avand in vedere faptul ca acest demers a fost apreciat de catre prestigiosi reprezentanti ai mediului juridic si academic a fi un abuz de putere in sensul ca procurorul sef al DNA foloseste autoritatea institutiei pe care o conduce pentru a pune presiune pe o autoritate judecatoreasca intr-un proces in care este direct implicata si, prin aceasta, este de natura sa afecteze in mod deosebit de grav obiectivitatea si corectitudinii deciziei ce va fi pronuntata in cauza respectivaUZPR solicita Directiei Nationale Anticoruptie sa dea dovada de realism si moderatie, renuntand la orice actiuni care ar putea afecta independenta si corectitudinea actului juridic.

Asa cum am facut si cu alte ocazii, excludem, in mod categoric orice intentie a Uniunii noastre de a influenta, in mod direct sau prin intermediari, derularea normala si corecta a acestui proces si, totodata, ne exprimam deplina solidaritate profesionala si morala cu jurnalistii postului Antena 3, carora le dorim sa depaseasca cu succes aceasta incercare pentru a se putea consacra realizarii proiectelor editoriale care au adus postului un solid si binemeritat prestigiu.

In mod deosebit, dorim sa apreciem spiritul de solidaritate si sustinerea fata de confratii nostri de la postul Antena 3 de care au dat dovada personalitati reprezentative ale presei noastre scrise si audio-vizuale, care au pus mai presus de optiunile lor politice, filosofice sau religioase, apararea demnitatii profesiunii noastre si a dreptului la libera exprimare a ziaristilor.

Avand in vedere faptul ca, in ultimul an, Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania s-a confruntat cu o provocare, profund incorecta si vadit imorala, de scindare si de invrajbire, pusa la cale de un grup diversionist de pucisti cu epoleti, care s-a soldat cu o serie de procese intentate cu rea credinta, construite pe minciuni grosolane si pe falsuri revoltatoare, examen greu pe care am reusit sa il trecem numai prin unitatea si increderea reciproca a membrilor si simpatizantilor uniunii, adresam confratilor din presa scrisa si audiovizuala indemnul de a nu ceda unor asemenea tentative de dezbinare, de subordonare si de manipulare.

Sta in puterea noastra sa punem mai presus de orice promovarea si apararea Interesului National al Romaniei si al tuturor cetatenilor sai, cel mai luminos si meritat omagiu pe care il putem aduce acum, in anul Centenarului Marii Noastre Uniri. Astfel si numai astfel, vom reusi sa facem din profesiunea de jurnalist un titlu de demnitate si de inalta valoare profesionala si morala.

Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania

Presedinte,

Doru Dinu Glavan

Accesari:4780

Comentarii

# DODI date 8 martie 2018 14:19 +12

Este benefică această acțiune a unor jurnaliști responsabili și conștienți de menirea lor în societate. Nu același lucru îl putem spune despre trădătorii de neam și țară, oamenii cu caractere mici sau chiar coloană vertebrală lipsă. Îl putem numi aici pe cel care se crede purtătorul de stindard al jurnalismului românesc, cel care, asemeneni lui ciolanis, vorbește scrâșnind și gândește în citate din DNA, pe numele lui mic CTP. Chiar dacă ar fi dorit să fie un nume mare între jurnaliști este prea mic pentru un război atât de mare și îi e prea drag locul și rolul de pupincurist fruntaș.

# Pif date 8 martie 2018 16:01 +1

Ar fi frumos din partea Uniunii Ziaristilor Profesionisti din Romania ca, in eventualitatea unei cai de atac, chiar si extraordinare, in baza art.63 cu raportare la art.61 al.3 din CPC sa formuleze cerere de interventie accesorie in sprijinul apararii jurnalistilor. Un astfel de demers ar materializa deplina solidaritate profesionala si morala a Uniunii cu jurnalistii postului A3 in contextul dat, la un nivel superior unei simple declaratii de presa. Daca presa este considerata a 4-a putere in stat, in mod sigur ca exista niste drepturi in Constitutie care trebuie aparate si pot fi invocate nu doar la nivel declarativ, ci si in fata puterii judecatoresti , ca putere independenta intre celelate 3. :-*

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 8 martie 2018 16:05 +3

Așadar, se pare că SE PUNE BOTNIȚA, nu-i așa? Apăi, Io* mă războiam SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR începând de prin anul 2014, atunci când, pentru a contracara acțiunea celui mai incisiv și satiric postac din Suceava, un grupuleț de bagabonți și golănași în robe au pus-o ei de-o mizanscenă, fundamentată pe un prohibit exercițiu interpretativ extensiv analogic al unor prevederi de Cod penal. Nu mai reiau povestea că-i defunctă: o acțiune prin învăluire a unor Negulești în robe, menite să pună botniță și să stopeze valul de critici la adresa Nelegiuiților de la Rădăuți. De atunci a curs multă apă pe Siret, System a triumfat prin sfidarea cu impertinență a tuturor principiilor de drept invocate, a tuturor excepțiilor ridiciate, a tutuoro nulităților invocate, a tuturor argumentelor enunțate și a probelor propuse. Între timp mi-am executat inclusiv pedeapsa închisorii (nemeritată) , în procentaj de aproape 90% din mandat.

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 8 martie 2018 16:06 0

Dar, din toată cruciada mea donquijotească împotriva Sturmabteilung-urilor porcușorilor și juzilor cu nasul în suflet, epoleți pe sub robă și toporișcă la cingătoare, n-a mai rămas decât pionieratul acelor ipoteze referitoare la restrângerea abuzivă a drepturilor fundamentale la libera exprimare și libertate a opiniilor. Atunci, fiind aproape convins 99,(6)% că NU AM VOIE SĂ CÂȘTIG DOSARUL, nepermițându-mi să-mi dovedesc nevinovăția, știam că voi fi „executat electric” cu ceva luni de închisoare. Dar grija mea cea mai mare nu era ce anume voi face în închisoare, ci mai ales neliniștea de a lăsa definitiv soluționată o asemenea ticăloșie judiciară care, prin pionieratul ei în materie jurisprudențială, va putea permite declanșarea a altor și a altor exerciții represive împotriva gazetarilor, jurnaliștilor, blogerilor, postacilor etc. Din tot acel uriaș efort de apărare – materializat în aproape 3 ani de acte procedurale și procesuale, în 3 acțiuni principale – 2 penale și 1 civil, ...

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 8 martie 2018 16:07 0

plus altele vreo 10-12 dosare asociate sau derivate din primele, în momentul de față NU A MAI RĂMAS ÎN PICIOARE decât o excepție de constituționalitate, formulată în faza apelului din speța ce mi-a adus nemeritata titulatură de „PENAL”. În acea excepție, printre alte fraze mucalite sau sarcastice, sunt enunțate o serie de Adevăruri care, pentru acea perioadă – nov. 2015 – mai 2017 – constituiau veritabile premiere în materie de enunț cu temă socială, formulat în limbajul cel mai neechivoc și fără de putință de tăgadă. Iaca ce spuneam în finalul respectivei excepții: „Finalitatea flamboaiantului și halucinantului exercițiu interpretativ extensiv analogic al dosarului 8856/314/2015 deschide o cutie a Pandorei ale cărei bestiarii evadate vor produce abominabile orori în Cetatea diriguită de Convenţia pentru Apărarea Drepturilor Omului şi a Libertăţilor fundamentale.”

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 8 martie 2018 16:09 0

În loc de concluzie: Io* nu mai am nevoie nici măcar de audiență a blogului. Nu-mi mai pasă de nimic și de toate. Io* m-am retras, prin CONȘTIENTĂ RENUNȚARE, în acel loc marginal înspre care m-a ostracizat societatea neosecuristă a maimuțoilor urlători de bombardament judiciar. Acolo, stau și mă delectez cu cercurile mele somând, pe oricine mai vrea să-mi tulbure echilibrul, cu celebra diatribă rostită de Arhimede: Noli turbare circulos meos”. Este vorba de acele cercuri ale destinului care, pentru mine au debutat în Dec 89, ocazie cu care mi-am câștigat în mod nemijlocit dreptul la libera exprimare. Cercul s-a închis după 28 de ani, printr-o condamnarea abominabilă, printr-un exercițiu represiv camuflat, având drept țintă reală tocmai exercițiul liberei exprimări.

# Edelweiss - Rarinc de Bukowina date 8 martie 2018 16:10 +1

Așadar nemainteresându-mă de nimic și de toate din Rroemenica Absurdistană, Neosecuristă și Satrapică a anului 2018, referitor la evidenta ascensiune exponențială a atacurilor fățișe la adresa LIBEREI EXPRIMĂRI, invit pe oricare cetitor de bună credință să mai lectureze o dată textul Cererii de sesizare a Curții constituționale. Poate se înțelege ceva din ceea ce urla, ca Moise în pustiu, un cetățean simplu, SINGUR ÎMPOTRIVA TUTUROR, la acea vreme NEPENAL. Happy reading și multă baftă tuturor gazetarilor, blogerilor, postacilor, influencerilor sau formatorilor de opinie care, în anii ce vor urma, vor intra cu ghiotura la închisoare. Postscript: NOLI TANGERE CIRCULOS MEOS! https://tazmaniandemoon.blogspot.ro/2017/03/exceptie-de-neconstitutionalitate-art.html

# GIM date 31 martie 2018 21:17 0

Dovada faptului că poeții, precum jurnaliștii...apără adevărul în societate. Prin solidaritate demonstrezi puterea, Așa procedează jurnaliștii, cu...spor, Făcând publică și transparentă, averea, Parlamentarilor corupți, de la Izvor! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1805839389436413&set=p.1805839389436413&type=3&theater

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 10.12.2018 – SUA dau liber la amnistie si gratiere

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER