luju luju luju

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

KOVESI S-A ITIT PE TROTUAR – Fosta sefa a DNA se teme sa nu fie fortata sa dea inapoi cei 300.000 lei luati de la Antena 3. Kovesi s-a prezentat la Curtea de Apel Ploiesti la judecarea contestatiei in care se cere anularea hotararii care a imbogatit-o, dupa ce CSM a stabilit ca DNA a incalcat independenta instantei cu o adresa de intimidare. Avocata lui Kovesi a incercat sa dea lectii de morala, pretinzand ca jurnalistii Antena 3 sa-si ceara scuze din oficiu. Savaliuc a pus-o la punct (Foto)

Marţi, 14 mai 2019 18:52 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Cand toata lumea credea ca Laura Codruta Kovesi a disparut din peisajul public (ultimele dati fiind vazuta cand a fost pusa sub inculpare si obligata sa dea cu subsemnatul la Politie pentru controlul judiciar), fosta sefa a DNA a aparut discret la Curtea de Apel Ploiesti, marti dimineata, vizibil slabita si neinspirat imbracata, in opinia noastra. Insotita de avocata Daniela Frasie, fosta sefa a DNA a comparut la termenul din dosarul 422/42/2018, unde risca, in cazul in care va fi admisa contestatia in anulare a jurnalistilor Antena 3, sa fie obligata sa dea inapoi cei 300.000 lei incasati ca urmare a deciziei definitive a acestei instante, care a pronuntat solutia dupa ce doi procurori ai DNA, Marius Bulancea si Mihaela Beldie Canela, au trimis o adresa de intimidare, formulata ambiguu, in care se putea trage concluzia ca judecatorii cauzei fac obiectul unui dosar penal de coruptie.


Sansele ca Laura Kovesi sa fie fortata sa dea banii inapoi sunt maxime intrucat Plenul CSM a stabilit prin decizie irevocabila ca prin adresa semnata si trimisa la dosar de cei doi procurori DNA a fost afectata independenta judecatorilor de la Curtea de Apel Ploiesti, astfel incat decizia definitiva din apel apare lovita de nulitate absoluta, intrucat s-a incalcat art. 6 din CEDO potrivit caruia orice persoana are dreptul la un proces judecat de “o instanta impartiala si independenta”.

Amintim ca prin Hotararea nr. 435/2018, Plenul CSM a stabilit ca in dosarul Kovesi – Antena 3: Adresa DNA este de natura a incalca independenta judecatorilor din compunerea completului de judecata... exista elemente pe baza carora se poate conchide ca a fost adusa atingere independentei judecatorilor”.

Potrivit Art. 133 din Constitutie: “...(7) Hotararile Consiliului Superior al Magistraturii sunt definitive si irevocabile cu exceptia celor prevazute la articolul 134 alineatul (2).” (n.n. - cele in materie disciplinara, ceea ce nu e cazul de fata). 

Asta nu i-a impiedicat pe procurorii DNA Marius Bulancea si Mihaela Beldie Canela sa atace in contencios-administrativ Hotararea CSM, pentru a cere anularea acesteia, credem noi cu un singur scop, cel de a impiedica previzibila situatie in care fosta sefa a lor sa fie nevoita sa dea banii inapoi. Cauza Bulancea si Beldie contra CSM are termen la 28 mai 2019 la Inalta Curte – Sectia contencios (Dosar nr. 5074/2/2018).

Intrucat completul de judecata format din judecatoarele Elena Staicu si Andra Botez a decis sa nu solutioneze contestatia in anulare pana cand nu se va solutiona dosarul de la Inalta Curte privitor la Hotararea Plenului CSM nr. 435/2018, iar jurnalistii nu s-au opus dorintei instantei considerand-o legitima, Curtea de Apel Ploiesti a decis marti sa suspende contestatia in anulare pana la solutionarea dosarului aflat pe rolul Inaltei Curti: “In baza disp. Art. 413 alin.1 pct.1 NCPC dispune suspendarea judecarii procesului pana la solutionarea dosarului nr.5074/2/2018 aflat pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Cu recurs pe toata perioada suspendarii judecarii procesului. Recursul se va depune la Curtea de Apel Ploiesti. Pronuntata in sedinta publica.”

Avocata lui Kovesi i-a plans de mila clientei si a facut un acces de morala

Pusa in fata suspendarii procesului, avocata Daniela Frasie a inceput sa-si vaite clienta, cum ca nu are nicio vina ca trebuie sa se prezinte la acest proces de mai bine de un an, doar pentru ca jurnalistii Antena 3 au cerut si obtinut suspendarea partii de sentinta prin care au fost obligati ca pe langa cei 300.000 lei sa-si ceara si scuze publice. Avocata Frasie a pretins ca nu ar fi trebuit sa se astepte judecarea unei cauze pentru ca jurnalistii sa-si ceara scuze, pentru ca in mod normal ar fi trebuit sa-si ceara scuze din proprie initiativa.

A fost momentul cand Razvan Savaliuc, senior editorul Lumea Justitiei (care a castigat procesul cu Kovesi dupa 4 ani de hartuiala) a intervenit pentru a stopa elanul vorbitoarei:Daca tot se dau lectii de morala aici despre faptul ca nu ar trebui sa se astepte o hotarare judecatoreasca pentru prezentarea de scuze, si eu astept doamna Presedinta ca reclamanta Laura Kovesi sa-si ceara scuze poporului roman pentru odiosul protocol pe care l-a semnat in 2009 cu SRI, protocol prin care Justitia a fost pervertita, in conditiile in care Curtea Constitutionala a Romaniei a declarat protocolul ilegal in totalitate. Astept si eu scuzele doamnei Kovesi!”

La iesirea din sala de judecata, Kovesi a iesit din cladirea Curtii de Apel Ploiesti, insotita de avocata ei si de un bodyguard de la SPP (vezi foto) platit din bani publici, pe care nu stim in baza carei legi inca il mai detine, in conditiile in care este un simplu procuror, si inculpat pe deasupra.

Kovesi a iesit exact pe trotuarul in care la un termen anterior al aceluiasi dosar, in aprilie 2018, se ratoia la jurnalisti sa nu-i mai puna intrebari intrucat: “Sunt aici pentru a sustine o cauza personala, ca atare nu fac declaratii. Multumesc frumos. La revedere. Repet, nu fac nicio declaratie. Deja sunt in timpul meu liber, in spatiul meu privat. Multumesc frumos, la revedere.

Ce sa vezi insa, misterul trotuarului a fost elucidat: nimeni nu mai poate crede acum ca e spatiul privat al lui Kovesi intrucat, intre timp, conducerea Curtii de Apel Ploiesti a avut grija sa puna pe trotuarul din fata instantei mai multe pancarde pe care scrie ”Rezervat Curtea de Apel - (vezi foto)

* Cititi aici integral Hotararea Plenului CSM nr. 435 din 19 aprilie 2018

* Cititi aici sesizarea jurnalistilor hartuiti in instanta de sefa DNA

Accesari:7663

Comentarii

# DODI date 14 mai 2019 19:38 +21

Trebuie să aveți milă de slujire. Nu și-a permis din niștye amărâți 300.000 lei să își plăteascp avocata, sepepistul și să mai aibă și bani de haine. Așa că slujirea dacă nu se îmbracă cu o HAINĂ mai de Doamne-ajută este în schimb ea o veritabilă HAINĂ. PS. traducere pentru #rezistenți, ciolanis și acoperiți a doua ”haină o puteți înlocui cu RĂU ca să pricepeți mesajul!!!!”

# Mey Dodi date 14 mai 2019 22:21 +1

io am fost mai ignorant si am tradus haina+gioarsa,,, cam asa se spunea pe la tara la hainele vechi,,:-))) ,,, de-o fi una de-o fi alta,,,,tot gioarsa ramane ptr mine...

# ochila date 15 mai 2019 11:14 0

Stati linistiti la locurile voastre. ICCj le va da dfreptate celor doi procurori asa cum ia dat si LCK anuland sanctiunea disciplinara. Dreptatea e in Ceruri. Amin

# Kovesi , ce-ai fost si ce-ai ajuns ... date 14 mai 2019 21:22 +18

Halca de slanina plagiatoare , e asteptata acum de 2-3 speriati . He-hei lele ... Urmeaza , dupe faza cu datul inapoi , faza cu executarea pedepsei pana la slabire , te fac astia "schija" . Se credea asta si cu Coldea prostu` , stapanii galaxiei dupa ce a plecat basescu. La beci cu ei ! :eek:

# vasile date 15 mai 2019 07:19 +1

Dupa cum arata pantalonii burlan este clar ca nu poate sa dorma nopte. Pactele din trecut o ajung din urma. Succesuri!

# Abia inceputul date 14 mai 2019 22:49 +3

Astept cu nerabdare sa ii vina randul, sa slabeasca pana i se vor impletici picioarele, sa plateasca ptr toate atrocitatile facute, nimic mai mult. Sa nu se bucure de nicio pensie pe care sper sa nu o apuce. Asta merita KOVESI, dinte pt dinte, atât.

# indignata date 14 mai 2019 23:18 +7

Vorbind de haine...ati vazut cum era imbracata avocata ????? Fereasca D-zeu... la asa "silueta", haine atat de bizare si care scot in evidenta doar kilogramele in plus. Iar Kovesi era imbracata ca si orice femeie de la tara care merge la piata. Ce a fost si ce-a ajuns. Avocata voia sa starneasca mila jurnalistilor fata de sarmana Kovesi ,ca sa nu trebuiasca sa le dea inapoi banii luati cu japca pe cand ea era Nefertiti .In general adevarul proverbelor se verifica , asa ca cel care zice : "cu cat esti mai sus cu atat cazi mai jos" i se potriveste foarte bine stimabilei. Ii urez tot asa si la mai rau.

# Ioan Barbatei date 15 mai 2019 12:51 0

KOI-vesi reprezinta NULITATEA ABSOLUTA IN MAGISTRATURA...ACEST SPECIMEN NU A PRIMIT NIMIC PRIN EXAMENE, PRIN MUNK...E O SCULA MIZERABILA A SECURITATII INTERNE SI EXTERNE...MI-E SCIRBA DE ACEASTA BALENA ESUATA, DE ACEST BRONROZAUR IN FUSTE...

# anuntati din vreme cande se repune pe rol date 15 mai 2019 14:58 0

ca sa venim si noi cu vacile nationale la pascut in curtea apelurilor

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - In cazul crimelor de la Caracal avem de-a face cu:

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 21.08.2019 – Werner a dat gazele pe o sapca

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER