Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

LISTA NEAGRA DE LA BRUXELLES (II) – Inainte sa ii ceara Monei Pivniceru date privind stadiul unor dosare penale ale DNA, reprezentatul CE Catherine Day i-a scris ex-ministrului Justitiei Catalin Predoiu. Day a ordonat sa fie trimisa la Bruxelles o lista a cauzelor de coruptie cu membri ai Guvernului, Parlamentului, presedinti de CJ, primari, directori de companii de stat: "Sa detaliati calitatile detinute de inculpati, natura acuzatiilor, data emiterii rechizitoriului, numarul dosarului”

Miercuri, 21 martie 2018 16:36 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Inca o dovada ca institutiile europene interveneau cu bocancii in actul de justitie din "colonia" Romania. Jurnalistul Mihai Gadea de la Antena 3 a prezentat marti seara, 20 martie 2018, o noua scrisoare venita de la Bruxelles in care se ordona autoritatilor romane sa comunice date din dosarele penale, sub pretextul pregatirii unui nou Raport MCV pentru Romania. Este vorba despre o scrisoare pe care aceeasi Catherine Day (foto dreapta), fost secretar general al Comisiei Europene, cunoscuta ca o apropiata a Monicai Macovei, i-a trimis-o fostului ministru al Justitiei, Catalin Predoiu (foto stanga) inaintea vizitei delegatiei MCV in Romania din martie 2012.


In cuprinsul scrisorii semnate de Catherine Day, ex-ministrului Justitiei Catalin Predoiu i se solicita sa comunice date si informatii despre anumite institutii din sistemul judiciar din Romania, iar mai cu seama, despre activitatea DNA in cadrul unor dosare penale ajunse in instanta.

Reprezentata Comisiei Europene cere astfel de la DNA, in mod particular, "o lista completa a cazurilor de coruptie la nivel inalt privind actualii sau fostii membri ai Guvernului sau Parlamentului, presedinti ai consiliilor judetene, primari si directori ai companiilor de stat care au fost trimisi in judecata din 2007”.

Si nu doar atat, Catherine Day ii cere lui Predoiu si ca DNA sa detalieze calitatea fiecarui inculpat, natura acuzatiilor din rechizitoriu sau informatii despre stadiul dosarului din instanta.

Curat murdar! Ce stat european se face pres in fata unor institutii europene si accepta interventia brutala a acestora in treburile interne? De ce s-a acceptat ca in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare, expirat in realitate din 2010 (CITITI AICI), sa fie solicitate date si informatii care nu vizau obiectul verificarilor?

Iata scrisoarea transmisa de Catherine Day ex-ministrului Justitiei Catalin Predoiu:

"Draga domnule Predoiu,

As vrea sa stabilim o serie de detalii legate de pregatirile Comisiei pentru lunile viitoare in cadrul Raportului privind progresele inregistrate de la data aderarii, care va fi adoptat in aceasta vara.

Dupa cum am discutat deja cu autoritatile romane, Comisia intentioneaza sa organizeze doua misiuni in aceasta primavara, o misiune de experti in saptamana 19 martie si o a doua misiune tehnica a serviciilor Comisiei, probabil pentru saptamana 30 aprilie.

Cele doua misiuni au functii complementare. Misiunea de experti ne va permite sa beneficiem de expertiza practicantilor care evalueaza situatia in lumina experientei proprii. Misiunea tehnica va fi mai asemanatoare cu misiunile anterioare, desi va avea si o perspectiva pe termen mai lung.

Pentru informarea dvs., am atasat o lista provizorie de institutii ce urmeaza a fi vizitate si de probleme care trebuie abordate in timpul misiunii de experti in timpul misiunii programate pentru 19 martie. Unele intalniri vor trebui organizate in paralel. Serviciile mele vor trimite in scurt timp ministerului un program mai detaliat.

Pentru a pregati ambele misiuni, as fi recunoscatoare daca autoritatile romane ar putea raspunde celor doua chestionare anexate. Chestionarul principal se axeaza in principal pe date factuale care vor fi folosite in misiunea expertilor; cel de-al doilea chestionar include mai multe intrebari analitice in legatura cu perspectiva de 5 ani a raportului de vara. As fi recunoscatoare daca raspunsurile la chestionarul principal ar putea fi furnizate pana la 14 martie, astfel incat sa se incadreze in misiunea expertilor. Intelegerea noastra este ca fata de aceste probleme exista deja date disponibile care trebuie doar sa fie colectate - dar daca exista elemente care necesita mai multa documentare din partea dvs., intelegem daca aceste informatii pot fi furnizate mai tarziu. Raspunsurile la al doilea chestionar pot fi furnizate pana la data de 13 aprilie.

Pe langa misiunea expertilor, Comisia poate completa cel de-al doilea chestionar cu probleme suplimentare.

As dori sa va multumesc anticipat pentru cooperarea dvs.in organizarea acestor misiuni.

Cu stima,

Catherine Day

(...)

Furnizati o lista completa a cazurilor de coruptie la nivel inalt privind actualii sau fostii membri ai Guvernului sau Parlamentului, presedinti ai consiliilor judetene, primari si directori ai companiilor de stat care au fost trimisi in judecata din 2007. Pentru fiecare in parte sa detaliati calitatile detinute de inculpati, natura acuzatiilor din rechizitoriu, data inceperii anchetei, data emiterii rechizitoriului, numarul dosarului”.

Iata facsimil cu scrisoare transmisa de Catherine Day ministrului Justitiei:

Accesari:7448

Comentarii

# Mandea date 21 martie 2018 17:27 +18

Astia trebuie inchisi in aceasi celula si cerute despagubiri de la CE si de la cei 2 personal, ca altadata sa nu mai faca . Capra asta batrana isi bate joc de bugetul CE : trebuie sa-si asume raspunderea . :eek:

# Gilu date 21 martie 2018 17:43 +23

COMINTERNUL de la Bruxelles este mult mai periculos decat cel din timpul lui Stalin , deoarece actioneaza sub iluzia democratiei si a statului de drept . Atata nerusinare nu ne _ am fi inchipuit ; sa repeti aceleasi procedee , la atata vreme de la caderea comunismului , denota faptul ca aceste nulitati nu au citit in vietile lor de rahat nici o carte de istorie a Europei ...Ma surprinde nerusinarea lor si ticalosia unor cozi de topor de la noi , care se uita in gura lor .si executa ordinele , vanzandu _ si sufletul ...daca l_ au avut vreodata ...

# nucu date 21 martie 2018 19:07 +9

Ce am inteles eu in toti acesti ani , mare sfarä cu Uniunea Europeanä e cä ... Diferenta dintre Uniunea Europeanä si Uniunea Sovieticä este numai la denumire. In rest are copiate la indigou aceleasi practici, aceleasi metode de discriminare si de subjugare a statelor mai mici ca si Uniunea Sovieticä si in plus acoperä si promoveazä coruptia la nivel macro.european .

# obiectiva date 21 martie 2018 20:51 +11

PERDOIOU sa faca bine si sa dea banii ianpoi pentru toate codurile astea de tot r.a.h.a.t.u.l.....bine ca acel COD de procedura civila era din ANUL 1865 si 150 de ani, aproape 200 de ANI a fost bun pentru Romania, vin nataraii astia si le fac harcea parcea......PERDOIU SI TOT RESTUL INCOMPETENTILOR, BANII INAPOI........

# luna catre avi date 21 martie 2018 21:44 +1

asta e avocat in baroul lui florea? explicabil de ce avem o legislatie catastrofala. ginerica a lui zamfirescu e tamaie in drept! am impresia ca in clanul lui florea avi aviii sunt majoritari. :D astia sunt in stare sa se dea singuri in judecata si sa depuna intampinare!

# un mizantrop date 22 martie 2018 02:53 +2

N-aveti sentimentul ca asistam la un fel de calatorie in timp, accesibila unor privilegiati?! Astia, clar niste perversi amorali, cu gena nazista, pentru ca nu-si pot satisface poftele in democratia lor consolidata, fac un voiaj in Romania, isi trimit cererile aici, stiind ca vor fi "rezolvate". Probabil, raspunsurile si le claseaza, acasa, in albume ascunse de ochii lumii si le deschid cand sunt singuri, sau in cercul lor, stramt (sper). Asa cum pedofilii "civilizati" fac excursii sexuale in sudul Asiei...

# Justitiabil date 22 martie 2018 07:49 +1

represiune nedreapta? Infracțiuni contra statutului prin amestecul brutal in justiție și direcționarea anchetelor și sentințelor? Dl fost ministru de justiție își poate încadra singur faptele, destul de ușor 

# imun/teanu date 22 martie 2018 09:31 +4

Cand Catalin, "baiEt de casa si pripas", ministru, i-am inregistrat oficial cateva pagini. despre "legislatura" LUI. Intre care cateva randuri c-o reverie. Prin '72-'73 la Inst. de proiectari Buzau, colega Rodica Predoiu venea si cu copilu' /ca si alte, n-avea cu cine-l lasa. Ca copilu', si plictisit, se urca cu picioarel pe scaunul ei. La care ea lua foc. Noi tineri, necopti, ii faceam semn iar sa se urce, si pe planseta, Rodica disperand. In adresare l-am intrebat pe ministru, "acum cine-l asmute sa se urce cu picioarele pe oameni". Si daca e mandra mamica Rodica. Nu a raspuns.

# snobu date 22 martie 2018 12:31 0

Poetul scrise „copil din flori și de pripas”...

# imun/teanu date 22 martie 2018 14:21 0

Asa e, dar, "baiEt", de la "baieti...".

# Gogulet date 22 martie 2018 10:32 -5

Mona Pivniceru, ministru al Justitiei in Guvernul Ponta, a respins in 2012 acuzatiile privind o posibilă ingerintă a Comisiei Europene, care ceruse să i se comunice stadiul anumitor dosare. “Cată vreme ne-am obligat ca stat să respectăm niște standarde, ne-am asumat niște obligații internaționale, nu putem avea acum un dublu limbaj" Mona Pivniceru declara in 2012 că nu se poate vorbi de o ingerință in actul de justiție a faptului că reprezentanți ai Comisiei Europene au cerut anumite date privitoare la mai multe dosare din instanțele romanești, scrie Agerpres: “De la instituirea Mecanismului (MCV, n.r.) Romania s-a obligat la anumite condiționalități, singură și le-a propus ca standard, ca obiective de atins. Comisia monitorizează propriile noastre promisiuni. Comisia nu a cerut date din dosar, ci a cerut să se explice care este stadiul lucrărilor, adică procedura care a fost desfășurată in acele dosare.".

# Cristi date 22 martie 2018 12:08 0

Stai linistit, evidenta, faptul ca de fapt MCV-ul asumat de Romania include si informarea periodica asupra dosarelor de coruptie (pentru ca doar asta se afla sub monitorizare), ca nu s-au cerut informatii care nu sunt oricum publice oricui este interesat sa le caute, samd, toate astea sunt irelevante. Toate palesc in fata nevoii de sange a oamenilor, a nationalismului stupid pe care il avem. "Colonia" Romania, ei nu ne dicteaza noua ce sa facem, democratii bolnave, noi stim mai bine cum sa ne auto-guvernam, si alte tampenii. Dupa mine, pe langa reactia publica complet nejustificata, absolut trista este scrisoarea trimisa de Dancila la EU, care dovedeste ca habar nu are ce inseamna MCV, ce acorduri are Romania cu UE, samd. Dar, din nou, nevoia de senzational, de nationalism primitiv primeaza oricand in fata logicii si analizei unei probleme din mai multe puncte de vedere.

# imun/teanu date 22 martie 2018 14:38 +1

O fofileaza Cristi ca n-ar sti ca MCV-ul este inventie a prea-curatei Monica. Special pentru noi, exstinsa si la bulgari doar sa nu para prea cu ochi si sprancene. Toate cate flagrante la "ei" (bravii UE-isti) sunt imaculate. Cazut in cur la UE, Cristi se va-nchina in curand la Alah, care stim ca e mare. Sub otomani doar plateam un tribut, de care ne-am si eliberat. Ce acum ne va fi?, inca nu stim. Un "Cristi", insa..."RE-zista". Iata ca Dancila, pe care-au facut-o in toate felurile inainte de-a sti despre ea, da, in sfarsit, dovada si de demnitate. De pus pentru asta la zid.

# Cristi date 22 martie 2018 20:00 0

Exact cum spuneam mai sus, argumentele logice palesc in fata nationalismului primitiv. Eu am incercat sa prezint lucrurile dintr-o alta perspectiva, tu ai raspuns cu o logoree care nu transmite nimic. Doar un usor amuzament spre final, cand numesti demnitate reactia lui Dancila. Cred ca in viata ei (si sigur de cand e prim-ministru), nu a facut nimic care sa poata fi catalogat in vecinatatea aproximativa a demnitatii. Romania, prin semnarea tratatului de aderare, a acceptat MCV. O parte a MCV-ului este monitorizarea justitiei, pe teme de coruptie. Cererea de informatii (repet, informatii publice) legate de dosarele de coruptie intra in categoria monitorizarii. Oare cum sa explic altfel? :) Si un prim-ministru, europarlamentar de 9 ani, ar fi trebuit sa stie toate astea, si sa raspunda demn, exact cum a facut Pivniceru in 2012, in loc sa trimita o scrisoare ridicola la CE.

# Klaus-Klaus date 26 martie 2018 15:05 0

;-) Din păcate koana katerina day ESTE LA PENSIE (normal, nu ca s-a ostenit si strofocat la maxim sireaca..) si NU prea mai ai ce-i face - eventual sa i se citească din urarile Sf Vasile cel Mare.. Problema a si rezolvat-o HERR FIKUS-RANJILA : "EU NU CRED CA E UN AMESTEC IN TREBURILE JUSTIȚIEI" ... etc... etc ... Ideal ar fi ca cele 2 LOAZE LOCALE - MM si CP sa fie luate la bani marunti.. pt TOATE POTLOGARIILE INFECTE si desigur si "ucenica" lor - nefărtata nefertiti.. dar di " rezervistul coldea"

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 10.12.2018 – SUA dau liber la amnistie si gratiere

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER