LUPEA NU O IARTA PE LULUTA – Judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj acuza tratamentul preferential aplicat fostei sefe DNA: “In tara asta, meritocratia a devenit un lux? Cred ca da. Doamna Kovesi si-a castigat rangul de procuror de ICCJ din procuror de parchet de tribunal in instanta. O instanta care nu a tinut seama de precedentul judiciar. Si cu un CSM care nu a declarat apel in cauza. Cati nu ati dori sa fiti judecati asa?”

Luni, 10 iunie 2019 12:19 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Meritocratia a devenit un lux in Romania. Aceasta este concluzia judecatoarei Adina Daria Lupea (foto) de la Curtea de Apel Cluj. O concluzie pe care a tras-o vazand tratamentul preferential de care a avut parte fosta sefa DNA Laura Kovesi.

Astfel, intr-un scurt comentariu facut pe pagina sa de Facebook, Adina Daria Lupea se intreaba cate persoane oare nu si-ar dori sa aiba parte de o judecata precum cea pe care a avut-o Laura Kovesi. Caci, asa cum se stie, fosta sefa DNA si-a castigat gradul profesional corespunzator PICCJ in instanta, cu ignorarea precedentului judiciar si cu un CSM care nu a facut apel impotriva hotararii judecatoresti.


Un alt aspect abordat de Adina Daria Lupea priveste Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie. In acest sens, Lupea acuza ipocrizia celor care cer desfiintarea acestei structuri, fara sa se fi revoltat ca un serviciu similar, infiintat netransparent si cu procurori numiti la fel de netransparent, a functionat in DNA ani de zile in care magistratii din intreaga tara au fost supus santajului si terorii. In plus, judecatoarea Lupea aminteste ca in respectivul serviciu de la DNA functionau procurori de la parchete de pe langa judecatorii care anchetau posibile fapte de coruptie de la cel mai inalt nivel al magistraturii.

Iata comentariul judecatoarei Adina Daria Lupea:

“Ca tot se vorbeste despre monstruoasa sectie de anchetat magistrati, da, da, bau baul democratiei moderne, am si eu ceva de spus.

Cati dintre dvs. stiti ca fara stirea nimanui, pe cai ascunse, in DNA se infiintase o sectie speciala de anchetat magistrati? Prin ordin al Codrutei. Sectia asta oculta a instrumentat dosare cu noi cativa ani buni. Acum, daca exista o SIIJ infiintata in baza legii, unde oamenii sunt numiti de CSM, nu politic, ne inflamam de parca am descoperit gaura la macaroana. Pai asta functiona deja, doar sub alta tutela. Asta de acum e de terorizat magistrati onesti. Cealalta ce era? Purgatoriu? O binecuvantare? Vreo minune care facea ca un procuror de locala, cu 6 ani vechime, sa ancheteze fapte de coruptie la cel mai inalt nivel? Il bantuia pe procurorul acela noaptea vreo fantoma care ii spunea care e diferenta intre legea circulatiei si Legea 78/2000 si se trezea iluminat, nu?

Pana cand vom impinge ipocrizia mai departe si vom accepta ca putem fi anchetati de procurori cu rang si functie inferioare, in numele dreptei anticoruptie? Procurori numiti prin interviu. Care la intrebarea ce faci daca ti se respinge o propunere de arestare nu dai raspunsul corect: 'Anchetez judecatorul!'? esti respins.

Ne deranjeaza cei cu 18 ani vechime si cu experienta. Desigur, aceia nu sunt usor manipulabili.

In tara asta, meritocratia a devenit un lux? Cred ca da. Doamna Kovesi si-a castigat rangul de procuror de ICCJ din procuror de parchet de tribunal in instanta. O instanta care nu a tinut seama de precedentul judiciar. Si cu un CSM care nu a declarat apel in cauza. Cati nu ati dori sa fiti judecati asa?


Accesari:5708