MAGISTRATII #REZIST CHEFUIAU CAND ROMANII O PLANGEAU PE ALEXANDRA – Activistii Florentin Riza de la Parchetul Tribunalului Braila si Bogdan Cornea de la Judecatoria Bals au petrecut cu bautura si femei in zilele in care romanii erau ingroziti de crimele de la Caracal si incompetenta autoritatilor. Procurorul Riza a explicat paranghelia: nu au fost dame de companie, doar dansatoare. Petrecaretii sunt semnatari de memorii impotriva Legilor Justitiei sau de sustinere a Laurei Kovesi (Video si Foto)

Joi, 8 august 2019 14:32 | Scris de G.T. | pdf | print | email

S-a aflat cine sunt cei doi magistrati care chefuiau fara probleme in zilele in care o tara intreaga era ingrozita de crimele de la Caracal si de incompetenta autoritatilor care nu erau in stare sa gaseasca cele doua fete rapite si foarte probabil ucise. Este vorba despre doi magistrati de tip #rezist, ambii semnatari de memorii si listute impotriva modficarilor la Legile Justitiei sau de sustinere a fostei sefe DNA Laura Kovesi. Numele lor: Florentin Riza, procuror, si Bogdan Cornea, judecator.

Mai exact, Florentin Riza este procuror la Parchetul Tribunalului Dolj, delegat in prezent la Parchetul Tribunalului Braila, dupa ce in trecut a activat si pe la DNA, de unde a fost insa zburat ca urmare a noilor prevederi din Legile Justitiei, pe motiv ca nu avea vechimea necesara pentru a presta la aceasta structura. In ceea ce-l priveste pe judecatorul Bogdan Cornea, acesta nu are o experienta prea mare in instanta, fiind numit in functie abia in 26 ianuarie 2017, de catre presedintele Romaniei Klaus Iohannis.


Combinatia letala politist-procuror-judecator

Concret, cei doi magistrati au fost filmati in timp ce petreceau, in 3 august 2019, in plin scandal Caracal, in localul “La Vella – Yachting Club”, din localitatea Dubova, aflata in clisura Dunarii. Imaginile au aparut pe pagina de Facebook “Observ tot”, unde s-a dezvaluit si identitatea magistratilor, si au fost publicate de colegii de la Cancan, care au oferit si cateva detalii despre ceea ce s-ar fi intamplat pe pontonul unde a avut loc cheful. Asa s-a aflat si un detaliu important. Acela ca la petrecere a luat parte si seful Politiei Scornicesti, Marin Scaete. Adica o combinatie si o tovarasie letala politist-judecator-procuror, in fata caruia niciun inculpat sau justitiabil nu are vreo sansa.

Altfel, potrivit jurnalistilor de la Cancan paranghelia ar fi costat in jur de 5.000 de euro, petrecaretii distrandu-se inclusiv cu animatoare. De asemenea, la chef ar fi participat si un profesor din Drobeta Turnu Severin, pe numele sau Cezar Pahonie, caruia procurorul Riza i-a turnat la un moment dat apa in cap. Iar despre un profesor Cezar Pahonie, din Drobeta Turnu Severin, aflam dintr-un articol publicat de ziarul Libertatea ca si-ar fi pus ca poza de profil la retelele de socializare fotografia unui criminal de razboi nazist (click aici pentru a citi).

Explicatiile procurorului

Procurorul Florentin Riza a oferit cateva explicatii jurnalistilor de la Cancan, dupa aparitia imaginilor de la cheful facut impreuna cu judecatorul Bogdan Cornea. Acesta a precizat ca si-a sarbatorit ziua de nastere, fiind pentru prima data cand face o petrecere de acest gen. In ceea ce priveste fetele prezente la party, procurorul sustine ca nu a fost vorba despre dame de companie, ci despre partenerele de viata ale participantilor, plus cateva animatoare puse la dispozitie de organizatori. Referindu-se la costul parangheliei, procurorul Florentin Riza afirma ca pentru bauturi s-a platit undeva la 5-6.000 lei:

„Pe 5 august am implinit 40 de ani, iar pe 3 august mi-am sarbatorit ziua, la Dubova, insa departe de restul lumii, la 300 de metri de mal. Pe barca nu au fost dame de companie, ci doar partenerele de viata ale apropiatilor mei si cateva dansatoare, angajate ale organizatorilor. Mai mult decat atat, costul bauturilor s-a ridicat la 5-6.000 de lei, iar jumatate din cei 20 de invitati prezenti nu au consumat alcool. In plus, spre finalul petrecerii ne-am udat cu apa, in gluma, cu sticle de Evian de 0,75, asa cum se observa si pe filmare. Este prima oara in viata mea cand imi serbez ziua cu o petrecere de genul acesta, am avut in jur de 20 de invitati”.

Adepti #rezist

Desigur, orice procuror sau judecator are libertatea de a organiza sau participa la orice fel de petreceri, atat timp cat acestea sunt in limita decentei, astfel incat prezenta magistratilor la asemenea distractii sa nu afecteze prestigiul Justitiei si sa nu duca la incalcarea codului deontologic. Problema este insa contextul in care acest chef a fost facut. Si anume, fix in zilele in care romanii erau se uitau inmarmuriti la cazul Caracal, unde doua fete (Luiza si Alexandra) au fost rapite si posibil ucise, dar si la incompetenta procurorilor si politistilor care investigheaza aceasta speta.

Pe de alta parte, este evident ca din acest moment exista o incompatibilitate profesionala intre procurorul Florentin Riza, politistul Marin Scaete si judecatorul Bogdan Cornea. Caci acesta din urma va avea obligatia de a se abtine din orice doar in care vor fi implicati cei doi colegi de distractie. Fie ca vorbim de un dosar in care acestia ar fi parte, fie ca vorbim despre un dosar in care acestia au lucrat.

In alta ordine de idei, asa cum precizam si la inceputul articolului, procurorul Florentin Riza si judecatorul Bogdan Cornea fac parte din tabara magistratilor activisti, cei care in ultimii ani au facut politica pe fata si au protestat cu incalcarea legii impotriva Guvernului si majoritatii parlamentare. Spre exemplu, pe procurorul Florentin Riza de la Parchetul Tribunalului Dolj, delegat la Parchetul Tribunalului Braila, il gasim pe lista magistratilor activisti care au trimis o scrisorica publica prin care isi exprimau nemultumirea fata de decizia CCR de obligare a presedintelui Klaus Iohannis sa semneze decretul de revocare a Laurei Kovesi de la conducerea DNA. Cat despre judecatorul Bogdan Cornea, acesta se regaseste printre magistratii activisti care au protestat, tot prin fel de fel de memorii si scrisorele, impotriva modificarilor la Legile Justitiei.

Imaginile video cu cheful dat de procurorul Florentin Riza, la care a participat judecatorul Bogdan Cornea, pot fi vazute aici.

Iata fotografii de la respectiva petrecere:

Accesari:7379