Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

MESAJ PENTRU KLEMM - Presedinta UNJR Dana Girbovan cere clarificari Ambasadei SUA la Bucuresti: “Sa expuna punctual care propuneri din proiectele de modificare a Legilor Justitiei ar aduce atingerea independentei justitiei si ar pune in pericol lupta impotriva coruptiei... Daca Departamentul de Stat a socotit necesar sa intervina intr-un proces legislativ, are 'obligatia' sa comunice public care dintre amendamentele trecute de comisie ar afecta lupta anticoruptie”

Miercuri, 29 noiembrie 2017 12:56 | Scris de Bogdan GALCA | pdf | print | email

Presedinta UNJR Dana Girbovan a reactionat dupa ingerinta extrem de grava in treburile interne ale Romaniei comisa de Departamentul de Stat al SUA, care a dat ordine Parlamentului cum sa voteze in cazul Legilor Justitiei. Si a facut-o cerand Ambasadei SUA la Bucuresti condusa de Hans Klemm (foto dreapta, alaturi de sefa DNA Laura Kovesi) sa precizeze care din propunerile de modificare a Legilor Justitiei ar aduce atingerea independentei justitiei si ar pune in pericol lupta impotriva coruptiei.


Intr-o declaratie acordata agentiei Mediafax, Girbovan afirma ca daca Departamentul de Stat al SUA a considerat ca este necesar sa intervina intr-un proces legislativ, atunci trebuie sa precizeze ce prevederi nu ar fi in regula pentru a fi analizate. Presedintele UNJR mai arata ca daca exista prevederi care ar incalca independenta justitiei sau daca lupta anticoruptie ar fi in pericol, atunci atunci nu trebuie asteptat ca propunerile sa ajunga in Plenul Parlamentului, ci acest lucru trebuie dezbatut in cadrul Comisiei speciale. Insa, pentru a fi analizate temerile SUA, trebuie ca Ambasada Americii la Bucuresti sa precizeze exact la care dintre propuneri s-a facut referire. Evident acest lucru nu se va intampla, caci, credem noi, nu exista in modificarile la Legile Justitiei vreo prevedere care sa incalce independenta Justitiei sau sa afecteze lupta impotriva coruptiei. Iar comunicatul de presa al Departamentului de Stat este rezultatul unor manipulari grosolane si a unor informatii false oferite probabil inclusiv de catre Ambasada SUA la Bucuresti, in conditiile in care Hans Klemm este unul dintre protectorii Sistemului odios care a ajuns sa conduca Romania cu arma catuselor.

Iata declaratiile facute de Dana Garbovan pentru Mediafax miercuri, 29 noiembrie 2017:

“Ambasada americana la Bucuresti trebuie sa clarifice comunicatul Departamentului de Stat si sa expuna punctual care propuneri din proiectele de modificare a legilor justitiei, dezbatute in Comisia parlamentara, ar aduce atingerea independentei justitiei si ar pune in pericol lupta impotriva coruptiei. Nicaieri in comunicatul Departamentului de Stat nu se face vreo solicitare Parlamentului de a retrage proiectele de lege, asa cum vadit eronat a relatat o parte de presa din Romania.

O asemenea cerere din partea Departamentului de Stat ar fi o 'ingerinta' care ar incalca cu adevarat toate principiile democratice si pe cele ale statului de drept, inclusiv Parteneriatul Strategic Romania-SUA, construit tocmai pe fundatia respectarii mutuale a democratiei si statului de drept. In comunicat, insa, Departamentul de Stat mentioneaza ca 'indemnam Parlamentul Romaniei sa respinga propunerile care slabesc statul de drept si pun in pericol lupta impotriva coruptiei'.

Pana ca plenurile celor doua Camere ale Parlamentului sa poata respinge prin vot asemenea propuneri, care ar afecta independenta justitiei sau ar pune in pericol lupta anticoruptie, acestea trebuie sa treaca de Comisie in amendamente adoptate. Or, cu totii suntem de acord ca nu trebuie sa asteptam pana cand se ajunge in plen, ci toate propunerile care ar afecta independenta justitiei trebuie sa fie respinse in Comisia unde se discuta acum, aplicat, modificarile la aceste legi.

Este vorba, totusi, despre modificari legislative, motiv pentru care trebuie sa se foloseasca argumente si exemple concrete. Clarificarile Ambasadei SUA de la Bucuresti cu privire la ce articole ar afecta indepenenta justitiei ar ajuta la transarea acestei discutii”.


Accesari:6241

Comentarii

# Marinela date 29 noiembrie 2017 13:36 +34

Excelent Doamna Gârbovan, foarte bine si ca cei doi șefi de camere au luat poziție vis à vis de bizarul mesaj provenit DIN ROMÂNIA VIA USA! Dar ar fi fost la superlativ o reacție pe măsura, 3 fraze cu mulțumiri pt gândurile bune si asigurări ca la noi e bine si la vara cald! Punkt! Situația e oricum haotica dat fiindca opoziția se tine ferm de cuvânt si împiedica cu toate forțele orice. Sunt in stare sa saboteze o ambulantă care vine la mama unuia din opoziție daca aceasta este trimisa sau condusă de un PSDist. Au zis-o acum un an, sun coerenți oamenii. Ce #resist, astia sunt #distrug! Practic s-a intrat in impasse, iar daca nu se începe cu o sănătoasă nesimțire, adică gata cu temeri si misive explicative, se va adauga numai otrava #distrug. #resist sa faca bine sa manifesteze unde nu sunt oameni care sărbătoresc! Guvernul, Parlamentul sa-si vadă de treaba, iar KWI sa meargă la schi. Câta anarhie, Dumnezeule!

# remember date 30 noiembrie 2017 15:55 +2

Nu sar IJ + CSM + pupinlincuricii să-i ceară socoteală? Fură mai prompți cînd săriră s-o sfîșie pe jud. Florica Roman!

# cucuveauamov nu cîrîie nimic? date 30 noiembrie 2017 16:29 +3

Ba e cazu' ca duduia Ciordy să-l apere pe nediplomatul ambasador. Doar Mr K a sărit s-o apere de plagiat, aruncînd cu pietre în alții: „Ca procuror șef al DNA, a trimis la închisoare niște oameni destul de puternici.” Că plagiatul fu dovedit din 2012 și cei din GIP nu au beneficiat de bulău - să nu ne pierdem în amănunte nesemnificative :P :P :P .

# Mr K e habarnist or mincinos? date 2 decembrie 2017 11:10 +1

„Domnul ambasador ori este intr-o grava eroare, ori dezinformeaza cu buna stiinta!... In Romania, ca de altfel si in SUA, un procuror nu poate trimite pe nimeni la inchisoare”, L. Axinte, 27 oct. 2016

# pariem că...? date 30 noiembrie 2017 16:42 +1

Va sări un alt jude să înfiereze asociațiile profesionale ale magistraților, plagiindu-l pe H. Dumbravă: „Tinta scrisorii deschise nu e ambasadorul SUA, ci DNA si doamna Kovesi”.

# Marinela date 29 noiembrie 2017 13:50 +14

À propos de “sănătoasă nesimțire”, sa fie pe înțeles, câteodată este cazul sa nu se reacționeze pe principiul “dar cine ești tu ca sa ...” ca se intra intr-o spirala nenorocita. De aproape un an in România se trăiește in spirale din astea. Magneții care atrag victimele in spirale sunt diabolicii marcați #resist. Distorsionează tot. Problema e ca ei CRED in ceea ce gandesc. Ei gandesc in spirala, acționează in spirala. Ce ar fi sa fie lăsați sa se rasuceasca pana nu mai pot si Guvernul sa guverneze, Parlamentul sa parlamenteze șamd. Cu SĂNĂTOASĂ NESIMȚIRE. USA nu va raspunde Dnei Gârbovan si nimănui altcuiva. Va raspunde prin ecou un macovist, #resist etc etc, adică cu alte spirale atrăgătoare .... Haide zău, programul trebuie îndeplinit. Curaj

# Ce va mai scorni diplomatu lu PEȘTE? date 30 noiembrie 2017 16:17 +1

Mr Klemm va apela iar la formula „Nu comentez acest lucru”, cînd fu întrebat dacă poza cu steagul secuiesc poate să încurajeze mișcările separatiste.

# citat interesant date 3 decembrie 2017 19:41 +2

„Opinia mea este ca Ambasadorul Hans Klemm este in spatele acestui comunicat si nu o sa isi schimbe acum pozitia. Toate pozitiile acestui cretin,au fost pentru susținerea statuluii paralel... Teapa pe fata. Dupa ce au obtinut de la prostii de romani 4 miliarde de euro,fara nici macr ridicarea vizelor, ne dau si peste bot.” Chris Terhes

# Lagardere (Mr K nu are viermișori) date 4 decembrie 2017 07:35 0

Acest domn știe prea bine ce face, gest cu gest. Gesturile unui ambasador au semnificatii deosebite și trebuie citite ca atare. Adică: daca se scarpina la... pardon, spate, in timp ce vorbeste despre Congo, asta inseamna nu ca ar avea viermisori ci ca situatia de acolo il impresioneaza fix in dos... Asadar, daca merge in acel tinut cu vajnice si vesnice tendinte separatiste si se pozeaza cu steagul separatistilor, el da un mesaj. Si acest mesaj nu este ”uitati-va diseara pe Cartoon Network ca se da Popeye Marinarul”, ci, ”curaj, baieti, e mommentul sa va miscati ca noi va sustinem”... Ceva de genul Serbia-Kosovo?

# Klemm Inocentu date 4 decembrie 2017 07:42 0

Mr K s-a pozat cu steagu' secuiesc din ignoranță. Nu mai există secui nici în Ardeal și nici aiurea. Numai în cărțile de istorie. V. recensămînt 2011. cunoastelumea.ro

# mesaj diplomatic date 4 decembrie 2017 07:50 0

Ambasada SUA: „Hans Klemm este ambasadorul Statelor Unite în întreaga Românie.” A se citi: ”Dl ambasador a fost deosebit de impresionat de calitatea palincei oferite cu ocazia vizitei in judetele Harghita si Covasna. Intr-un moment de labilitate s-a agatat de steagul secuiesc pentru a evita o cadere diplomatica.”

# Catalin Dinulescu date 29 noiembrie 2017 14:05 +19

Asteptam ca Parlamentul Romaniei sa isi faca treaba prin adoptarea legilor justitiei si sa ignore zgomotul de fond creat de vuvuzelele si instrumentele sistemului securistic. Pana cand presedintele Trump va afla de la oficialii statului roman ca ambasadorul sau in Romania face numai rau relatiilor romano-americane, noi romanii ii transmitem acestui personaj pe care efectiv il detestam: Klemm, go home!

# Corneliu date 29 noiembrie 2017 14:26 +16

Doamna presedinta Gârbovan, de ce ar trebui sa ne spuna ambasada SUA care legi nu trebuie modificate si care legi trebuiesc modificate? SUA sa isi vada de legile lor, sa isi spele rufele in tara lor, nu sa se implice pe tot globul dand ordine. Pai, haideti sa le dam si noi lor ordine, sa le spunem cum sa procedeze, ce legi sa le modifice, le-ar conveni?

# Klemm watch your job description form, clerk ! date 29 noiembrie 2017 17:01 +18

Eu as zice ca "embassy" sa-si vada de fisa postului ! Vedeti cum ne-au manipulat de-am ajuns noi sa le cerem acum "in ce sens sa ne modificam propriile legi". Trebuiau neglijati complet cei de la departamentul tarii milogilor ( http://www.usdebtclock.org/ ) . Noi de cate ori le-am zis ce sa faca la ei ?!

# Pandele date 2 decembrie 2017 10:43 0

Mahării de la Dep. de Stat nu se-ncurcă-n amănunte nesemnificative, cum ar fi ce e greșit în cele propuneri. Vai, același 'behavior' ca al gloatei mobilizate prin Fb la marele miting... fîsîîîit. :P :P :P

# Marius date 29 noiembrie 2017 17:24 +6

Klemmy my friend , because of you, people became to be suspicious about USA politics and may even hate your country . Honestly you should be fired/replaced by the new administration of White House . Why , you ask ? You work in the exactly the same manner like Obama taught you : disgusting !

# petre date 29 noiembrie 2017 18:52 +3

Multa dreptate are CORNELIU.Suntem o tara independenta ca si SUA .Ei cu legile lor,noi cu cele ale noastre care sa nu incalce legile internationale,dar sa se subordoneze legilor europene pentru ca suntem membrii ai CE.

# Sandu date 30 noiembrie 2017 10:07 +2

Departamentul de stat a SUA la fel procedeaza si in Congresul american? Domnule Klemm =GO HOME=!

# bla-bla: drepturile omului pînă la un punct date 2 decembrie 2017 10:53 0

Dep. de Stat SUA ne aburește! A exemplificat practicile abuzive ale DNA cu dosare fabricate în Raportul privind drepturile omului 2016. Asta nu înseamnă că putem da de pămînt cu DNA...

# Valeriu Stefanoiu date 30 noiembrie 2017 10:27 +3

Poporul American este in popor pragmatic.Nu face nimeni nimic fara a fi platit.Cedeti ca Dl.Klemm a avut acele interventii pe gratis ?Depinde de unde a venit "ajutorul "pentruca daca s-a apelat la "ajutor public" nu prea este bine. El vatrebui sa se descurce cu Departamentul de Stat ,mai ales ca a declarat ca a vorbit in numele SUA. Despre coruptie nu cred ca at fi trbuit sa vorbeasca avand in vedere Situatia cu Microsoft ,in care numai partea romana a avt de "suferit"partea Americana lipsind cu desavarsire.

# Andrei Muresan date 30 noiembrie 2017 12:12 +8

Doamne, ce se intampla Sfinte Andrei cu acesti oficiali, cu acesti tradatori ai democratiei.Iata eu am emigrat datorita PDSR si Soros (am documente). As fi avut suficiente motive sa atac dusmanii dezradacinarii mele in tot acest timp, dar am ramas vertical si drept pentru Tara mea si nu pot ingadui sufletului meu (ADN 100% roman, fara nicio picatura de sange de la alta natie, popor sau venetici) sa traiasca umilirea voastra. Sunt uimit cand vad presiunile ambasadorului asupra poporului din care provin, lectiile date, cand stiu viata, in detaliu, din America. Eu, dau bani pentru copii americani saraci, haine si alte lucruri scumpe la "God Will" (am chitante), eu, un roman prapadit. Din taxele platite de mine primesti si tu salariu, iar tu imi jignesti poporul, origine, existenta. Doamne, Sfinte Andrei, ocroteste-i pe romani!

# vertical, ce înseamnă? date 30 noiembrie 2017 16:52 +1

„Iar principalii noștri factori de decizie ar trebui să ia exemplu de la omologii lor din Ungaria, Polonia și Cehia, mai nou, care au început să adopte o atitudine mai verticală și în slujba intereselor naționale î n raporturile cu aliații din NATO și partenerii din Uniunea Europeană. V. Marian

# Andrei date 30 noiembrie 2017 13:00 +4

Tot pentru ambasadorul american de la Bucuresti, imagine nu minte si nu iarta. Ce spui Excelenta? Asta-i tara care da lector Romaniei?  https://www.washingtonpost.com/news/education/wp/2017/04/19/i-dont-like-to-be-touched-video-shows-10-year-old-autistic-boy-getting-arrested-at-school/?utm_term=.86ea766c89bc

# Pentru HANS si Iohan date 1 decembrie 2017 12:15 +1

The Japanese island of Okinawa sees one of the biggest demonstrations in two decades, involving at least 50,000 people who protest against heavy US military presence after a local woman was murdered by an ex-Marine and a string of other incidents. The rally, which organizers said numbered more than 65,000 – including Governor Takeshi Onaga and officials from opposition parties – has taken place in Okinawa’s capital Naha located in close proximity to US air bases Kadena and Futenma. Simultaneous solidarity protest took place outside the national parliament in Tokyo. The demonstrators were protesting against heavy US military presence and grave crimes repeatedly committed by servicemen against the residents. In the most recent case that resonated amongst the locals, a 20-year-old woman has been murdered by an ex-Marine employed as civil worker at the US military base.

# Antoniu date 2 decembrie 2017 09:14 +1

Curios si caraghios in acelasi timp ! Ei ne sfatuiesc (ne cam insulta, de fapt, sfatuindu-ne ) sa facem legi sigure pentru siguranta si protectia populatiei darentru "siguranta si (auto)protectia cetatenilor lor mentin accesul de arme la cetateni (!!!) ceea ce face ca acestia sa se omoare intre ei . Este dovada unei conceptii bolnave despre rolul statului in asigurarea vietii si sanatatii propriilor cetateni. Are cineva curiozitatea sa inventarieze cati cetateni americani au fost ucisi de proprii concetateni de-alungul relativ tinerei existente a SUA ? Ce poate fi mai antiuman, salbatic decat "oferta" de a avea o arma in propria locuinta ? ideea de a detine o arma pleaca de la o teama.Teama de ce, in societatea cea mai imbibata de... libertate, "cea mai democratica" din lume !?

# MB date 3 decembrie 2017 20:38 0

Pragmaticul lu peste acest Klemm,doar bla-bla-bla si nu comentez acest lucru.

# Artz date 3 decembrie 2017 23:48 +2

Reprezentanta diplomatica a Romaniei din SUA a inaintat protest oficial,sau a cerut explicatii pt.ingerintele unei tari straine in activitatea Forului Legislativ Suprem ales de majoritatea votantilor? Vorbim de o Institutie legitima,careia i se cuvine respect!

# Ioan date 4 decembrie 2017 10:36 0

Dar si magistratii sa explice de ce, in cazul in care dau decizii gresite, voit, incompetenta sau greseala nu vor sa raspunda.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Sefii Completelor de 5 ale ICCJ, care nu au fost trasi la sorti, prezideaza ilegal sedintele de judecata?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.10.2018 – Kovesi ramane la PICCJ, fratele traducatoarei Pruna nu a scapat

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER