PAPAGALUL PROPAGANDISTILOR – Klaus Iohannis a citit de pe foaie aberatiile aruncate pe piata in cazul tragediei din Caracal de trompetistii SRI. Cu o ticalosie fara margini, Iohannis a folosit moartea a doua copile pentru a ataca Guvernul. Werner a mintit mizerabil acreditand ideea ca tinerele nu mai sunt in viata din cauza modificarilor la Legile Justitiei si la Codurile penale. In realitate, Legile Justitiei nu au vreo legatura cu cazul, iar modificarile la Codurile penale nu sunt in vigoare

Duminică, 28 iulie 2019 21:31 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Ticalosie fara margini comisa de presedintele Klaus Iohannis (foto sus). Acesta a avut o iesire stupefianta duminica seara, 28 iulie 2019, cand a politizat uciderea a doua copile pentru a lansa atacuri politice la adresa Guvernului. Cu alte cuvinte, Iohannis a batjocorit memoria celor doua fete pe care criminalul Gheorghe Dinca (foto jos) a recunoscut ca le-a omorat pentru a-si face campanie electorala si pentru a incita impotriva PSD. Pe langa toate acestea, Iohannis s-a facut din nou de rusine, dovedind ca nu este altceva decat o trompeta a trompetelor SRI. Asta intrucat in iesirea de la Palatul Cotroceni s-a facut remarcat prin repetarea aberatiilor aruncate in spatiul public in ultimele zile de propagandistii SRI.


Astfel, presedintele Iohannis a sustinut ca vinovatii pentru modul in care s-a intervenit in cazul crimelor de la Caracal trebuie sa plateasca, insa atentie s-a referit in mod direct doar la politisti si STS, neavand nici macar curajul de a pronunta cuvantul procuror. Apoi, citind de aceasta data de pe foaie, nu de pe prompter, acelasi Iohannis s-a apucat sa acuze ca tragedia de la Caracal ar fi fost cauzata de modificarule facute la Legile Justitiei si la Codurile penale. Asta in conditiile in care Legile Justitiei nu au nicio legatura cu procedura de interventie intr-un asemenea caz, ele referindu-se la statutul magistratilor, organizarea judiciara si la CSM, iar modificarile la Codul penal si Codul de procedura penala nici macar nu sunt in vigoare, ele fiind in analiza la CCR. De altfel, ultima modificare majora a Codurilor penale a avut loc in timpul Guvernului Ciolos, cel mai slab guvern din istoria Romaniei, guvern pus fix de Klaus Iohannis, care isi indeplinise visul de a avea “Guvernul meu”.

Practic, in iesirea lui Iohannis de duminica seara nu am auzit decat niste idei emanate de mintile propgandistilor SRI, si iata repetate papagaliceste de la cel mai inalt nivel de catre presedintele Romaniei. Diferenta este ca propagandistii SRI au plans pe fata de indepartarea Serviciului din dosarele penale si actul de justitie, in timp ce Iohannis nu a facut decat trimiteri usoare la acest aspect. De asemenea, o diferenta este ca propagandistii SRI au folosit moartea a doua fetite pentru a cere desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, or Klaus Iohannis nu s-a referit decat la “instrumente inventate de PSD”. Hal de presedinte...

Altfel, micniunile, declaratiile ticaloase si incitarile lui Iohannis nu fac altceva decat sa ne confirme impresia ca se incearca din nou folosirea unei tragedii in scopuri politicie si crearea unei emotii publice in urma careia o grupare politica sa puna mana total pe putere. Asa cum s-a intamplat in cazul incendiului de la Colectiv, cand Iohannis a reusit sa isi aduca la Palatul Victoria “Guvernul meu” condus de Dacian Ciolos.

Iata declaratia in care presedintele Klaus Iohannis a politizat moartea a doua copile pentru a ataca Guvernul:

„Buna seara!

Dragi romani,

Incep aceasta declaratie prin a-mi exprima regretul profund fata de tragedia de la Caracal, in care institutiile nu au reusit, in urma unui lung sir de erori inacceptabile, sa salveze vietile celor doua tinere, curmate brutal. Sunt alaturi de familiile indurerate si ma alatur romanilor care si-au manifestat solidaritatea cu acestea in momentele grele prin care trec.

In aceste zile am comunicat constant cu autoritatile implicate si responsabile. Institutii ale statului roman nu au reusit de aceasta data sa isi faca datoria, aceea de a proteja dreptul fundamental la viata. Este o realitate sumbra care, din nefericire, nu mai poate fi schimbata. Cei responsabili vor trebui aspru sanctionati. De la Interne, de la STS, din toate institutiile care vor fi gasite vinovate de aceste tragedii. Dar pedepsele, oricat de severe si binemeritate ar fi, nu aduc vietile pierdute inapoi. Ce este insa obligatoriu sa facem este sa identificam toate mijloacele pentru a preveni repetarea unor astfel de tragedii.

Nu ma voi pronunta pe detaliile acestui caz pana la finalizarea anchetei si a rapoartelor pe care le vom discuta, in mod foarte serios, in CSAT. In mod normal, insa, nu ar fi trebuit sa ajungem sa discutam un asemenea caz in CSAT. Si resping abordarea politicianista propusa de Guvernul Romaniei, care ar trebui sa se gandeasca daca nu cumva este autorul moral al acestei tragedii.

Calcarea in picioare a legilor justitiei, a codurilor, a institutiilor responsabile de siguranta cetateanului a fost si este una dintre liniile directoare ale acestei majoritati parlamentare. Am auzit apelurile doamnei premier de a nu politiza aceasta situatie. Ar fi un indemn onest doar daca ar veni de la oameni onesti, care cauta deschis si sincer solutii pentru rezolvarea situatiei. Atunci cand vine de la cei care au masacrat legi, au dat afara oameni competenti pentru a-si numi apropiatii in functii, au scazut pedepsele unor infractori si au vrut sa isi subordoneze politic toata justitia pentru a scapa de raspundere, atunci cand acesti oameni vorbesc despre referendumuri legate de justitie, atunci cand fac apeluri ca si cand nu au avut nicio legatura cu aceasta tema, ei nu mai au nicio credibilitate, iar indemnurile lor nu au nicio valoare! Politizarea Ministerului Afacerilor Interne este, din pacate, o realitate in Romania anului 2019!

Exista solutii. La CSAT voi cere Prim-ministrului, Ministrului Justitiei si Ministrului de Interne sa identifice solutii concrete, inclusiv daca se impune, de modificare a legilor si a procedurilor. In urma repetatelor interventii asupra legislatiei penale si procesuale penale, precum si in contextul ultimelor actiuni ale noilor instrumente inventate de PSD, s-a ajuns in situatia in care cooperarea dintre politisti si procurori se face deficitar, iar cel care sufera este cetateanul roman. Daca autoritatile nu au instrumente legale clare pentru combaterea eficienta a criminalitatii, acest lucru trebuie rezolvat rapid! Aceasta nu scuza si nici nu justifica insa atitudinea celor implicati!

Legislatia penala trebuie modificata in interesul apararii drepturilor fundamentale si nu al apararii infractorilor. Voi cere Ministrului Justitiei sa analizeze de urgenta in ce masura se impun modificari ale legislatiei penale in privinta perchezitiei, a procedurilor de actiune atunci cand viata sau integritatea fizica a unui cetatean este in pericol. De asemenea, se impune o analiza a legislatiei sub aspectul competentei materiale a parchetelor pentru infractiunile de rapire si omor cu victime multiple.

Voi cere, de asemenea, in CSAT, Ministrului Justitiei sa analizeze in ce masura se impune modificarea competentei materiale a DIICOT dupa modelul competentei materiale a unor institutii occidentale, care instrumenteaza inclusiv toate cazurile de infractiuni grave indreptate impotriva persoanelor, precum rapiri sau omoruri cu victime multiple, intrucat, la acest moment, DIICOT ancheteaza doar omorurile comise de un grup organizat, nu si fapte precum crime de acest tip, care prezinta o gravitate la fel de mare.

Sunt solutii punctuale, cu care voi veni in CSAT, pentru ca Guvernul sa nu se mai planga ca nu stie ce are de facut. Le cer sa uite de referendumuri absurde, sa isi asume raspunderea, pentru ca ei sunt cei care pot lua decizii si sa adopte solutiile pe care oamenii competenti din sistemul de justitie le stiu.

Societatea romaneasca s-a trezit, este implicata si reactioneaza! Problema reala este ca, dincolo de aceasta criza, statul roman a fost profund slabit de guvernarea PSD din ultimii ani. Prima si cea mai importanta zona – legile justitiei si toate prevederile pe care am incercat sa le aman cat mai mult, dar pe care nu am putut sa le opresc in totalitate. Multe dintre ele au produs deja efecte, iar aceste efecte trebuie reparate.

Cer Guvernului sa ia masuri acum, pentru ca are parghii, daca mai are o minima decenta. Si le mai cer ceva celor de la PSD si ALDE - abrogarea modificarilor legislative aduse in ultimii doi ani legilor justitiei si codurilor penale. Este un pas obligatoriu – pe care nu il mai cerem doar noi, Comisia de la Venetia si toate vocile competente din sistemul de justitie. il cer si romanii, afectati de efectele cumplite ale incompetentei si coruptiei PSD.

Daca nu o va face acest guvern, va promit ca voi strange o noua majoritate, dupa alegeri, care va face asta. Si care nu se va opri la acest lucru, ci se va ocupa de intarirea statului, pentru ca drepturile romanilor sa poata fi protejate si garantate cu adevarat. Romanii cinstiti muncesc din greu, platesc taxe multe, si asteapta sa fie respectati si protejati la ei acasa, asa cum este protejat si respectat orice cetatean european. Statul roman poate face asta daca este eliberat de incompetenta, de clientelism, de coruptie si de aroganta!

Va multumesc!”

Accesari:7084