PARASTASUL JUSTITIEI – Judecatoarea Madalina Afrasinie le bate obrazul magistratilor care au tacut in fata abuzurilor: „Aniversam sau comemoram Ziua Justitiei? Protocoalele sunt bomboana de pe coliva. Si noi am contribuit la prepararea ei, tacand... Justitia este in genunchi, iar pentru asta toti suntem raspunzatori! Nu este o zi de sarbatoare, ci este o zi a rusinii... Draga justitiabilule, iarta-ne si iarta-te pentru ca am fost si suntem complici la ingenuncherea Justitiei!”

Luni, 1 iulie 2019 14:35 | Scris de V.B. | pdf | print | email

Continua sa apara voci din magistratura care le reproseaza colegilor judecatori tacerea complice in fata abuzurilor. Dupa presedinta Tribunalului Timis Adriana Stoicescu (click aici pentru a citi), de data aceasta a luat atitudine sefa Sectiei a VI-a Civile de la Tribunalul Bucuresti, judecatoarea Madalina Elena Afrasinie (foto).


Mesajul de pe Facebook al judecatoarei Afrasinie vine in contextul in care duminica, 7 iulie 2019 (prima duminica din luna), se sarbatoreste Ziua Justitiei. Astfel, magistratul TMB le cere iertare justitiabililor pentru complicitatea manifestata de judecatori fata de abuzurile din ultimii ani, complicitate ce a dus la nenorocirea a nenumarate destine. De aceea, Madalina Afrasinie pune problema daca nu cumva Ziua Justitiei ar trebui marcata drept un moment funebru, cu protocoalele SRI pe post de „bomboana de pe coliva, o coliva mare, la care si noi am contribuit la prepararea ei, tacand”.

Iar pentru ca rusinea sa fie deplina, vinovata tacere a fost completata de persecutarea celor care au indraznit sa se ridice impotriva nedreptatilor.

Totusi, sefa Sectiei a Vi-a Civile le reproseaza inclusiv justitiabililor ca nu si-au facut auzita vocea la momentul potrivit, facandu-se „complici la ingenuncherea Justitiei” tocmai cu cei de la care au primit sentinte necrutatoare.

Iata postarea integrala a Madalinei Afrasinie (vezi facsimil):

Ziua Justitiei este marcata, anual, in prima duminica a lunii iulie, potrivit Hotararii nr. 364 din 1994 a Guvernului Romaniei privind instituirea Zilei Justitiei.

Anul acesta, ca si anul trecut, ma intreb, retoric, evident, daca aniversam sau comemoram... pentru ca, din pacate, ”celebrele protocoale”, in opinia mea, reprezinta ”bomboana de pe coliva”... o coliva mare, la care si noi am contribuit la prepararea ei, tacand...

Unde se afla Justitia? Intr-un razboi pe care noi, cei care am ramas in instante, chiar nu il intelegem... si daca nici noi nu il intelegem, cei care ni se adreseaza nici atat!

Ce ar trebui sa facem in aceasta zi?

Sa ne cerem iertare pentru greselile lor, pentru greselile noastre! Pentru ca am asistat si asistam pasivi la razboiul lor in lumea noastra, iar cei care platesc nu sunt doar judecatorii, ci si cei care isi pun viata lor in mainile judecatorilor!

Justitia este in genunchi, iar pentru asta toti suntem raspunzatori!

Nu este o zi de sarbatoare, ci este o zi a rusinii pentru ca toti am lasat sa se intample asta, preferand sa ii reclamam inclusiv pe cei care ”au vorbit mai mult decat trebuie”!

Capul plecat sabia nu-l taie!”, dar ce te faci cand singuri reusim sa ni-l taiem pentru motive care chiar nu ne privesc...

Asa ca, draga justitiabilule, iarta-ne si iarta-te pentru ca am fost si suntem complici la ingenuncherea Justitiei!


Accesari:8975