Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

PARTIDUL AMBASADORILOR – Avocatul Aurelian Pavelescu: “Se apropie decontul pentru ingerintele ambasadorilor in politica din Romania... Partidul Ambasadorilor se indreapta spre pierderea alegerilor... Aroganta, lipsa de intelegere a realitatilor romanesti, expunerea, au condus la pierderea increderii opiniei publice... Romanii au inceput sa-i perceapa ca pe vechii Comisari Sovietici, iar statele lor ca state care calca in picioare demnitatea poporului roman”

Duminică, 7 ianuarie 2018 12:14 | Scris de B.G. | pdf | print | email

Avocatul Aurelian Pavelescu (foto) acuza ingerintele ambasadorilor straini in treburile interne ale Romaniei si atrage atentia ca romanii si-au pierdut increderea in statele pe care acestia le reprezinta. Aurelian Pavelescu ii compara pe ambasadorii in cauza cu comisarii sovietici, precizand ca romanii percep tarile acestora ca niste state care calca in picioare demnitatea poporului roman.


Intr-o postare pa pagina sa de Facebook, avocatul Aurelian Pavelescu sustine ca "Romania a fost tratata si a acceptat sa devina mai putin decat o colonie, acolo unde atributiile si responsabilitatile Guvernatorilor sunt la un rang politic mult mai puternic decat al unor simpli Ambasadori". Totusi, Pavelescu este convins ca "Partidul Ambasadorilor" este pe cale sa piarda alegerile in Romania.

Iata postarea facut de Facebook de Aurelian Pavelescu:

Imediat dupa 1990, in Romania a aparut un actor politic nou: Ambasadele si Ambasadorii (fiind vorba despre cam aceleasi state reprezentate). Acest actor politic - mai presus de partide, guverne, presedinti si parlamente - o spun constatand o realitate arhicunoscuta, a "indrumat" in mod decisiv destinul Romaniei din ultimii 29 de ani. Cu certitudine mai mult decat orice partid, cat de mare/mic ar fi fost el. Prin urmare, s-a infiintat - in mod tacit - un super Partid politic - Partidul Ambasadorilor!

Acest Partid a castigat TOATE ALEGERILE - locale, parlamentare sau la presedintia Romaniei! Linia de dezvoltare economica, sociala - si in toate domeniile existente, au fost practic dictate si hotarate de catre acest Partid, partidele si institutiile statului roman avand un rol mai mult de executant. A fost bine, rau? Nu vorbesc despre asta acum.

Consecinta cea mai dramatica a fost urmatoarea: Romania a incetat sa mai aiba o politica externa in sensul tare al cuvantului. Pentru ca guvernele, parlamentele, presedintii si-au luat lumina direct de la ambasadori - functionari de rang secund, rang cu mult sub al unui simplu ministru din guvernele tarilor lor. Romania a fost tratata si a acceptat sa devina mai putin decat o colonie, acolo unde atributiile si responsabilitatile Guvernatorilor sunt la un rang politic mult mai puternic decat al unor simpli Ambasadori.

Un dezastru! Pentru ca acesti ambasadori, fara pregatire politica (sunt simpli diplomati), n-au avut si nu au cum sa aiba viziune si expertiza politica, nu detin aparate de analiza si de decizie, iar la nivelul guvernelor lor nu au niciun fel de influenta.

In ultimul timp Partidul Ambasadorilor se indreapta spre PIERDEREA ALEGERILOR in Romania! Aroganta, suficienta, lipsa de intelegere a realitatilor romanesti, expunerea - din ce in ce mai putin inspirata - in lupta politica dintre partidele neaose, au condus din ce in ce la pierderea increderii OPINIEI PUBLICE. Pentru ca, da, Partidul Ambasadorilor a functionat in mare masura cu un sprijin tacit al unei mari parti a opiniei publice romanesti!

Atrag atentia, insa, ca NU acesti ambasadori vor plati decontul final, multi dintre ei indiscutabil iresponsabili si prost pregatiti chiar si diplomatic, ci STATELE PE CARE LE REPREZINTA. Pentru ca romanii au inceput sa-i perceapa pe acestia ca pe vechii Comisari Sovietici, iar statele lor ca state care calca in picioare demnitatea poporului roman!”.

Accesari:5035

Comentarii

# Toma Necrediciosul date 7 ianuarie 2018 12:21 +24

Sa va fie gura de aur, Domnule Avocat, caci daca e adevarat proverbul " ce-i prea mult, strica", da, aveti dreptate, 29 de ani sunt prea multi. Insa , cert este ca, ambasadorii au facut tot ce le-a fost PERMIS sa faca si aici e buba cea mare . lipsa de coloana vertebrala, lipsa de orgoliu national, lipsa de curaj si, pana la urma, lipsa de patriotism . Stiti ce a fraza am citit intr-un discurs al unui polician spaniol ? : "necesitamos guerreros"- avem nevoie de "luptatori" (politici) nu de zdrente. Asta este rezumatul

# DODI date 7 ianuarie 2018 18:58 +6

Luând ca exemplu pe bețivul național hăhăilă, acest avocat, simpatizant al oricăror partidulețe făcute în grabă de SRI (coleg cu gușă pe vremuri) îmbrățișează niște subiecte actuale și într-o lumină corectă. Totul se face sub aparența unui curaj nebun, după ce s-a primit aprobare de la superiorii din servicii. Așa că nimic nou sub soare. El reprezintă doar unul care își vântură gura pentru a nu i se usca și pentru a-și asigura ventilația sangvină.

# Poate nu știți date 7 ianuarie 2018 22:17 +1

Nimic nou sub soare. Încă din 2014 există studiul „Despre apărarea independenței justiției de imixtiunea politicului autohton și a celui străin”, de Ion Popa dar cei din justiție nu vor să-l bage în seamă... juridice.ro

# mitocanu date 7 ianuarie 2018 12:52 -6

d-nule avocat pavelescu...sub conducerea dvs inteleapta, sa punem mana pe greble, furci si topoare si sa luam cu asalt ambasadele...sa nu scape nici un ambasador nepedepsit...hai la lupta cel mare...

# johanniskraut date 7 ianuarie 2018 17:01 +3

Ala mic cu capu' mare, neglijeaza voit(?), pentru a exonera conducerea tarilor cu pricina, un important aspect: ambasadorii implemeteaza politica externa si interesele economice (fata de Romania) a guvernelor respectivelor tari, fiind doar o (simpla) curea de transmisie, vizibila in special pe plan local. Chiar si atunci cand cureaua s-a uzat si a fost schimbata, politica a ramas aceeasi. Noii comisari sovietici sunt cei de la comisia mUE.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 7 ianuarie 2018 18:09 +3

CE MA RID!!!!!! cine vorbeste ,comisarul sef limbangiu al moroiului

# Marin TULUS, Olt date 7 ianuarie 2018 21:20 0

Individul asta are curajul sa critice pe altii,dar cum spune proverbul nu si vede barna din ochiul sau!!A nesocotit drepturile mele ca membru PNTCD cand am fost exclus din partid pentru a face jocul criminalilor politici,astăzi condamnati in prima instanta pentru evaziune fiscala, respectiv, Florescu Marian din Olt. Fost amic cu Valcov aceasta crede că le face un serviciu acestora! Nu este de mirare ca poate fi un om al celor care nu cuvanta,caci la plangerea mea DNA nu a miscat un deget dar se lauda cu lupta anticoruptie!Vine vremea rafuielilor!!

# celeron date 7 ianuarie 2018 22:54 +5

Curios cu acest pavelescu! A inceput sa gandeasca... poate...?, cu creierul propriu si nu precum fusesem obisnuiti de a fi goarna marinarului imersat in aburii etanolului! ... Dar are dreptate!

# Floare Albastra date 8 ianuarie 2018 19:40 0

Noroc cu strainii, ca romanii oricum nu stiu sa se autoguverneze si mai mult isi taie creanga de sub picioare decat iau decizii in folosul tarii. 

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.01.2019 – Taica si doamna K fac instructajul catorva CSM-isti pentru blocarea Sectiei de investigare a magistatilor

* Turbare severa in Parchetul General, in DNA si in CSM din cauza Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Revoltati ca le sunt luati la bani marunti prietenii sau fostii slubasi in ...

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER