3 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PAVAZA LUI CIOLOS - Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, este cercetat penal de DNA pentru favorizarea infractorului. Plangerea penala a fost formulata de Vlad Savulescu, fost director in ADS, si vizeaza faptul ca ministrul Agriculturii nu vrea sa comunice documentele prin care fostul ministru Dacian Ciolos s-a constituit, nejustificat, parte civila pentru suma de 60,6 milioane euro (Plangerea)

Scris de: L.J. | pdf | print

30 December 2014 01:21
Vizualizari: 11304

Directia Nationala Anticoruptie din cadrul PICCJ efectueaza cercetari impotriva actualului ministru al Agriculturii, conservatorul Daniel Constantin (foto stanga), sub aspectul infractiunii de favorizare a infractorului. Dosarul penal cu nr. 456/P/2014 a fost format ca urmare a plangerii penale formulate anul acesta de Vlad - Nicolae Savulescu, fost director al Directiei Privatizare - Concesionare a ADS, care a fost condamnat la 6 ani de inchisoare cu executare in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). In aceasta plangere, fostul director din ADS a acuzat faptul ca actualul ministru al Agriculturii, Daniel Constantin, impreuna cu alti functionari, a refuzat sa puna la dispozitia acuzatilor din dosarul ICA (Dosarul Telepatia) actele prin care Ministerul Agriculturii, prin adresa 190721/14.10.2008 si actele subsecvente, sub semnatura fostului ministru Dacian Ciolos, s-a constituit la cererea DNA, in mod nejustificat, parte civila in dosarul ICA, pentru suma de 60,6 milioane euro.


Fostul Ministru Dacian Cilos este acuzat de abuz in serviciu

La randul sau, prin aceeasi plangere, dar si prin alte plangeri penale, fostul ministru al Agriculturii Dacian Ciolos este acuzat de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, constand in aceea ca in dosarul privatizarii ICA, prin adresa 190721/14.10.2008, a constituit Ministerul Agriculturii ca parte civila, fara drept, ingnorand faptul ca din 2003, prin lege, toate fondurile obtinute din privatizarile ADS se varsau la Ministerul Finantelor, doar acest minister putand avea, eventual, calitatea de parte civila. Dacian Ciolos a fost acuzat ca in schimbul constituirii abuzive a Ministerului Agriculturii ca parte civila, actiune care a dus in final la condamnarea lui Dan Voiculescu si a altor persoane, a primit de la regimul Traian Basescu postul de comisar european pe agricultura.

La baza plangerii penale sta faptul ca prin OUG nr. 147/2002 s-a prevazut ca veniturile din privatizarile ADS “se fac venit la bugetul statului si se varsa la Ministerul de Finante. Ca atare, era imposibil ca fostul ministru al Agriculturii Dacian Ciolos sa se constituie la cererea DNA, in numele Ministerului Agriculturii, ca parte civila pentru suma de 60,6 milioane euro, adresa din 2008 fiind calificata drept ''un fals''.

Revenind la actualul ministru al Agriculturii Daniel Constantin, care, culmea, face parte din Partidul Conservator care a fost infiintat de Dan Voiculescu, in plangerea penala inregistrata la 1.04.2014 la PICCJ, se arata ca in repetate randuri s-a cerut minstrului Daniel Constantin sa puna la dispozitia instantei si a avocatilor apararii documentele din 2008 care au stat la baza constituirii ministerului ca parte civila a Dosarului ICA. La una dintre solicitatile avocatilor apararii, ministrul Daniel Constantin ar fi sugerat sa se consulte dosarul din instanta, insa la verificari s-a depistat ca acolo nu exista nicio precizare legata de actele care au stat la baza actiunii ex-ministrului Dacial Ciolos de constituire a ministerului ca parte civila. Ministrul Daniel Constantin este acuzat ca il favorizeaza pe predecesorul sau Dacian Ciolos, prin refuzul de a comunica actele care au stat la baza constituirii ilegale a Ministerului Agriculturii ca parte civila, fara sa tina cont ca sapte persoane (printre care si Dan Voiculescu) stau in inchisoare pe nedrept din cauza acestui fals.

* Cititi aici plangerea penala depusa la PICCJ de fostul director din ADS Vlad Savulescu

 

 

 

Comentarii

# Bercea mondial:" e manevra lu fratii miei............'' date 30 December 2014 07:52 +16

Dar Basescu Traian cand vine la George Georgecu, nr.1 ?..........Se asteapta prescrierea tuturor faptelor penale??????????

# basicosul date 3 January 2015 14:26 -1

Prin acest comentariu vreau sa spun la avocatii din UNBR-cu sediul in Bucuresti , str, Academiei nr. 4-6 sectorul 1o , ca mafiotii au initiat Decretul - Lege nr 90/1990 pentru a inlocui denumirea ''COLEGIU DE AVOCATI,, cu BAROU si ,,MINISTERUL JUSTITIEI cu ,,COMISIA PERMANENTA,, . DE CE? pentru ca Decretul lee nr. 9o/1990 prevedea ca : ,,prin ORDIN al Ministrului Justitiei se pot constituii colegii de avocati .

# Cutare date 30 December 2014 15:26 +4

Deci inculpatul Savulescu formuleaza plangere penala impotriva presedintelui Partidului Conservator, Daniel Constantin. Interesant.

# yxulescu date 30 December 2014 15:55 -8

plangerea e formulata in dorul lelii; la momentul la care ministeru agriculturii s-a constituit parte civila erau in vigoare normele vechiului cod de procedura penala care instituiau OBLIGATIA si nu dreptul de constituire ca parte civila al autoritatilor publice...

# nea caisa date 31 December 2014 13:05 +5

ministerul finantelor

# CI date 2 January 2015 09:27 +1

Prejudiciul l-a stabilit parchetul, ministerul trebuia să declare dacă se constituie sau nu parte civilă. Varanul avea alte așteptări: dorea ca Daniel Constantin să contrazică DNA și să spună că nu există prejudiciu, altfel de ce l-ar fi pus Voiculescu ministru tocmai la Ministerul Agriculturii.

# gigi date 31 December 2014 11:33 -9

deci domnul profesor dan voiculescu o sa stea la puscarie 10 ani. :P

# wlady date 4 January 2015 10:54 +2

Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia.

# CI date 2 January 2015 09:33 0

Nu o să-l mai vedem pe Daniel Constantin pe la Antena 3. Ce o să-l mai înjure Gâdea, Ciuvică & Co. Adevărul e că și mie Daniel Constantin mi se părea un băsist sub acoperire.

# IO date 2 January 2015 18:10 +4

Adevărul este că mi-a cam lipsit CI :-x -La Mulți Ani, OMULE! După cum observ, începi noul an in forță! Rămâi pe poziție !

# parker date 3 January 2015 10:55 -4

Este intemeiata plangerea lui Savulescu? Eu nu cred ca Ciolos acea "abuz in serviciu" daca legea nu-I permitea sa se constituie parte civila. Atunci juristii din minister trebuie sa plateasca.

# ion nume da sluga ! date 3 January 2015 15:42 +6

Pai e bine Daniele tata? nu-i bine Daniele,nu-i bineee!!!

# kovesica-antonica date 3 January 2015 22:33 +6

:zzz dar pe kovesica nu vrea nitu sa o cerceteze in legatura cu dosarul in care ea si tatal sau au facut trafic de influienta si ea recurs in interesul legii? sau ptr dosarele tinute ani de zile?sau ptr cum o favorizeaza pe infractoarea de antonia diaconu din pitesti pe care a numito cu delegatie la dna -pitesti? sau cum e santajata si de ce de aceasta procuroare infractoare?sau cum ia la dna bucuresti sau pitesti toti politistii si procurorii corupti ca sa-i protejeze de puscarie? nu vrea dnul nitu sa faca cuartenie si sa combata coruptia de la radacina dna-lui? sau ii este frica?

# Braian Tasescu date 4 January 2015 09:46 -5

Varanu mai are puscarie de făcut cat mantaua lui Stalin.  :lol:    10 ani făra 4  luni şi 26 de zile.  :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva