Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

POLITIA L-A PRINS PE DOREL – Judecatorul George Dorel Matei de la Curtea de Apel Bucuresti, care taia bilete "one way ticket to Jilava", a fost sanctionat contraventional pentru ca a condus cu masina fara ITP. Nemultumit ca trebuie sa dea bani, Matei a contestat amenda de 945 lei si a cerut anularea ei, motivand ca scopul sanctiunii a fost atins, el fiind de "totala buna credinta". In final, George Dorel Matei a fost obligat de instanta sa scoata bani din buzunar (Documente)

Marţi, 10 octombrie 2017 17:55 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Se intampla si la case mai mari! Judecatorul George Dorel Matei (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti, celebru pentru apetenta de a da pedepse maxime si pentru arta de a sti cum se taie biletele "one way ticket to Jilava", cum insasi a dezvaluit intr-o filmare publicata de Lumeajustitiei.ro, a incasat-o urat. Cum nici nu se gandea. A fost prins de politisti ca circula intr-o zi de primavara, 27 martie 2016, pe raza localitatii Sinaia, judetul Prahova, cu masina BMW avand expirata inspectia tehnica periodica, motiv pentru care a fost amendat, in conditiile legii, cu o amenda contraventionala in cuantum de 945 lei, "pentru savarsirea faptelor sanctionate de OUG nr. 195/2002 indice 1".


Decizia politistilor de a-l amenda pentru ca a circulat pe drumurile publice fara a avea inspectia tehnica periodica efectuata, l-a nemultumit atat de tare pe judecatorul George Dorel Matei de la Curtea de Apel Bucuresti incat a decis ca, doua zile mai tarziu, sa conteste in instanta procesul-verbal intocmit de Politia Sinaia din cadrul IPJ Prahova, fiind intocmit astfel dosarul nr. 470/310/2016 la Judecatoria Sinaina.

Potrivit Sentintei civile nr. 554 pronuntata de Judecatoria Sinaia in data de 21.06.2016 in dosarul nr. 470/310/2016, in justificarea demersului sau de a contesta procesul-verbal de sanctionare, judecatorul George Dorel Matei a precizat singurel in fata instantei ca "recunoaste in totalitate fapta comisa", dar "singurul motiv pentru care a facut acest lucru a fost ca nu a verificat data expirarii ITP, autovehicului sau fiind in foarte buna stare de functionare, ITP expirandu-i in data de 11.01.2016". A garantat chiar in fata instantei ca "a facut programare la RAR pentru efectuarea ITP, iar pana la primul termen de judecata va fi in masura sa prezinte instantei si dovada ca a facut ITP, fiind de o totala buna credinta".

Astfel, a concluzionat Dorel Matei in fata judecatoarei Negotei Liliana Aspasia de la Judecatoria Sinaia ca, tinand cont "ca va depune ITP valabil, solicita sa se constate ca scopul sanctiunii contraventionale a fost atins, iar atingerea adusa valorii sociale seste minime, nefiind justificata o amenda intr-un cuantum atat de sever, de 945 lei".

Noi credem ca scopul sanctiunii a fost chiar plata amenzii, dar acum, na... nu de aceeasi parere a fost si judecatoarea Negotei de la Judecatoria Sinaia care i-a dat dreptate lui Dorel Matei.

Adica, in mod incredibil, desi a constatat ca "petentul se face vinovat de savarsirea contraventei retinute in sarcina sa", "fapta nu prezinta un grad de pericol atat de mare", astfel incat nu se justifica "aplicarea unei amenzi petentului, fiind suficienta masura avertismentului", iar pe cale de consecinta "va admite plangerea".

Tribunalul Prahova a intors sentinta si l-a obligat pe judecatorul Matei sa plateasca amenda

Nu acelasi rationament ca cel al judecatoarei de la Judecatoria Sinaia l-a avut judecatorul Robert Marin de la Tribunalul Prahova, care a judecat apelul declarat de Politia Sinaia - IPJ Prahova impotriva sentintei nr.554 mai sus amintita.

In actiunea formulata de politistii din Sinaia s-a aratat ca ITP-ul autovehiculului judecatorului Dorel Matei expirase de mai mult de doua luni, iar daca nu ar fi fost oprit de agentul constatator, ar fi continuat sa circule fara ITP.

De altfel, in decizia definitiva nr. 2606 pronuntata de Tribunalul Prahova la data de 15.12.2016 in acelasi dosar, pe care o prezentam integral mai jos, judecatorul Robert Marin a precizat ca "desi petentul a sustinut prin raspunsul la intampinare de la dosarul de fond ca a facut dovada efectuarii ITP-ului dupa sanctionarea sa, la dosar nu se regaseste nicio dovada in acest sens".

Pe cale de consecinta, a concluzionat judecatorul Robert Marin, "instanta considera ca dispozitiile art. 21 alin. 3 O.G. 2/2001 au fost respectate cu ocazia aplicarii sanctiunii contraventionale, aceasta fiind una proportionala cu gradul de pericol social al faptei savarsite de catre petent", va admite apelul declarat de IPJ Prahova si va schimba sentinta apelata in sensul respingerii plangerii contraventionale ca neintemeiate.

Foarte bine i-a facut judecatorul Robert Marin! "Cine greseste plateste!" sau "Legea e egala pentru toti" sunt vorbe din batrani care nu se uita, indiferent de calitatea persoanei.

Iata Hotarariile Judecatoriei Sinaia si Tribunalului Prahova:Accesari:5346

Comentarii

# N.C, date 10 octombrie 2017 18:08 +4

Ciuda lui Dorel. Doamnei OLTEANU LUMINITA, grefier la D.N.A. cu acelasi domiciliu ales, i s-a admis contestatia pt. un p.v. de sanctionare contraventionala de 50 de lei pt. ca nu avea bilet pe transportul RATB in 2014

# Albina date 10 octombrie 2017 18:52 0

;-) Doamne, bat clopotele anului 2018, anul 2017 e pe sfarsite, iar cei de la luju se bucura nespus de faptul ca au gasit in debaraua lui Matei George un "scheletel" din 2016. In viata aceasta alerta uiti si ce ai mancat ieri, nu numai sa faci ITP la o masina. Fiind la prima abatere, sigur, un avertisment era suficient. De unde aceasta bucurie a celor de la luju de a intoarce viata acestui om pe toate partile si de a o face cat mai publica in sens negativ? A uitat omul. Era indragostit. Exista o explicatie. ;-)

# IO date 10 octombrie 2017 19:37 +1

... și...?A gătat ursul mierea :lol:

# Albina date 10 octombrie 2017 21:39 0

Cum sa zic, trebuie intai sa-si faca revizia (ITP) la caii putere si apoi va veni ursul, probabil, dupa miere... Drumul il stie deja. :)

# Michelle date 10 octombrie 2017 21:59 0

;-) > :P

# Albina date 11 octombrie 2017 10:05 0

NOTA: Ma refeream la revizia obligatorie a cailor putere din interiorul creatiilor lui C. Botezatu. In rest, poate veni ursul si cu avionul, e mai rapid si mai putin obositor pentru caii putere la care faceam referire.

# Albina date 12 octombrie 2017 10:12 0

Nici nu stiu, fraza "cand va zbura ursul" e echivalenta cu fraza "cand va zbura porcul" sau ba? Ca sa propun la nevoie alt mijloc de locomotie pentru ursul cautator de miere de calitate la mare distanta de propriul barlog. ;-)

# Pif date 10 octombrie 2017 22:45 +2

Mda. Articolul asta l-ai citit cu atentie. I-a expirat ITP in 11.01,a fost prins in 27.03, a formulat plangere in 29.03 si i s-a acordat termen la aproape 3 luni mai tarziu pt. a dovedi ca a facut ITP. Nici pana la ultimul termen din apel,15.12, n-a facut dovada. La cat de indragosti era, putea fi amendat in fiecare zi incepand din 12.01 . :-)

# Sergiu date 11 octombrie 2017 02:26 0

 Noi ce Sa înțelegem  după diversiunea asta ieftina cu telecomandatul Tudose ? Iohannis l-a informat  ca urmeaza vrun incendiu, vreo explozie pe undeva ca să-și scrie din timp demisia pt instalarea guvernului sau , un Ciolos2 care sa stopeze total reformele vitale in justitie și sa crească bugetele instituțiilor de forță DNA DIICOT SRI?  sau și mai simplu să-l reprogrameze pe Tudose sa facă munca lui Cioloș? 

# MMM date 11 octombrie 2017 10:46 +1

S-au trezit securistii înainte de trimiterea în parlament a legilor justitiei. Trădătorul de Tudose este șantajabil de către sistem. Îl au la mana cu ceva ilegal. Fiica-sa are afaceri... treaba e dubioasa. Ar trebui investigat acest Star-Trek și familia lui , de ce se lasă slugă sistemului mafiot? Ce scheleti are prin dulap?  Puneți în dezbatere în parlament legile justitiei, mai ales acum ca populația vrea...ați văzut aseară la Sinteza Zilei sau comentariile de pe Facebook la Sinteza Zilei.  Tara are nevoie Urgenta de aceste legi și lumea nu mai suporta dictatura mafiota...e necesara  anchetarea securiștilor   ( toți șefii capi de instituții DNA DIICOT și toți subordonații lor) și toți cei care au preluat puterea după 1989. :eek: :o

# Liftul date 11 octombrie 2017 11:21 0

Discutiile despre Iohannis & Tudose sunt cu doua etaje mai jos. Aici se discuta despre contraveninetul G.D.Matei amendat de politie.

# DODI date 10 octombrie 2017 18:57 0

Ce tupeu au aceștu pupincuriști ai sistemului. Ei consideră că legile în țara asta sunt pentru căței, ei crezându-se ditamai dulăii. În realitate sunt doar niște caniși care execută ordinele stăpânului fără să gândească și care își fac curaj doar când sunt singuri în baie.

# Un dac la Roma date 10 octombrie 2017 20:50 +3

Păi Negotei e de-a sistemului, cu schelete in dulap, și răspunde instant la comenzi. Pe când Robert nu pune botul, și mai și știe carte - de-aia a și avansat, pe merit, la tribunal. Negotei se încurca in dește când - într-un dosar unde trebuia să îi facă pe plac unui mare "om de afaceri" cu interese în Ploiești - încerca să își motiveze ilegalitățile. Era prin 2014 sau 2015... Robert în schimb, după ce pușcăriabila de Harhoi + o alta javră îi trimiseseră înapoi la fond un dosar unde, după ce făcuseră 100 de ilegalități îl obligau (prin "îndrumări" date instanței de fond) să comită și el o faptă penală, n-a marșat și a găsit o cale f.f. elegantă de a da o hotărâre corectă. Să sperăm că o să supraviețuiască în mlaștina de la Tribunalul Prahova și că nu va fi doborât de pușcăriabilii de acolo, gen Harhoi, Radu, Calin și alții învățați la rele.

# vladone date 11 octombrie 2017 08:45 -2

" Harhoi, Radu, Catalin, Negotei" se regasesc pe lista celor "peste 3500" de magistrati care solicita retragerea Legilor justitiei ???

# Un dac la Roma date 13 octombrie 2017 13:35 0

Caută-i! :lol: (la ouă) :-*

# xxx date 10 octombrie 2017 22:09 +1

Voi nu vedeti ca la Judecatoria Sinaia se intampla numai abuzuri.Pe langa Negotei mai sunt si alte poame in domeniul juridic.Acolo este o cloaca de mafioti si nu intamplator au fost ridicati de acolo doi procurori si un judecator dar cei ramasi nu inteleg nimic si sunt mai banditi ca cei luati.Sa va fie rusine ...daca aveti asa ceva!!!!

# Albina date 10 octombrie 2017 23:45 0

Corect. Numai in Romania corbul scoate ochii la corb. Sistemul de justitie nu face exceptie, vad.

# Alex date 12 octombrie 2017 10:09 +1

Judecatoria Sinaia este plina de combinatori cu avocatii care au fost fosti judecatotori !!!

# paladie date 15 martie 2018 23:40 0

Normal! George Dorel Matei zis si sageata DNA-ului condamna persoane nevinovate doar asa ca poate si i se ordona dar se caca pe el cand greseste si comite o contraventie sa plateasca o amenda simbolica pt el! LEGEA E SI PT EL NU DOAR PT MURITORI DE RAND !!!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - De ce credeti ca presedintele Klaus Iohannis intarzie nepermis numirea la sefia DIICOT a procurorului Felix Banila?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.07.2018 – Bobita plange in pumni de oftica

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER