Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

PRACTICILE BINOMULUI – Cititi corespodenta dintre SRI si DNA care dezvaluie mecanismul prin care se fabricau dosare impotriva celor care care criticau televiziunea RCS&RDS. Seful operativ al SRI Florian Coldea a nascocit intr-o adresa catre sefa DNA Laura Kovesi ca "Intact Media Group a declansat o campanie mediatica negativa la adresa companiei RCS&RDS", desi Antenele au preluat stiri din alte publicatii (Documente)

Miercuri, 9 august 2017 17:20 | Scris de L.J. | pdf | print | email

Serviciul Roman de Informatii si Directia Nationala Anticoruptie s-au preocupat atent de modul in care s-au defasurat evenimentele in cazul scandalului iscat in jurul RCS&RDS, dar si de modul in care au tratat anumite publicatii subiectul privitor la existenta unor fapte de coruptie in cadrul companiei unde lucreaza iubitul sefei DNA Laura Codruta Kovesi (foto dreapta). Iar din corespondenta purtata intre reprezentatii Binomului si prezentata in exclusivitate la Antena 3 reiese ca oricine scria sau vorbea despre firma RCS&RDS devenea subiect de dosar penal. Asta s-a intamplat si in cazul unor institutii mass-media care doar au preluat sau citat informatiile privitoare la RCS&RDS. Asa cum este cazul televiziunilor apartinand Intact Media Group, fata de care Florian Coldea (foto dreapta) i-a comunicat Laurei Kovesi ca au "declansat o campanie mediatica negatica la adresa companiei RCS&RDS".


Conform documentelor prezentate de Antena 3, in data de 21 mai 2013, procurorii DNA Lucian Papici si Iuliana Bendeac au transmis Serviciului Roman de Informatii, in atentia fostului sef operativ al serviciului Florian Coldea, o adresa prin care solicitau punerea la dispozitie a tuturor "materialelor aparute in mass-media apartinand Intact Media Group, in intervalul 19.04.2013 – la zi, cu privire la RCS&RDS si alte eventuale anchete jurnalistice privitoare la fapte de coruptie pendinte de domeniul fotbalului si RCS&RDS".

Urmare a adresei transmise de Lucian Papici si Iuliana Bendeac, seful operativ al SRI Florian Coldea a transmis in 27 mai 2013 raspunsul la solicitarea procurorilor DNA, cu mentiunea ca "multiplicarea, integral sau in parte, prin orice mijloace, a acestui document fara acordul prealabil si scris al SRI, este interzisa", iar "divulgarea neautorizata a continutului constituie infractiune si se pedepseste conform legilor".

De remarcat din documentele prezentate de DNA ca raspunsul lui Coldea, desi venea ca urmare a adresei formulate de Papici si Bendeac, ii era adresat "doamnei procuror sef Laura Codruta Kovesi".

Altfel, in raspunsul sau, Coldea a precizat ca in intervalul indicat de procurorii DNA, "Intact Media Group a declansat o campanie mediatica negativa la adresa companiei RCS&RDS", fiind mediatizate pe canalele media ale trustului "aspecte legate de 'neintelgerile' firmei RCS&RDS cu Primaria Municipiului Bucuresti, generate de unele modificari legislative care prevad relocarea tutuor cablurilor aeriene in subteran".

Iata documentele prezentate de Antena3:


 

Accesari:3481

Comentarii

# protocolul, recunoscut de SRI date 9 august 2017 18:50 +5

SRI nu s-a jenat să amintească protocolul cu DNA, doar Kovesi suferă subit de amnezie. Așa de tînără și uite c-a lovit-o uzura emoțională, așa cum puse Lăzărică altor procurori diagnosticul...

# DODI date 9 august 2017 19:19 +7

Ca orice firmă a SRI care se respectă, RDS&RCS a acaparat televiziunile prin cablu din țară, a trecut la confiscarea transmisiunilor sportive și, mai nou, s-a dat cu băieții deștepți din electricitate. Cu plățile la stat stau mai rău, dar aici sunt cei de la Antene plătitori la zi, așa că ei (și celelalte televiziuni de casă ale sistemului) nu se înghesuie la ANAF. Ei se înghesuie doar la DNA pentru a pune cu botul pe labe televiziunile care cârcoteau sau care nu prezentau 24 de ore din 24 în culori roz ”defilările cu cătușe - made in DNA- și în culori negre realizările PSD. Curios că în ultima perioadă și A3 a trecut de la roșu aprins la un galben căcăniu, și pentru că nu au ce realizări mărețe să dea de la ciolanis și a lingăii acestuia, scuipă și ei unde au sărutat. Așa se face că doar Ghiță, cu oamenii săi (chiar defilați la procuratura tembelului de zdreanță), mai face față sistemului, chiar dacă uneori calcă apăsat pe urmele lui OTV.

# strstr date 10 august 2017 00:12 0

Si restul unde e?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - De ce credeti ca presedintele Klaus Iohannis intarzie nepermis numirea la sefia DIICOT a procurorului Felix Banila?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 16.07.2018 – Ea este Augusta lui Augustin

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER