Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

PRESEDINTELE CALCA IN PICIOARE DEMOCRATIA – Klaus Iohannis si-a uitat rolul de mediator intre stat si societate si a incitat la actiuni impotriva Guvernului. Iohannis a descins in rol de sperietoare in birourile lui Ciorbea pentru a-l presa sa atace la CCR ordonanta Guvernului de modificare a CPP si NCPP. Mandatul Avocatului Poporului este autonom si independent, iar acesta nu poate fi obligat sa se supuna niciunui mandat imperativ sau reprezentativ

Miercuri, 1 februarie 2017 13:47 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

In ultimele 12 ore, institutiile de forta din sistemul judiciar, in speta CSM, PICCJ, DNA sau DIICOT, au sarit cu picioarele pe Guvern dupa adoptarea, fara aviz, a Ordonantei de Urgenta nr.13/2017 privind modificarea Codului penal si a Codului de procedura penala in vederea punerii in acord a prevederilor din cuprinsul acestor legi cu deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei, prin care s-a stabilit neconstitutionalitatea mai multor articole. Acestor luari de pozitii li s-a alaturat si presedintele Klaus Iohannis care a militat pentru stoparea acestei ordonante, acuzand ca este “inadmisibil, o bataie de joc” ceea ce Guvernul intreprinde.


Practic, in mai putin de 24 de ore s-a intamplat un fenomen extrem de alarmant pentru democratie, asumat chiar de presedintele Romaniei Klaus Werner Iohannis:

-Lumea a iesit in strada pentru a protesta fata de OUG nr. 13/2017, fata de “PSD”, “ciuma rosie”, “Guvernul lui Dragnea”, “jos Grindeanu”, “jos Iordache”, etc.;

-primii care au reactionat in urma acestor proteste nu au fost politicienii, ci CSM, PICCJ, DNA si DIICOT care, in toiul noptii de 31 ianuarie-1 februarie 2017, au dat comunicate de presa si au exprimat pozitii personale pe diverse canale medie impotriva actiunilor Guvernului si ale PSD;

-in dimineata zilei de 1 februarie 2017 Iohannis s-a prezentat la CSM pentru a milita pentru sesizarea CCR fata de OUG nr. 13/2017.

Toate aceste actiuni releva ca asistam la o actiune de forta a presedintelui Romaniei Klaus Werner Iohannis impotriva noii puteri instalate in Parlament si la Guvern, dupa alegerile din data de 11 decembrie 2017 unde PSD si ALDE au castigat alegerile cu peste 50%.

Tragem un semnal de alarma fata de actiunile lui Iohannis si amintim ca presedintele tarii are obligatia de a fi mediator intre puterile Statului si nu de a instiga lumea in strada impotriva Guvernului, de a critica, de a incita si de a genera reactii in afara cadrului legal, incalcand chiar Constitutia Romania.

Articolul 80 din Constitutia Romaniei stabileste in clar care este rolul Presedintelui tarii:

"(1) Presedintele Romaniei reprezinta statul roman si este garantul independentei nationale, al unitatii si al integritatii teritoriale a tarii.

(2) Presedintele Romaniei vegheaza la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice. In acest scop, Presedintele exercita functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate."

Descinderea lui Iohannis de la CSM

Astfel, miercuri, 1 februarie 2017 la orele 9.00, Klaus Iohannis (foto 2 dreapta) s-a prezentat la sediul CSM pentru a lua parte la sedinta Plenului in care sa s-a decis ca presedinta Consiliului Superior al Magistraturii, judecatoarea Mariana Ghena (foto 2 stanga), sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei cu privire la existenta unui conflict institutional intre puterile Statului dupa publicarea OUG nr. 13/2017 in Monitorul Oficial. La iesirea de la CSM Iohannis s-a declarat “multumit” pentru ca a putut constata ca exista “o solidaritate in interiorul CSM” si ca “intregul sistem este de partea CSM “.

Descinderea de la Avocatul Poporului

In fata sediului CSM, Iohannis a anuntat insa ca isi continua pelerinajul pentru stoparea Ordonantei Guvernului de modificarea CPP si NCPP si se va duce la Avocatul Poporului, intalnirea fiind stabilita pentru ora 12.00: Ma gandesc sa-i fac o vizita astazi. Nu l-am vazut demult, nu imi este dor de el, dar cred ca trebuie sa-i transmit personal ca asteptam cu totii o luare de pozitie.

Ceea ce a si facut! Klaus Iohannis s-a dus peste Victor Ciorbea (foto 1 stanga) pentru a-l presa sa sesizeze CCR, fara sa tina cont de prevederile Legii nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului, care stabileste la art. 2 ca mandatul Avocatului Poporului este autonom si independent si nicio alta institutie sau autoritate publica nu il poate supune unui mandat imperativ sau reprezentativ, obligand Avocatul Poporului sa se supuna instructiunilor sau dispozitiilor sale.

Iata ce prevede art. 2. din Legea nr. 35/1997 privind organizarea si functionarea institutiei Avocatul Poporului:

"(1) Institutia Avocatul Poporului este autoritate publica autonoma si independenta fata de orice alta autoritate publica, in conditiile legii.

(2) In exercitarea atributiilor sale, Avocatul Poporului nu se substituie autoritatilor publice.

(3) Avocatul Poporului nu poate fi supus niciunui mandat imperativ sau reprezentativ. Nimeni nu il poate obliga pe Avocatul Poporului sa se supuna instructiunilor sau dispozitiilor sale.

Pana sa ajunga Iohannis la Avocatul Poporului, Victor Ciorbea a declarat intr-o interventie telefonica la Antena 3 ca nu poate sesiza CCR intrucat OUG nr. 13/2017 nu va intra in vigoare decat peste 10 zile, iar legea prevede ca nu poate avea loc un astfel de demers fata de un act normativ care nu este in vigoare si nu si-a produs efectele: ”Noi nu suntem competenti cu privire la Articolul I din ordonanta, decat peste 10 zile, cand va intra in vigoare. Ca atare, nu ne putem pronunta acum cu privire la acest articol. Pana nu intra in vigoare articolul I, Avocatul Poporului nu este competent sa se pronunte in niciun fel”.

La iesirea din sediul Avocatului Poporului, Iohannis a explicat de ce ar trebui totusi ca Victor Ciorbea sa sesizeze CCR, cerandu-i ca, inainte de situatia juridica sa tina cont de faptul ca “Romania este revoltata”: "I-am explicat de ce dupa parerea mea trebuie sa sesizeze CCR in principal pe lipsa de motive de urgenta, dar si motive de fond. S-a vehiculat ca Avocatul Poporului nu poate interveni pentru ca anumite articole nu intra in vigoare. Impreuna cu juristii am cautat documente si am gasit, exista un precedent din octombrie 2013, cand Avocatul Poporului de la acea vreme a atacat ordonanta de insolventa pe 9 octombrie cu toate ca ea a fost data cu intare in vigoare cu 25 octombrie, iar CCR a decis ca este corecta sesizarea. Deci se poate fara niciun fel de probleme. Aceste date le-am pus la dispozita Avocatului Poporului si a promis ca va analiza cu celeritatea situati. Speranta mea este ca pana maine sau poimanie va lua decizia corecta si va sesiza CCR. Cu siguranta va trebui in afara de situatia juridica sa vada ca Romania este revoltata.

Accesari:13155

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 1 februarie 2017 13:54 +30

ba hitlerica in spilhozeni!!!!!!!!!!hai sa/ti dau o veste ba!!!!in mermelica nu se tine seama de PRECEDENT!!!!!!!!!!!!!!!!fraierica in spilhozeni,azi i/ai imbracat pe dos si se vede maronul,ca ii cam patasi de frica.te trag stapinii la raspundere???

# unul din lumea cea mare date 1 februarie 2017 14:22 +6

mi se pare din ce in ce mai scirbos ce fface reinfiintata garda de fier si noul partid nazist cu seful de cuib hitlerica in spilhozeni.ma uitam ce au facut pentru ca iordache a vrut sa faca o DECLARATIE .PRUR SI SIMPLU PARTIDUL LEGIONAR a lui plicusor ban A SUPRIMAT DREPTUL LA LIBERA EXPRESIE!!!!!!!!!DIN CE IN CE MAI TARE SE VEDE CU OCHIUL LIBER LOVITURA DE STAT ORGANIZATA DE HITLERICA IN SPILHOZENI!!!!!!sint convins ca IAR O SA FIE ATACATA PAGINA LUJU ASA CUM A FOST ATACATA LA CEL MAI CITIT ARTICOL,,DEMISIA,,.din acest moment totul ia o turnura periculoasa .cineva vrea sa faca ceea ce se intimpla chiar acum in ucraina.(mie mi/ar place ca scot repede lista cu nume si......

# obiectiva date 1 februarie 2017 16:24 +2

aca astia nu se bat AZI in PARLAMENT ca si in Ukraina, Turcia, Rusia....nu este show complet 3:)....... DISPERARE MARE ......daaaaaa, azi s-au deconspirat toti ``acoperitii`` 3:)......daca pana si ``Ora de gramatica`` face politica, m-am lamurit definitiv !!!!! s-au deconspirat, pana acum, din ce urmaresc eu, paginile de facebook ``IDENTITATEA ROMANEASCA``, ``REZISTENTA CIVILA`` si ....va urma....uite asa se cerne GRAUL de NEGHINA 3:) !!!! DIN SECTIUNEA VA URMA >>>> Active Watch DIN SECTIUNEA VA URMA >>>> Daniel Roxin...:( DIN SECTIUNEA VA URMA >>>> Ora de Gramatica ... DIN SECTIUNEA VA URMA >>>>Anonymous Romania....

# obiectiva date 1 februarie 2017 16:36 0

si pagina ``Parintele Arsenie Boca`` face politica !!! au innebunit toti azi !!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :D :D :D :D

# obiectiva date 1 februarie 2017 17:10 +3

.in strada sunt corporatistii, boschetarii, tehnocracatii, sorosistii, aia care nu mai au clubul BAMBOO....si nu mai au unde sa zaca 3:)...... :lol: :lol: :lol: :D :D :D

# Ciolannis la miting neautorizat date 1 februarie 2017 18:15 +5

Incalcand art. 80 din Constitutie, care il obliga sa fie un mediator social, presedintele Klaus Iohannis a iesit in strada la mitingul antiguvernamental neautorizat, pentru a conduce mii de protestatari spre Guvern. Printre agitatori au fost vazuti SPP-isti. Sub masca unui protest anti gratiere, se forteaza debarcarea guvernului legitim ales. luju.ro

# Nicolaie Silviu date 1 februarie 2017 19:02 +1

"Catilinarele" lui Cicero au fost patru si au intrat in istorie. O istorie urata care a devenit model pentru multi alti Descreierati de atunci incoace. Unul din acesti dementi, fiind si Presedintele Johannis, alias Nero, "ales" de SRI, pe cai Oculte, in fruntea Romaniei pe post de Marioneta Prezidentiala! Frustratul Catilina in urma infrangerii suferite in alegeri a luat decizia disperata de a provoca dezordini si de a incendia Roma. Prin aceste diversiuni Catilina spera sa isi inlature si ucida adversarii si sa obtina pe aceste cai puterea, titlurile si salvarea financiara amenintata de Creditorii, Camatarii acelor vremuri care i-au finantat planurile aberante. Avem astazi un nou Catilina in persoana Ilegitimului Presedinte Johannis cel care nu a reusit sa-si instaleze "Guvernul meu" la Palatul Victoria asa cum si-ar fi dorit el. Asa cum isi doreau si Stapanii care il sustin in aceasta slujba.

# Vaideanu date 1 februarie 2017 19:11 +4

Cineva a zis că Neamțu a venit ca cetățean. Pai daca a venit ca cetățean, de ce și-a luat SPP-istii cu el? Pe aia cine îi plătește, Neamțul sau poporul român?

# P.N.L. date 1 februarie 2017 19:27 +1

Să i se oprească din salariu costul benzinei şi să-i plătească din buzunar pe bodigarzii care l-au însoţit. Se foloseşti de maşina statului pentru aşa ceva e de neimaginat. De ce nu a venit cu taxi-ul ? A depăşit orice limită, nu merită să ocupe o asemenea funcţie, el e mai cu moţ. De ce nu fac asta şi preşedinţii Bulgariei, Ungariei, Germaniei, Poloniei, Portugaliei, Franţei, Austriei etc. ?

# remember date 1 februarie 2017 20:11 0

Johannis are infractiunea in sange. Daca nu incalca intr-o zi legea, nu poate dormi noaptea. Probabil este o obisnuinta de pe vremea cand era primar.

# Un Roman date 1 februarie 2017 19:17 +2

In primul rand trebuie sa-si dea demisia toti care sunt la conducerea Politiei si a Jandarmeriei din Bucuresti. Acest miting trebuia dispersat in maxim o ora. Vrei sa protestezi ai cai legale. Nu mai exista ordine de drept in tara asta. Legile se aplica dupa ureche si cui ii convine mai bine. Legea nu este o optiune! Iohannis ar trebui sa-si dea demisia, chiar daca mitingul era autorizat nu avea ce cauta acolo, si-a depasit atributiile, or poate ca nici nu le cunoaste. Rusine!!!

# SILE SPERIATU date 1 februarie 2017 19:31 +1

E ingrijorator ce se intampla: presedintele tarii prezent la o demonstratie NEAUTORIZATA; e chiar mandru ca este acolo... ! D

# Artene Ion date 1 februarie 2017 19:38 0

Este grav ca presedintele a participat la proteste.In loc sa fie factor de echilibru, intr-o perioada in care se demasca actiuni ilegale ale institutiilor statului / SRI , DNA/ presedintele a ales ...........inteleg ca de fapt nu reuseste sa inteleaga ca a pierdut alegerile !!!!

# Dan date 1 februarie 2017 18:18 +2

Presedintele NEAMT in mod abject a invrajbit romanii intre ei. Orice problema se poate discuta prin dialog ori uzand de macanismele legale. NEAMTUL nu accepta dialogul, vrea guvernul lui pentru a-i da inapoi banii de salariu si vilegeatura redusi de actualul guvern. Vai mama lor de romanii care pun botul la decaderea lor odata cu ridicarea unor cozi de topor si securisti ce-i dirijeza, manipuleza.

# Gheorghe si Ion asupriti de straini date 1 februarie 2017 19:09 +4

Problema este acapararea tarii de catre straini ! Problema este ocuparea institutiilor statului de catre straini ! Problema este transformarea tarii in colonie de sclavi ! Problema este gonirea romanilor din tara lor ! Problema este "justitia independenta" din mana strainilor care haituieste numai romani ! Problema este transformarea poporului in populatie ! Problema este spalarea e creier si indobitocirea tinerilor "frumosi si liberi"! Problema este acaparerea economiei a resurselor aur gaze petrol paduri pamantul stramosesc de catre straini de catre corporatiile occidentale de catre uniuninea satanica comunista ue ! Garantul strainilor pentru toate acestea este individul neamt vanzator de copii strain cu totul de neamul romanesc, impreuna cu iudeomasonii, strainii si cozile de topor care au ocupat ca lupii la oi toate institutiile statului si care vor dezbinarea si destramarea natiunii transformarea noastra in sclavi si acaparea resurselor padurilor si a pamantului stramosesc !

# Jixy date 1 februarie 2017 19:21 +2

Cat de idiot sa fii incat sa rostesti in strada aceleasi cuvinte scrise pe FB ?! :o Nu iesim in strada pentru ca nu avem autostrazi , nu iesim in strada pentru ca dispar padurile chiar si cele din rezervatiile naturale , nu iesim in strada cand vedem cine sunt defapt cei care au fost la butoane in ultimii 10 ani si CA AU ACTIONAT VADIT CU REA CREDINTA , DAR IESIM PENTRU A NE MANIFESTA IMPOTRIVA GRATIERII SI AMNISTIEI?ATATEA INFORMATII SUNT IN MEDIA SI TOTUSI REFUZAM SA GANDIM SI SA NE PUNEM INTREBARI ...SUNTEM ATAT DE USOR DE MANIPULAT, PUTEM FACE ORICAND OBIECTUL ORICARUI EXPERIMENT GEN "INTELLIGENT TAKEOVER",UNDE NU NOI SUNTEM INTELIGENTII , OBVIOUSLY :D :D

# postac de schimbul III date 1 februarie 2017 19:35 +2

Dupa ce ati terminat manifestatiile ati invadat netul cu mesaje , tare infrigurati trebuie sa fiti , v-au forjat sefii la maxim , ursitul a stat in masina si a ras in primul rand de voi cat de prosti sa fiti sa stati in frigul ala ca sa ii faceti lui pe plac , el s-a urcat in limuzina platita de noi si voi din taxa de protestatar si postac iar voi ati ramas in frig , meseriile astea vor disparea cat de curand plus nu veti apuca pensia ca la asa mesrii vi se dau prafuri energizante ca altfel nu rezistati la intemperii si asta va manaca jumatate de creier pe care oricum nu il aveti , DAR DIN PACATE VOI V-ATI AFISAT CU CEL MAI CORUPT PERSONAJ SI NU SINGUR CI IN FAMILIE , macar la altii e numai el corupt DAR LA ASTA SI SOACRA SI D-NA SI TOT NEAMUL E CORUPT DOVEDIT IN INSTANTA ce veti face daca curand VA VENI SENTINTA FINALA FINALULUI veti iesi in STRADA SA CERETI ORDONANTA ca a furat doar sub 4 % si trebuie sa fie libera...

# paul date 2 februarie 2017 09:49 0

ati remarcat si dvs zambetul din masina. daca l-ar analiza mai multi si-ar da seama cu ce fel de om au de-a face.

# Ion......pribeagu´ date 1 februarie 2017 14:11 +10

pana ce acest individ nu va fi demis si arestat pt inalta tradare nu va fi liniste si as mai dori si cateva date despre cum a reinfintat el in anii 90 forumul german si cum si-a insusit bunurile acestuia..

# Ciolannis vrea GUVERNUL MEU date 1 februarie 2017 17:13 +1

Penalu' Ciolannis von Joiannis vrea Guvenrul meu! Și dăi și luptă :P.” Acţiunea mea se înscrie în durată. Lucrurile nu se pot schimba în patru sau cinci ani. De aceea doresc un guvern care să dureze două mandate, vreau să fiu un preşedinte care să aibă două mandate”. http://www.lexpress.fr/actualite/monde/europe/klaus-iohannis-les-roumains-aspirent-au-changement_1635150.html?xtmc=klaus&xtcr=1

# Cum rămîne cu campul tactic, nea Ciolannis? date 1 februarie 2017 17:34 +1

„Profit de interesul aratat de Iohannis pentru apararea independentei Justitiei si ii propun un referendum in care sa intrebe cetatenii daca doresc sa se clarifice implicarea serviciilor secrete in justitie ori lamurirea modului in care instantele de judecata au devenit 'camp tactic' pentru SRI... Lupta anticoruptie a devenit un slogan, iar Justitia continua sa fie folosita ca arma in bataliile politice”. jud. Dana Girbovan

# toreadoru JOIANNIS date 1 februarie 2017 18:08 +1

„Nu geaca rosie pe care a purtat-o Klaus Iohannis a deranjat, ci modul in care a calcat in picioare Constitutia, cu fiecare pas pe care l-a facut in Piata Universitatii. Asa cum deranjeaza si faptul ca a tainut si sustinut cardasia SRI-DNA, devenind partas la transformarea Romaniei intr-o tara terorizata de politia politica...” Presedintele Partidului Ecologist Roman, Danut Pop

# folklor nou: cu sepepiștii după mine date 1 februarie 2017 19:06 +1

La mine, la TV, nu s-a văzut bine: SPP-ul era in mulțime si-l păzea pe JWK sau Mulțimea era SPP, că nu era nicio diferență între manifestanți si SPP-iști? Noroc cu JWK că avea geacă roșie si nu putea fi confundat!

# seb date 1 februarie 2017 19:19 +1

Individul cu.....geaca rosie !? Joshannis este un instigator, este un...antiroman. Este o.....ciuma rosie. Tocmai s-a demascat, coborand in mijlocul protestatarilor, prin...... geaca ROSIE pe care o purta......, ca sa fie vizibil in toata Romania ! Intrebare : cum se poate scapa de CIUMA ROSIE ?????/

# Edelweiss - Nedumirit de Bukowina date 1 februarie 2017 19:14 +5

Neinteresându-mă câtuși de puțin disputa dintre menșevicii și bolșevicii politichiei de mărgăritar dâmbovițene*, dispută avându-și drept țintă anticipată „aranjarea” apelor alegerilor prezidențiale din 2019, vin și Io* c-o NELĂMURIRE mare cât Arcul de Triumph: adicătelea cum vine lozinca aia cu „CIUMA ROȘIE” și prezidentul JWK înstruțat în geacă roșie? Iară s-au încurcat în lozinci ideologii operativi din Direcția de Operațiuni Speciale a SRI? N-au colaborat cu SPP să afle din vreme cu ce va veni JWK îmbrăcat?

# Edelweiss date 1 februarie 2017 21:42 0

Bine, măăăă! :D :D :D / Nu zâc nica! :zzz

# seb date 1 februarie 2017 19:15 0

Individul cu.....geaca rosie !? Joshannis este un instigator, este un...antiroman. Este o.....ciuma rosie. Tocmai s-a demascat, coborand in mijlocul protestatarilor, prin...... geaca ROSIE pe care o purta......, ca sa fie vizibil in toata Romania ! Intrebare : cum se poate scapa de CIUMA ROSIE ?????/

# Dan date 1 februarie 2017 18:27 +4

Cineva spune ca s-a manifestat pentru ca penalii sa ranana in inchisoare. 1/daca este asa de ce s-a strigat permanent jos guvernul.2/nu s-a hotarat nimic cu privire la acesti penali propunerea este data in dezbatera cetatenilor.3/in final Iohanis,cel care a semanat discordia intre romani si haosul,debandada,are mecanismele legale sa nu aprobe ceea ce deocamndata este in dezbatere.Este un gang in frunte cu Iohanis PNL si USL care doreste cu tot dinadinsul ca prim masuri ilegale, sa indeparteze de la putere reprezentantii vointei poporului prin vot democratic si in mod dictatorial sa ia puterea.Vai mama vostra romani trogloditi care sustineti asemenea lovitura de stat intrucat si voi o sa suportati din plin, daca vine la puterea acesta gasca dictatoriala,o viata mult mai grea fara majorari de salarii si pensiii,fara reduceri de impozite pentru ca banii sa se duca direct in buzunarele acestor parveniti cozi de topor.

# ione date 1 februarie 2017 18:31 +1

Presedintele e nemultumit si INDIGNAT cä la guvernare sunt alti penali si nu PENALII LUI. Nu poate dormii linistit. La fel cum vrea sä facä orice ptr a-si lua casele inapoi. Îi e teamä cä cu acest guvern esueazä in tentativa de a se dovedi a fi om cinstit.

# DODI date 1 februarie 2017 18:35 +2

Penalu'JKWI spumegă de ciudă de când Dragnea și Grindeanu au fost în SUA. Înțelegând ce mic om politic este, încearcă prin toate mijloacele, chiar dacă ilegale, să își dea importanță, chiar dacă pentru asta, asemeni lui Nero, trebuie să incendieze capitala. Acest penibil trebuie să plece imediat. Este imatur și incapabil să își înțeleagă locul și rolul său în stat. A fost cea mai mare greșeală a sistemului. Și bețivul de hăhăilă avea o decență a lui. Chiar dacă hăhăilă a încălcat Constituția nu a violat-o ca acest provincial în manifestări și atitudini. Singura șansă pentru România este înlăturarea sa din fruntea statului pe care îl batjocorește.

# penalu... și bîrna date 1 februarie 2017 17:16 +1

Pe 19 oct. 2016 era apărător gays. Peste 2 zile, IOHANNIS O INTOARCE FARA JENA: „Casatoria are loc intre un ... pentru a avea loc o casatorie, este nevoie de un barbat si o femeie, nu invers.” „Eram prea suparat pe Biserica, pana si Arhiepiscopul a fost chemat la ... Ei erau contra homosexualilor si daca tot sunt niste penali, de ce sa iasa mereu ca ei?” https://www.google.ro/?gws_rd=ssl#q=iohannis+-+21+oct+-+casatorie+barbat+si+femeie+-+eram+suparat+pe+penali

# Ciolannis dă mită banană GERMANIEI date 1 februarie 2017 17:23 +3

Klaus Iohannis renunta la datoria istorica a Germaniei fata de România de 19 miliarde de euro - o știre banală, care nu a scos pe nimeni în stradă... http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/klaus-iohannis-renunta-la-datoria-istorica-a-germaniei-fata-de-romania-de-19-miliarde-de-euro-158063

# mita dă rezultate date 1 februarie 2017 19:45 0

Ambasada Republicii Federale Germania precizează că Guvernul de la Berlin s-a pronunţat, astăzi, cu referire la evenimentele politice din România. „În noaptea trecută, guvernul României a emis două ordonanţe de urgenţă pe care le cunoaştem în linii mari şi care aduc modificări Codului penal, precum şi amnistii penale. Este foarte evident că prin intermediul acestor decizii, guvernul României a trecut peste îndoielile majore ale preşedintelui României, ale justiţiei şi ale unei largi părţi a populaţiei. Urmărim cu o oarecare îngrijorare aceste evoluţii. Pentru că şi o mare parte a societăţii civile din România îşi exprimase, deja, foarte clar, îngrijorările cu privire la deciziile luate şi la subiectul despre care este vorba”.

# Tudor Dobre date 1 februarie 2017 19:50 +3

Germania a apelat la arabi , pentru ,,revigorarea " populatiei blonde ! Dar , daca-l are pe supusul Iohannis la noi , de ce nu i-a cerut acestuia sprijinul ! Nu avem destui conationali de-ai lui Soros si USR-ist platiti de Soros , care pentru o pensie , veneau degraba in ajutorul nemtilor .

# seb date 1 februarie 2017 18:11 0

DEMISIA! INDIGNATUL si iresponsabilul presedinte, instigatorul de serviciu, a dat TONUL si la diverse scandari ! Chiar in momentul cand au inceput protestatarii sa scandeze „Ciuma Rosie” !!!! In momentul cand l-au vazut pe Joshanis ca a coborat din masina imbracat in ROSU ; atunci protestatarii au inceput sa strige : Ciuma rosie !, Ciuma rosie !, Ciuma rosie ! CIUMA ROSIE venise chiar in mijlocul lor...... Noi, cei care urmaream la TV ne-am lamurit : CIUMA ROSIE era chiar locatarul de la Cotroceni !!. Intrebare : cum se poate scapa de CIUMA ROSIE ??????????

# Adrian date 1 februarie 2017 14:13 -4

1) Avocatul Poporului este numit politic, dar este autonom si independent. Comic. 2) Avocatul poporului își exercită funcțiile fie din oficiu fie la cererea persoanelor interesate. Și președintele este un cetățean cu drepturi depline. Poate cere reprezentare.

# un oarecare date 1 februarie 2017 14:34 +1

[quote name="Adrian"]1) Avocatul Poporului este numit politic, dar este autonom si independent. Comic. 2) Avocatul poporului își exercită funcțiile fie din oficiu fie la cererea persoanelor interesate. Și președintele este un cetățean cu drepturi depline. Poate cere reprezentare.[/quote] Ești neatent! Recitește dispozițiile art.2 din Legea nr.35/1997 și ia act și de faptul că cetățeanul johannis, în calitatea pe care o are, a încălcat dispozițiile legale mergând la Instituția AVOCATUL POPORULUI!

# V date 1 februarie 2017 14:40 +2

Presedintele Romaniei nu mai este un cetatean cu drepturi depline. Este un super-cetatean cu imunitate deplina si remunerat de statul roman pentru a-si exercita functia de mediator intre puterile statului. In momentul in care acest inalt functionar nu-si exercita functia pentru care a fost angajat, se numeste ca infaptuieste un abuz. Am avut un presedinte-jucator, iar acum avem un presedinte-manifestant. Din pacate, postul de presedinte al Romaniei nu a fost inca ocupat ...

# littleboy date 1 februarie 2017 17:18 +2

Fie Hanzi cât de prost, bine că-i mare (zicală săsească).

# penalu bun de președinte? date 1 februarie 2017 17:29 0

Asta n-are cum sa mai fie presedinte! Nu mai intereseaza instantele ma-mii lui , pe mine nu m-a convins ca s-au recuperat sau sunt bine copii traficati unor canadieni, pe mine nu m-a convins ca si-a luat casele prin munca cinstita, pe mine nu m-a convis ca-i presedinte (aruncandu-si platonul ca un bezmetic), pe mine nu m-a convis de lupta anti-coruptie (de parca asta-i menirea unui presedinte) caci tine o gelatinoasa-plagiatoare pe functie, pe mine nu m-a convins ca SRI isi merita banii (de pe carca noasta, si nu putini) , pe mine nu m-a convins ca-i onest caci escrocul face intelegeri pe sub masa la CSAT , pe mine nu m-a convis ca nu-i un tradator (lemnul plecand la fratii sai nemtzalai), pe mine nu m-a convins ca nu-i marlan (incercand sa-l santajeze pe seful senatului) etc

# un antinazist date 1 februarie 2017 18:38 0

"Romanii sunt indignati", da, sunt indignat cand vad ce face acest troglodit de presedinte. "Pe buna dreptate"!? Dreptatea impusa de Soros si securistii corupti? Am spus de multe ori, romanii sunt niste trogloditi mizerabili, unde "doamnele" sunt pe primul loc in Europa la cancer cervical si au pe centura peste 75 de mii de prostituate. "rata Mecanica", trogloditu lui Peste, eu am plecat din Romania din cauza PDSR, dar nu pot sa te inghit "mai animalule" ca invrajbesti poporul. Sa ai soarta lui Ceausescu cu toata cloaca ta de spioni si tradatori. ....

# limbă de Joannis date 1 februarie 2017 17:48 +3

„Vreau sa stiti ca voi fi presedintele romanilor, voi fi un presedinte liber, va voi reprezenta pe voi.” Joiannis are alergie la „tirania majorității” :P

# Dan date 1 februarie 2017 15:06 -2

Dezincriminarea favorizării infractorului dacă fapta e săvârșită de un membru al familiei, care e logica, psd-istii dragi? Adica legalizam nepotismul?

# Socrate date 1 februarie 2017 16:18 +3

Chiar esti prost. Adica o mama poate fi bagata la inchisoare ca si-a ajutat copilul? Tu nu stii ca o persoana nu poate fi obligata sa dea merturie impotriva sotului sau unei rude apropiate? Asa vrei sa ajungem sa ne denuntam in familie?

# Dan date 1 februarie 2017 16:39 -3

Tu esti prost, nu poate fi obligata sa depuna marturie, dar ce treaba are cu favorizarea infractorului, tipic PSD-isti, ii zice de mere si el zice de pere, daca o primarita isi ajuta fiul sa fure de la stat, nu are nici un stress... in fine singura sansa sa luptam cu voi.. e la bani.. voi aveti nevoie mai multa de noi decat noi de voi... facem firma in bulgaria, plecam din tara, etc.

# Carcotas date 1 februarie 2017 17:06 +1

Nu amestectati complicitatea-care inseamna ajutor dat unui infractor, cu favorizarea faptuitorului-ala a furat fara intelegerea cu mine, dar eu il ascund de potera, ca-mi place sa fac in ciuda!

# obiectiva date 1 februarie 2017 16:26 +2

@Dan ....NU.......NU incurajam nepotismul.....dar asa descurajam SECURISMUL ...... :cry: :cry: :cry:

# Dan date 1 februarie 2017 17:00 -3

Ba Da legalizati nepotismul, ca acum prin abuz in serviciu pot sa angajeze pe cine vor, asta cu securismul, voi chiar sunteti prosti, care e ma coruptul cu decizie de la CEDO ca a fost condamnat nevinovat, nu pt conditii in inchisoare, cine zice asa cu abuzurile, jurnalistii si televiziunile de partid? Cine alcineva? magistratii cu legaturi la PSD...

# profesionalism date 1 februarie 2017 15:08 +5

Klaus, kovesi, lazar nu fac abuz de functie? Cand presendintele merge le CSM nu incalca principiile ref la independenta justitiei? Cand Lazar sau kovesi comenteaza legile sau og-urile nu incalca niste principii ale statului de drept care in care exista o putere legislativa ?Cand disturba societate prin provocari si invitatii la manifestatii nu fac abuz de functie? Astora nu le face nimeni plangere penala? Acu repede cat mai e in vigoare chestia fara prag valoric!

# Ko ș-a greșit cariera date 1 februarie 2017 17:09 +1

Ce caută cocoțată la vîrf o individă care suferă de același sindrom ca 2D - “Cea mai mare satisfacţie a mea este să arestez şi să trimit la puşcărie!“? Procurorul sef DNA Laura Codruta Kovesi a declarat intr-un interviu la Radio Romania Actualitati ca “vom aresta si 1000 de oameni daca trebuie”. Mai pe seara, Kovesi a reevaluat : a declarat ca Digi ca “daca e nevoie, arestam si 10.000 de oameni”. Ce sa zic? De 10 ori mai eficient, in doar cateva ore… http://radu-tudor.ro/kovesi-arestam-10-000-nu-1000/

# Catalina date 1 februarie 2017 15:13 +3

Se apropie tot mai mult de suspendare!

# legiuitorul nelegiuit date 1 februarie 2017 16:22 -3

Art. 432 Codul penal francez, abuzul în serviciu, în forma simpla, pedeapsa închisorii până la 5 ani plus 75.000 euro amendă. Abuzul în serviciu, urmat de efecte, varianta agravata, pedeapsa închisorii până la 10 ani plus(nu alternativ) 150.000 euro amenda. Abuzul în serviciu contra intereselor persoanei, forma simpla, pedeapsa închisorii până la 7 ani și 100.000 euro amendă. Pentru alte variante agravate ale abuzului în serviciu, va puteți delecta pe legifrance.gouv.fr

# ceir date 1 februarie 2017 16:35 +1

S-a suparat vacarul pe sat .

# VIKY date 2 februarie 2017 08:16 +3

"PRESEDINTELE CALCA IN PICIOARE DEMOCRATIA"...Normal ar trebui el calcat in picioare, dar risti sa iti murdaresti pantofi cu el, si chiar e pacat de pantofi, pentru care trebuie sa dai meditatii cateva ore ca sa ii cumperi. Tinand cont ca nu sunt liber profesionista (cum este meditatorul, si mai nou, excursionist si scriitor, numai presedinte nu), si neavand pera mult timp liber, mi-am sacrificat cateva minute pentru cateva versuri adresate protastatarului: Werner, esti meditator cu statut de tradator. Locul tau e dupa gratii, ca sa meditezi ortaci. Sa iti faci 6 celule, sa le inchiriezi pe bune, celor care au tradat, si celor care au furat, care au o mana lunga, si-au furat sa le ajunga, si sa ai parte de ele pana vei deveni...surcele.

# Pif date 2 februarie 2017 09:49 +1

Lui Iohannis ar fi cazul sa i se citeasca pe ton ferm(eventual si cu un translator in nemteasca ) atat art.80 din Constitutie cat si prevederile art.34 alin.1 din Legea 47/1992: "Curtea Constituţională soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la CEREREA PRESEDINTELUI României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii." Pres. Romaniei e cap de lista in enumerare si nu pricep de ce nu sesizeaza el CCR in loc sa descinda pe la altii ca sa-i forteze pe ei sa faca sesizarea CCR, bagandu-i si pe ei in conflict. Pai, ce fel de MEDIATOR e el daca prefera sa mearga la proteste in strada sau sa le sustina din Cotroceni, acestea putand oricand degenera in actiuni violente sau in cine stie ce alta nebunie? Tare irational ce se intampla in democratia mioritica. Si nici n-are sens sa i se explice cum isi dau seama romanii ca pestele e stricat. Parerea mea!

# Pif date 2 februarie 2017 13:41 0

Apropo de "comemorare", eu sper ca atunci cand a citit juramantul la investirea in functia de Presedinte sa nu fi avut in cap ideea ca "propăşirea" o fi sinonim cu "prăbuşirea" ... :o Oare i-o fi tradus careva si in germana juramantul de la art.82 alin.2 din Constitutie ca sa stie ca nu sunt sinonime si sa nu se gandeasca la prostii in timp ce jura cu mana pe Biblie ?

# V date 2 februarie 2017 11:09 0

Ia uite cum s-a facut Hanz si specialist in lupta de strada si strategiile jandarmeriei ... Cea mai mare nemultumire a mea este modul in care se ignora capitalizarea politica si de imagine pe care o practica presedintia si parchetele in aceste momente. Ar trebui sa se faca plangere penala pentru acumulare de foloase necuvenite pe acelasi principiu pe care s-a facut dosar ministresei PSD a muncii.

# Românul date 2 februarie 2017 13:21 0

Pe „Românul” K.W Johanis, care aprticipă la un miting neautorizat, propune organizarea unui referendum care-i exced competențelor constituționale, prezidează ședințe CSM la care se instigă pentru nerespectarea legii și care face săptămânal naveta, pe banii noștri, la Sibiu, când îl întreabă cele două organizații naziste antiromânești (DNA și DIICOT)despre aceste fărădelegi?.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.01.2019 – Luluta s-a imbolnavit de Sindromul Carmen Iohannis

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER