RARES ANUNTA TORNADA IN JUSTITIE – Noul lider PNL Rares Bogdan promite taierea pensiilor speciale ale magistratilor: “Nu pot sa aiba pensii de 400 de milioane, de 350 de milioane... Domnul Augustin Lazar daca are 300 de milioane, va avea probabil 120... Daca nu vor face asta colegii mei, vor avea o problema direct cu mine. Sa vad ce o sa-mi faca. O sa se puna propriul meu partid impotriva?” (Video)

Miercuri, 29 mai 2019 15:26 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Exploziv anuntul facut de noul lider al PNL Rares Bogdan (foto), care impune viitoare linie in partid in privinta pensiilor speciale. Nimeni in afara de militarii aflati in teatrele de razboi nu va beneficia de pensii speciale. Nici macar magistratii. Ceea ce inseamna ca pensiile speciale pentru judecatori si procurori, dar implicit spunem noi si pentru ofiterii de informatii, pensiile speciale vor fi taiate, acestia urmand sa ramana doar cu pensiile calculate la nivelul contributiei la sistemul de pensii.


Anuntul a fost facut de Rares Bogdan miercuri, 29 mai 2019, intr-un interviu acordat jurnalistului Bogdan Chiriac la DC News. Cu aceasta ocazie, proaspatul europarlamentar PNL a explicat ca este anormal ca un magistrat sa incaseze o pensie de 350 sau 400 de milioane de lei vechi. Mai mult, intrebat fiind in acest context despre cazul concret al fostului Procuror General Augustin Lazar, Rares Bogdan a precizat ca probabil pensia acestuia va fi redusa de la 350 de milioane de lei vechi undeva la 120 milioane de lei vechi.

Noul lider al PNL - si il denumim lider intrucat castigarea alegerilor de catre liberali i se datoreaza in cea mai mare parte – a avut un mesaj si pentru colegii sai de partid in cazul in care acestia nu vor fi de acord cu taierea pensiilor speciale ale magistratilor. “Daca nu vor face asta colegii mei, vor avea o problema direct cu mine. Sa vad ce o sa-mi faca”, a subliniat Rares Bogdan.

Nu putem sa spunem decat “Doamne ajuta!”. Si sa asteptam sa vedem daca promisiunea lui Rares Bogdan va fi intr-adevar pusa in practica sau nu este altceva decat un mesaj prin care acesta incearca sa atraga electoratul PSD-ALDE dezamagit ca actuala guvernare nu a luat pana acum o asemenea masura.

Iata declaratiile europarlamentarului PNL Rares Bogdan:


Rares Bogdan: Specialistii trebuie sa vada discursurile mele din fiecare miting, pentru ca discursurile mele contineau mesaje cheie. N-am vorbit asa, sa ma trezesc...

Bogdan Chiriac: Dar pensiile speciale nu le atingeti, totusi.

Rares Bogdan: Cum nu?

Rares Bogdan: Cum nu? Am spus clar, toti in afara de militarii din teatrele de operatiuni. Am spus-o clar, si voi face o presiune uriasa pe partid.

Bogdan Chiriac: Dar magistratii raman cu pensiile speciale.

Rares Bogdan: Nu. Pe contributivitate. Nu, am spus nu. Nu pot sa aiba pensii de 400 de milioane, de 350 de milioane si marea masa a cetatenilor sa aiba pensii... Au venit plangand la mine.

Bogdan Chiriac: Taiati pensia domnului Augustin Lazar?

Rares Bogdan: Taiem pensia tuturor... Domnul Augustin Lazar daca are 300 de milioane va avea probabil 120 pentru ca pe contributivitate va obtine atat. A tuturor am spus, eu nu sunt mincinos. Daca am spus asa, asa vom face. Iar daca nu vor face asta colegii mei, vor avea o problema direct cu mine. Sa vad ce o sa-mi faca. Sunt cinci ani europarlamentar. O sa se puna propriul meu partid impotriva?

Accesari:23964