REACTIE DIN MEDIUL DE AFACERI – Camera de Comert si Industrie a Romaniei critica masurile de supraimpozitare anuntate de Guvernul Romaniei: "Se constituie intr-o lovitura grava la adresa stabilitatii economice a Romaniei, cu efecte puternic negative asupra companiilor, atat de stat cat si private, cu capital romanesc sau strain... Lipsa acuta de predictibilitate economica indusa de masurile de supraimpozitare va afecta negativ dezvoltarea companiilor"

Miercuri, 19 decembrie 2018 15:35 | Scris de E.D. | pdf | print | email

Camera de Comert si Industrie a Romaniei critica masurile fiscal-bugetare si in domeniul investitiilor publice pentru anul 2019 decise de Guvernul Romaniei. Intr-un comunicat de presa din data de 19 decembrie 2018, Mihai Daraban (foto), presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei sustine ca noile masuri de supraimpozitare anuntate de Guvernul Romaniei se constituie intr-o lovitura grava la adresa stabilitatii economice a Romaniei, si va avea un efect puternic asupra companiilor, atat de stat cat si private, cu capital romanesc sau strain.


Presedintele CCIR critica astfel modul intempestiv in care Guvernul condus de premierul Viorica Dancila a anuntat masurile de supraimpozitare, aratand ca nu a existat o dezbatere publica in acest sens, precum nici o consultare a mediului de afaceri. Acest lucru va genera, in opinia presedintelui CCIR Mihai Daraban instabilitate economica in Romania, urmand sa afecteze negativ dezvoltarea companiilor, planurile de investitii si implicit, crearea de noi locuri de munca in Romania.

Precizam ca proiectul de masuri fiscal-bugetare si in domeniul investiilor publice pentru anul 2019 nu a fost inca aprobat de Executiv, urmand sa fie dezbatut in viitoare sedinta a Guvernului.

Publicam in continuare comunicatul de presa al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei:

"Bucuresti, 19 decembrie 2018: Camera de Comert si Industrie a Romaniei considera ca noile masuri de supraimpozitare anuntate de Guvernul Romaniei se constituie intr-o lovitura grava la adresa stabilitatii economice a Romaniei, cu efecte puternic negative asupra companiilor, atat de stat cat si private, cu capital romanesc sau strain.

Modul intempestiv in care masurile de supraimpozitare au fost anuntate, fara o dezbatere publica si fara consultarea mediului de afaceri, reprezinta in sine un factor generator de instabilitate economica.

Comunitatea de afaceri din Romania se astepta ca Guvernul Romaniei sa sprijine dezvoltarea companiilor si crearea de locuri de munca si nu sa impuna masuri de supraimpozitare.

Masurile de supraimpozitare intra in contradictie flagranta cu angajamente asumate de insusi prim ministrul Guvernului Romaniei, dna. Viorica Dancila, care declara, pe 29 ianuarie 2018, in Parlament, la votul de investire:

„Cat timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxa noua in Romania. Scopul meu este de a usura si de a simplifica viata economica, nu de a o complica”.

Consideram ca lipsa acuta de predictibilitate economica indusa de masurile de supraimpozitare va afecta negativ dezvoltarea companiilor, planurile de investitii si implicit, crearea de noi locuri de munca in Romania.

Solicitam Guvernului Romaniei sa renunte de indata la masurile de supraimpozitare si sa nu mute factura guvernarii asupra companiilor inregistrate in Romania si asupra angajatilor lor.

Mihai Daraban,

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei"

*Iata care sunt propunerile Ministerului Finantelor legate de masurile fiscale pe anul 2019

Accesari:1996