Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

RECHIZITORIU PENTRU AVOCATUL VLAI – DNA l-a trimis in judecata pe Adelin George Vlai, din Baroul Mehedinti, pentru trafic de influenta: „A primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului 14.500 lei si 2.300 euro pentru a-si folosi influenta reala ce o avea asupra fratelui sau, Vlai Florin Gabriel, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala Arad, ca sa emita buletine de analiza toxicologica favorabile”

Joi, 13 iulie 2017 14:42 | Scris de Gilda POPA | pdf | print | email

Avocatul Adelin George Vlai, din Baroul Mehedinti, a fost trimis in judecata de DNA, in stare de arest preventiv joi, 13 iulie 2017, pentru un presupus trafic de influenta exercitat pe langa fratele sau, Florin Gabriel Vlai, la randul sau acuzat de fals intelectual si uz de fals. Concret, procurorii de la DNA-Timisoara sustin ca avocatul Adelin Vlai ar fi cerut si primit de la trei persoane cercetate pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei si 5.500 lei) si 2.300 euro. In schimbul banilor, acuza DNA, avocatul Vlai ar fi intervenit pe langa fratele sau, Florin Gabriel Vlai, pentru ca acesta din urma, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala Arad, sa emita buletine de analiza toxicologica favorabile persoanelor respective.


Astfel, precizeaza anchetatorii, inculpatul Vlai Florin Gabriel a mentionat, in fals, in documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur in sange, aspect care ar fi atras raspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contraventional. Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Timisoara, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

Iata comunicatul DNA:

”In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 626/VIII/3 din 22 iunie 2017, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata,

In stare de arest preventiv a inculpatului VLAI ADELIN GEORGE, avocat in cadrul Baroului Mehedinti, cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de influenta in forma continuata.

si in stare de libertate, a inculpatilor:

VLAI FLORIN GABRIEL, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala Arad, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

- fals intelectual in forma continuata,

- uz de fals in forma continuata,

- favorizare a faptuitorului in forma continuata,

BURCHIU NICOLETA, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala Arad, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

- favorizare a faptuitorului,

- uz de fals,

- fals intelectual,

GROZA DIANA GABRIELA si BRANISCAN ADRIAN IOAN cu privire la savarsirea infractiunilor de:

- cumparare de influenta,

- conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante,

ROHOZNEANU MARIAN, cu privire la savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada februarie-iunie 2017, inculpatul Vlai Adelin George a pretins si primit de la inculpatii Braniscan Adrian Ioan, Groza Diana Gabriela si o alta persoana, toti cercetati pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sumele de 14.500 lei (9.000 lei si 5.500 lei) si 2.300 euro.

Banii respectivi au fost primiti de inculpat pentru a-si folosi influenta reala ce o avea asupra fratelui sau, Vlai Florin Gabriel, pentru ca acesta din urma, chimist in cadrul Serviciului Judetean de Medicina Legala Arad, sa emita buletine de analiza toxicologica favorabile persoanelor respective.

Concret, inculpatul Vlai Florin Gabriel a mentionat, in fals, in documentele respective valori ale alcoolemiei situate sub 0,80 g/l alcool pur in sange, aspect care ar fi atras raspunderea persoanelor respective doar din punct de vedere contraventional.

In aceeasi maniera a procedat si inculpata Burchiu Nicoleta, in total cei doi chimisti emitand buletine de analiza toxicologica, false, pentru 4 persoane: inculpatii Groza Diana Gabriela, Braniscan Adrian Ioan, Rohozneanu Marian si o alta persoana.

Prin aceasta conduita, inculpatii Vlai Florin Gabriel si Burchiu Nicoleta au oferit ajutor celor patru persoane in scopul ingreunarii sau impiedicarii tragerii acestora la raspundere penala pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului.

In cauza, procurorii au dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 14.500 lei, aflata in contul unei unitati bancare, consemnata de inculpat pe seama si la dispozitia Directiei Nationale Anticoruptie.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Timisoara, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Directiei Generale Anticoruptie.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Accesari:1959

Comentarii

# un cetatean date 14 iulie 2017 12:42 0

Mai sunt si alti avocati cu care acesti "Vlai" colaborau, de exemplu av Sarb Eugen, din Baroul Mehedinti, cu care Vlai bea si apoi se luau la bataie, era clar ca erau pe-o mana, la Baroul Mehedinti e de notorietate ca se rezolva intrarea in avocatura, mafie in toata regula...tatal lor , fost procuror, cunoscut ca mare aranjor, de la el au invatat lectia proasta...

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce ar trebui sa pateasca procurorii care au lucrat pe protocol cu SRI?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.04.2018 – Secretele Protocolului SRI-ICCJ

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER