Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

RECONSTITUIRE PENTRU IOHANNIS – Procurorul Ioan Muresan reface traseul prin care familia presedintelui a obtinut o casa cu acte false: „S-au eliberat adeverinte false... Au fost trecuti ca mostenitori Bastea Nicolae, Lazurca Georgeta si Iohannis Carmen... Claudia Rosu, care a instrumentat la DNA cauza in ceea ce ma priveste, a fost exact aceeasi persoana care a instrumentat si alte cauze, cu scoatere de sub urmarirea penala a doamnei Lazurca”

Vineri, 2 noiembrie 2018 15:58 | Scris de Valentin BUSUIOC | pdf | print | email

Carmen Iohannis, sotia presedintelui Klaus Iohannis, trebuie sa raspunda in fata legii pentru casa dobandita cu acte false. Este concluzia ce se desprinde din interviul acordat de catre procurorul Ioan Muresan (foto) jurnalistei Bianca Nae de la Antena 3, primul fragment fiind difuzat joi, 1 noiembrie 2018, in emisiunea „Sinteza Zilei”, a lui Mihai Gadea.


Fostul sef al DIICOT Alba, Ioan Muresan, a rememorat elemente explozive din dosarul casei obtinute cu acte false de catre familia Iohannis, dosar pe care el insusi l-a instrumentat pe vremea cand era procuror la PCA Alba-Iulia. Amintim ca in ianuarie 2017 sotii Klaus si Carmen Iohannis au epuizat ultima cale de atac pentru redobandirea imobilului, Curtea de Apel Pitesti respingandu-le irevocabil contestatia in anulare depusa impotriva deciziei din noiembrie 2015 a Curtii de Apel Brasov.

Precizam ca este vorba despre a doua casa pe care familia Iohannis a pierdut-o definitiv si irevocabil in instanta pe motiv de acte false, primul astfel de caz petrecandu-se in anul 2005.

Concret, Muresan a relatat cum initial se incercase obtinerea calitatii de mostenitor al frizerului sibian Eliseu Ghenea printr-un testament, dar in cele din urma documentul a fost declarat fals, prin hotarare judecatoreasca definitiva. Ulterior, Liviu Munteanu (secretarul Primariei Porumbacu de Jos din Sibiu) a eliberat adeverinte de mostenitori pe numele lui Carmen Iohannis, a mamei acesteia, Georgeta Lazurca, precum si pe numele lui Nicolae Bastea (ultimii doi decedati intre timp). Anume aceste adeverinte au fost declarate definitiv si irevocabil false de catre Curtea de Apel Pitesti, ducand la pierderea casei familiei Iohannis.

Dupa ce familiile Bastea, Iohannis si Lazurca au dobandit imobilul, au inceput sa ii evacueze pe chiriasii care intre timp isi cumparasera locuintele din acea cladire. Iar in acest punct a pornit un adevarat val de drame umane, procurorul Ioan Muresan amintindu-si cum oamenii ajunsi la limita disperarii se duceau cu petitii atat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sibiu si la parchetul tribunalului din acelasi judet, cat si la Parchetul Curtii de Apel Alba.

In alta ordine de idei, Ioan Muresan a aratat ca faimoasa procuroare Claudia Rosu (ex-DNA, in prezent la PCA Bucuresti) este aceeasi persoana care l-a trimis in judecata pentru pretinsa represiune nedreapta si care a clasat dosare vizand-o pe Carmen Iohannis si pe mama acesteia, Georgeta Lazurca.

Iata declaratiile prezentate joi seara de Antena 3:

Eram procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba-Iulia si, daca tin bine minte (au trecut multi ani de atunci), am primit un dosar la un moment dat, cred ca redeschis ca urmare a plangerilor formulate de chiriasii care cumparasera imobilele din spatiul locativ respectiv din centrul Sibiului, in care am desfasurat, ca procuror, ancheta finalizata cu rechizitoriul de care faceati vorbire.

Am constatat la data respectiva ca se incercase la un moment dat obtinerea calitatii de mostenitor prin folosirea unui testament declarat definitiv, de catre o instanta de judecata, ca fiind nevalid, nevalabil. Din acest motiv, a fost nevoie, pentru dobandirea calitatii de mostenitor, de alta procedura: cea prin eliberarea anexelor de catre primarie si eliberarea certificatelor de mostenitor pe baza anexexelor eliberate de primarie, adeverintelor de stare civila.

Am constatat din ancheta efectuata – asa cum a confirmat si instanta, in mod definitiv si irevocabil – ca la Primaria Porumbacu de Jos, unde traise defunctul Ghenea Eliseu, despre a carui mostenire se punea problema, s-au eliberat niste adeverinte false de catre secretarul primariei, in sensul ca au fost trecuti in actele de stare civila, ca mostenitori ai lui Ghenea Eliseu, Bastea Nicolae, Lazurca Georgeta si Iohannis Carmen, daca retin bine. Verificand actele de stare civila la primaria respectiva, s-a constatat ca nu existau niciun fel de date despre Bastea Nicolae in arhiva primariei si, mai mult, s-a constatat ca anterior, acelasi secretar al primariei eliberase niste documente, tot pe anexa 1, pentru stabilirea calitatii de mostenitor a unei cu totul alte persoane.

Daca-mi aduc bine aminte, Bastea Nicolae era nepotul sotiei defunctului Ghenea Eliseu (sotie care predecedase cu vreo 7 ani inainte) si n-avea nicio calitate, nicio vocatie succesorala. Mai mult: acest lucru era stabilit de catre secretarul primariei printr-o alta adeverinta, eliberata anterior, cand a fost declarata mostenitoare o alta persoana (nu-i mai retin acum numele – cred ca sora defunctului).

(N.r. aceste adeverinte) erau niste falsuri. S-au si anulat in instanta. Secretarul a fost trimis in judecata si condamnat definitiv. Era o situatie de urgenta la un moment dat (mi-aduc aminte), in sensul ca proprietarii de la etajul imobilului in cauza aveau cerere de evacuare (de executare silita) din imobilul respectiv. (N.r. cererea au facut-o) beneficiarii – cei care s-au intabulat ca mostenitori ai lui Ghenea Eliseu si care obtinusera certificatele de mostenire: familiile Bastea, Iohannis si Lazurca. Aceste persoane urmau sa fie evacuate, daca bine-mi aduc aminte.

Singurul lucru care ar fi putut suspenda executarea silita pana la solutionare ar fi fost sesizarea instantei de judecata. O urmarire penala (un dosar penal) nu putea suspenda executarea silita si-mi aduc aminte ca una dintre ratiunile pentru care s-a facut acea disjungere a fost aceea pentru a se putea sesiza instanta de judecata, sa se poata suspenda executarea silita pana la solutionarea definitiva a cauzelor. Mi-aduc aminte ca au fost in audiente si cu petitii atat la parchetele din Sibiu, cat si la Parchetul Curtii de Apel Alba persoanele respective, care erau disperate: cumparasera imobilele in care statusera o viata.

Nu exista o justificare ca niste acte care au fost declarate definitiv si irevocabil false sa produca efecte. Iar persoanele care le-au utilizat si in interesul carora au fost emise au o raspundere pentru utilizarea lor. Nu cunosc care au fost actiunile si nici nu vreau sa comentez solutiile de clasare sau alte solutii date de colegi, pentru ca nu cunosc detaliile si nu pot sa va spun mai multe. Din punctul meu de vedere, o persoana care a utilizat niste acte false are o responsabilitate, la fel ca si cel care le-a emis.

Exista o coincidenta: doamna Claudia Rosu, care a instrumentat la DNA cauza in ceea ce ma priveste, a fost exact aceeasi persoana care a instrumentat si alte cauze, cu scoatere de sub urmarirea penala a doamnei Lazurca. Si alte cauze, instrumentate de acelasi tandem: doamna Claudia Rosu cu domnul comisar Smarandache (n.r. Antonie-Irinel Smarandache)”.

Accesari:4874

Comentarii

# DOREL date 2 noiembrie 2018 16:14 +15

Penalul striga "penalii'! I Părerea mea...

# DODI date 2 noiembrie 2018 19:10 +1

Sî nu uităm cine este ”marea procuroare roșu”. Făcătoare de dosare la comandă politică (vezi cazul Olguței Vasilescu, etc.), șobolanul care, când a simțit că se scufundă corabia DNA, a sărit în altă barcă.

# Gilu date 2 noiembrie 2018 17:08 +3

Se dovedeste clar , ca acest " manochin " ( vorba lui Achim Moromete ) este creatia serviciilor si asa zisei justitii " indepedente " ( in exprimarea lui nea Nicu ) ...

# Mătrăgună date 2 noiembrie 2018 18:59 +3

Din 2005 până în 2018 13 ani În acest timp ați tăcut. De ce ?

# Gigantic este ca date 2 noiembrie 2018 21:02 +1

S-au eliberat adeverinte FALSE.

# Edelweiss - Noctambul (de Bukowina) date 3 noiembrie 2018 02:26 +4

Cea mai halucinantă și incredibilă situație rezidă în fraza „... Bastea Nicolae era nepotul sotiei defunctului Ghenea Eliseu (sotie care predecedase cu vreo 7 ani inainte) si n-avea nicio calitate, nicio vocatie succesorala.” :o IN-CRE-DI-BIL! :eek: Deci ăla este nepot al soției defuncte a lui Ghenea Eliseu și N-ARE NICI O TREABĂ CU CHEMAREA LA MOȘTENIRE SAU ORICE ALTĂ CALITATE LA MOȘTENIRE! :eek: Ca să fie lucrurile în armonioasă consonanță cu caracterul absurd al acestui Bantustan babuinizat Rromânesc, baba mai și dă colțu cu vreo 7 ani înaintea moșului, deci nepotu-su, indiferent de linia succesoral de pe care provenea (nepot de soră sau frate - probabil) NU ARE NICI O VOCAȚIE SUCCESORALĂ LA AVEREA MOȘULUI! :eek: HA-LU-CI_NANT! Ăla avea tot atâta legătură cu moștenirea rămasă după Eliseu câtă legătură are vreun aurolac homeless, cules de prin canalizările oricărei urbe rrumâne. STU-PE-FI-ANT! :eek: Tipic Absurdistanului neo-nazist rromânesc!

# Edelweiss - Noctambul de Bukowina date 3 noiembrie 2018 02:36 +3

Fraza de mai sus, ce surprinde un absurd apoteotic, l-ar face pe Franz Kafka să se îngălbenească și să se răsucească în sepultură de invidie!!!! Căci doar „absurd dus la apoteoză” înseamnă să sfidezi cu nerușinare cele mai banale, cele mai elementare norme și principii de drept succesoral, doar așa fiindcă în speță e ravisanta cu țâțele sburdalnice ale Întâiului Plăvan al Țării, passionat Traveller în toată roza vânturilor, pe spezele pop_ulmii! :eek: post-script: #mamhotărât! S'tămâna viitoare depun acțiune în revendicare imobiliară! Am de gând să revendic TOATĂ MOLDOVA, cea Transpruteană și cea Cispruteană, fiindcă o fost a lu STRĂ-STRĂ-STRĂ-STRĂ-BUNICU' MEU - Ștefan cel Mare. :eek: Mă ajută careva cu autoevaluarea acțiunii, ca să poată stabili juzii taxele de timbru aferente? Cât costă Moldova Buniculu' Ștefan, la valoarea contabilă actuală?

# Jemapel Costel date 3 noiembrie 2018 07:59 +3

Sute de articole scrise si reportaje pe aceasta tema cu hotarari judecatoresti definitive care arata ca familia prezidentiala a comis infractiuni pe banda rulanta si... nimic. Nu se intampla absolut nimic. Daca era un neica nimeni de pe strada care facea atatea nasoale, pana acum putrezea in puscarie. Asta ca sa-ti dai seama ce hidra imensa infractionala a creeat baselu in sistemul judiciar si in servicii. Astia din coalitie stau si se scarpina in cap ca habar nu au cum sa contracareze acest aparat imens de arestat\albit persoane indezirabile\dezirabile, in schimb au grija sa  se certe zilnic pe parturile de dinozauri din Marea Neagra. Teodorovici, ce face bah anaf-ul? A luat banii de la falsificator sau a amendat babele infractoare cu 3 legaturi de patrunjel?

# Anita date 3 noiembrie 2018 10:47 +1

Exact asa se intampla in Ro. Daca ai functie poti fura linistit oricat vrei ca iti iei achitare,clasare in cel mai rau caz suspendare, in timp ce un fraier de rand pt te miri ce isi ia ani grei de puscarie ( unde mai pui ca mafia procurorilor/judecatorilor iti adauga la dosar si ce n-ai facut, fara sa poata proba de ceea ce te acuza, fara nr). De ce nu ia masuri concrete coalitia aflata la guvernare? Reforma in justitie lipseste cu desavarsire. Ne tot dau praf in ochi si toata ziua la tv si tin mintile ocupate cu prostelile Lazar si kovesi in loc sa-i aresteze pe mafiotii toti din justitie doar ii roteste bineinteles tot in superfunctii. Deci totul e o prosteala in detrimentul Ro. Ne-au prostit cu declararea protocoalelor ilegale, cu reforma in justitie ca sunt mii condamnati abuziv nu doar Tariceanu si Olguta 8) deci ce e de facut? Ca nici asa nu mai merge cu prosteala romanilor care sunt buni numai la vot !?

# escu date 3 noiembrie 2018 09:39 +2

Iată de ce Carmencita nu poftește să-și urmeze soțul în capitală, pe timpul mandatului, preferând ca acesta să fie navetist de ziua a 7-a. Conița se simte confortabil în Sibiu, unde sunt destui de mulți lingăi care îi ridică osanale, ea fiind o infractoare periculoasă, pentru a intra în posesia acestor imobile fiind în stare să calce pe cadavre.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.01.2019 – Taica si doamna K fac instructajul catorva CSM-isti pentru blocarea Sectiei de investigare a magistatilor

* Turbare severa in Parchetul General, in DNA si in CSM din cauza Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Revoltati ca le sunt luati la bani marunti prietenii sau fostii slubasi in ...

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER