luju luju luju

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

"SANTAJUL LA SEFA ICCJ" A AJUNS LA STRASBOURG – Mariana Rarinca, arestata dupa plangerea Liviei Stanciu, solicita ajutorul Ombudsmanului European: "Am platit pentru Livia Stanciu tot ce inseamna cheltuieli pentru cele 2 apartamente. Am avut incredere in cuvantul ei si m-am inselat... S-a mobilizat o intreaga echipa care sa confiste absolut tot ce ar putea prejudicia imaginea Liviei Stanciu. Daca este reper de moralitate si corectitudine, de ce inscrisuri si obiecte s-a temut?" (Scrisoarea)

Marţi, 25 noiembrie 2014 13:52 | Scris de Alex PUIU | pdf | print | email

Convinsa ca este victima unui abuz pe care Justitia din Romania nu il poate indrepta, femeia din Galati aflata in arest preventiv de aproape 6 luni in dosarul de santaj in care parte vatamata este insasi presedinta ICCJ, Livia Stanciu (foto), cere sprijinul Ombudsmanului European, organism cu atributii asemanatoare institutiei Avocatului Poporului din sistemul de drept romanesc. Din Penitenciarul de la Targsor, Mariana Rarinca i-a scris la Strasbourg, luni 17 noiembrie 2014, lui Emily O'Reilley, pentru a-i aduce la cunostinta "modul in care unii magistrati din Romania inteleg sa se foloseasca de puterea si de functia pe care le detin, pentru a-si rezolva interesele proprii".


Acuzata de Livia Stanciu ca ar fi santajat-o, cerandu-i 20.000 de euro pentru a nu divulga presei anumite aspecte compromitatoare, Mariana Rarinca relateaza Ombudsmanului European varianta sa in acest dosar si o acuza pe concitadina sa din Galati ca a aruncat-o in inchisoare cu ajutorul procurorilor DNA, condusi de Laura Codruta Kovesi: "Din anul 2001 si pana la sfarsitul lunii martie 2011, am lucrat ca secretara pentru sotul Liviei Stanciu, la cabinetul de avocatura al acestuia, situat in orasul Galati... In afara de indatoririle mele ca secretara, mai faceam familiei Stanciu diverse servicii care necesitau o persoana de incredere... A hotarat ca eu sa ma ocup in continuare de treburile ramase nerezolvate la cabinetul de avocatura, precum si de administrarea celor doua apartamente pe care aceasta le detine in orasul Galati. Ne-am inteles si asupra unei sume lunare pe care ar fi trebuit sa o primesc pentru aceste servicii. Din luna aprilie 2011 si pana in vara anului 2013, am platit pentru Livia Stanciu tot ce inseamna cheltuieli pentru cele doua apartamente din banii personali (electricitate, gaz, costuri de intretinere), cu promisiunea Liviei Stanciu ca-mi va restitui acesti bani. Tinand cont de functia si de calitatea acesteia, am avut incredere in cuvantul ei si m-am inselat. Am incercat in repetate randuri sa o determin pe aceasta sa-mi plateasca datoria pe care o are la mine, dar a refuzat in mod constant, invocand anumite carduri bancare ramase neacoperite. Doina Livia Stanciu, vazand ca insist sa-mi plateasca datoria, s-a folosit de puterea functiei pe care o detine ca presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si, cu ajutorul procurorilor DNA, m-a aruncat in inchisoare. In prezent, ma aflu in Penitenciarul de femei Targsor, din judetul Prahova, sub acuzatia de santaj."

Ombudsmanul European nu este singura institutie din UE careia i s-a adresat Mariana Rarinca. O scrisoare cu continut asemanator a fost trimisa si Asociatiei Internationale de Drept Penal (AIDP), la Paris.

Dosarul "Santaj la Livia Stanciu" se afla pe rolul Tribunalului Bucuresti, fiind repartizat judecatorului Andi Malaliu. Urmatorul termen este 17 decembrie 2014.

Prezentam scrisoarea adresata de Mariana Rarinca, Ombudsmanului european:

"Doamnei Emily O'Reilley – Strasbourg,

Ma numesc Mariana Rarinca si sunt din Galati, oras situat in estul Romaniei si port la Dunare. Va scriu aceste randuri pentru a va face cunoscut modul in care unii magistrati din Romania inteleg sa se foloseasca de puterea si de functia pe care le detin, pentru a-si rezolva interesele proprii. Despre cine este vorba? Este vorba despre Doina Livia Stanciu, sefa Curtii Supreme din Romania si, daca am inteles bine, si membra a Asociatiei dumneavoastra, si despre procurorii care nu s-au dat in laturi in a-i face pe plac acesteia.

Din anul 2001 si pana la sfarsitul lunii martie 2011, am lucrat ca secretara pentru sotul Liviei Stanciu, Andrei Stanciu, la cabinetul de avocatura al acestuia, situat in orasul Galati. La sfarsitul lunii martie 2011, Andrei Stanciu a decedat. De mentionat ca, in toata aceasta perioada, 2001-2011, in afara de indatoririle mele ca secretara, mai faceam familiei Stanciu diverse servicii care necesitau o persoana de incredere. Dupa decesul lui Andrei Stanciu, m-am intalnit cu Doina Livia Stanciu, si aceasta a hotarat ca eu sa ma ocup in continuare de treburile ramase nerezolvate la cabinetul de avocatura, precum si de administrarea celor doua apartamente pe care aceasta le detine in orasul Galati, unul pe numele ei, si unul pe numele fiicei aflate in Anglia, Iordachescu Irina. Ne-am inteles si asupra unei sume lunare pe care ar fi trebuit sa o primesc pentru aceste servicii.

Din luna aprilie 2011 si pana in vara anului 2013, am platit pentru Livia Stanciu tot ce inseamna cheltuieli pentru cele doua apartamente din banii personali (electricitate, gaz, costuri de intretinere), cu promisiunea Liviei Stanciu ca-mi va restitui acesti bani. Tinand cont de functia si de calitatea acesteia, am avut incredere in cuvantul ei si m-am inselat. Am incercat in repetate randuri sa o determin pe aceasta sa-mi plateasca datoria pe care o are la mine, dar a refuzat in mod constant, invocand anumite carduri bancare ramase neacoperite.

Doina Livia Stanciu, vazand ca insist sa-mi plateasca datoria, s-a folosit de puterea functiei pe care o detine ca presedinta a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si, cu ajutorul procurorilor DNA, m-a aruncat in inchisoare. In prezent, ma aflu in Penitenciarul de femei Targsor, din judetul Prahova, sub acuzatia de santaj.

Directia Nationala Anticoruptie ma acuza ca am santajat-o pe Doina Livia Stanciu cu suma de 20.000 euro in schimbul nedivulgarii unor fapte (spun ei, imaginare) despre familia Stanciu.

In declaratia ei, Livia Stanciu sustine ca nu exista probe si inscrisuri compromitatoare la adresa ei si a sotului si spune ca este sigura. Tot in declaratie, se contrazice si crede ca la adresa de la Galati unde locuiesc se afla obiecte detinute de mine si a caror identificare si ridicare este necesara.

Urmare a acestei declaratii, s-a dispus si s-a mobilizat o intreaga echipa (8-9 persoane) care sa mearga la Galati cu 2 masini (aproximativ 250 km distanta de Bucuresti, unde au sediu cei de la DNA) si sa confiste absolut tot ce ar putea prejudicia imaginea Liviei Stanciu.

Nici un mesaj si nicio convorbire telefonica nu sustine acuzatia de santaj formulata de DNA si, totusi, aceasta, impreuna cu Justitia din Romania, ma tine arestata preventiv in penitenciarul mai sus-mentionat pe motiv ca pot provoca dezordine publica.

Daca Doina Livia Stanciu este, asa cum sustin judecatorii, reper de moralitate si corectitudine, de ce inscrisuri si obiecte s-a temut aceasta? De ce nu si-au pus intrebarea asta si procurorii DNA?

(...) Eu doar imi doresc un proces echitabil, in care sa nu se tina cont de functia si calitatea 'partii vatamate'.

Cu respect,

Mariana Rarinca

17.11.2014, Targsor"

*Cititi aici despre ultimul termen de judecata in dosarul de santaj al Marianei Rarinca

Accesari:5688

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 25 noiembrie 2014 14:50 +3

nu inteleg de ce se sterg comentariile acum sint postate 2 si poate apare doar unul

# dank date 25 noiembrie 2014 17:40 -12

parca in mesajele scrise de inculpata scria ca vrea bani pt niste datorii ale defunctului..acum spune ca pt administrarea apartamentului din 2011..intretinere gaze si lumina pe 3 ani...20 000 euro..scump Galatiul....PS.sa nu i trantesti pe inculpati cand ii prinzi incat sa le iasa puscaria prin piele...pe infractori stimabili procurori si judecatori

# ziarist date 25 noiembrie 2014 21:38 -4

bun text http://www.dw.de/numirea-surprinz%C4%83toare-de-la-externe/a-18084639

# Agentul 007 date 26 noiembrie 2014 08:18 -2

De Ne Auuu L va intra si in curtea contraceptionala ! Cativa complici ai vioorikai de onoare si ai lui lupuleasca au pus la punct un plan diabolic de evadare pentru un varan !

# EU AM VRUT SA VOTEZ PENTRU KOVESI SI STANCIU date 26 noiembrie 2014 08:34 -2

Si eu am incercat sa votez .Eram la Paris cu treaba de 2 bluni ! Adevarull este ca NU S-A ALES INTRE PONTA SI IOHANNIS CI S-A VOTAT CA SA RAMANA KOVESI SI STANCIU

# gregorian bivolaru date 26 noiembrie 2014 13:15 +6

Doamna Presedinte al Inaltei Curti - cumva in timpul serviciului sunteti in ... TRANSA ? Cumva alterneaza starile de Simplu CETATEAN cu cea de Presedinte al ICCJ ? Care este cea adevarata? Cine sunteti doamna ?Ciudata infatisare-atitudine ! Ciudata - foarte ciudata- infinit de ciudata !!!

# Iulian Vlad date 26 noiembrie 2014 22:37 -2

PSD si ,, serviciile '' ii arata Liviei Stanciu , PISICA ! Adica , pe scurt , daca nu il declari pe 14 ianuarire pe Iohannis incompatibil , dai de ...' ! Clar ? Explicati-le si la ,, colegi '' ! Poate nu toti din ,, servicii '' sunt la curent !

# ARGUS date 26 noiembrie 2014 22:48 -2

S-ar putea sa ai dreptate,tov.general

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - A insultat Klaus Iohannis intreaga magistratura refuzand numirea la MJ a Danei Girbovan?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 15.09.2019 - Mariana Alexandru i-a blocat pe procurorii DIICOT

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER