Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

SCRISOAREA CARE IL INGROAPA PE IOHANNIS – Raspunsul primit de presedintele CCR Valer Dorneanu din partea Comisiei de la Venetia: “Deciziile Curtilor Constitutionale sunt definitive si obligatorii, si trebuie sa fie implementate”. Judecatorul CCR Petre Lazaroiu: “De la data publicarii e obligatoriu”. Presedintele Klaus Iohannis incalca de 28 de zile Constitutia Romaniei si sfideaza Decizia CCR care il obliga sa o revoce din functie pe sefa DNA Laura Kovesi

Joi, 5 iulie 2018 16:44 | Scris de G.T. | pdf | print | email

Lovitura teribila incasata de presedintele Romaniei Klaus Iohannis (foto dreapta), in cazul refuzului de a pune in aplicare Decizia Curtii Constitutionale prin care a fost obligat sa o revoce din functie pe sefa DNA Laura Kovesi (foto stanga). Comisia de la Venetia il ingroapa pe presedintele Klaus Iohannis, transmitand ca deciziile CCR sunt definitive, obligatorii si trebuie implementate.


Revista Q Magazine a publicat, joi 5 iulie 2018, scrisoarea pe care presedintele Comisiei de la Venetia, Gianni Buquicchio, l-a oferit presedintelui Curtii Constitutionale a Romaniei, Valer Dorneanu, dupa ce acesta a informat institutia europeana in legatura cu presiunile exercitate asupra CCR dupa decizia prin care Iohannis a fost obligat sa o revoce pe Kovesi, dar si in legatura cu indemnurile de nerespectare a deciziei.

In scrisoarea trimisa lui Dorneanu (vezi facsimil), presedintele Comisiei de la Venetia aminteste ca deciziile Curtilor Constitutionale pot fi criticate, in baza dreptului la libera exprimare. Totusi, presedintele Comisiei de la Venetia precizeaza ca demnitarii trebuie sa aiba critici rezervate, iar indemnurile privind neaplicarea deciziilor Curtilor Constitutionale sunt inadmisibile.

Scrisoarea Comisiei de la Venetia se refera si la intalnirea dintre fostul consilier prezidential Simina Iohannis si judecatorul CCR Petre Lazaroiu, dar contine si un mesaj cheie in contexul in care presedintele Iohannis refuza sa puna in aplicare Decizia Curtii privind revocarea Laurei Kovesi. Mai exact, presedintele Comisiei de la Venetia transmite cadeciziile Curtilor Constitutionale sunt definitive si obligatorii, si trebuie sa fie implementate”. Adica fix ceea ce nu vrea sa faca Iohannis, care a intrat in a 28-a zi de incalcare a Constitutiei Romaniei si de sfidare a Deciziei CCR prin care a fost obligat sa o revoce pe Kovesi, decizie pe care insa refuza sa o puna in aplicare.


Judecatorul Petre Lazaroiu: “Noi nu am dat un termen pentru ca 147 este foarte clar, se publica si de la data publicarii e obligatoriu”

Pe de alta parte, intr-un interviu acordat postului Romania TV, miercuri 4 iulie 2018, judecatorul CCR Petre Lazaroiu a explicat ca deciziile Curtii Constitutionale trebuie puse in practica de la data publicarii lor in Monitorul Oficial, lucru prevazut in Constitutia Romaniei. Cu alte cuvinte, indirect, Lazaroiu a confirmat ca presedintele Iohannis a incalcat si continua sa incalce Constitutia, prin refuzul de a pune in aplicare Decizia CCR prin care a fost obligat sa o revoce din functie pe Laura Kovesi.

Iata declaratia judecatorului CCR Petre Lazaroiu:

Nu vreau sa fiu rautacios. Eu o inteleg foarte bine. Poate multi nu o inteleg, nu ma refer la presedinte, are consilieri. Nu e problema noastra si a nu se intelege ca noi avem confilct cu Iohannis, Doamne fereste, exclus! Supozitiile pot fi diverse. Din punct de vedere strict constitutional, Curtea a trecut de aceasta faza, si-a epuizat treaba, de aici incolo sunt alte institutii care intra in joc, nu mai este problema Curtii acum. Am mai spus, noi nu am dat un termen pentru ca 147 (n.r. - art. 147 din Constitutia Romaniei) este foarte clar, se publica si de la data publicarii e obligatoriu”.

Accesari:12623

Comentarii

# DODI date 5 iulie 2018 16:56 +11

Cred că nu este nevoie de translatori. Chiar și pentru un sfertodoct precum ciolanis este clar că este în culpă. Necazul său este acela că în momentul în care dă drumul la decizia de revocare a slujirii și dosarele sale (întocmite de DNA) pornesc pe o cale ireversibilă de condamnare a familiei cleptomanului imobiliar dovedit.

# unul din lumea cea mare date 5 iulie 2018 17:17 +10

dragnea!!!!!!!!!tariceanu!!!!!!!!! ce,, pendula mea tot o frecati,,!!!!!!!!! SUSPENDAREA!!!!!! DE CE DRACULUI VA EWSTE FRICA.BRavo dragnea ca ai imboldit finantele si anaful sa ii luati banii nazistului dar sa i se calculeze accesoriile asa cum ni le calculeaza anaful noua, din 2001!!!!!!!dragnea am mai scris/o eu pe aici si martora imi este arhiva luju ai mari sanse sa ajungi presedinte.totusi nu/mi placi caci esti ezitant si astepti sa/ti ajunga cutitul la os.vreau sa incepi si cu basescu,videanu,berceanu,aia in chilotei si maieu ,fetele lui baswscu.vreau banii recuperati de la nenorocitii astia . vreausa recuperati banii de la nenorocitii de judecatori si procurori,VREAU SA FIE RESPECTAT ART 16 DIN CONSTITUTIE,,TOTI SINTEM EGALI IN FATA LEGII,,!!!!!!!!!!

# livia date 5 iulie 2018 17:25 +5

Cred ca werner minte agera o sa se apuce de citit ce a scris comisia de la Venetia si o sa tot citeasca pana o sa inteleaga. El nu va intelege nimic bineinteles...Ma tot intreb cum naiba a facut facultatea aia de fizica?

# DOREL date 5 iulie 2018 19:30 +2

Mai draga,te inseli - KWI nu citeste decat partiturile pe care le-a primit, le primeste si le va primi si nimic altceva, deci, daca acolo va scri sa o demita, o va demite, daca nu - nu, e simplu ca bonjour ! Si, b): KWI a facut facultatea exact la fel cum a facut Basescu scoala de marina, de la admitere pana la absolvire si ulterior dupa aceea ! Parerea mea ...

# Statu-Palma-Barba-Cot date 5 iulie 2018 18:19 +2

Dacă scrisoarea trimisă lui Dorneanu e autentică, s-a terminat și cu el și cu madama. Dacă mai punem la socoteala și deranjul produs de 'mnealui în cestiunea cu israelienii s--ar putea sa-l vedem cerșind.

# SPARTAKUS date 5 iulie 2018 19:34 +5

Faptul de a te ascunde(precum sarpele)in spatele a nu stiu caror art.constitutionale,asa cum o face sistematic locatarul de la Cotroceni,ne dovedeste fara echivoc,ca acest domn face parte dintr-o gasca de politruci care prefera sa calce pe cadavrele cetatenilor Romaniei pt.a se perpetua incalcarea literii si spiritului Constitutiei,pe care a jurat cu mana pe Biblie.Deci din acest moment Karlos,este partas la violarea drepturilor cetatenesti,ori acest tip de presedinte este incompatibil cu functia suprema in STAT si nu se poate bucura de aprecierea majoritatii romanilor!Culmea,individul pretinde ca este pana la urma STATUL DE DREPT,pretentie ce poate fi catalogata ca fiind hilara!!!!!!!!

# ana date 5 iulie 2018 19:47 +1

SA FIE NAIBA SUSPENDAT, CE ASTEAPTA DRAGNEA ? STATUL PARALEL NU M-AI ARE MECANISMELE SA FRAUDEZE CU "ERATA" LA CURTEA CONSTITUTIONALA. S-A TERMINAT !

# Corneliu date 6 iulie 2018 00:50 -1

Dacă faci analiza lui Dragnea vei constata că este un om de nimic , prost , fudul , incompetent , foarte mic în caracter , atitudine infantilă , numai vorba de el , nu e în stare de nimic , un fricos de nu chiar laș , lipsit de credibilitate și care și-a trădat partidul ... de ce nu face nimic ...doar vorbe de copil ... de toate astea așa zisul stat paralel știe , așa că n-are de ce să-i fie frică ...

# alt_roman date 6 iulie 2018 08:01 0

ca johanis, orban si papagalii aia din usr sunt niste somitati!!!uita-te la ei niste golani ;si prosti pe deasupra!nu au nimic in cap decat dragnea!!!asta este marele lor program pt. tara :Dragnea!fa un exercitiu:daca Dragnea dispare maine de pe planeta i-a incurcat!nu mai au obiectul muncii!nu tu o vorba despre amaratii aia de iau luat apele(si cacatii astia sunt tot guvernanti,iau salarii babane pt. titulatura asta),nu tu o vorba despre cum ne fura toti straini cu ajutorul sri-ului;nu tu o vorba despre retrocedarile ilegale cu ajutorul 'justitiei';nu tu o vorba despre salariile uriase ale asa zisei 'justitii'(procurori,judecatori)fara nici o performanta;tara asta a fost si este furata pt.ca noi nu iesim in strada sa va cacam pe toti!sa simtiti asa putin mainile astea care muncesc de dimineata pana seara sa va tina pe voi,nenorocitilor...dar lasa ca vine si vremea noastra si atunci sa vedem cum opriti o mana care a lucrat cu fiare toata viata, cu retorica asta de cacat!sunt curios!

# Pintea date 5 iulie 2018 19:48 +5

Ptr un căpos s-au facut de ras intreband Comisia de la Venetia o asemenea evidență! Ca si cum am fi o tara noua, care habar n-avem cum sa ne conducem si nu ne cunoastem Constitutia si importanta institutiilor pe care le avem. Acum pe cine o sa mai intrebe? Ma refer la alte institutii, nu la stapanii din umbra!Ca de revocat, tot n-o s-o revoce! Sau poate se mai pune ceva la cale, daca tot a reaparut Oprea in peisaj! Ptr putere Johannis et co. este in stare de orice. Si-a anuntat o noua candidatura, tocmai acum cand ni se descopera numai bogatii, de pe urma carora vor trai altii, nu poporul, Coldea se plimba degajat pe la Bruxelles, etc. Miza este foarte mare, iar disperarea pt putere e pe masura!

# Matei date 5 iulie 2018 20:30 +5

Daca tot fac modificari la codul penal, de ce Doamne iarta-ma nu au introdus acolo si un articol prin care incalcarea Constitutiei si a hotararilor Curtii sa fie sanctionate cu ceva ani de odihna la Poarta Alba?

# Corneliu date 5 iulie 2018 20:31 -1

Și ce dacă Decizia CCR este obligatorie ... ați uitat că trăiți în România ? Păi România nu mai are justiție ... Justiția Română s-a transformat în adevărata și cea mai performantă Mafie din lume . Cu asemenea justiție , un profesor de fizică își permite ... Da, ce să mai zici că Judecătorii Judecătoriei Reghin , Tribunalului Mureș , Curții de Apel Tg.Mureș nu respectă Sentința civilă 784/2013 definitivă și irevocabilă prin Decizia civilă 534/2014 a Tribunalului Mureș prin care se reconstituie un drept de proprietate și obligă la punerea în posesie și eliberarea de îndată eliberarea titlului de proprietate ....nici prin executare silită nu se vrea executarea , nici prefectul nu vrea , nici judecătorii nu vor să dispună executarea hotărârilor , nici procurorii nu vor să se implice clasarea fără nici o cercetare fiind soluția preferată , doar interesele primarului , secretarului par să conteze ... cât despre infracțiunea de nerespectarea hotărârilor judecătorești , e de neaplicat se pare

# pisica date 5 iulie 2018 20:54 +2

Ciolanis te lasam sa stai in aceeasi celula cu Kovesi , pe viata ! ;-)

# Margelatul date 5 iulie 2018 20:56 +2

Pai ce trebuie sa ne zica altii ca deciziile CCR se aplica deindata ? Urgent jos cu Retardis si gata ! :-*

# ghiniion... ssst, "imparatu' romanilor lui" inca citeste! date 5 iulie 2018 21:17 +3

Va rog nu-l deranjati. SUSPENDATI-L si GATA!  Deconspirati si eliminati din Justitie toti colaboratorii si semnatarii care s-au folosit de Protocoale...

# botizan date 5 iulie 2018 22:07 -1

Oare CCR nu publică în Monitorul Oficial fără penalii în instituțiile statului dacă tot îi mănâncă în c_r ????

# Doge date 6 iulie 2018 12:14 +1

Nu stiu de ce,dar simt(ca reumaticii schimbarea vremii) ca tot circul care dureaza in tara asta cam de multisor,va avea un finish pe care putini postatori l-au anticipat(sau dorit).De-a lungul istoriei(nu doar la noi) de cate ori s-au luat decizii majore la dorinta cetatenilor,fara sa aiba ulterior un recul neasteptat?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi numita suspecta Laura Kovesi sefa Parchetului European, in pofida dosarului de mita in care este urmarita penal?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 19.02.2019 – Kovesi fuge de dosar ca dracu' de tamaie. Misterul din denuntul Elenei Udrea

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER