Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

SEFA UNJR SOMEAZA – Judecatoarea Dana Girbovan: „Pentru o justitie cu adevarat independenta, avem nevoie inclusiv sa facem lumina in cazul SIPA... Continuam sa activam in diverse sectoare din societate, inclusiv in justitie, cu institutii si mentalitati mostenite din oranduirea comunista”. Girbovan demoleaza propaganda: „Ministra Pruna nu a dorit desecretizarea acelei arhive, ci ca informatiile 'de interes operativ' culese de SIPA sa fie 'transferate institutiilor abilitate'”

Marţi, 16 mai 2017 12:58 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Mesaj din partea presedintei Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, judecatoarea Dana Girbovan (foto), in plin scandal legat de arviha SIPA si copierea ilegala a unor documente din aceasta. Girbovan someaza public autoritatile statului sa faca lumina in cazul SIPA, aratand ca acest lucru este obligatoriu pentru a avea o Justitie cu adevarat independenta.

Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Dana Girbovan de la Curtea de Apel Cluj aminteste ca SIPA este o tema ce apare periodic in spatiul public, fiind dezbatuta timp de cateva zile si apoi abandonata. Sefa UNJR atrage atentia insa ca la 27 de ani de la caderea comunismului institutii inclusiv din Justitie continua sa activeze in baza unor mentalitati mostenite din perioada comunista.


Pe de alta parte, Dana Girbovan a desfiintat si sustinerile unor propagandisti ai Sistemului, care clamau ca, vezi Doamne, fosta ministresa a Justitiei, traducatoarea Raluca Pruna, ar fi vrut sa desecretizeze arhiva SIPA. In realitate, explica Girbovan, Pruna nu a dorit desecretizarea arhivei, ci a urmarit ca inforamtiile de „interes operativ” culese de SIPA sa fie „transferate institutiilor abilitate”. Sefa UNJR subliniaza ca nu s-a precizat cine ar fi „institutiile abilitate”, iar in categoria informatiilor de „interes operativ” urmau sa intre si informatiile compromitatoare si de santaj la adresa magistratilor.

Iata mesajul judecatoarei Dana Girbovan:

Se vorbeste, din nou, despre SIPA - serviciul secret militar din cadrul Ministerului Justitie, ce era intesat de securisti si prin care erau urmariti si santajati magistrati. SIPA este o tema ce apare sistematic in spatiul public, este dezbatuta cateva zile si apoi este iar ingropata, pentru a reveni recurent.

E timpul sa se faca lumina in acest caz. De 27 de ani de la caderea comunismului continuam sa activam in diverse sectoare din societate, inclusiv in justitie, cu institutii si mentalitati mostenite din oranduirea comunista.

UNJR a avut pozitii constante pentru clarificarea problemei SIPA, adresand numeroase cereri in acest sens institutiilor abilitate.

Pentru cei interesati de acest subiect, va supun atentiei doua link-uri unde am scris despre problema SIPA.

Fac un apel tuturor jurnalistilor sa faca eforturi investigative vis a vis de acest serviciu si arhiva sa, pentru a intelege ce s-a intamplat, incepand de la data înfiintarii acestui serviciu si pana in prezent.

Pentru o justitie cu adevarat independenta, avem nevoie inclusiv sa facem lumina in cazul SIPA.

P.S. Vad ca jurnalistul Mircea Marian, de la Romania Libera, a afirmat pe Facebook ca in 2016 Raluca Pruna 'a fost linsata' cand 'a vrut sa desecretizeze arhiva SIPA'. Tocmai ca ministra Pruna nu a dorit desecretizarea acelei arhive, ci ca informatiile 'de interes operativ' culese de SIPA sa fie 'transferate institutiilor abilitate'. Adica si acele informatii compromitatoare si de santaj la adresa magistratilor sa fie transmise, legal acum, 'institutiilor abilitate', fara a se preciza cine ar fi acelea. E bine ca jurnalistii sa se documenteze temeinic cand scriu ceva despre justitie

http://www.forumuljudecatorilor.ro/wp-content/uploads/Art-3-Forumul-judecatorilor-nr-2-2009.pdf

http://www.unjr.ro/2016/08/17/scrisoare-catre-premierul-dacian-ciolos-sa-retraga-proiectul-de-hg-pentru-reinventarierea-arhivei-sipa/”.

Accesari:9441

Comentarii

# urcata e garduri date 16 mai 2017 16:47 -3

asta e noua stea a penalilor? pai sa nu uite duduia ca pana sa intre tata felix la garaj..i judecatorii atat de santajati cu SIPA nu bagasera nici un grof la mititica. 25 de ani de furturi uimitoare si ei nu condamnasera pe nimeni. nu ti-e rusine blondo sa tot tii isonul jecmanoilor?! vreti iar justitia de pe vremea lu adrean?!

# relly date 17 mai 2017 07:44 -1

androginul asta sters este intr-adevar noua stea a penalilor vechi si noi, care nu spune nici un adevar dureros din sistem si nu deranjeaza judecatorii corupti nici macar cu o declaratie. madama este o nulitate ca activista si un pericol de prosteala ca "cugetator" public. de evitat si de necitit.

# Georrgge date 16 mai 2017 21:20 0

Leafa nema, justitie nema - asta pana în 2006 :cry: atunci ce mai vrei?

# unul din lumea cea mare date 17 mai 2017 00:46 0

martora imi este arhiva luju ca v/am spus ,,DE AL 7 LEA TRIB PIERDUT,,(faceam referire la tribul evreiesc din etiopia,sau ca etiopienii sint de origine evreiasca) deci asa este si in justitie cu fosta directie a 6 a de pe vremea lui ceasca,transformata in sipa si nu numai.de cind va tot spuneam ca sipa nu a fost desfiintata,chiar daca se afirma asta in documentele statului roman???mai are cineva ,,acusilea,, dubii de ceea ce v/am spus cu multi ani in urma???de ce nea dorel tace ca ala in iarba>bre nea dorele in calitatea lu matale de constitutionalist nu ,,trebia bre sa iesi afara(nu cu coprol) si sa zici cite cevasilea?sau este secret ca stii ca ai sub obladuire ,,al 7 lea trib pierdut,, care face si ascultari in puscarii si in completele de judecata,in camerele judecatorilor.vedeti cit de buna/i arhiva luju!!!!!

# sipu date 17 mai 2017 12:15 +1

Singura judecatoare care spune lucrurile pe nume! Felicitari!

# celeron date 17 mai 2017 21:49 +1

Desteapta fata asta! Curaj si tine-o tot asa!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va cuprinde revolta cand vedeti magistrati care ies in strada impotriva legilor justitiei si a modificarii Codurilor?

    • VOTEAZA

Vorba de fumoar – 22.05.2018 – Interventii la PICCJ pentru salvarea lui Lucica

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER