25 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SEFUL CCR ARUNCA IN AER DOSARUL LUI DRAGNEA - Presedintele CCR Valer Dorneanu face praf facatura cu care DNA vrea sa-l execute la ICCJ pe liderul PSD: “Pai asta e coruptie? Asta e abuz in serviciu... E instrumentat de DNA ca urmare a calitatii persoanelor implicate in dosar, nu ca urmare a faptului ca s-ar fi incadrat exact in coruptie... Acolo era un abuz, ceva cu angajarea unei persoane”

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

9 October 2017 12:38
Vizualizari: 6820

Ultra-mediatizatul dosar facut de DNA pe numele presedintelui PSD Liviu Dragnea nu este unul de coruptie, cu toate ca procurorii lui Kovesi l-au prezentat chiar in acest mod si au defilat cu el in public ori de cate ori au avut ocazia. Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Valer Dorneanu (foto), arunca bomba in dosarul in care este judecat la Inalta Curte presedintele PSD Liviu Dragnea, acuzat de DNA de instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea unor persoane la Consiliul Judetean Teleorman, si spune ca nu este vorba despre un dosar de coruptie: "Asta e coruptie? Asta e abuz in serviciu". Cu toate acestea, procurorii DNA au prezentat dosarul ca o victorie in lupta anticoruptie in momentul in care l-au trimis in instanta. 


Valer Dorneanu a declarat ca singurul motiv pentru care a fost instrumentat dosarul de procurorii Laurei Kovesi este “calitatea persoanelor implicate”, Dragnea fiind la acea vreme presedintele Consiliului Judetean Teleorman. De altfel, in comunicatul prin care DNA a anuntat trimiterea in judecata a lui Liviu Dragnea, a Bombonicai Prodan, fosta sotie a acestuia, si a altora in legatura cu angajarea a doua persoane la Direcţia de Asistenta Sociala Teleorman, se arata ca actualul presedinte PSD este acuzat de instigare la abuz in serviciu si de instigare la fals intelectual, fara sa se pomeneasca de faptul ca Dragnea ar fi luat mita pentru a comite presupusa fapta.

Iata fragmente din declaratiile facute de Valer Dorneanu sambata, 7 octombrie 2017, la B1 TV

Asa a fost calificat. Acolo era un abuz ceva cu angajarea unei persoane... A angajat niste persoane la ea desi n-ar fi lucrat. Pai asta e coruptie? Asta e abuz in serviciu (…) E instrumentat de DNA ca urmare a calitatii persoanelor implicate in dosar, nu ca urmare a faptului ca s-ar fi incadrat exact in coruptie. Apropo de distinctia asta si de Comisia de la Venetia. Comisia de la Venetia, in spatiul UE, vorbea de severitatea interventiei punitive a statului impotriva actelor de coruptie si acolo spune ca e coruptie indiferent de valoare, de prag. Dar la abzul obisnuit...". 

Iata comunicatul DNA din data de 15 iulie 2016 prin care DNA anunta trimiterea in judecata a lui Liviu Dragnea si a altor persoane:

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptiei au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor:

DRAGNEA NICOLAE LIVIU, la data faptelor președinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- instigare la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- instigare la fals intelectual
,

ALESU FLOAREA, la data faptelor director general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual


MARINECI IONEL, la data faptei sef serviciu in cadrul Complexului de servicii destinat copilului si familiei, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

MILOS (fosta OGRINJA, fosta DRAGHICI) RODICA si SEFU OLGUTA, la data faptelor director executiv adjunct al D.G.A.S.P.C. Teleorman cu privire la savarșirea infractiunilor de:
- abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual
,

PRODANA (fosta DRAGNEA) BOMBONICA, coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și sef serviciu Secretariat din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala și Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman, la data comiterii faptei, cu privire la savarșirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,

MARICA VALENTINA – MIRELA, la data faptelor sef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei, ce avea in componenta și Centrul de consiliere și sprijin pentru parinti, cu privire la savarșirea infractiunilor de:
- abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual,


GHEORGHE NICUȘOR, la data faptelor sef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual
,

BALABAN CONSTANTIN CLAUDIU, la data faptei sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei din mun. Alexandria cu privire la savarșirea infractiunilor de:
- abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- fals intelectual,


BOTOROGEANU ADRIANA și STOICA ANISA-NICULINA la data faptelor functionari publici in cadrul D.G.A.S.P.C. Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunilor de:
- complicitate la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit,
- complicitate la fals intelectual
.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada iulie 2006 – 2013, inculpata Alesu Floarea, in calitatea mentionata mai sus, la instigarea inculpatului Dragnea Nicolae Liviu, la acea vreme președinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu incalcarea atributiilor de serviciu, a dispus in mod ilegal mentinerea in functii si implicit plata drepturilor salariale pentru inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa-Niculina, angajate in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman. Acest lucru a fost posibil, in conditiile in care inculpata cunostea faptul ca, desi cele doua persoane au figurat in mod scriptic ca angajate in cadrul institutiei respective, nu s-au prezentat efectiv la serviciu și nu au prestat vreo activitate.
In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui președinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma.
Mentinerea in functie a celor doua angajate in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, a fost posibila si datorita inculpatilor Marineci Ionel, Miloș (fosta Ogrinja, fosta Draghici) Rodica, Sefu Olguta, Prodana (fosta Dragnea) Bombonica, Marica Valentina – Mirela, Balaban Constantin Claudiu si Gheorghe Nicusor, persoane cu functii de conducere in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, care nu au luat nicio masura de sanctionare a celor doua angajate avand in vedere ca acestea nu s-au prezentat la serviciu si nu au prestat activitatile la care erau obligate prin contractul individual de munca si fisa postului, fapte ce au permis acestora din urma sa isi incaseze in mod necuvenit drepturile salariale aferente.
Mai mult, in același context, inculpatii Șefu Olguta, Gheorghe Nicușor, Balaban Constantin Claudiu și Marica Valentina – Mirela au intocmit, semnat si avizat diverse documente justificative pentru situatia descrisa mai sus (fisa postului, raport de evaluare, foaie colectiva de prezenta etc.).
O parte dintre acestia, inclusiv inculpatele Botorogeanu Adriana si Stoica Anisa Niculina, au fost determinate de directorul general al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa semneze in fals condicile de prezenta, rapoartele de evaluare si inscrisurile privitoare la activitatile desfasurate de acestea din urma in cadrul institutiei respective.
Aceasta conduita infractionala a fost de natura sa aduca persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite in cuantum total de 108.612 lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit de catre inculpatele Botorogeanu Adriana (75.593 lei) si Stoica Anisa Niculina (33.019 lei), suma cu care Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman s-a constituit parte civila in procesul penal.
In cauza, a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce apartine inculpatei Alesu Floarea.

Dosarul a fost trimis spre judecare inaltei Curti De Casatie Si Justitie, cu propunere de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”

Comentarii

# DODI date 9 October 2017 13:26 +14

Ce păcat că așa puțin oameni care știu ceva de drept sunt puși în funcții. După metoda hăhăilă în funcții importante au fost plantați doar sfertodocți șantajabili. Și ne mai mirăm că România a ajuns într-o fundătură? Cu nulități precum ciolanis, ghena, lăzăruc, zdreanță, portocală, colivia etc. unde era să ajungem? Acolo le place lor să se lăfăiască: în troaca de porci. Acesta este nivelul lor intelectual și moral.

# Nicolae Clivet date 9 October 2017 14:35 +2

Domnul JUDECATOR DANIEL MORAR, unde ar incadra fapta din data de 5 dec. 2012 cand domnu TULUS D.F. a dat ordin ca in sediul D.N.A. sa se prezinte 2 subofiteri de la Sectia 3 Politie Bucuresti pentru a ma retine? Unde ar incadra fapta domnului TULUS de a o invita pe sotia mea in biroul dumneaui pentru a semna un acord cu privire la o internare fortata. Daca nu s-a obtinut acordul, unde ar incadra fapta domnului Motoc Ion de a suna la un spital de psihiatrie pentru a-i comunica medicului sa-i administreze pacientului cat mai multe medicamente halucinogene? Unde ar incadra fapta unui inalt magistrat militar, col. Istrate Virgiliu Marian de a intocmi in fals un raport prin care se spune ca: "a recunoscut continutul convorbirilor telefonice purtate cu doamna grefier", cu toate ca nu s-a prezentat niciodata asemenea continut, nici macar un desfasurator al convorbirilor telefonice. Este sau nu este abuz in serviciu domnule JUDECATOR MORAR?

# anonim date 9 October 2017 14:42 0

dl. dorneanu mai bine tacea; urmarirea penala fata de anumite persoane se face in functie de calitatea acestora; iar faptele au fost recunoscute de unele persoane din dosar; - astfel de optici dezastroase au adus tara unde este: e pacat sa fie cercetat un guvernant, parlamentar, etc. in general oameni fini care nu se compara cu infractorii de rand; pai infractorii de rand sa primeasca pedeapsa ca in evul mediu, iar guvernantu si parlamentaru sa aiba imunitate ca sa stie de ce a bagat banii in campanie electorala; pana la urma va primii cu suspendare sau ceva modic; albeste scj infractorii mai ceva ca Nufarul

# Pif date 9 October 2017 15:27 +1

Pana in prezent, Zegrean a fost cel mai guraliv prezident al CCR. Totusi, la povestea cu "erata", s-a abtinut patriotic sa comenteze public.

# ?????? date 9 October 2017 15:48 +2

De ce considerați că domnul  Valer Dorneanu , președinte la CCR, ar ține să se antepronunțe public, într-o zonă a justiției ce ține de competența ÎCCJ ? Considerai că dumnealui ar cunoaște atribuțiile președintelui CCR ?

# Anonim date 9 October 2017 17:14 0

Șeful CCR, om politic cu pretenții de magistrat de carieră, ar fi trebuit să știe de obligația de rezervă.

# ?????? date 9 October 2017 18:07 0

Considerați că Valer Dorneanu încearcå să lucreaze, de la CCR, și pentru perioada când era Avocat al Poporului, constatând probabil că i-au rămas "spețe" nerezolvate ,din acea vreme ? V mai amintiți vreo intervenție publică a domnului Dorneanu din perioada de la conducerea instituiei "Avocatul Poporului", pe vreo "spețå" sesizată instituției sau la care Avocatul Poporului s-ar fi "sesizat din oficiu"  ?

# Catalin date 9 October 2017 18:18 +1

”Corupție se numește un abuz, activ sau pasiv, al funcționarilor publici (fie numiți fie aleși), în scopul obținerii de avantaje financiare private sau de alte beneficii. Corupția reprezintă folosirea abuzivă a puterii publice, în scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup. Ca act antisocial, corupția este foarte frecvent întâlnită în societate și este deosebit de gravă deoarece favorizează interesele unor particulari, mai ales în aria economică, afectând interesele colective prin: însușirea, deturnarea și folosirea resurselor publice în interes personal, ocuparea unor funcții publice prin relații preferențiale, încheierea unor tranzacții prin eludarea normelor morale și legale. Corupția vizează un ansamblu de activități imorale, ilicite, ilegale realizate nu numai de indivizi cu funcții de conducere sau care exercită un rol public, ci și de diverse grupuri și organizații, publice sau private, în scopul obținerii unor avantaje materiale sau morale sau unui statut social su

# Adi date 10 October 2017 02:17 +2

Alooo DNA, pai ori cele două angajate sunt funcționare publice, ori au contracte de munca? In ce tara trăim......

# lume.....lume!!! date 10 October 2017 11:05 0

Sa aveti parte de toate cele bune, asa dupa ......sufletu vostru!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.04.2024 – Gulutanu s-a mai captusit cu o acuzatie. Doua refuzuri la noua SIIJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva