16 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SEMNAL DE ALARMA AL PRESEDINTELUI CCIR – Seful Camerei de Comert, Nicolae Daraban a semnalat, la intalnirea cu presedintele Klaus Iohannis, ca firmele din Romania intregistreaza o rata a profitului de doar 7,2%: ”Este foarte important sa realizam ca nu se fac profituri mari in Romania. Cei care au depus bilantul la organele fiscale au o cifra de afaceri in jur de 263 de miliarde de euro si un profit brut de 19 miliarde de euro. Deci vedem o rata a profitului de 7,2%. Nu sunt profituri mari”

Scris de: L.J. | pdf | print

25 April 2017 16:18
Vizualizari: 6180

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Nicolae Daraban (foto stanga), i-a prezentat presedintelui Klaus Iohannis (foto dreapta), problemele cu care se confrunta mediul de afaceri, in cadrul dezbaterii „Presedintele Romaniei in dialog cu mediul de afaceri”, organizata la CCIR Business Center. Asftel, seful CCIR a aratat ca, in urma mai multor sondaje efectuate in randul firmelor din Romania, reprezentantii acestora s-au plans de lipsa fortei de munca specializate si au observat un fenomen care s-ar putea intensifica in curand - migratia fortei de munca din sectorul privat catre cel de stat.

Un alt aspect semnalat presedintelui Romaniei este faptul ca, din bilanturile depuse pana acum la organele fiscale, rezula ca firmele au o cifra de afaceri in jur de 263 de miliarde de euro si un profit brut de 19 miliarde de euro, ceea ce echivaleaza cu o rata a profitului de doar 7,2%.


Iata comunicatul CCIR:

”Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a participat marti, 25 aprilie a.c., la dezbaterea 'Presedintele Romaniei in dialog cu mediul de afaceri', initiata de Administratia Prezidentiala si organizata cu sprijinul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Evenimentul, organizat la CCIR Business Center, a reprezentat un cadru de consultare si dezbatere a directiilor de dezvoltare economica a Romaniei.

In deschiderea evenimentului, Presedintele Romaniei a declarat ca economia tarii are nevoie de predictibilitate, incredere, sustenabilitate pe termen lung si climat favorabil mediului de afaceri: 'Avem nevoie de politici care sa incurajeze integrarea in economia nationala a lanturilor valorice de productie. Productia este cheia prosperitatii noastre, de aceea am dorit sa intru in dialog cu oamenii de afaceri care creeaza valoare adaugata in economia Romaniei. (…) Romania are nevoie de politici economice responsabile si echilibre sanatoase, care sa consolideze stabilitatea macroeconomica, indispensabila pentru dezvoltarea noastra. Despre imperativul unui parcurs economic responsabil am discutat pe rand, in calitate de Presedinte al tarii, cu toate guvernele cu care m-am intalnit pana acum'.

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, dl. Mihai Daraban, a atras atentia asupra problemelor cu care se confrunta mediul de afaceri: lipsa fortei de munca specializate si un fenomen care s-ar putea intensifica in curand - migratia fortei de munca din sectorul privat catre cel de stat: 'Am efectuat mai multe sondaje de opinie pentru obiectivitate, in scopul identificarii crizelor majore. Una dintre crizele pe care le-am identificat este cea a lipsei fortei de munca specializate. Ne mai confruntam si cu o a doua migratie a fortei de munca: oameni care pleaca din sistemul privat si se duc in sistemul bugetar. (...) in sistemul de stat este o lipsa de eficienta. Exista riscul ca sistemul privat sa nu mai poata sustine administratia publica'.

Dl. Mihai Daraban a subliniat faptul ca CCIR incearca sa se implice in proiecte, plecand de la realitatea existenta in economie, pentru ca, 'daca am constientiza-o, am afla ce putem face in invatamant, in diplomatia economica sau cum putem elabora caietele de sarcini astfel incat sa nu descalificam din start capitalul romanesc prin anumite conditii de participare'. Presedintele CCIR a tras un semnal de alarma, declarand ca 'suntem pe penultimul loc in Europa la productivitatea muncii, pe ultimul loc la inovare si cercetare si pe ultimul loc la digitalizare. (…) Este foarte important sa realizam ca nu se fac profituri mari in Romania. Cei care au depus bilantul la organele fiscale au o cifra de afaceri in jur de 263 de miliarde de euro si un profit brut de 19 miliarde de euro. Deci vedem o rata a profitului de 7,2%. Nu sunt profituri mari'.

Avand in vedere obiectivele Proiectului de tara, initiat de Presedintele Romaniei, de a fundamenta si dezbate directiile de dezvoltare a Romaniei, discutiile din cadrul evenimentului s-au axat pe elementele de viziune economica din partea mediului de afaceri, pe necesitatea sustinerii antreprenoriatului romanesc si a competitivitatii economice a Romaniei, care sa consolideze prosperitatea romanilor pe termen lung. Domeniile principale puse in dezbatere au fost consolidarea antreprenoriatului romanesc, cooperarea cu investitorii straini, productia, absorbtia fondurilor europene, lipsa fortei de munca si a personalului calificat, sectorul IT&C si industriile creative, agricultura, industria alimentara, exporturile si lipsa infrastructurii”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.04.2024 – Inalta Curte a mai ars o data judecatorii din CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva