SISTEMUL SECURIST INCA REZISTA – Presedintele PSD Liviu Dragnea avertizeaza: “SRI nu a plecat, ca si conducere. Sunt oameni patrioti acolo, din pacate, in conducerea SRI sunt oameni care nu au rezistat la tentatii. S-au reunificat legaturile cu DNA si sistemul de Justitie... Au inceput sa iasa la iveala multe abuzuri, a inceput sa mai scada din intensitatea sistemului mafiot. Unde a ramas riscul? Daca astia vor reveni la putere, vor face un sistem mult mai dur decat l-au facut Coldea si Kovesi”

Marţi, 21 mai 2019 19:06 | Scris de B.G. | pdf | print | email

Avertisment din partea presedintelui PSD Liviu Dragnea (foto). Acesta atrage atentia ca Sistemul securist care a condus ani de zile tara prin teroarea catuselor inca nu a fost eradicat in totalitate, existand riscul ca elemente ale statului paralel sa preia din nou conducerea. "Vor face un sistem mult mai dur decat l-au facut Coldea si Kovesi", arata Dragnea.


Intr-un interviu acordat adevarul.ro, Liviu Dragnea acuza ca in Serviciul Roman de Informatii exista oameni patrioti, insa la conducerea SRI se afla personaje care nu au rezistat tentatiilor. "S-au reunificat legaturile cu DNA si sistemul de Justitie", afirma liderul PSD. In acelasi interviu, Dragnea a facut un scurt comentariu si in legatura cu decizia definitiva care urmeaza a fi data in dosarul presupuselor angajari fictive in care a fost condamnat la fond la 3 ani si 6 luni inchisoare cu executare. Presedintele PSD precizeaza ca se asteapta ca decizia sa fie data strict pe probe, nu in functie de jocurile politice.

Iata declaratiile liderului PSD Liviu Dragnea:

"Intrebare: Luni a fost o zi tensionata: cateva sesizari la CCR, procesul dvs la Curtea Suprema. Instanta a ramas in pronuntare pentru 27 mai, la o zi dupa alegerile europarlamentare. Aveti emotii, va asteptati sa dea sentinta pe 27 mai?

Liviu Dragnea: Eu nu mai am de mult emotii, pentru ca sunt complet nevinovat. Ce va decide instanta, vom vedea. Nu poate nimeni sa opreasca speculatiile cu aceste coincidente. In aceeasi zi, CCR trebuia sa judece o speta destul de clara, la fel si ICCJ. O sa vedem pe 27 mai.

Intrebare: Deci nu faceti o legatura intre ziua sentintei si rezultatul votului?

Liviu Dragnea: Nu mai e cazul sa o fac eu. Am vazut ca multi leaga sentinta de rezultatul votului. Nu se mai feresc: se asuma ca sunt decizii politice. Ar trebui sa fie o decizie bazata pe probe, probe care nu exista. O fi bine ca am ajuns aici?

(...)

Intrebare: Ati castigat batalia cu statul paralel? Batalia cu statul paralel nu a afectat statul real?

Liviu Dragnea:
In 2016, PSD incepuse sa creasca. Cu totul intamplator am fost condamnat in Dosarul referendumului, complet nevinovat. De ce? Pentru ca am spus oamenilor sa vina la vot. A venit toamna, am fost trimis in judecata pentru acest dosar. In toamna anului trecut, am avut un miting foarte mare, am fost condamnat. Acum, in preajma alegerilor, iar incepe sa se creeze tensiune. A aparut un raport al Inspectiei Judiciare unde se spun lucruri grave despre magistratii din Romania. Au inceput sa iasa la iveala multe abuzuri si a inceput sa mai scada din intensitatea sistemului mafiot. Unde a ramas riscul? Daca astia vor reveni la putere, vor face un sistem mult mai dur decat l-au facut Coldea si Kovesi. Nu, batalia cu statul paralel nu a afectat statul.

Intrebare: Maior a plecat, Coldea a plecat, Kovesi a plecat. Cine a mai ramas?

Liviu Dragnea:
SRI nu a plecat, ca si conducere. Sunt oameni patrioti acolo, din pacate, in conducerea SRI sunt oameni care nu au rezistat la tentatii. S-au reunificat legaturile cu DNA si sistemul de Justitie.

Intrebare: Vorbti de domnul Hellvig? Credeam ca aveti o relatie buna, ati fost colegi in USL?

Liviu Dragnea: Asa am zis si eu”.

Accesari:2636