16 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SLUGA TOT SLUGA RAMANE – Cu dosar la DNA in anii in care presta in CSM si inchidea ochii la abuzurile comise impotriva colegilor sai, gudurandu-se in schimb pe langa generalul SRI Florian Coldea, judecatorul Horatius Dumbrava intra in corul magistratilor activisti speriati de SIIJ: “Crearea acestei Sectii este o imensa greseala... Nu stiu cat va mai rezista o astfel de structura artificiala in sistemul si dinamica Ministerului Public” (Galerie Foto)

Scris de: George TARATA

12 iulie 2019 13:55
Vizualizari: 4087

Vi-l mai amintiti pe judecatorul Horatius Dumbrava? Un fost membru al CSM in anii de teroare ai “Binomului DNA-SRI”, ani in care multi dintre colegii sai cadeau victime unor abuzuri ingrozitoare, fara ca Dumbrava sa se arate revoltat de ceea ce se intampla sau de santajarea a 3000 de magistrati cu dosare fabricate de DNA. Un personaj care pe la bilanturile triumfaliste ale DNA se baga in seama cu marele sef al “Binomului”, generalul SRI Florian Coldea, sau care participa la cursurile de instruire ale generalului SRI Dumitru Dumbrava, responsabilul cu “campul tactic” din instante si parchete, asa cum se poate vedea din pozele de mai jos.


Tinut el insusi de DNA cu dosar in anii in care activa in CSM, dosar finalizat cu clasare in urma cu cateva luni, judecatorul Horatius Dumbrava (foto) s-a alaturat corului de magistrati activisti care solicita desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ). Intr-o declaratie publicata de site-ul Monitorul Justitiei, Horatius Dumbrava acuza ca SIIJ este ar fi structura artifical creata in sistemul si dinamica Ministerul Public, motiv pentru care nu stie cat va mai rezista. Acelasi Horatius Dumbrava, despre care ne amintim ca a incercat sa obtina o sinecura la conducerea INM dupa plecarea din CSM, tine sa sublinieze ca inca de la inceput a atras atentia ca infiintarea Sectiei ar fi o imensa greseala.

Iata declaratiile judecatorului Horatius Dumbrava prezentate de Monitorul Justitiei:

“Sunt cel putin doua ratiuni ce ma fac sa cred ca aceste disensiuni pot fi rezolvate (n.r. - disensiunile din CSM). Prima ar fi legata de existenta a insusi obiectului disensiunii: existenta si functionarea acestei Sectii Speciale. Am spus inca de la momentul in care s-a propus de o asociatie profesionala in spatiul public crearea acestei Sectii, ca este o imensa greseala crearea ei. (...) Pe de alta parte, trebuie spus ca aceasta Sectie exista prin vointa legiuitorului. Atat cat va mai exista. Pentru ca nu stiu cat va mai rezista o astfel de structura artificiala in sistemul si dinamica Ministerului Public, dat fiind faptul ca marea majoritate a magistratilor nu a fost de acord cu crearea ei, iar organizatiile europene relevante, GRECO, Comisia de la Venetia si Comisia Europeana, critica existenta ei”.

Abuz in serviciu clar ca lumina zilei

Cam astea sunt alegatiile lui Dumbrava. In schimb, o pozitie extrem de sanatoasa legata de ceea ce se intampla in CSM vine din partea unui alt membru al Consiliului. Este vorba despre avocatul Adrian Toni Neacsu, fost judecator. Intr-o declaratie prezentata tot de Monitorul Justitiei, Neacsu acuza actiunile unor membri CSM care blocheaza activitatea Consiliului, si atrage atentia ca in cazul de fata avem de-a face inclusiv cu un abuz in serviciu:

Refuzul explicit al unor membri CSM de a participa la sedintele de Plen si a asigura astfel cvorumul echivaleaza cu blocarea activitatii acestei institutii. CSM functioneaza exclusiv prin sedintele de Plen si Sectii, in afara acestora, CSM nu poate lua nici o hotarare, este ca si cum nu ar exista. Blocajul functionarii unei autoritati constitutionale este de o gravitate pe care putina lume si-o poate imagina. Este ca si cum o parte din Constitutie ar fi suspendata prin vointa catorva judecatori si procurori pe care intamplarea ii face sa detina demnitatea publica de membri CSM. Singurele remedii pe care le vad sunt chiar cele prevazute de lege si anume raspunderea penala pentru un abuz in serviciu cu consecinte grave pentru functionarea statului de drept in Romania, respectiv raspunderea disciplinara pentru neexercitarea obligatiilor de serviciu aferente functiei de demnitate publica detinuta. Calitatea de membru CSM nu poate fi exercitata prin santaj, ultimatumuri nelegale si dispret fata de Constitutie si obligatiile legale”.

In final, va prezentam niste imagini mai vechi, de la unul dintre bilanturile DNA, in care judecatorul Horatius Dumbrava statea cumintel pe langa pe langa generalul SRI Florian Coldea si discuta atent cu generalul SRI Dumitru Dumbrava, responsabil cu “campul tactic”, la cursurile de instruire pe care acesta le tinea magistratilor:

Comentarii

# livia date 12 iulie 2019 14:28 +15

Infiintata pe sest, sub pulpana dna era un imens bine, acum in deplina legalitate, cu oameni selectati prin concurs ( o notiune straina multora), nu este bine. De ce nu sunt intrebati aceste slugi despre sectia care a functionat ilegal la dna, sa vedem ce mai spun atunci? Ei nici nu-si dau seama ( dar nici nu le pasa) ca in acest fel isi arata stelele si slugarnicia fata de sistem.

# nu conteaza date 12 iulie 2019 16:35 +10

Dincolo de slugarnicie, isi arata incredibila incompetenta profesionala si crasa prostie! pentru ca NU este treaba magistratului sa dea legi sau sa le discute ci, doar sa vegheze la respectarea legilor! Organizarea profesiei, este in competenta executivului, prin MJ iar legile, le da legislativul!!! Habar n-are care-i sunt atributiile si care sunt limitele acestor atributii!!! E normal, legal si absolut firesc ca SIIJ sa fie infiintata FARA acordul magistratilor, la initiativa MJ si in urma unei legi emise de parlament!!

# nu conteaza date 12 iulie 2019 16:39 +8

Daca legile ar fi emise in urma consultarilor si acordului destinatarilor acelor legi, n-am mai plati impozite (pentru ca am fi intrebati daca vream sau nu asa ceva), n-ar mai exista puscariasi (pentru ca infractorii ar fi intrebati daca atunci cand incalca legea, sunt de acord cu inchisoarea), etc! Din pacate, idiotul de dumbrava, care face de rusine roba de judecator, este exemplificativ pentru starea justitiei din Romania...

# Dinu date 12 iulie 2019 14:41 +12

Eu nu cred ca toti astia care se bat cu dosul de pamant ca sa nu devina functionala SIIJ o fac in mod gratuit sau din convingere, daca pe procurori si pe judecatori li se ridica parul pe spinare la gandul ca vor putea fi bagati la puscarie pentru ilegalitatile facute, cred ca suntem unicat in ceea ce priveste sentintele in care se condamna dupa legi care nu mai sunt in viguare sau aplicate dupa ureche sau interes de catre judecatori sau procurori, nu vad acceasi abordare si in cazul magistratilor infractori, sa li se ceara demisia, sa fie vanati pe strada de tot felul de maimute #rezist facand live pe telefon. Exista o abordare atat de perfida incat mie imi lasa impresia ca aceasta mascarada este intretinuta artificial doar pentru a abate atentia de la adevaratele probleme ale justitiei, incepund cu ilegalitatile privind completele de 3 si 5 judecatori, cum e sa fie anchetati toti astia pentru ca au refuzat sa aplice legea si au adaugat ilegal la lege dupa modelul protocoalelor?

# biet roman saracu date 12 iulie 2019 14:42 +5

deci tot un acoperit...n@iba; in anii ceusismului erau si destui securisti destepti pe care doar ii banuiam ca sunt securisti ; mai erau unii chiar foarte destepti sau care isi jucau rolul atat de bine pana la detonare , ca nu ne prindeam ca sunt securisti, decat atunci cand era prea tarziu..azi cu o floare, sa zicem Viorea, nu se face primavara

# gelu date 12 iulie 2019 15:17 +8

Astia ca Dumbrava sunt toti acoperiti ai SRI infiltrari in Justitie-judecatori si procurori. tactica infiltrarii in toate punctele cheie ale aparatulu de paritd si de stat atat inainte cat si dupa Dec. 89 este o tactica de cadre impamantanita in Romania odata cu aparitia acestui cancer ce a distrus aceasta tara, Securitatea. Chiar daca dupa ce securistii i-au impuscat pe sotii Ceausescu au vopsit gardul Securitatii in SRI.

# SIIJ exista in interesul tuturor Cetatenilor Romaniei date 12 iulie 2019 15:19 +12

Parlamentul NU Legifereaza in interesul CASTEI DE SECURISTI REFORMATI SAU DOAL AL UNOR MAGISTRATI PLATITI DIN BANI PUBLICI CARE REFUZA CA FAPTELE LOR SA FIE ANCHETATE DE PROCURORI SPECIALIZATI PE INFRACTIUNI ALE MAGISTRATILOR! Parlamentul Romaniei trebuie sa modifice Legea astfel incat NEPREZENTAREA LA SEDINTELE CSM A MAGISTRATILOR IN MOD REPETAT - dupa mai mult de 3 absente - SA FIE SANCTIONATA CU EXCLUDEREA DIN CSM. "La DNA era o Sectie Speciala 'BUNA' si 'SIIJ NU ESTE BUNA'? Deoarece SIIJ chiar combate infractiunile si cei cu musca pe cacila se tem... adica faradelegea din ultimii 30 de ani ajunge la vitrina publica... Campul Tactic Expus ar putea inseamna DOVADA TRADARII INTERESELOR TUTUROR ROMANILOR!? CAT TEREN TOTAL AU RETROCEDAT IN ACTE PRIN ORDIN TOTI PREFECTII ROMANIEI IN ULTIMII 30 DE ANI DOMNULE DUMBRAVA !? SRI STIE ? Trebuie intrebati cei 42 de Prefecti!? De ce nu raspunde nimeni la aceasta intrebare !? Avem sau NU AVEM Servicii Secrete !? Cine a urmarit acest total anual!?

# Auzi la el "SIIJ o mare greseala ..." date 12 iulie 2019 15:52 +17

Bai limbricule , daca e ceva de desfiintat e DNA , e Statul securist vandut strainilor . Acei tradatori bine platiti din bugetul de pe spatele nostru care ne tin sclaveti la occidentali. Ce tara e aia in care un rahat de functionar , sa zicem Clemica , da ordine indirecte guvernului, justitiei si chia rpresedintelui ? :eek:

# cozma ioan date 12 iulie 2019 15:55 +8

stimata redactie, ati putea pune pe siteul institutiilor presedintie, m.j. guvern , csm,....aceste imagini exceptionale care fac cat o mie de cuvinte ? cu f. mult respect si consideratie .

# Ăsta vorbește de oameni sau de motoare în 4 timpi date 12 iulie 2019 16:35 +9

Ce zice ăsta, Dumbravă? "Dinamica Parchetului General"? E dus cu pluta? Ăsta vorbește de oameni sau de motoare în 4 timpi? Păi un motor în patru timpi e mai util decît golanii "rezist" Vasile Danileț, Carmen Lancranjan, Pîrlogu, sclavii din CSM în frunte cu Mateescu și Solomon- ăla care o "protejează" pe Lancranjan.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 12 iulie 2019 17:10 +5

dumbravă și alte cozi de topor gestapoviste să facă bine și să cetească „predicția” scrisă amu ceva vreme. SIIJ nu este o ustensilă a vreunui politruc, SIIJ este răspunsul la unul din cele 3 deziderate imperative ale Agore- cea plătitoare a nesimțitelor și oripilantelor salarii cu care sunt stipendiați acești BORFAȘI-TRĂDĂTORI DE ȚARĂ. Nu mai postez integral analiza, c-am făcut-o de zeci de ori până acum. Cine are urechi de auzit SĂ AUDĂ! Dincolo de SIIJ nu mai e nimic decât anarhie, Dreptul Forței ridicat la rang de Lege. SIIJ este ULTIMUL MECANISM LEGAL DE SANCȚIONARE A BORFAȘILOR CU ROBE. Dincolo de SIIJ există doar legea junglei, acea junglă în care justițiabilii paradiți ÎȘI VOR FACE SINGURI DREPTATE. https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/03/dreptul-fortei-vs-forta-dreptului.html

# Ioana M. date 12 iulie 2019 17:43 +7

Mai dar cand era infiintat biroul penttu cercetarea procurorilor si...politistilor ( control total!) al Parchetului ICCJ, de catre M.Macovei, unde erau #rezistentii ?? Ia sa fi facut Parlamentul un astfel de birou...acum...!

# Alo ? Taiati la jumate bugetele la servicii care ne aduc date 12 iulie 2019 18:50 +10

deservicii !!! Sa vedeti cum vor fi bani de pensii si salarii . ;-) Plesoainu presedinte ! Jos tradatorul de tara si bisnitar de case !

# romanul date 13 iulie 2019 09:27 +9

“Crearea acestei Sectii este o imensa greseala... Nu stiu cat va mai rezista o astfel de structura artificiala in sistemul si dinamica Ministerului Public” Serios, bai infractorule, ca penal nu am voie sa mai spun? In orice caz va rezista pina vei fi dat afara si judecat pentru toate faradelegile comise! Tu nu vezi ca cel pe care-l pupi in dos, Coldea, nu mai este ce a fost si ca ii va veni si lui randul? :P

# gelu date 13 iulie 2019 15:30 +6

Plesoianu Presedinte si Chereches Premier sau viceversa.

# un roman date 14 iulie 2019 08:23 +8

“Crearea acestei Sectii este o imensa greseala... Nu stiu cat va mai rezista o astfel de structura artificiala in sistemul si dinamica Ministerului Public” Serios? Vei simti pe propria-ti piele ca SIIJ exista si are rezultate!

# satul de voi date 14 iulie 2019 08:26 +2

Vreti nu vreti, veti da socoteala, infractori nemernici!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Reincepe DNA spectacolul de catuse cu care a terorizat tara in era protocoalelor?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.12.2019 – Decoratiile lui Iohannis si Asociatia Crescatorilor de Euro

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva